Giovinco Sebastian

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2012, 15:21

racja racja zacna bramka. nie wiem jak wy ale ja bym go widzial w rywalizacji o miejsce w skladzie z Mirko. W przyszlym sezonie bedziemy walczyc na wszystkich frontach i napewno ta rywalizacja przynioslaby duzo dobrego. nie zmienia to jednak faktu, ze super snajper potrzebny od zaraz.

Mirko, Seba, Q, Matri i XXX

matbar21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2012, 15:35

--Maq-- pisze:
zahor pisze: No dobra, ale czego ode mnie oczekujesz? Gola nie widziałem, wierzę Wam na słowo że był bardzo ładny ale zapytam wprost - co z tego? Czy z powodu tego gola powinienem zmienić swoje zdanie i uznać że Giovinco może do nas przyjść w roli jednej z tych obiecanych gwiazd do ataku? To chyba byłoby niepoważne. A może mam uznać że ma większy potencjał od Joveticia, który mają 20 lat walił w LM po dwa gole w meczu Liverpoolowi czy Bayernowi? Żeby nie wiem jakiej urody był ten gol przeciw Sienie, nie dojdę do takiego wniosku.
Sorki ale nie mogłem się powstrzymać:
Giovinco strzela bramkę --> zahor: "no i co z tego?"
Tydzień później Giovinco dorzuca asystę i bramkę --> zahor: "Czy z tego powodu mam zmienić zdanie?"
2 tygodnie później Giovinco strzela przepiękną bramkę i zalicza 2 asysty --> zahor: "On nie powinien wracać do Juventusu."
...
...
Pół sezonu później Giovinco znajduję się w czubie klasyfikacji kanadyjskiej Serie A --> zahor: "I tak nie zmienię zdania."

:smile:
Argumenty Zahorowi się wyczerpują..- Człowieku kończ waść wstydu oszczędź. Nikogo tym lamentem nie przekonasz.
Kłócisz się z ludźmi, którzy oglądają mecze różnych drużyn i swoje zdania opierają na faktach, a nie na livescore i wp.pl.. Nikt z nas nie mówi, że Giovinco to obiecana gwiazda do ataku. Giovinco ma być tym, który wygryzie chociażby Vucinica. Jego styl gry nie zapewni 20+ goli w sezonie, bo będzie grał jako cofnięty napastnik.
W formacji ataku jest u nas największy problem i tam trzeba zrobić solidne porządki. Giovinco + egzekutor(typu V. Persie, Suarez itp) i jest czym straszyć.
Giovinco udowadnia wszystkim swoją wartość, osobiście chce jeszcze zobaczyć jak poradzi sobie na Euro. Jeśli Italia coś ugra, to nie wyobrażam sobie przyszłego sezonu bez niego.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2012, 15:46

Kto twierdzi, że Giovinco jest za słaby na Juve powinien odświeżyć wiedzę i zobaczyć jak prezentuje się na boisku. Jakie ma umiejętności, jaki ma wkład w grę i ile jest pożytku z jego obecności na boisku. Jeśli ktoś jest zbyt leniwy to niech chociaż spojrzy na jego osobiste statystyki. Giovinco byłby dużym wzmocnieniem Juve i basta.

Tacchinardi.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2012, 15:50

Nie mogę się powstrzymać żeby tego napisać:

Takie pieprzenie od dłuższego czasu matbar21 powoduje, że ludzie mają dystands do Giovinco. Bronisz go na prawie każdej stronie, popierasz każdego chwalącego mrówkę i najeżdżasz na tych co nie mają go za wielki talent. Wyzywanie zahora od sezonowców to już w ogóle jakiś żart. Ile jeszcze będziesz to ciągnął?

