Robert Lewandowski
- Szilgu
- Juventino
Ciekawe jest to, że patrząc na te silniejsze kluby to tylko my bylibyśmy dobrym kierunkiem dla Roberta (oczywiście najlepszą opcją byłoby jego pozostanie w Borussi). Grałby u nas w pierwszym składzie, pomoc świetna, szkoda tylko, że chce co najmniej 4-4,5 mln na kontrakt... Ale z chęcią bym go zobaczył u nas.
Wypowiedzi pakmana nie warto komentować
Wypowiedzi pakmana nie warto komentować

- deszczowy
- Juventino
Kurde no, wyśmiałbym Cię. Ale po co? To tak, jakby ubliżać dziecku z porażeniem mózgowym. Ani to fajne, ani zabawne. Po prostu powiem, że facet który zrobił Borussii mistrzostwo... mógłby pomóc Juventusowi.Skoro radził sobie z obrońcami Bayernu i Schalke, jest na trzecim miejscu w tabeli strzelców Bundesligi, a Ty twierdzisz, że jest za słaby na Juventus, to o czym mam z Tobą rozmawiać?pakman pisze:Nie ma szans - Robert jest za slaby na taki klub jak Juve . BVB to idealne miejsce dla niego i lepiej niech tam zostanie . Z Bundesligi to tylko Klass Janek albo Mario Gomez . Nawet Gotze nie widze w Juve - moze jako zmiennik na lawke
Nie można by tego wkleić do ogólnego tematu o transferach?
Jezuuuu, następny. No dobra...Tharp pisze:zadnych lewandowskich. cienki jak barszcz, a robia z niego gwiazde, bo rozgrywa sezon zycia w bundeslidze. biiiitch, please. Raz ze to jest liga, w ktorej blyszcza takie tuzy jak Molinaro czy Huntelaar, w bundeskopance pewnie Matri czy Borriello by strzelali po 15+ bramek na sezon. A dwa, ze cholera wie czy dobry sezon Roberta nie jest jednorazowym wyskokiem.
Raz:Hunetr zostanie królem strzelców.
Dwa: Molinaro błyszczy w lidze?
Trzy: Matri i Boriello pewnie by strzelali bla bla bla. Kubusiu. Jesteś niegłupi, nie psuj tego. Może by strzelili, może nie. Lewy wbił 20. Bez pieprzenia, że może, że pewnie by. Po prostu puknął.
Ostatnio zmieniony 30 kwietnia 2012, 21:53 przez deszczowy, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tharp
zadnych lewandowskich. cienki jak barszcz, a robia z niego gwiazde, bo rozgrywa sezon zycia w bundeslidze. biiiitch, please. Raz ze to jest liga, w ktorej blyszcza takie tuzy jak Molinaro czy Huntelaar, w bundeskopance pewnie Matri czy Borriello by strzelali po 15+ bramek na sezon. A dwa, ze cholera wie czy dobry sezon Roberta nie jest jednorazowym wyskokiem.
- Szaq
- Juventino
Taka liga ,że mają 3. miejsce w rankingu UEFA jedną z najlepszych jeśli nie najlepszą reprezentacje na świecie ,a Bayern jest w finale w CL.Tharp pisze:zadnych lewandowskich. cienki jak barszcz, a robia z niego gwiazde, bo rozgrywa sezon zycia w bundeslidze. biiiitch, please. Raz ze to jest liga, w ktorej blyszcza takie tuzy jak Molinaro czy Huntelaar, w bundeskopance pewnie Matri czy Borriello by strzelali po 15+ bramek na sezon. A dwa, ze cholera wie czy dobry sezon Roberta nie jest jednorazowym wyskokiem.
Lewandowski jest z całą pewnością lepszy od Matriego.
