Transfery w Europie
- johnnybgoode
- Juventino
Nie da się 'trochę' pieprzyć głupot. Jest podatny na kontuzje i tyle, zobacz ile rozgrywał spotkań w sezonie na przestrzeni lat (nawet na wikipedii jest) i nie są to porażająco duże liczby, a jest zawodnikiem z bardzo wysokiej półki, więc raczej na ławce dużo czasu nie spędzał. Tak naprawdę to dopiero w obecnym sezonie miał sporą ciągłość w meczach i zaliczył dużo spotkań, niemniej jednak umiejętności ma duże jak i doświadczenie.Skibil pisze:Trochę pieprzysz głupoty, bo ostatnią kontuzję RVP miał z rok temu. A Poldi w Arsenalu? Myślę, że się nie sprawdzi, choć pewnie wiele będzie też zależeć od tego, gdzie do Wenger ustawi na boisku.johnnybgoode pisze:Van Persie łamie się strasznie
- Bartek88
- Juventino
Nie napisalem,ze jest slaby, tylko sredniMietson pisze:Tak, Bartusiu, 28 meczów, 18 goli, 8 asyst. Słaby jest.Bartek88 pisze:Podolski gra jak gra, srednio, niezaleznie od klubu. Dobry to on jest tylko w reprezentacji.
@francois:a czemu nie?Ja bym fapal

Porownaj Mietusiu jego gre w klubie do tego co wyczynia dla szwablandii a bedziesz wiedzial o co mi chodzilo
To tak jak nasz zespol rok temu. Wszyscy byli podatni na kontuzje, a w tym sezonie co? Ja juz raczej nie wierze w cos takiego jak 'podatnosc na kontuzje' tylko złe przygotowanie na treningach i do meczów.Nie da się 'trochę' pieprzyć głupot. Jest podatny na kontuzje i tyle, [...]Tak naprawdę to dopiero w obecnym sezonie miał sporą ciągłość w meczach i zaliczył dużo spotkań
- SKAr7
- Juventino
I właśnie dlatego Yao Ming(30 lat) i Brandon Roy(27 lat) zakończyli kariery rok temu, bo nikt ich nie chciał porządnie przygotować do sezonu :roll:Bartek88 pisze:To tak jak nasz zespol rok temu. Wszyscy byli podatni na kontuzje, a w tym sezonie co? Ja juz raczej nie wierze w cos takiego jak 'podatnosc na kontuzje' tylko złe przygotowanie na treningach i do meczów.Nie da się 'trochę' pieprzyć głupot. Jest podatny na kontuzje i tyle, [...]Tak naprawdę to dopiero w obecnym sezonie miał sporą ciągłość w meczach i zaliczył dużo spotkań
To że kontuzja, szczególnie niedoleczona, "ułatwia" złapanie kolejnej to fakt naukowy i próbując nam wmówić, że nie ma żadnego znaczenia historia kontuzji gracza wyglądasz tak głupio, jakbyś próbował wmówić, że 2+2=3.
Natomiast chciałbym zwrócić uwagę na jedną rzecz- RVP zaczął być łamliwy dopiero po przejściu do Premiership, które to jest ligą bardziej wymagającą dla ciała niż Calcio. Jeśli, biorąc pod uwagę ten sezon, jego ciało już przystosowało się do gry tam, to nie ryzykujemy akurat w tym aspekcie.
- arbitro
- Juventino
Van Persie to klasa światowa. Zawodnik, który w każdym klubie byłby wzmocnieniem i grałby w pierwszej 11. Nie wiem dlaczego, ale pomimo tego jakoś bardziej do Juve "podchodzi" mi Cavani...
Ostatnio pojawiły się plotki jakoby Mourinho był poważnie zainteresowany pozyskaniem Ibrahimovica... Transfer moim zdaniem realny, ale uwarunkowany sprzedażą jednego napastnika przez Real, którym może być Higuain. Jeśli takowa sytuacja miałaby miejsce to warto to wykorzystać.
Jeśli chodzi o Real bardzo prawdopodobne wydaje się odejście Kaki, którym zainteresowane będzie na pewno PSG.
Francuzi moim zdaniem pozyskają też Pato z Milanu, chyba że nowy trener będzie chciał na niego stawiać. Jeśli Allegri jakimś cudem zostałby w Milanie Pato odejdzie.
Ostatnio pojawiły się plotki jakoby Mourinho był poważnie zainteresowany pozyskaniem Ibrahimovica... Transfer moim zdaniem realny, ale uwarunkowany sprzedażą jednego napastnika przez Real, którym może być Higuain. Jeśli takowa sytuacja miałaby miejsce to warto to wykorzystać.
Jeśli chodzi o Real bardzo prawdopodobne wydaje się odejście Kaki, którym zainteresowane będzie na pewno PSG.
Francuzi moim zdaniem pozyskają też Pato z Milanu, chyba że nowy trener będzie chciał na niego stawiać. Jeśli Allegri jakimś cudem zostałby w Milanie Pato odejdzie.
- krystiank
- Juventino
Też mi bardziej Cavani pasuje w Juve niż RvP ..... a piszecie ze Persie sie łamie .... po tej kontuzji ktorą mu zrobił nasz Giorgio to gra lepiej jak wczesniej ....... I to byla jedyna ostatnio jego poważna kontuzja i on sie tak wcale nie łamie jak na angielską ligę
- Pan Mietek
- Juventino
Ale właśnie w tym rzecz - do tej pory zarzucano mu, że w klubie gra duuużo słabiej niż w kadrze i była to w dużej mierze prawda - aż do tego sezonu. Bo w tym roku gra świetnie.Bartek88 pisze:Nie napisalem,ze jest slaby, tylko sredniMietson pisze:Tak, Bartusiu, 28 meczów, 18 goli, 8 asyst. Słaby jest.Bartek88 pisze:Podolski gra jak gra, srednio, niezaleznie od klubu. Dobry to on jest tylko w reprezentacji.
@francois:a czemu nie?Ja bym fapal
![]()
Porownaj Mietusiu jego gre w klubie do tego co wyczynia dla szwablandii a bedziesz wiedzial o co mi chodzilo![]()
Van Persie nie opuścił ani jednego meczu od ponad 14 miesięcy - problem z kontuzjami definitywnie zażegnany. Aha, i nie przejdzie do Juve - to potwierdzone info.
- Azazel
- Juventino
Real Madryt zainteresowany Piszczkiem. Może być bardzo zaskakujący transfer i moim zdaniem prawdopodobny, którego nie można wkładać między bajki. Już sam fakt, że piszą o tym różne portale udowadniają, że może nie z pełnym przekonaniem, ale z małym zainteresowaniem spoglądają na polaka. Cieszy mnie to. Przy ewentualnym transferze uważam, że bez problemu wygryzłby Arbeloe z pierwszej jedenastki. Póki co trzeba za to trzymać kciuki
.

