Serie A (36): JUVENTUS 1-1 Lecce

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
juvemaroko

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 22:58

TheWitcher pisze:Milanowi gratulujemy scudetto :) Z 2 ostatnich meczy na pewno któryś zremisujemy :) Gratulacje Milan
ps. Buffon najlepszy bramkarz świata :lol: :lol: :lol:

Widac ze ciebie prawdziwy Bianconeri. :think: :naughty:
Badz sezonowiec ktore zmienia klub co jakisz czas wystarczy ze cos wygra az juz nie wygrywa!

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 22:58

Wiecie, co teraz będzie w Cagliari? :) Myślicie, że Conte nie weźmie ich za bety i nie przemówi do rozumu? Jestem przekonany, że będą latać jak z motorkami w tyłkach.
A tak poza tym... to z błędu Buffona śmialibyśmy się teraz, gdyby np. Vidalowi weszły te dwie prawie-stuprocentówki...

Na mnie i tak MEGA wrażenie zrobił gest Del Piero wobec Buffona - podbiec od razu i przybić piątkę - KLASA.

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 22:59

squinter pisze:Co do Gigiego, wielka szkoda, zdarza sie. To doswiadczony bramkarz, poradzi sobie. Piekny gest Del Piero, ktory po wszystkim przybiegl i przybil mu piatke. Piekny tez gest kibicow. A tym, ktorzy twierdza ze Buffon przegral nam scudetto polecam solidnie pier... dyknac sie w czolo.
Może Alex ogląda HIMYM i była to high five of condolence ;)

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Conte powinien opieprzyć całą drużynę, z góry na dół. Zamiast dobić rywala, to nasi pupile grają w "chodzonego". Lol :prochno: No i powtórzył się mecz z Chievo, gdzie też grając z przewagą jednego zawodnika, "Stara Dama" nie dała rady dowieźć 3 pkt. Margines błędu wyczerpany. To co Panowie i Panie? W niedziele wszyscy jesteśmy internistami :P

Zdun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Niektórzy są tutaj <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.....taak Buffon tragedia itp itp jakby nasi z przodu nie strzelali jak mazur radzymiak to by bylo 4-0 i ten blad buffona by nic nie znaczyl zdarza sie kazdemu, mamy jeden punkt przewagi, latwiejszcze mecze do rozegrania takze jestem optymistą.

Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 23:00

MaxFromJam_89 pisze:Jak można wychodzić z trzecią drużyną od końca z pięcioma obrońcami?! Co z tego że Lichtsteiner i De Ceglie (a później Caseres) grali wysoko skoro są kompletnie bezproduktywni w ataku. Wszystkie dośrodkowania z lewej niedokładne, albo zablokowanie - ot takie kopanie na pałę w pole karne.
Ale przecież to jest tylko złudzenie, że gramy 5 obrońcami. Podobno miało to nam stworzyć ogromną przewagę, jak przed meczem napisał pewien użytkownik.
Będzie dobrze, zobaczycie.

Obrazek
TheWitcher

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 23:00

Abradab pisze:
TheWitcher pisze:To jest moje i tylko moje zdanie, że scudetto zdobędzie milan. Wygrają 2 ostatnie spotkania,a my gramy z ogórkami co się równa jakiemuś remisowi:)
Nie irytujcię się, ja nic nie pisałem, że mamy już mistrzostwo to nie gadajcie głupot bo nic nie świętowałem. Boli tylko, że przegrywamy je w taki głupi sposób. Milan bardziej zasłużył :-)
Od kiedy wynik 1:1 jest przegraną? A i jak nie psiałeś że mamy już mistrzostwo to i nie pisz że je przegraliśmy bo jeszcze dużo się może wydarzyć ;D :prochno:
Mam nadzieję, że nie piszesz matury w tym roku ? Jeśli tak to w czarnych barwach widzę twoje wyniki :) Napisałem, że przegrywamy mistrzostwo kolego a nie ten mecz. Jedyne na co możemy liczyć to strata pkt z interem, jednak Milan będzie tak naładowany, że nie ma szans na żaden remis. Inter już o nic nie gra, a zapewne Moratti woli mistrzostwo Milanu niż Juve.
Wróci do nas Giovinco i jakaś gwiazda do ataku to może za rok wygramy, teraz musimy obejść się smakiem.

ZaperJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 23:01

Było czuć w powietrzu coś złego;d nie dość, że nie potrafiliśmy przez długi czas kontrolować gry, graliśmy statycznie, gra się zaostrzała to jeszcze wszedł Muriel, który mijał naszych jak tyczki;/ zresztą nie on jeden. Nie myślałem tylko, że w tak głupi sposób stracimy bramkę;/

Vidal dwie setki zmarnował, szkoda bo uspokoiłoby to naszą grę. Do tego po jednym rożnym to wystarczyło nogę dostawić a piłka byłaby w bramce;d

Najlepszym graczem Marchiso, strzelił bramkę, naprawiał błędy kolegów, walczył o każą piłkę.

Liczmy na to, że to ostatnia taka wpadka w tym sezonie. Teraz będziemy grali pod niezłą presją.