- Tharp
ee... no i co z tego? Jakas druzyna poza bayernem cos pokazala w CL w ciagu ostatnich 5 lat? To ze niemcy maja genialna reprezentacje niewiele znaczy, u nich sie robi nowa zlota generacja, z Özilem, Müllerem, Gomezem, Hummelsem, Goetzem, Khedira czy Neuerem. U wlochow zlota generacja byla 10+ lat temu, teraz przechodzi/przeszla na emerytury, a zastepcow nie widac. Co nie zmienia faktu ze jakosc ich reprezentacji nie przenosi sie na jakosc ligi, spadek pomiedzy pierwsza a ostatnia druzyna jest o wiele wiekszy niz w serie a, obroncy sa sredni (byle Molinaro tam gwiazdorzy), a sredni napastnicy strzelaja wiecej bramek. Matriego z Lewym nie ma co porownywac, imo, przynajmniej poki jakims cudem nie beda grywali rownie regularnie, w tej samej lidze. Powiedzmy ze w obecnym sezonie Lewy wychodzi bardziej na plus, aczkolwiek ja jestem zdania ze Matri, grajac w bundeslidze, w takiej ekipie jak borussia, i tyle co Lewy, tez by mial podobny wynik bramkowy. Statystycznie Lewy strzela bramke na 140 minut, Matri grajac nie tak czesto strzela na 190.Szaq pisze:Taka liga ,że mają 3. miejsce w rankingu UEFA jedną z najlepszych jeśli nie najlepszą reprezentacje na świecie ,a Bayern jest w finale w CL.Tharp pisze:zadnych lewandowskich. cienki jak barszcz, a robia z niego gwiazde, bo rozgrywa sezon zycia w bundeslidze. biiiitch, please. Raz ze to jest liga, w ktorej blyszcza takie tuzy jak Molinaro czy Huntelaar, w bundeskopance pewnie Matri czy Borriello by strzelali po 15+ bramek na sezon. A dwa, ze cholera wie czy dobry sezon Roberta nie jest jednorazowym wyskokiem.
Lewandowski jest z całą pewnością lepszy od Matriego.
Zeby nie bylo, nie widze Matriego jaki naszego pierwszego strajkera, w przyszlym sezonie. Licze ze albo wykorzystamy nadazajace sie okazje z jakims big-namem w stylu Dzeko/Benzema/Higuain, albo Fabio P jakims cudem wynajdzie jakiegos nowego Trezegueta/Inzaghiego/Vialliego.
- pakman
- Juventino
Panie DESZCZOWY - obejrzalem 90% meczy Borussi w tym sezonie i polowe w poprzednim wiec wiem co mowie . Jesli Lewandowski jest lepszy technicznie od Quaqa to ja jutro zostane Prezydentem RP
Mimo ze cenie jego wklad i osiagniecia w BVB to jednak jego gra i wyniki to w wiekszosci zasluga innych graczy . Tyle setek zmarnowanych to chyba nawet MAtri nie mial u nas
Prawda jest ze czasami mnie zadziwial pojedynczymi zagraniami ale to nie jest poziom Juve ! Ludzie czemu sie tak uparliscie na niego ??? Przyjdzie do Juve , pokaze ze nie daje sobie rady to wtedy bedziecie wyzywac go od Amaurich ?? Na szczescie te wszytskie wiadomosci o Juve i Lewym to PLOTKI 

"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
- trayor
- Juventino
W zeszłym roku Schalke było w półfinale. jakaś drużyna poza interem pokazała coś w CL w ciągu ostatnich 5 lat?Tharp pisze: Jakas druzyna poza bayernem cos pokazala w CL w ciagu ostatnich 5 lat?
Widzę, że niektórzy dalej żyją w początku lat 00' i nie przyjmują do wiadomości, że sytuacja i układ sił się zmieniają. Bundeslidze poziomem bliżej jest do ligi hiszpańskiej i angielskiej, a Serie A do ligi francuskiej i portugalskiej. Smutne, ale prawdziwe.
Lewandowski na pewno nie byłby słabszy niż Matri czy Quagliarella, ale kupno go to chyba za duże ryzyko - może się okazać, że strzeli te 20 bramek, ale może też strzelić ich mniej niż 10. Jeśli zabłyśnie na Euro to można go poważnie rozważyć. Ma chłopak potencjał i są duże szanse, że jeszcze się rozwinie.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
wtedy to już szkoda sobie pupy zawracać bo cena pójdzie w górę a zawodnika jednego turnieju już za 25mln mieliśmy...trayor pisze:Jeśli zabłyśnie na Euro to można go poważnie rozważyć.