- squinter
- Juventino
K.M. pisze:Real Madryt zainteresowany Piszczkiem. Może być bardzo zaskakujący transfer i moim zdaniem prawdopodobny, którego nie można wkładać między bajki. Już sam fakt, że piszą o tym różne portale udowadniają, że może nie z pełnym przekonaniem, ale z małym zainteresowaniem spoglądają na polaka. Cieszy mnie to. Przy ewentualnym transferze uważam, że bez problemu wygryzłby Arbeloe z pierwszej jedenastki. Póki co trzeba za to trzymać kciuki.
Dla mnie te informacje sa totalna glupota.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Uzasadnij. Od Ramosa nie jest lepszy, ale Mou wystawia SR na środku, nie na prawej defensywie. Piszczek jest od niego gorszy w obiorze i defensywie, ale na pewno bardziej zwrotny, szybszy i czesciej sie przylacza do akcji ofensywnych. Do Arbeloy nawet gonie porownujesquinter pisze:K.M. pisze:Real Madryt zainteresowany Piszczkiem. Może być bardzo zaskakujący transfer i moim zdaniem prawdopodobny, którego nie można wkładać między bajki. Już sam fakt, że piszą o tym różne portale udowadniają, że może nie z pełnym przekonaniem, ale z małym zainteresowaniem spoglądają na polaka. Cieszy mnie to. Przy ewentualnym transferze uważam, że bez problemu wygryzłby Arbeloe z pierwszej jedenastki. Póki co trzeba za to trzymać kciuki.
Dla mnie te informacje sa totalna glupota.

BESTER MANN, BESTEEER !

- mixery
- Juventino
Jak tylko zobaczyłem to info w tv przyszedłem tu dowiedzieć się coś więcej
. Myślę że nie jest to wielkie S-F. Piszczek drugi raz z rzędu w jedenastce sezonu. Realowi takiego gracza brakuje. No i to taki gracz który wszędzie da rade- pracowity, zawsze umotywowany. Wierzę że może to dojść do skutku!

