Mercato (2012-2014)
- blackadder
- Juventino
Wątpię w transfer Borriello. Mamy sprowadzać kogoś do ataku, Vucinić zostaje na pewno, a umowy z Matrim i Quagliarellą przedłużone.
Jeśli chodzi o pomoc to najlepszym wyjściem byłby box-to-box, np. Asamoah, albo ktoś waleczny i kreatywny jak np. Meireles. Stawianie na nieukształtowanego Pogbe w meczach na poziomie Ligi Mistrzów czy Serie A jest bardzo ryzykowne.
W skrócie potrzebujemy rezerwowego doświadczonego stopera(choć też niekoniecznie), lewego obrońcę do rotacji, środkowego pomocnika na poziomie obecnej podstawowej trójki oraz topowego napastnika.
Z taką kadrą można myśleć o następnych sukcesach.
Jeśli chodzi o pomoc to najlepszym wyjściem byłby box-to-box, np. Asamoah, albo ktoś waleczny i kreatywny jak np. Meireles. Stawianie na nieukształtowanego Pogbe w meczach na poziomie Ligi Mistrzów czy Serie A jest bardzo ryzykowne.
W skrócie potrzebujemy rezerwowego doświadczonego stopera(choć też niekoniecznie), lewego obrońcę do rotacji, środkowego pomocnika na poziomie obecnej podstawowej trójki oraz topowego napastnika.
Z taką kadrą można myśleć o następnych sukcesach.

- De Rossi
- Juventino
Jeżeli Juventus wyda jakiekolwiek eurocenty za Borriello, rezygnując tym samym np. z dobrej alternatywy/konkurencji dla Vucinica - Giovinco, to bardzo się zdenerwuję, a tego z pewnością nikt by nie chciał. Prawda?
Tak sobie teraz myślę - kadra Violi z LM już odchodzi w zapomnienie, więc może dobrze byłoby się teraz zainteresować Vargasem. Cena będzie niższa niż przed rokiem, a pasowałby świetnie, gdy Juventus grałby 3 w obronie. Do tego dobrze wpasowuje się w pomysł Conte na grę, bo jest bardzo walecznym graczem, a przy tym kreatywnym i idealnie wrzuca piłki.
Niepotrzebnie zacząłem przeglądać ten temat, bo teraz razem z wami zaczynam bujać w obłokach - Cavani, Asamoah, Vargas, Giovinco, to moi faworyci.
Tak sobie teraz myślę - kadra Violi z LM już odchodzi w zapomnienie, więc może dobrze byłoby się teraz zainteresować Vargasem. Cena będzie niższa niż przed rokiem, a pasowałby świetnie, gdy Juventus grałby 3 w obronie. Do tego dobrze wpasowuje się w pomysł Conte na grę, bo jest bardzo walecznym graczem, a przy tym kreatywnym i idealnie wrzuca piłki.
Niepotrzebnie zacząłem przeglądać ten temat, bo teraz razem z wami zaczynam bujać w obłokach - Cavani, Asamoah, Vargas, Giovinco, to moi faworyci.
Michele Arcari chyba rzeczywiście będzie naszym trzecim bramkarzem. To by było "ukoronowanie jego kariery".
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=92531
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=92531
Taa, Vargas do 3-5-2 to genialny pomysł.De Rossi pisze:Tak sobie teraz myślę - kadra Violi z LM już odchodzi w zapomnienie, więc może dobrze byłoby się teraz zainteresować Vargasem. Cena będzie niższa niż przed rokiem, a pasowałby świetnie, gdy Juventus grałby 3 w obronie. Do tego dobrze wpasowuje się w pomysł Conte na grę, bo jest bardzo walecznym graczem, a przy tym kreatywnym i idealnie wrzuca piłki.
