Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 11:02

Ale się wczoraj Maggio dawał robić :doh: Totti, kilka razy Bojan, no i na koniec ten rezerwowy Murzyn. To ma być obrońca na Euro?

Marquinho wykupią, nie? Nieźle sobie poczyna.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 11:31

No i tak jak przewidywałem - Roma w drugiej połowie skopała sprawę. Ale dobrze, że chociaż wyrównali. Ładną grają piłkę, mają kilku niezłych młodych graczy (Tallo, Marquinho, Lamela) ale łatwo ich skontrować. I obrona kuleje.

Aaa i jeszcze jedno - Lusi Enrique nosi adidasy do garnituru :prochno: Boże, co za ignorant. Buty to podstawa a on po prawie roku życia we Włoszech o tym nie wie?

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 11:54

Naprawdę nikt nie chce tego 3 miejsca. Roma nie wyszła na drugą połowę, Napoli zremisowało wygrany mecz.

No i Mazzarri trzyma Lavezziego 70 minut na ławce, żeby potem go wprowadzić za Cavaniego. Osobliwe podejście do tematu.
Fajny ten Tallo, kiepska ta Roma. Projekt potrzebuje obrońców i większego wsparcia pomocników bo to jak szybko wczoraj piłka wracała w ich pole karne nie wróży dobrze na przyszłość.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 14:13

Podobno LE może liczyć, że zostanie na kolejny sezon w Rzymie. Oglądając ten filmik przypominają mi się czasy Secco. Brrr :|

Espaneta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 15:05

O co chodzi na tym filmiku :think:

artur_89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 15:51

O to, że Roma gra padakę, czyli nie na miarę oczekiwań tifosi.

Espaneta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 16:48

Aha, ja myślałem pierw że tam są kibice Lazio, ale patrzę że Totti jeszcze nie oberwał jakimś krzesełkiem to mnie zdziwiło :prochno: Później po tytule zasugerowałem się że to kibice Napoli bo ma się wrażenie jakby większość tamtych ludzi miała niebieskawe szaty na sobie no ale po powyższym poście to raczej są kibice Romy. :P :P

pawełek89

Romanista
Romanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 00:59

Kolezka Nietoperz nie zwrocil uwagi na flagi na kijach;)

Wspolczuje Tottiemu obrywa sie jemu a winni sa gdzie indziej.Jako Legenda na klate musi to przyjac.Mam nadzieje,ze kibice tak beda naciskac ze Hiszpan wroci do Barcelony razem z Bojanem a magiczny kjaer do niemieckich Wilkow.

Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 10:17

Mietson pisze:mają kilku niezłych młodych graczy (Tallo, Marquinho, Lamela)
Marqiunho... ma 25 lat :wink:

Już sam ciekawy jestem, czy Enrique zostanie na przyszły sezon. Z jednej strony jeśli już mu jemu zaufali i pozwolili budować drużynę według własnej koncepcji to po małej rewolucji pierwszy sezon i tak jakiś najgorszy nie jest. Jednak z drugiej strony, jeśli co mecz jego team powiela te same błędy, to coś jest nie halo.

Obrazek
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 10:33

Paulo pisze:Niektórzy na tym forum dalej się będą spierali że Matri to najwyższa półka, także pomyśl czemu dokonałem tego porównania ;)
A jednak jego gole dały nam wygraną z Udinese czy uratowały remis z Milanem. Pewnie są lepsi, ale też swoją cegiełkę dołożył doo tego co mamy teraz (nazwę to po imieniu za 2-3 kolejki).
Mietson pisze:Aaa i jeszcze jedno - Lusi Enrique nosi adidasy do garnituru :prochno: Boże, co za ignorant. Buty to podstawa a on po prawie roku życia we Włoszech o tym nie wie?
Kiedyś w DD TVN się dowiedziałem od Jacykowa i spółki że tenisówki do garnituru są cholernie modne, także wiesz :) Dla mnie to dalej szczyt wieśniactwa.
Ouh_yeah pisze:Naprawdę nikt nie chce tego 3 miejsca. Roma nie wyszła na drugą połowę, Napoli zremisowało wygrany mecz.
Po wczorajszym to Roma już definitywnie odpada z tej "walki". Co innego Napoli, powiem coś niepopularnego ale właśnie ich bym widział w LM, co jak co, ale coś tam pokazali w tym roku, przynajmniej dają nadzieję, że nie odpadną w el. czy też zawalą wszystko w grupie. Już nie chodzi nawet o same wyniki, ale przynajmniej europa zobaczyła że Włosi też potrafią grać ładną szybką piłkę (mimo, że z kontry).
Jest niby też sprawa Cavaniego, ale tak czy siak ciężko go będzie wyciągnąć za rozsądną cenę, nawet jak zajmą 6. miejsce.
Zobaczymy, 4 drużyny zostały w tej walce. I niewykloczne że to będą jedyne emocje przed ostatnio kolejką, bo oni sprawy zostaną rozstrzygnięte, czego sobie i państwu życzę :D
pawełek89 pisze:Wspolczuje Tottiemu obrywa sie jemu a winni sa gdzie indziej.Jako Legenda na klate musi to przyjac.Mam nadzieje,ze kibice tak beda naciskac ze Hiszpan wroci do Barcelony razem z Bojanem a magiczny kjaer do niemieckich Wilkow.
No chyba Roma nie była najlepszym miejscem na taki hiszpański eksperyment (jeżeli w ogóle gdzieś w Italii jest dobre miejsce na to). Niby momentami mieli początki czegoś fajnego, ale już przykład Conte pokazuje że nawet w tak krótkim czasie można było zrobić więcej.
Swoją drogą, pamiętacie jak niektórzy chcieli Kjaera w Juve? ;)