co do samego zawodnika to nie wiem czy właśnie takiego potrzebujemy... za mało oglądałem meczów a te co oglądałem nie zachwycają
przenosząc natomiast zawodników z Niemiec do Włoch trzeba brać poprawkę i tyle, pokazują to przykłady tak Klose jak i Huntelara, a Lewandowski nie jest takim Tonim u szczytu formy co to poradzi sobie wszędzie, nie ma siły byka i nie ma zwodu czy szybkości jak Aguero i w każdej innej lidze czy nawet każdym innym systemie gry mógłby być tylko zwykłym kopaczem
przypomnij mi wyniki meczów Borussi z Marsylią i Napoli z Man City oraz ile drużyn z Włoch wyszło z grup LM a ile z Niemiec... słabą pamięć mamtrayor pisze:Bundeslidze poziomem bliżej jest do ligi hiszpańskiej i angielskiej, a Serie A do ligi francuskiej i portugalskiej. Smutne, ale prawdziwe.

Ostatnio zmieniony 30 kwietnia 2012, 23:44 przez Maly, łącznie zmieniany 2 razy.
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- deszczowy
- Juventino
Nigdy i nigdzie nie powiedziałem, że Lewy jest technicznie lepszy od Quaga. Bo to byłoby kłamstwo. Quag jest kapitalnym technikiem. Ale nie da się ukryć, że po kontuzji zatracił strzelecki instynkt. A Lewy w Borussii ogromnie się rozwinął. Tak pod względem techniki jak i ustawiania się, wychodzenia na pozycję. Ma przy tym dużo asyst. To dobry napastnik. Nie topowy, ale z pewnością dobrej próby. No i najlepsze lata tak naprawdę przed nim.pakman pisze:Panie DESZCZOWY - obejrzalem 90% meczy Borussi w tym sezonie i polowe w poprzednim wiec wiem co mowie . Jesli Lewandowski jest lepszy technicznie od Quaqa to ja jutro zostane Prezydentem RPMimo ze cenie jego wklad i osiagniecia w BVB to jednak jego gra i wyniki to w wiekszosci zasluga innych graczy . Tyle setek zmarnowanych to chyba nawet MAtri nie mial u nas
Prawda jest ze czasami mnie zadziwial pojedynczymi zagraniami ale to nie jest poziom Juve ! Ludzie czemu sie tak uparliscie na niego ??? Przyjdzie do Juve , pokaze ze nie daje sobie rady to wtedy bedziecie wyzywac go od Amaurich ?? Na szczescie te wszytskie wiadomosci o Juve i Lewym to PLOTKI
- pakman
- Juventino
My potrzebujemy topowego i to jest wlasnie ta roznica. Dla przykladu Ebi Smolarek tez gral w BVB i byl tam jednym z najlepszych zawodnikow . Pasowal do gry Dortmundu tak jak pasuje do niej Robert. Co sie stalo ze Smolarkiem po odejsciu z BVB nie musze chyba przypominac. Robben chce odejsc z Bayernu - to jest zawodnik godny uwagi i realne wzmocnienie skladu Juve w kontekscie gry w LM.
"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★
- FalsoVero
- Juventino
Boriello, Amauri, Diego i paru innych tuzów też sobie radzili bardzo dobrze BA! Boriello w Genui był napastnikiem z wyższej półki. Jedna jaskółka wiosny nie czyni. Lewandowski jest słabym technicznie zawodnikiem, który nie wykorzystuje wielu okazji. OK strzelił 20 bramek jest to osiągnięcie ale nie takie by po jednym dobrym sezonie zasilał Juventus. Technicznie jest o wiele słabszy niż FQ i Vucinic, na równi z Matrim także przy obecnych wycenach Lewego byłoby to zmarnowanie nie małych pieniędzy. Podniecanie się 20 bramkami przy taktyce Borussi gdzie gra się pod napastników i uważanie, że Polak jest lepszy niż Fabio to śmiech na sali, gdzie Juve gra piłkę kombinacyjną i każdy strzela bramkideszczowy pisze:Po prostu powiem, że facet który zrobił Borussii mistrzostwo... mógłby pomóc Juventusowi.Skoro radził sobie z obrońcami Bayernu i Schalke, jest na trzecim miejscu w tabeli strzelców Bundesligi, a Ty twierdzisz, że jest za słaby na Juventus, to o czym mam z Tobą rozmawiać?