Ps; myślę, że nasi z szatni długo nie wyjdą i Conte nieźle ich zjedzie, szczególnie Buffona. Jutro spodziewam się oficjalnych przeprosin od niego;d

Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 23:02

MaxFromJam_89 pisze:Jak można wychodzić z trzecią drużyną od końca z pięcioma obrońcami?! Co z tego że Lichtsteiner i De Ceglie (a później Caseres) grali wysoko skoro są kompletnie bezproduktywni w ataku. Wszystkie dośrodkowania z lewej niedokładne, albo zablokowanie - ot takie kopanie na pałę w pole karne. Z drugiej strony szalał Lichy, tylko po to żeby później wycofać do Vidala lub Pirlo. Vidal to ze dwie bramki powinien strzelić, ale cóż, nie w każdym meczu musi strzelać, bo on nie od tego jest. Od tego są nasi snajperzy, którzy dzisiaj zagrali fatalnie.

Tak więc dzisiaj duży minus dla Conte za złą taktyke i za złe zmiany, które niczego nie zmieniły na dobrą sprawę. Powinniśmy wygrać ze 3-0 tak jak większość przewidywała, a tu raptem remis 1-1.
Panie Guru Taktyku, bardzo skrzętnie Pan pomija fakt, że takim ustawieniem gramy od stosunkowo dłuższego czasu i to nasz pierwszy remis od dłuższego czasu. Trochę ogłady, wygrywamy jako drużyna i przegrywamy jako drużyna. Nie będziemy zawsze zwyciężać. To są ludzie, którym zdarzają się błędy.

Koniec lamentu , zbyt dużo punktów do zdobycia żeby się tutaj masowo ciąć 8)

Sapere Aude!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

No więc jak juz przelała się fala "Milan ma scudetto" napiszę kilka moich przemyśleń.

1. Grać chciało się tylko Marchisio i Vidalowi. Reszta na stojąco. Lecce wybiegało ten remis. Takie drużyny, walczące się szanuje. Zasłużyli na 1 pkt.

2. Pirlo niechlujny, niedokładny, słaby. Po prostu. Słaby Pirlo = słaby Juventus.

3. Taktyka 3-5-2 na ogórki? U siebie? Ja rozumiem, że Lipiński forsuje pogląd, że to ofensywna taktyka, może i tak, ale w wykonaniu Barcelony gdzie gra w niej 3 obrońców, 3 pomocników i 4 napastników. A u nas 5 obrońców, 3 pomocników, z czego 2 to defensywni a jeden box-to-box i 2 napastników. Na ogórki!

4. Większość, w tym Gigi, nie skoncentrowała się należycie.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2012, 23:03 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.

Portfel

Juventino
Juventino

Nie pamiętam kiedy mi ostatnio było tak smutno z powodu drużyny piłkarskiej. Albo w sumie czegokolwiek innego.
Nie mogę w to uwierzyć...

rawr
siemian

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 23:03

Ten remis to nie wina Buffona. Gdy cała drużyna kładzie lachę po strzeleniu gola na mecz i chce dowieśc skromne zwycięstwo to tak jest! Ten mecz trzeba było wygrac solidnie 3-0, 4-0, ale widziałem od początku analogie do chociażby starcia u siebie ze Sieną! Oni myśleli już o meczu z Cagliari po strzeleniu bramki i to się zemściło. Teraz już nie mamy możliwości popełnic jakiegokolwiek błędu. A Milan mam nadzieje nie wyciągnie 3pkt z derbów.

darex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nie ma co narzekać na Buffona. Udała mu się kiwka w pierwszej połowie to za bardzo poczuł się pewny, ale trzeba pamiętać ile razy dzięki niemu nie przegraliśmy meczu. Cały zespół zawalił. Mecz się świetnie ułożył. Szybko strzelona bramka, potem czerwona kartka, Lecce w dziesięciu i wtedy mogliśmy strzelić na 2-0 i 3-0 i byłoby po meczu. Widać że presja coraz większa i chłopcy są za bardzo spięci.
Ostatnio zmieniony 02 maja 2012, 23:04 przez darex, łącznie zmieniany 1 raz.

Vojtimar

Juventino
Juventino

To drugi podobny błąd Buffona w Juve, ostatni był z 6 lat temu chyba. Mam nadzieję że coś takiego więcej się nie powtórzy. Nie będe jechał Gigiego i nie będę kazał mu spadać z Juve jak niektórzy bo nie mam 13 lat i takie błędy tej klasy zdarzają się najlepszym np. Robben z tego sezonu lub C. Ronaldo (dziś również nie strzelił karnego)

Boli jedynie że graliśmy długo w przewadze i tego nie wykorzystaliśmy. Zlekceważyliśmy Lecce, a oni walczyli i postawili wszystko na 1 kartę. Udało im się strzelić gola w najmniej spodziewany sposób niestety.

Teraz trzeba spiąć poślady i wygrać 2 ostatnie mecze. Juve ma być bestią w tych 2 ostatnich meczach.

Z Juve na dobre i złe!
johnnybgoode

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

TheWitcher pisze:. Inter już o nic nie gra, a zapewne Moratti woli mistrzostwo Milanu niż Juve.
Tak, o ligę mistrzów w Serie A w tym roku gra Skra Bełchatów i Cracovia. Nie ośmieszaj się już dzisiaj, limit wyczerpałeś na dłuuuuuuuuuuugi czas :doh:

Zablokowany