Dobrze, przecież nikt nie mówił że Giovinco jest zły! Kto pisał, że jest nam niepotrzebny. Zauważcie po prostu możliwości! Rotacja, zmiennik, sprzedaż, oszczędność, a niektórzy uważają, że jak go nie weźmiemy do świat się zawali. Ma bardzo dobry sezon, ale trzeba być obiektywnym do cholery. Myślicie, że jego wypowiedzi to tylko wymysły dziennikarzy? Że Parma puści go nam po promocji? Dajmy czas na rozwój wydarzeń - potrzebujemy klasowego napastnika. Może będziemy musieli zrezygnować z Sebastiana - kto wie? Tylko błagam, nie wychodźcie z argumentem że jest lepszy od Boriello - każdy go nie chce. Nie wiemy dokładnie jak będzie wyglądało mercato.

A i jak ktoś jeszcze myśli, że Vucinic rozegrał z 5 dobrych meczów, a resztę przeszedł obok meczu bo jest Czarnogórskim leniem to się mocno myli. Cudze chwalicie, swojego nie znacie.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2012, 15:57

Tacchinardi. pisze:Wyzywanie zahora od sezonowców to już w ogóle jakiś żart.
No bo każdy wie, że zahor to milanista.

Wszystko zależy od Conte. To jest jego autorska drużyna i to on jest centralną postacią tego projektu. Jeśli on powie, że chce Giovinco to przyjdzie Giovinco. Jeśli nie to go sprzedamy za konkretną kasę. Ja po tym wszystkim całkowicie ufam trenejro i chyba wszyscy powinniśmy.

Aha - Jovetic zjada go na śniadanie (Giovinco, nie Conte).

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2012, 16:10

Ouh_yeah pisze:Aha - Jovetic zjada go na śniadanie (Giovinco, nie Conte).
No to teraz się zacznie... :roll:

Chociaż pogląd podzielam, Jovetić zjada Sebę na śniadanie. Natomiast Joveticia na śniadanie zjadają kontuzję mięśni.

Obrazek
Fidelito

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2012, 16:11

pumex pisze: Jeśli cena połówki jego kraty oscylowałaby w okolicach 15mln a takie ostatnio są prognozy, to zdecydowanie wolałbym sprzedać i pieniądze przeznaczyć (dołożyć) na kogoś z topu (o ile będzie taka możliwość)
Przypuszczam, że Parma nie byłaby w stanie wyłożyć nawet 10mln, a co dopiero 15... a taką kontrę od Marotty na pewno by dostali, gdyby wyskoczyli z podobną ceną. Odsprzedaż innemu klubowi również byłaby problemem, gdyż nikt za Giovinco 30mln nie wyłoży.
Przy kwocie +/- 10mln, głupotą byłoby go nie wykupić...
zahor pisze:ale pozycja Czarnogórca w Juve jest na tyle silna, że nie można wykluczyć że Giovinco miałby być jego zmiennikiem. A nie wiem co sam zainteresowany na to.
Wszystko wskazuje na to, że to Conte chce powrotu Mrówki, więc siłą rzeczy będzie musiał przy ewentualnej ich rywalizacji kierować się tylko aspektem sportowym. A co do silnej pozycji Mirasa w pierwszym składzie to mam nadzieję, że wynika tylko z braku jakiej kol wiek alternatywy... Napastnik Juventusu z 8 bramkami na koncie i statusem nie do ruszenia? :stop:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2012, 16:19

Fidelito pisze:Przypuszczam, że Parma nie byłaby w stanie wyłożyć nawet 10mln
Parma jest w tej chwili w dogodnej dla siebie sytuacji. Konkurs kopert dopiero w 2013 roku. W najbliższym mercato albo Ghirardi sprzeda swoją część karty Giovinco za fajną gotówkę, albo Sebek zostanie u nich na jeszcze jeden sezon a i tak po następnym roku zarobią na Giovinco.
Fidelito pisze:Przy kwocie +/- 10mln, głupotą byłoby go nie wykupić.
Zależy, co znaczy +-10mln, bo w kwestii połówki karty Giovinco jest spora różnica między 8mln a np. 12mln