Nie można by tego wkleić do ogólnego tematu o transferach?
"A ten muchy łapał ten Badstuber hehehe"-Jacek Gmoch 28.06.2012
- Pan Mietek
- Juventino
Były zapytania Liverpoolu, Chelsea ale ok - Wy wiecie lepiej. Lewy jest kiepem i ma po prostu farta. Wszyscy go na okrągło komplementują - koledzy z drużyny (poza Kagawą
), Ribery itp. ale oni nie mają racji bo lepiej wiedzą jacyś znawcy z Bożej łaski na tym forum. Zabawne jest to deprecjonowanie Bundesligi przy jednoczesnym jaraniu się każdym murzynem z Ligue 1.
To, że Huntelaarowi czy innemu Diego nie udało się w Serie A nie świadczy o tym, że Bundesliga jest kiepska. Łatwo da się wytłumaczyć, że zarówno jeden jak i drugi grali pod okiem marnych trenerów którzy nie umieli odpowiednio ich wykorzystać.
Jeśli Borussia w najbliższym sezonie znowu da pupy i nie wyjdzie z grupy to przyznam rację ale póki co to z grupy nie wyszły obydwa Manchestery więc śmiało można zrzucić to na wypadek przy pracy, szczególnie, że w tamtym okresie Dortmundczycy mieli kryzys.
Matri w wieku Lewandowskiego był nikim, zobaczymy co osiągnie Lewy w wieku Matriego? Coś mi się wydaje, że jeszcze się zdziwicie.

To, że Huntelaarowi czy innemu Diego nie udało się w Serie A nie świadczy o tym, że Bundesliga jest kiepska. Łatwo da się wytłumaczyć, że zarówno jeden jak i drugi grali pod okiem marnych trenerów którzy nie umieli odpowiednio ich wykorzystać.
Jeśli Borussia w najbliższym sezonie znowu da pupy i nie wyjdzie z grupy to przyznam rację ale póki co to z grupy nie wyszły obydwa Manchestery więc śmiało można zrzucić to na wypadek przy pracy, szczególnie, że w tamtym okresie Dortmundczycy mieli kryzys.
Matri w wieku Lewandowskiego był nikim, zobaczymy co osiągnie Lewy w wieku Matriego? Coś mi się wydaje, że jeszcze się zdziwicie.
- pumex
- Juventino
Na pewno Lewy z każdym tygodniem udowadnia, że jednak potencjał ma i jest zawodnikiem godnym uwagi. Jednak przychodząc do Italii, mógłby przeżyć szok, ale to tylko wróżenie z fusów.
Ja osobiście zacznę się jarać Robertem, jak w przyszłym sezonie znowu ustrzeli w Bundeskopance (bądź innej lidze) 20 goli i zaprezentuje się nieźle w LM. Póki co rozgrywa dopiero pierwszy dobry sezon
Ja osobiście zacznę się jarać Robertem, jak w przyszłym sezonie znowu ustrzeli w Bundeskopance (bądź innej lidze) 20 goli i zaprezentuje się nieźle w LM. Póki co rozgrywa dopiero pierwszy dobry sezon

- mateo369
- Juventino
nie no świetny argument. Boriello byłby w Legii napastnikiem z wyższej półki a to klub lepszy od tego co podałeś, ale mimo wszystko gdzie im do BvBFalsoVero pisze:Boriello w Genui był napastnikiem z wyższej półki.

Dokładnie, ale tak to już jest - dziwne kompleksy wyższości. Polak? ta przecież musi być słaby, choćby strzelił i 40 bramek to jak można go w ogóle łączyć z Juve, przecież to jakieś nieporozumienie i ujma dla nas :roll:Mietson pisze:Matri w wieku Lewandowskiego był nikim, zobaczymy co osiągnie Lewy w wieku Matriego? Coś mi się wydaje, że jeszcze się zdziwicie.
Lewandowski to świetny napastnik ale mi mimo wszystko marzy się ktoś jeszcze lepszy.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood