Mercato (2012-2014)
- pumex
- Juventino
Tego chyba na tym forum nie wie nikt, aczkolwiek pokładam w tej opcji wielkie nadzieje. Ewentualnie Jakku może coś podrzuci na temat jego transferu z włoskich forów, mnie niepokoi brak jakichkolwiek, nawet najmniejszych spekulacji na jego temat. A może to i dobrze...jackop pisze:Czy Asamoah nadal jest naszym celem transferowym na najbliższe okienko?

- Tacchinardi.
- Juventino
Higuain dwa tygodnie temu dzwonił do kolegi z reprezentacji - Pastore. Gonzalo pytał o PSG, Ligue 1 i Paryż wyjaśniając, że ma możliwość odejścia tam, ale inne kluby także się nim interesują.
Jak dla mnie możemy powalczyć o Argentyńczyka, jeżeli sam będzie wyrażał wole odejścia (Benzema go wygryzł). Póki, PSG dopiero buduje zespół i przegrywa mistrzostwo z Montepliiere. Rozumiem, że mają arabskich właścicieli, ale akurat w przypadku zdobycia mistrzostwa (BTW w lepszej lidze) mielibyśmy lepszą pozycje do negocjacji.
http://www.goal.com/en/news/12/spain/20 ... in-reveals
Jak dla mnie możemy powalczyć o Argentyńczyka, jeżeli sam będzie wyrażał wole odejścia (Benzema go wygryzł). Póki, PSG dopiero buduje zespół i przegrywa mistrzostwo z Montepliiere. Rozumiem, że mają arabskich właścicieli, ale akurat w przypadku zdobycia mistrzostwa (BTW w lepszej lidze) mielibyśmy lepszą pozycje do negocjacji.
http://www.goal.com/en/news/12/spain/20 ... in-reveals

