Mercato (2012-2014)
A tym 'dodatkowym' zawodnikiem jest siermiężny Pepe :doh: Różnic między oboma ustawieniami jest więcej. W 3-5-2 Vucinić nie trzyma się lewej strony, tylko hasa po całej szerokości boiska, czasem powodując zamieszanie wśród obrońców, itd, etc. 3-5-2 jest fajnie elastyczne - wrzucasz Giaka na lewą i już jest bardzo ofensywne.Dante93 pisze:Hmmmm analizująć zagadnienie jeszcze raz: owszem 3;5;2 zwalnia po części naszych DM-ów z obowiązków defensywnych gdy atakujemy, ale moim zdaniem na tym ofensywne plusy tego ustawienia akurat w konkretnym naszym kontekście sie kończą. Dlaczego? Bo jaki wymierny skutek otrzymujemy dzięki temu, że mamy 2 skrajnych pomocników(obrońców) którzy mogą przeprowadzać rajdy w ofensywie, skoro po 1. średnio im to wychodzi (jak w przypadku Lichego) 2.Nie mamy zawodników którzy korzystaliby z naszej gry skrzydłami (i z potencjalnych dośrodkowań). A w 4:3:3? 'Tracimy' jednego pomocnika który nie może sie aż tak bardzo angażować w gre z przodu, bo musi zabezpieczać tyły w razie kontry (domyślnie jest to Marchisio). Za to zyskujemy dodatkowego zawodnika do ataku. Przy zestawieniu 3. ogarniętych striker'ów, wsparcia Vidala i Pirlo, mamy ogromne pole do manewrów w ataku, bo przecież nie można zapominać, że również boczni defensorzy w 4:3:3 mają sporo zadać stricte ofensywnych.alina pisze:o właśnie niekoniecznie. Jak gramy 4-3-3 i kogoś mocno naciskamy to z tyłu zostają 2 środkowi obrońcy + Marchisio. Jak gramy 3-5-2, to zostaje 3 obrońców. I ta trójka sprawniej odbiera piłę napastnikom i oddaje do przodu. A Marchisio by się w okolicach pola karnego przydał.
Cały czas nurtuje mnie pytanie, dlaczego Conte nie ustawia Giaccheriniego na prawym ataku w 4-3-3.
E:
Wiesz, to ma sens. Ale traci go po zwróceniu uwagi kto tam zwykle grywa.ewerthon pisze:Bo nie potrafi zrobić błyskotliwego zwodu? Nie mam nic do Giaca, ale jego charakterystyka bardziej pasuję do ustawiania go bliżej pomocy. Przecież w tym sezonie najlepiej radził sobie właśnie na wysokości środkowych pomocników. Po przesunięciu do przodu nie potrafił jakoś zagrozić bramce rywali.alina pisze: Cały czas nurtuje mnie pytanie, dlaczego Conte nie ustawia Giaccheriniego na prawym ataku w 4-3-3.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2012, 15:48 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.
- ewerthon
- Juventino
Bo nie potrafi zrobić błyskotliwego zwodu? Nie mam nic do Giaca, ale jego charakterystyka bardziej pasuję do ustawiania go bliżej pomocy. Przecież w tym sezonie najlepiej radził sobie właśnie na wysokości środkowych pomocników. Po przesunięciu do przodu nie potrafił jakoś zagrozić bramce rywali.alina pisze: Cały czas nurtuje mnie pytanie, dlaczego Conte nie ustawia Giaccheriniego na prawym ataku w 4-3-3.
- Virgil
- Juventino
Jak dla mnie mega transfer za 5mln czemu nie ? Do ataku są potrzebne wzmocnienia a chyba warto zaryzykować.Szikit pisze:Na transfery.info przeczytałem ciekawą informację, a mianowicie http://www.transfery.info/51989,juventu ... abzonsporu
Widział ktoś go w akcji? 5mln za gościa, który strzelił tyle bramek to mało... ale niestety nie widziałem jego meczów. Ligi tureckiej też nie oglądam, więc nie wiem jaki obecnie prezentują poziom
Ja nadal wierzę w Jovetica

Do obrony może ten Dede, do środa Asmoah i mamy skład jak marzenie.