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 maja 2012, 16:19

Fidelito pisze: Wszystko wskazuje na to, że to Conte chce powrotu Mrówki, więc siłą rzeczy będzie musiał przy ewentualnej ich rywalizacji kierować się tylko aspektem sportowym. A co do silnej pozycji Mirasa w pierwszym składzie to mam nadzieję, że wynika tylko z braku jakiej kol wiek alternatywy... Napastnik Juventusu z 8 bramkami na koncie i statusem nie do ruszenia? :stop:
Mimo wszystko trochę się zagalopowałeś. Kiedyś tam były jakieś przebąkiwania co do tego że Conte chce Giovinco ale:
- w międzyczasie ze trzy razy zmieniło się ustawienie zespołu
- gdyby naprawdę Antek bardzo się napalił, to chyba jednak Marotta by tego Giovinco sprowadził

Inna sprawa to taka że do tej pory wielu głosi pogląd że trener chciał Elię (wolał go od Bastosa i Vargasa) a teraz nie daje mu pograć bo go nie lubi.

Co do Vucinicia to masz rację, aczkolwiek gdyby Conte był nim rozczarowany to mógłby częściej i szybciej wpuszczać za niego Del Piero.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2012, 16:26

Fidelito pisze:Napastnik Juventusu z 8 bramkami na koncie i statusem nie do ruszenia? :stop:
Na razie to faktycznie jest nie do ruszenia bo alternatywy brak. Zobaczymy czy dalej będzie nie do ruszenia w nowym sezonie. Ale mam tutaj kilka uwag:

- skrzydłowy a nie napastnik
- Mirko nigdy nie był bramkostrzelny i nie tego się od niego wymaga
- w naszej taktyce napastnicy nie strzelają dużo i to nie tylko z tego powodu, że właściwie wszyscy to kiepy :)
- jakby policzyć asysty i kluczowe podania to już by Mirek wypadł trochę lepiej

Generalnie, ocena Czarnogórca nie jest łatwa. O tym, że potrafi wkręcać obrońców w ziemię, czarować i robić coś z niczego ale jednocześnie nierzadko przechodzić obok meczu, szwędać się po boisku bez celu albo oddawać niedbałe strzały wiedzieliśmy już wcześniej. Trochę kiepsko, że ma tylko 8 goli bo rok temu miał 13 a wcześniej potrafił ustrzelić nawet więcej. Myślę, że Mirek gra nieco poniżej oczekiwań ale ostre najazdy na niego nie są uzasadnione. Pierwszą przyczyną ataków na Mirka jest fakt, że nie nazywa się Agüero :)

Żeby nie było offtopa - Giovinco by się przydał. Tylko, żeby się nie mazał jak siądzie na ławce raz, dwa albo dziesięć :)

Fidelito

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2012, 16:50

pumex pisze:Parma jest w tej chwili w dogodnej dla siebie sytuacji. Konkurs kopert dopiero w 2013 roku. W najbliższym mercato albo Ghirardi sprzeda swoją część karty Giovinco za fajną gotówkę, albo Sebek zostanie u nich na jeszcze jeden sezon a i tak po następnym roku zarobią na Giovinco.
To prawda, że Parma ma atuty po swojej stronie, jednak wątpię by Giovinco chciał tam siedzieć następny sezon. Ma już 25lat, jeśli chce coś osiągnąć musi mierzyć wyżej, jego agent zapewne też na coś liczy :smile:
pumex pisze:Zależy, co znaczy +-10mln, bo w kwestii połówki karty Giovinco jest spora różnica między 8mln a np. 12mln
11 -12mln, jeśli odejmiemy od tego pieniądze, które dostaliśmy od Pramy, cena moim zdaniem jest przystępna. Gwiazdą mercato zapewne będzie snajper(Cavani :pray: ) na drugą gwiazdę ataku(Jovetic) nie ma raczej co liczyć, więc Giovinco bym nie pogardził.
zahor pisze: Mimo wszystko trochę się zagalopowałeś. Kiedyś tam były jakieś przebąkiwania co do tego że Conte chce Giovinco ale:
- w międzyczasie ze trzy razy zmieniło się ustawienie zespołu
- gdyby naprawdę Antek bardzo się napalił, to chyba jednak Marotta by tego Giovinco sprowadził
.
Conte na początku sezonu był trenerskim żółtodziobem, a taki to sobie może chcieć, tak jak Deschamps... Po tym sezonie Marotta na pewno będzie się liczyć ze zdaniem Antonio. Jeśli Conte zmieniły sie priorytety i nie widzi już miejsca dla Giovinco, to oczywiście nie ma tematu.