- deszczowy
- Juventino
Ilu my tych bramkarzy z Brescii bierzemy w końcu? :shock:
- -10-
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Nie wiem czy ktoś jest takim hardkorem jak ja żeby oglądać Serie B ale ostatnio pojawia się coraz więcej informacji, w których słyszy się, że Marco Verratti zasili Juventus i serce mi rośnie. Nie znam na świecie zawodnika, który by tak znakomicie odzwierciedlał Pirlo na boisku. Ten niski młokos ma wszystko żeby stać się wielkim zawodnikiem. Zazwyczaj tuż przed linią defensywy, kapitalny przegląd pola, drybling i niesamowite piłki, tj. "ciasteczka" za plecy obrońców w stylu Andrei. Najbardziej imponuje mi spokój, wręcz nonszalancki i chęć odbioru piłki w sposób agresywniejszy niż Pirlo, coś w stylu Gattuso. Zawodnik, który przypadłby do gustu Conte ze względu na swą waleczność. Do tej pory pojawił się tylko jeden zawodnik młodego pokolenia nad, którym "fapałem" (jak to młodzież mówi) i był nim Del Piero. Teraz pojawił się Verratti. Marco musi zasilić Juventus na nadchodzący sezon!
Z resztą to nie jedyny interesujący zawodnik w drużynie Pescary, która ma jak na standardy druzyny z zaplecza Serie A kapitalną siłę ofensywną w postaci Immobile (25 bramki) oraz Insigne (16 bramek). Ciro wypożyczony z Juventusu, "super strzelec" z nr 17 oraz gość przypominający stylem gry Lavezziego, notabene wypożyczony z napoli, Lorenzo Insigne. Pescara zmierza wielkimi krokami do Serie A.
Z resztą to nie jedyny interesujący zawodnik w drużynie Pescary, która ma jak na standardy druzyny z zaplecza Serie A kapitalną siłę ofensywną w postaci Immobile (25 bramki) oraz Insigne (16 bramek). Ciro wypożyczony z Juventusu, "super strzelec" z nr 17 oraz gość przypominający stylem gry Lavezziego, notabene wypożyczony z napoli, Lorenzo Insigne. Pescara zmierza wielkimi krokami do Serie A.
Ostatnio zmieniony 01 maja 2012, 16:25 przez -10-, łącznie zmieniany 1 raz.
Z Juventusem od 1997 roku.
No dwóchdeszczowy pisze:Ilu my tych bramkarzy z Brescii bierzemy w końcu? :shock:
Aha, Verratti najprawdopodobniej idzie do Bresci na wypożyczenie.
Iaconi (DS Brescii)i Marotta bardzo się podobno lubią.
- Szilgu
- Juventino
Bez sensu. Rozumiem, w razie przyjścia Pogby mamy Padoina, Marrone i Francuza. Tyle, że Padoin i Pogba mogą zastąpić Marchisio (od biedy Vidala i Marchisio niech gra ofensywniej), Marrone za Vidala, ale Pirlo? Chyba, że planujemy jakiś niesamowity zakup... ale wątpię.
- squinter
- Juventino
Imponujacy filmik, chlopak naprawde ma talent.-10- pisze:Nie wiem czy ktoś jest takim hardkorem jak ja żeby oglądać Serie B ale ostatnio pojawia się coraz więcej informacji, w których słyszy się, że Marco Verratti zasili Juventus i serce mi rośnie. Nie znam na świecie zawodnika, który by tak znakomicie odzwierciedlał Pirlo na boisku. Ten niski młokos ma wszystko żeby stać się wielkim zawodnikiem. Zazwyczaj tuż przed linią defensywy, kapitalny przegląd pola, drybling i niesamowite piłki, tj. "ciasteczka" za plecy obrońców w stylu Andrei. Najbardziej imponuje mi spokój, wręcz nonszalancki i chęć odbioru piłki w sposób agresywniejszy niż Pirlo, coś w stylu Gattuso. Zawodnik, który przypadłby do gustu Conte ze względu na swą waleczność. Do tej pory pojawił się tylko jeden zawodnik młodego pokolenia nad, którym "fapałem" (jak to młodzież mówi) i był nim Del Piero. Teraz pojawił się Verratti. Marco musi zasilić Juventus na nadchodzący sezon!