- rad
- Juventino
Jak na Buraka, 34 bramki to dużo.
Skuteczniejszy od wszystkich naszych napastników razem wziętych, za taką kwotę, czemu nie ?
Edit: Marktwert: 10.000.000 € więc po takiej cenie, o jakiej mowa w tej wiadomości, tym bardziej warto.
Edit2: I gra z nr 17. Czyżby kolejny "nowy" Trezegol ? ;>
Skuteczniejszy od wszystkich naszych napastników razem wziętych, za taką kwotę, czemu nie ?
Edit: Marktwert: 10.000.000 € więc po takiej cenie, o jakiej mowa w tej wiadomości, tym bardziej warto.
Edit2: I gra z nr 17. Czyżby kolejny "nowy" Trezegol ? ;>
Ostatnio zmieniony 05 maja 2012, 20:47 przez rad, łącznie zmieniany 3 razy.
- squinter
- Juventino
Dla mnie ten gosc to kompletny no-name, statystyki niby robia wrazenie, ale nie ma co porownywac ligi tureckiej do Serie A. 5 mln to nie duzo, moze okazac sie, ze niedlugo bedzie warty trzy razy tyle, ale z drugiej strony szkoda by bylo tez, jakby te 5mln przesiedzialo znaczna czesc sezonu na trybunach.Szikit pisze:Na transfery.info przeczytałem ciekawą informację, a mianowicie http://www.transfery.info/51989,juventu ... abzonsporu
Widział ktoś go w akcji? 5mln za gościa, który strzelił tyle bramek to mało... ale niestety nie widziałem jego meczów. Ligi tureckiej też nie oglądam, więc nie wiem jaki obecnie prezentują poziom
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Wystarczy dodać że w ciągu 5 ostatnich lat żaden czołowy strzelec ligi Tureckiej nie wybił się nigdzie w Europie.squinter pisze:Dla mnie ten gosc to kompletny no-name, statystyki niby robia wrazenie, ale nie ma co porownywac ligi tureckiej do Serie A. 5 mln to nie duzo, moze okazac sie, ze niedlugo bedzie warty trzy razy tyle, ale z drugiej strony szkoda by bylo tez, jakby te 5mln przesiedzialo znaczna czesc sezonu na trybunach.Szikit pisze:Na transfery.info przeczytałem ciekawą informację, a mianowicie http://www.transfery.info/51989,juventu ... abzonsporu
A regularnie w czołówce znajduje się Alex,będący pomocnikiem.
Lepszy już Janek z Schalke.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Heliogabal
- Juventino
W takim razie żalosny jest caly temat.Mate.G pisze:
Jak ty to wyliczyłeś ? Mógłbyś podać swoje wzory ?
Żałosne te twoje wyliczanki.
To moje SUBIEKTYWNE zestawienie i od początku tego nie krylem. Stworzone bez wzorów. Czysta improwizacjaEric6666 pisze: lepiej by to wyglądało jakbyś podał prawdopodobieństwo wg. Ciebie bez procentów;x tak to wygląda jak wyliczenia Gmocha, które oparte są na jego wizji, której nikt nie rozumie.

No zapomnialemEric6666 pisze:No i zapomniałeś o Cavanim, który też ma jakieś szanse wejść do grona juventinich.

- ww
- Juventino
Turecką ligą się nie interesuje, więc Burak był mi obcy. Sprawdziłem. Panowie on ma 27 lat, ja tam myślałem, że interesujemy się nim w kontekście młodego talentu (a jest chociażby Immobile). Gdyby w Serie A nakopał ze 20 bramek to ok, ale w Turcji jest chyba prościej ? A nuż okaże się, że pójdzie na niego 5 baniek z kasy na ewentualną gwiazde. Dosyć ryzykowne, niby po ostatnich transferach powinniśmy wierzyć w "nosa" Conte i Marotty, ale nie do końca ma to przełożenie na napadziorów. (patrzą na stan obecny)
- deszczowy
- Juventino
A kto powiedział, że skuteczni napastnicy muszą pochodzić tylko z Argentyny, Brazylii czy Francji?