- kdzr
- Juventino
Atak trzeba wzmocnić gwiazdą - tutaj Ameryki raczej nie odkryłem. Jestem również za powrotem Giovinco, który ową gwiazdą światowego formatu nie będzie, ale zapewni nam skok jakości w grze ofensywnej, gość jest naprawdę fenomenalnym zawodnikiem. Mówcie co chcecie o jego wypowiedziach w mediach, ale co, jak co - średnio go Eustachy z Marottą swojego czasu potraktowali.
Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
- Bartek88
- Juventino
Dobra bo weszlismy na temat Aguero a ja nie dowiedzialem sie co z Doumbią ? Przeciez gosc nadawalby sie idealnie na skrzydlowego albo napastnika, dlaczego sie nim nie interesujemy?
//EDIT:1
@klauzuli
A ja robilem wyliczenia,z ktorych wyszlo,ze nas bylo stac, tylko Marotta schrzanil.
Jedyny problem bylby z pensją do momentu pozbycia sie Amauriego, zresztą pensją, ktora by sie zwracala chociazby ze sprzedazy jego koszulek i innych form reklamy. [/b]
//EDIT:1
@klauzuli
A ja robilem wyliczenia,z ktorych wyszlo,ze nas bylo stac, tylko Marotta schrzanil.
Jedyny problem bylby z pensją do momentu pozbycia sie Amauriego, zresztą pensją, ktora by sie zwracala chociazby ze sprzedazy jego koszulek i innych form reklamy. [/b]
Ostatnio zmieniony 06 maja 2012, 18:43 przez Bartek88, łącznie zmieniany 2 razy.
- ewerthon
- Juventino
Aguero nigdy w żadnym wywiadzie nie wypowiadał się na temat przejścia do Juve, w przeciwieństwie np. do Diego przed swoim transferem. Nie powiedział, że chciał przejść do Juve, ale transfer nie wypalił. Także możecie sobie tutaj tworzyć teorie jaki to Marotta był nieudaczny, a prawda jest pewnie taka, że Kunowi po prostu zależało na kasie, albo na grze w Pucharach. A my mu żadnej z tych rzeczy nie mogliśmy zagwarantować, bo założę się, że w związku z brakiem Juventusu z LM, Aguero żądałby więcej za przyjście do naszego klubu. W ten sposób zrekompensowano by mu granie tylko w Serie A.
- eastsider
- Juventino
Jeśli o kasie i prestiżu rozgrywek mowa to teraz już nikt nie będzie się tłumaczył takimi argumentami. Jest mistrz, jest LM i trzeba poważnych wzmocnień bo imo na obronę tytułu w takim zestawieniu nie ma szans. Tylko bez jakichś obszczymurków z ławki Realu. Soldado/Llorente/Falcao na szpicę.
- Castiel
- Juventino
Nasz obecny styl gry wyklucza transfer napastnika typu - wielkolud czekający na piłkę, którego jedynymi atutami są "zastawianie się" i dostawianie nogi. Juventus przeprowadza akcje oparte na dużej ilości podań i rozpracowywaniu obrony. Napastnik, któremu nie idzie gra kombinacyjna nie powinien zostać sprowadzony. Mi się marzy Cavani. Większość z jego goli to 1-2 kontakty z piłką. Umie się odnaleźć w polu karnym. Matri zawiódł mnie totalnie. Niecałe pół sezonu grał dobrze i coś tam strzelał,a potem było już tylko gorzej. Jeśli jest możliwość włączenia go w jakąś transakcje albo po prostu sprzedaży to nie ma się co zastanawiać. Z obecnej linii ataku chciałbym by zostali tylko Vucinic i Quag.
To źle? Podobno Lewandowski został wybrany piłkarzem sezonu w Bundeslidze. To chyba o czymś świadczy.Dante93 pisze:up@ Z trójki wymienionej przez Ciebie tylko Falcao wydaje sie być prawdziwym skokiem jakościowym. Llorente i Soldado to poziom Lewandowskiego.
- Bartek88
- Juventino
Mourinho sie wypowiedzial, ze nie ma zamiaru za zadne pieniadze czy to 40,50,60 mln euro puszczac <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, ze On i Benzema będą jego dwoma napastnikami.Tacchinardi. pisze:Higuain dwa tygodnie temu dzwonił do kolegi z reprezentacji - Pastore. Gonzalo pytał o PSG, Ligue 1 i Paryż wyjaśniając, że ma możliwość odejścia tam, ale inne kluby także się nim interesują.
Lista coraz bardziej sie kurczy i jeszcze faktycznie sie skonczy tak, ze Balotelli do nas przyjdzie jako jedyna opcja. (tylko prosze nie poruszajcie tematyki Balotelliego znowu...)
- Castiel
- Juventino
Szczerze to nigdy nie widziałem żadnego meczu z Lewandowskim więc odpowiedź już masz. Cavani wydaje mi się idealną opcją.Dante93 pisze:Odpowiem pytaniem na pytanie- wolałbyś Lewandowskiego czy Cavaniego?Castiel pisze:To źle? Podobno Lewandowski został wybrany piłkarzem sezonu w Bundeslidze. To chyba o czymś świadczy.
- Dante93
- Juventino
Good choiceCastiel pisze:Szczerze to nigdy nie widziałem żadnego meczu z Lewandowskim więc odpowiedź już masz. Cavani wydaje mi się idealną opcją.
Soldado to zawodnik który jeszcze nigdy nie przekroczył granicy 20 bramek w sezonie. Llorente również. Lewandowski nie licząc polskiej ligii(gdzie zdaje sie też 20 nie ustrzelil) robi to pierwszy raz w życiu. Imponującymi przy tych tych statystykach, wydają sie być statystyki Cavaniego ktory 2 rok z rzędu zdobywa 2X goli. Dla mnie to półka wyżej.
- pumex
- Juventino
Gratulacje dla Lewego za tytuł piłkarza sezonu w Bundeskopance, jednak Falcao to zupełnie inny - wyższy poziom i nie ma tu pola do dyskusji. Zresztą nad Falcao nie ma się co rozpisywać, bo na pewno do Juventusu nie trafi, nawet nie ma zainteresowania tym zawodnikiem ze strony Starej Damy.
Marzę o Cavanim. O Joveticiu również. Poza tymi dwoma zawodnikami każde inne opcje wydają się dużo, dużo gorsze.
Marzę o Cavanim. O Joveticiu również. Poza tymi dwoma zawodnikami każde inne opcje wydają się dużo, dużo gorsze.

- Amarillo
- Juventino
Zgadza się, tylko czy wystarczy nam na to mamony... De Laurentiis sypnie jakąś kwotą z kosmosu i jest pozamiatane. A to jest więcej niż pewne bo któż by chciał wzmacniać rywali. El Matador to byłaby prawdziwa bomba transferowa, sam jestem jego wielkim zwolennikiem, ale wyciągnięcie go z Neapolu będzie arcytrudnym zadaniem dla Beppe. A znając naszego Centusia będziemy walczyć o każdy euro mniejDante93 pisze: Imponującymi przy tych tych statystykach, wydają sie być statystyki Cavaniego ktory 2 rok z rzędu zdobywa 2X goli. Dla mnie to półka wyżej.
Sapere Aude!