Nie wiem skąd to się na forum wzięło. Wiadomo chyba, ze Verratti, rocznik 92 zostanie w Pescarze, albo wypożyczą go gdzieś indziej. To samo Pogba, rocznik 93. Leali najpewniej zostanie w Brescii (bo kupimy jego konkurenta do miejsca w pierwszym składzie).Szikit pisze:Bez sensu. Rozumiem, w razie przyjścia Pogby mamy Padoina, Marrone i Francuza. Tyle, że Padoin i Pogba mogą zastąpić Marchisio (od biedy Vidala i Marchisio niech gra ofensywniej), Marrone za Vidala, ale Pirlo? Chyba, że planujemy jakiś niesamowity zakup... ale wątpię.
Pomoc Juve wzmocni ktoś konkretniejszy (Asamoah?).
E:
No tak. Pół roku na aklimatyzację we Włoszech i w lecie pewnie wypożyczenie do Serie B.Angelu pisze:Bouy też rocznik 93, a gra w Primce.
Takie są plotki. Rzeczywiście pewnie lepiej go zostawić w Pescarze.Angelu pisze:Jeśli będzie tak jak piszesz alina, czyli po przyjściu, Marco zostanie wysłany do Brescii, to naprawdę sensu w tym w ogóle nie ma.
Dlaczego do Serie B, zamiast wypożyczyć go z powrotem do Pescary, żeby ogrywał się w najwyższej klasie rozgrywkowej?
Ostatnio zmieniony 01 maja 2012, 17:10 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.
- Angelu
- Juventino
Bouy też rocznik 93, a gra w Primce.
Jeśli będzie tak jak piszesz alina, czyli po przyjściu, Marco zostanie wysłany do Brescii, to naprawdę sensu w tym w ogóle nie ma.
Dlaczego do Serie B, zamiast wypożyczyć go z powrotem do Pescary, żeby ogrywał się w najwyższej klasie rozgrywkowej?
Jeśli będzie tak jak piszesz alina, czyli po przyjściu, Marco zostanie wysłany do Brescii, to naprawdę sensu w tym w ogóle nie ma.
- mateusus
- Juventino
Mam dziwne wrażenie, że mogą się też podzielić połówkami karty zawodniczej, zostawić go w Pescarze na jakieś 2 lata, a potem zrobić konkurs kopert. I wtedy dopiero będziemy się martwić.
Dużo zależy od tego, czego od niego oczekują, jak widz go Conte.
Dużo zależy od tego, czego od niego oczekują, jak widz go Conte.
- De Rossi
- Juventino
Nie oglądałem dzisiaj niestety Pescary, bo musiałem wyjść, ale czytałem, że Verratti zagrał wielki mecz (Pescara wygrała 6-0). LGDS pisała o nim jako "przyszły gracz Juventusu". Hattrick Insigne - ciekawi mnie strasznie co się z nim stanie po powrocie do Napoli.
Czekam na skrót, na YT póki co, pojawiła się jedna z bramek Insigne -
Czekam na skrót, na YT póki co, pojawiła się jedna z bramek Insigne -
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Będą ściągać gościa z United i dawać mu sporą kasę jak na dzieciaka, po to żeby go ogrywać gdzieś na wypożyczeniu? Hm.alina pisze:To samo Pogba, rocznik 93.
Bayern rzekomo złożył ofertę za Gastona Ramireza - 15 baniek.
Edytka: A nie, boże, nie przeczytałem dokładnie. W wypadku odejścia Robbena są gotowi wyłożyć kasę na Ramireza.
Buoy też dostaje pokaźne przelewy. Będzie wypożyczony, no bo jak ich zmieścić?Ouh_yeah pisze:Będą ściągać gościa z United i dawać mu sporą kasę jak na dzieciaka, po to żeby go ogrywać gdzieś na wypożyczeniu? Hm.alina pisze:To samo Pogba, rocznik 93.
Mnie też ciekawi, ale dziś strzelił tylko 2 gole.De Rossi pisze:Hattrick Insigne - ciekawi mnie strasznie co się z nim stanie po powrocie do Napoli.