Ja wiem, że liga turecka nie jest najtrudniejszą ligą na świecie, ale liga serbska czy chorwacka to też nie jest. Jeśli za nie duże pieniądze, to czemu nie? Nawet, jeśli ma głupie imię.
Ja wiem, że liga turecka nie jest najtrudniejszą ligą na świecie, ale liga serbska czy chorwacka to też nie jest. Jeśli za nie duże pieniądze, to czemu nie? Nawet, jeśli ma głupie imię.
- evilboy
- Juventino
Również nie mam zielonego pojęcia o lidze tureckiej i pierwsze słyszę o Buraku, ale za 5 mln można by się poważnie zastanowić. Tak naprawdę to są grosze patrząc na to ile mamy dać za Boriello. Dodatkowym atutem byłby zapewne niski kontrakt.
O ile dobrze się orientuje, Turcja należy do UEFA, więc tureccy piłkarze nie blokują miejsc non-ue, tak?
O ile dobrze się orientuje, Turcja należy do UEFA, więc tureccy piłkarze nie blokują miejsc non-ue, tak?
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- Pan Mietek
- Juventino
Turcja nie należy do UNIIevilboy pisze:O ile dobrze się orientuje, Turcja należy do UEFA, więc tureccy piłkarze nie blokują miejsc non-ue, tak?
Ja w gruncie rzeczy chyba nie jestem za. Mamy 2 napastników, którzy zostają z nami (Q i Matri) a trzeci gracz powinien być zawodnikiem o niepodważalnej klasie. Burak jest spoko ale chyba nie ma po co trzymać w kadrze 4 napastników.
- ww
- Juventino
W przyszłym sezonie potrzebujemy dużego skoku jakościowego w ataku (szczególnie w LM). Potrzebujemy jakiegoś cracka (coś w stylu Cavaniego), jeżeli kupimy jeszcze Turka, to nasza trzódka znacznie się powiększy. ( Quag, Matri, Borriello, ew. jakaś gwiazda, ew. Yilmaz ) Zakładam, że Marco odejdzie, ale i tak liczba jest spora. Nie jestem przeciwnikiem tego transferu,(fakt faktem, że facet nasiekał troche tych bramek) tylko zastanawiam się czy nie da się jakoś lepiej spożytkować tych pieniędzy, i czy 5 baniek to naprawdę takie grosze ?evilboy pisze:Również nie mam zielonego pojęcia o lidze tureckiej i pierwsze słyszę o Buraku, ale za 5 mln można by się poważnie zastanowić. Tak naprawdę to są grosze patrząc na to ile mamy dać za Boriello. Dodatkowym atutem byłby zapewne niski kontrakt.
blokują miejsc non-ue, tak?
Tak w ogóle to bierzemy pod uwagę Immobile ?
- Wiking
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
@Mietson
Chyba, że przyjdzie Burak, a Matriego wymienimy za Cavaniego...
Nie wiem czy nie lepszy od turka byłby nasz mały Giovinco (jako trzeci napastnik).
Sebastian jest obyty w Serie A, i nie blokowałby miejsca non-eu, ale ma zupełnie inną charakterystykę...
Marottę czeka wiele trudnych wyborów podczas tego mercato...
Chyba, że przyjdzie Burak, a Matriego wymienimy za Cavaniego...
Nie wiem czy nie lepszy od turka byłby nasz mały Giovinco (jako trzeci napastnik).
Sebastian jest obyty w Serie A, i nie blokowałby miejsca non-eu, ale ma zupełnie inną charakterystykę...
Marottę czeka wiele trudnych wyborów podczas tego mercato...