Serie A (37): Cagliari 0-2 JUVENTUS [DPL na meczu!!!] - 30!
- Hołek
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Na początek mała parodia:To mecz był przesunięty?!Myślałem,że o 15 gramy i nie widziałem..
Pośmialiśmy się więc do rzeczy.To jest coś pięknego,wspaniałego,radującego serce i cudownego.Jesteśmy mistrzem,mamy Scudetto,mamy 30-ste mistrzostwo,ja płaczę,co tu dużo gadać..
Wielki Juventus wraca na należne mu miejsce!Brawo Conte,brawo sztabie,brawo pilkarze,a co mi tam,brawo Marotta..
Alex,blagam Cie,spojrz na ta piekna Dame jeszcze raz i zakochaj sie w niej ponownie!!
30 i wiwat,cos pieknego..
Pośmialiśmy się więc do rzeczy.To jest coś pięknego,wspaniałego,radującego serce i cudownego.Jesteśmy mistrzem,mamy Scudetto,mamy 30-ste mistrzostwo,ja płaczę,co tu dużo gadać..
Wielki Juventus wraca na należne mu miejsce!Brawo Conte,brawo sztabie,brawo pilkarze,a co mi tam,brawo Marotta..
Alex,blagam Cie,spojrz na ta piekna Dame jeszcze raz i zakochaj sie w niej ponownie!!
30 i wiwat,cos pieknego..
Ostatnio zmieniony 06 maja 2012, 23:13 przez Hołek, łącznie zmieniany 1 raz.
Niektórzy ludzie postrzegają rzeczy w ich naturalnym stanie i zadają sobie pytanie: Dlaczego? Ja marzę o rzeczach, których nigdy nie było i mówię sobie: Dlaczego nie?
- zahor
- Juventino
Piłkarze stoczyli heroiczną walkę którą zakończyli sukcesem, teraz działacze muszą wywiązać się ze swojego zadania i zrobić tak, żeby FIGC się tych trzech gwiazdek na koszulce nie przyczepiła.Regulus pisze:Odkąd sięgam pamięcią Juventus zawsze miał dwie gwiazdki, teraz trzeba będzie się przyzwyczaić do trzech![]()
Tak, zgadza się, ale mnie dużo bardziej zdumiewa jeszcze jedna rzecz. Facet jest trenerskim żółtodziobem z niewielkim doświadczeniem trenerskim w Serie A i żadnym w zespole tej klasy. Można zauważyć jak bardzo rozwinął się przez ostatni rok Vidal czy Marchisio, ale trzeba też dostrzec fakt że Conte też cały czas się uczył, popełniał błędy, wyciągał z nich wnioski, musiał się mierzyć z nowymi sytuacjami. Wymyślił to swoje 4-2-4, potem się z niego wycofał, eksperymentował z 4-5-1, 4-3-3 i 3-5-2/5-3-2. Powierzał zawodnikom różne role, wpajał im różne zachowania, niektórych musiał posadzić na ławce, innych przesunąć na inną pozycję żeby koniec końców na sam koniec sezonu otrzymać drużynę kompletną. Juventus w ostatnich meczach (może za wyjątkiem tego feralnego Lecce) pokazuje jakość, której do niedawna jeszcze nie było. Juventus miażdżący Romę był w moim odczuciu zespołem znacznie lepszym niż ten wygrywający z Milanem 2:0. Takiej woli wbicia rywalom bramek jak z Fiorentiną czy z Novarą stosunkowo niedawno jeszcze nie było.Regulus pisze: Conte jest wielki - zdobyć z tą kadrą mistrzostwo bez porażki w pierwszym sezonie pracy to niesamowite osiągnięcie!
I dla mnie niepojęte jest jak można było tę drogę przebyć bez żadnej porażki, wygrywając przy tym scudetto. To tak jakby wziąć gościa z ulicy i zapragnąć wyszkolić go na chirurga każąc mu od samego początku szkolić się na żywych ludziach. No i taki facet bierze, gdzieś tam kroi pierwszego, drugiego, trzeciego, z czasem zaczyna mniej więcej ogarniać co i jak, a jak już faktycznie staje się chirurgiem z prawdziwego zdarzenia okazuje się że nie zmarł żaden z jego "pacjentów" których miał od samego początku. Dla mnie to jest niepojęte.
- Donnie
- Juventino
CAMPIONI! CAMPIONI!CAMPIONI! CAMPIONI!CAMPIONI! CAMPIONI!CAMPIONI! CAMPIONI!CAMPIONI! CAMPIONI!CAMPIONI! CAMPIONI!CAMPIONI! CAMPIONI!CAMPIONI! CAMPIONI!
Warto było czekać! Szkoda tylko, że nie ma reszty starej gwardii, należało im się!
30!
Warto było czekać! Szkoda tylko, że nie ma reszty starej gwardii, należało im się!
30!