- Amarillo
- Juventino
Wow, kompletne zaskoczenie o tych doniesieniach dot. Łukasza. Nawet jeśli to zwykła kaczka dziennikarska to jest się z czego cieszyć, bo zagraniczne media zaczynają doceniać polskich piłkarzy. Piszczek w Madrycie ? Myślę, że dałby radę. Arbeloa gra delikatnie rzecz ujmując średnio, dość często zdarzało mi się oglądać mecze Realu w tym sezonie i był to zawodnik zdecydowanie najsłabszy spośród regularnie grających (w nieporadności to mu chyba tylko Albiol dorównywał, tyle że ten robił za termofor na ławce). Wiadomo coś o kwocie za ewentualny transfer ?
Sapere Aude!
- matbar21
- Juventino
Dokładnie. Okres kontuzji to on ma już za sobą. Klasa i jeszcze raz klasa. Miałem przyjemność oglądać wiele meczy Arsenalu w tym sezonie z jego udziałem.arbitro pisze:Van Persie to klasa światowa. Zawodnik, który w każdym klubie byłby wzmocnieniem i grałby w pierwszej 11. Nie wiem dlaczego, ale pomimo tego jakoś bardziej do Juve "podchodzi" mi Cavani...
Wydaje mi się, że z końcem tego sezonu pożegna się z Arsenalem, transfer Podolskiego do tego pogłoski o Demba Ba, coś jest w tym temacie.
Moim zdaniem najlepszym miejscem byłby dla niego Juventus. Mamy poważny problem z napastnikami, także bez niczego miałby pierwszy skład. Do tego zmiana otoczenia, walka o trofea z nowym klubem i przede wszystkim status prawdziwej gwiazdy(W takim City, Realu lub PSG czy Barcelonie byłby jednym z, a u nas? Inna historia).
Ciekawe tylko ile wyniosłaby kwota odstępnego? Wiem klasowy zawodnik, król strzelców BPL, ogólnie genialny sezon 11/12.. Jednak kontrakt ważny tylko rok, wiek póki co 28 lat(choć wg mnie idealny wiek dla piłkarza walczącego o najwyższe cele).
- zahor
- Juventino
Jeżeli chodzi o Piszczka to wszystko jest tak jak piszecie - nie ma powodu żeby miał sobie nie dać rady w Madrycie, ale jest jedna rzecz o której nie wspomnieliście. Daniel Carvajal - mistrz świata do lat 19, wychowanek Realu, wielka nadzieja tego klubu, ponoć wielki talent. Oczywiście jeżeli Mourinho się na Piszczka uprze, to go dostanie, ale kibice Realu w Hiszpanii w większości woleliby żeby to młody Carvajal w przyszłym sezonie wywierał presję na Arbeloę albo nawet wygryzł go ze składu. Innych przeciwwskazań nie znalazłem.
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Nie znam. Gdyby byl taki zajarzysty, Mou dalby mu chociaz kilka szans w sezonie. Ale nie. Nawet Varane dostaje szanse (sporo nawet) nawet Ppeusz na srodku obrony, a na prawej Coentrao tudzież Raul Albiol lub Lass Diarra. Nie, ja nadal utrzymuje, ze Real ma slabe boki obrony, a przynajmniej prawą flankę. Kibice mogą sobie gadaćzahor pisze:Jeżeli chodzi o Piszczka to wszystko jest tak jak piszecie - nie ma powodu żeby miał sobie nie dać rady w Madrycie, ale jest jedna rzecz o której nie wspomnieliście. Daniel Carvajal - mistrz świata do lat 19, wychowanek Realu, wielka nadzieja tego klubu, ponoć wielki talent. Oczywiście jeżeli Mourinho się na Piszczka uprze, to go dostanie, ale kibice Realu w Hiszpanii w większości woleliby żeby to młody Carvajal w przyszłym sezonie wywierał presję na Arbeloę albo nawet wygryzł go ze składu. Innych przeciwwskazań nie znalazłem.

BESTER MANN, BESTEEER !

- zahor
- Juventino
A czy ja twierdzę że to geniusz prawej obrony? Też nie znam gościa, wiem tylko gra regularnie w tych rezerwach, że podobno nieźle się zapowiada i że na hiszpańskich portalach najczęstszą opinią nt. ewentualnego transferu Piszczka jest "dać szansę młodemu". Czy to lepsza opcja - nie wiem, czy Mourinho mu zaufa, czy też będzie wolał sprowadzić Piszczka - też nie wiem. Wiem tylko że jeżeli Polak do Realu nie trafi, to być może właśnie z powodu tego młodego wychowanka, o którym nikt przede mną nie wspomniał.Dobry Mudżyn pisze: Nie znam. Gdyby byl taki zajarzysty, Mou dalby mu chociaz kilka szans w sezonie. Ale nie. Nawet Varane dostaje szanse (sporo nawet) nawet Ppeusz na srodku obrony, a na prawej Coentrao tudzież Raul Albiol lub Lass Diarra. Nie, ja nadal utrzymuje, ze Real ma slabe boki obrony, a przynajmniej prawą flankę. Kibice mogą sobie gadaćPamietacie nasze "olabogadajcieszanseImmobileGiovincoMarronePasquatoDaudowi/wpisz dowolnego goscia z primki ktory nie zrobil kariery, lub zrobil, ale nie na miare swojego teoretycznego talentu ktory widzieli kibice-laicy a nie widzieli bźidcy, źli, wredni trenerzy (szczegolnie pije do Giovi, Marrone i Immobile moga sie jeszcze wyrobic)" ? I gdzie oni sa w chwili obecnej?