@Mietson - zgadzam się, że Miras to nie strzelec wyborowy i nie jestem jego jakimś wielkim krytykiem, nie zgadzam się po prostu z twierdzeniem, że jego pozycja jest nie do ruszenia.
Gdy przechodził do Juve byłem mimo wszystko optymistą, liczyłem że potraktuje to jako ostanią okazje do pokazania, że jest piłkarzem z najwyższej półki(bo umiejętności moim zdaniem go do tego predestynują).
Niestety się na nim zawiodłem, nie wiele zmieniło się w jego podejściu od czasów Romy - spinanie się na czołówkę i snucie sie po boisku z całą resztą.
Mietson pisze: - w naszej taktyce napastnicy nie strzelają dużo i to nie tylko z tego powodu, że właściwie wszyscy to kiepy :)
Z ty akurat się nie zgadzam. Gramy ofensywnie, jesteśmy bodaj 3 drużyną w Europie pod względem posiadania piłki. Klepanie futbolówki w obrębie pola karnego rywali dla piłkarza o charakterystyce Vucinica to powinien być raj na ziemi... Krótkie loby za plecy obrońców od Pirlo... wykorzystywane przez Marchisio, czy Vidala, a gdzie nasi napastnicy?

Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 maja 2012, 18:04

Mietson pisze:
Na razie to faktycznie jest nie do ruszenia bo alternatywy brak. Zobaczymy czy dalej będzie nie do ruszenia w nowym sezonie. Ale mam tutaj kilka uwag:

- skrzydłowy a nie napastnik
Skrzydłowy to jest właśnie napastnik :wink:

Obrazek
mixery

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 00:44

Seba to najlepszy stosunek cena/jakość, trzeba chociaż powalczyć o niego. Ciekawe czy pozostanie w Parmie wchodzi dla niego w grę.

jarek88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 maja 2012, 13:41

Najprawdopodobniej w przyszłym sezonie naszym głównym ustawieniem będzie 3-5-2. W takim przypadku (nawet jeśli zostanie Del Piero) potrzebujemy zmiennika/alternatywy dla Vucinic'a. Oczywiści znajdzie się bardziej utalentowanych zawodników od Seby (Lavezzi, Jovetic...?), ale za mniej niż 10 mln dostaniemy kogoś lepszego? Bardzo lubię Giovinco i chciałbym go zobaczyć w przyszłym sezonie w koszulce Juve. Co do wypowiedzi Sebastiana (a właściwie to chyba jego agenta) odnośnie przyszłości to ja mu się nie dziwie, że nie chce do nas tak szybko wracać. Nie pamiętacie jak był traktowany w Juve - był z nami w serie B, gdy później po wypożyczeniu wrócił prezentował się przynajmniej dobrze, ale mimo to otrzymywał znikomą ilość szans do gry.
Nie mamy sakiewki bez dna i gdzieś trzeba oszczędzać, żaby na szpice kupić naprawdę zawodnika klasy światowej.

matthb

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 maja 2012, 15:07

wiecie czym się różni Messi od Giovinco? tym, że temu pierwszemu dali szansę.
musimy mieć Giovinco, to będzie duma Juventusu (w końcu to wychowanek)

Zablokowany