Amarillo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 11:01

@D@$ pisze:No chyba Roma nie była najlepszym miejscem na taki hiszpański eksperyment (jeżeli w ogóle gdzieś w Italii jest dobre miejsce na to). Niby momentami mieli początki czegoś fajnego, ale już przykład Conte pokazuje że nawet w tak krótkim czasie można było zrobić więcej.
Co ciekawe według Sabatiniego i spółki owy hiszpański eksperyment dalej będzie kontynuowany, a więc wierzą w projekt rzymskiej FC Barcelony (pomijając już jak to absurdalnie brzmi). Conte miał jakiś bagaż doświadczeń, wyprowadzał drużyny z Serie B, liznął tego futbolu na najwyższym szczeblu. Luis Enrique przy nim to jakiś trenerzyna z łapanki. Zobaczymy co pokażą w przyszłym roku, bo w tym już nie ma się co spodziewać cudów.

Trochę się też mówi o Villasie-Boasie :think: Biorąc pod uwagę, że z Chelsea szło mu średnio to w Romie nie ma raczej czego szukać :smile:

Sapere Aude!
Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 13:04

AVB w Romie miałby to samo co w Chelsea - tam "rządzili" Terry z Lampardem, tu Totti z De Rossim. Moim zdaniem Boas mógłby zakotwiczyć w Interze o ile brzydal zarządzi "rewolucje kadrową". A sama Roma? Cóż, idiota Lamela czy "wielki talent" Krkić to niestety nie są piłkarze na których można budować zespół od zera. Pjanić czy Borini to już lepszy trop.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 13:31

To bedzie najwieksza glupota zarzadu Romy wywalajac Enrique. Koles zaczyna sobie powoli ukladac druzyne i takie mial zadanie na ten sezon i o ile dobrze pamietam Roma o tym dobrze wiedziala. A Boas w Romie to bedzie strzal w 10 polozoną na kolanie.

KLIK ==>www
SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 13:55

Mietson pisze: Aaa i jeszcze jedno - Lusi Enrique nosi adidasy do garnituru :prochno: Boże, co za ignorant. Buty to podstawa a on po prawie roku życia we Włoszech o tym nie wie?
Mieszkasz pod Warszawą i jeszcze Cię dziwią takie rzeczy? :P Ja parę razy zahaczę o centrum i już adidasy do garniaka mnie aż tak nie zniesmaczają...

@D@$ pisze: Swoją drogą, pamiętacie jak niektórzy chcieli Kjaera w Juve? ;)
Nie byłem nigdy wielkim fanem talentu Duńczyka(?), ale pamiętaj, że tak samo niektórzy kozaczyli, kiedy Barza grzał ławki w cudownym dziecku Hitlera.

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 maja 2012, 14:48

Wywalenie tego pseudotrenerka, który stawia na Perottę w meczu z nami po przerwie kilkumiesięcznej gdzie prawie nie grał, w połączeniu z rzucaniem różnymi zawodnikami po pozycjach-bez składu, to chyba najlepsze co mogą zrobić. Oprócz dokupienia obrońców.
Nawet jeżeli kibice polscy nie wiedzą lepiej-to włoscy chyba tak, bo minął już prawie cały sezon. Po meczu z Juve zaczęły się protesty, choć wcześniej Hiszpan miał spokój.
Nie wiem, czy AVB na pewno da sobie radę, ale byłoby to świetne dla całej SerieA z marketingowego punktu widzenia; wschodząca gwiazda, która zaliczyła upadek i stara się powrócić. W Romie starą gwardię ubiegającą się o pierwszy skład stanowiłby jedynie Totti. De Rossi nie jest taki stary. :wink:

ODPOWIEDZ