Serie A (35): Novara 0-4 JUVENTUS
- Supersonic
- Juventino

O jakie straszne ogórki, o jakie potworne autobusy, co to będzie, co to będzie? A wielki Milan cały sezon wygrywa z 2 zawodnikami podstawowego składu bo 13/11 się leczy. My to mamy fart!
Naprawdę współczuje niektórym, bo jest najfajniejszy sezon od lat, sezon- w którym można się doszukiwać DNA zwycięzców, rzeczy dzieją się historyczne- a tu zamiast otworzyć browar i włączyć tryb chill & pride to lamenty wieczne, żale gorzkie. A to z ogórami źle, a to zmiany złe, a Boriello strzela to źle, a pada gol, a ja jakoś się nie cieszę.. Naprawdę 35 razy już Contego na wierzchu więc po co takie dziadowanie tu odprawiać? Kibicować i się cieszyć.
Ewentualnie, jeżeli jesteście ze "śmieciowego pokolenia" i słyszycie i wiecie, że nigdy nie będzie dobrze- to wtedy rozumiem. Wtedy smuta.
Naprawdę współczuje niektórym, bo jest najfajniejszy sezon od lat, sezon- w którym można się doszukiwać DNA zwycięzców, rzeczy dzieją się historyczne- a tu zamiast otworzyć browar i włączyć tryb chill & pride to lamenty wieczne, żale gorzkie. A to z ogórami źle, a to zmiany złe, a Boriello strzela to źle, a pada gol, a ja jakoś się nie cieszę.. Naprawdę 35 razy już Contego na wierzchu więc po co takie dziadowanie tu odprawiać? Kibicować i się cieszyć.
Ewentualnie, jeżeli jesteście ze "śmieciowego pokolenia" i słyszycie i wiecie, że nigdy nie będzie dobrze- to wtedy rozumiem. Wtedy smuta.
- deszczowy
- Juventino

Nudny mecz, który w sumie uświadomił mi, że Vucinić może strzelić nawet dwa gole i nadal będzie uznany za piłkarza nieefektywnego.
Wolałbym, żeby ten sezon był już za nami. Mam nadzieję, że teraz już nic nam nie zagrozi.
Aha, po raz kolejny wypada pochwalić Vidala. W tej chwili, razem z Mirko stanowi o mocy tej drużyny.
Wolałbym, żeby ten sezon był już za nami. Mam nadzieję, że teraz już nic nam nie zagrozi.
Aha, po raz kolejny wypada pochwalić Vidala. W tej chwili, razem z Mirko stanowi o mocy tej drużyny.
- Supersonic
- Juventino

Ja widzę mentalną siłę Juventusu na boisku, energię bijącą z tego zespołu. Falę emocji kibiców, piłkarzy, sztabu- tam naprawdę każdy widzi oczyma wyobraźni mistrzostwo. Wszyscy razem idą do przosu. Juve ma teraz coś, co w Europie ma bardzo niewiele zespołów ( najbliżej chyba Bilbao w LE) Od miesiąca wiem, że będziemy mistrzem. Po prostu. Oglądam mecz czy to Cesena czy Lazio i wiem, że wpadnie, prędzej czy później, nie Alex, to Boriello, a jak żaden to VidalOuh_yeah pisze:Zazdroszczę spokoju, zwłaszcza jeśli się chilloutowałeś oglądając mecz z Ceseną, w którym nie było daleko do stracenia 2 pkt.Supersonic pisze:otworzyć browar i włączyć tryb chill & pride
Tryb chill & pride niezachwiany. Polecam 8)
- ewerthon
- Juventino

Chyba zapomniałeś na jakim forum jesteś. Przypomnę Ci "Strona POLSKICH kibiców Juventusu". A przecież Polak to w większości przypadków malkontent. Zgadzam się z Mietsonem, Borriello nawet jak strzela gole, to dostaję za nazwisko. Jeśli Conte stwierdzi, że ten piłkarz będzie mu potrzebny bardziej niż Matri, to jestem za sprzedażą Alessandro, a zostawieniem Borriello. Z takiej transakcji pewnie wyjdziemy jeszcze na plus.Supersonic pisze:O jakie straszne ogórki, o jakie potworne autobusy, co to będzie, co to będzie? A wielki Milan cały sezon wygrywa z 2 zawodnikami podstawowego składu bo 13/11 się leczy. My to mamy fart!![]()
- Dante93
- Juventino

Idealne ujęcie tego co ostatnimi czasy odczuwam oglądając JuveSupersonic pisze:Tryb chill & pride niezachwiany. Polecam
Oj Deszczu, nawet ja sie już wyleczylem z hejtowania Mirko więc raczej próżno szukać ludzi narzekających na Czarnogórcadeszczowy pisze:Vucinić może strzelić nawet dwa gole i nadal będzie uznany za piłkarza nieefektywnego.
- KondzioJuveFans
- Juventino

lecimy na mistrza , FORZA JUVE !
Fino Alla Fine Forza Juventus!
- Boogey96
- Juventino

Zauważyłem, że nikt nie mówi o Bonuccim, który znowu bardzo pewnie w obronie. I tak jak w pierwszej połowie sezonu nerwy powodował u mnie każdy jego kontakt z piłką tak teraz jest jak dla mocniejszym punktem defensywy niż Chielini, któremu zdażają się różne kiksy. Co do Boriello to naprawde dobra pierwsza połowa ale w drugiej momentami brakowało mu tylko niebieskiej koszulki Novary aby tamta drużyna miała dodatkowego obrońce. Szczególnie komicznie wyglądała sytuacja gdy najpierw zablokował strzał Padoina, a potem jeszcze zabrał mu piłke. Marco ostatnio zaczął strzelać ale mimo to jestem za jego powrotem do Rzymu. Mogło się skończyć 6-0 ale u Elii widać było brak ogrania. Zmarnował dwie dobre sytuacje (setkami bym tego nie nazwał, bo jednak w obu przypadkach naciskali obrońcy), w których bramkarz Novary świetnie się spisał. Mam nadzieje, że Conte da mu jeszcze szanse w tym sezonie, bo widać, że jest naprawde niezłym piłkarzem. Ogólnie kolejny mecz, który oglądając rozpierała mnie duma. Oby jeszcze cztery takie spotkania w tym sezonie i wtedy 4 gwiazdki na koszulkach. 
- Kubas
- Juventino

Zanim siądę do ściągania meczu i oglądania skrótów, chciałbym podziękować Wam wszystkim za livescore-smsy, które przybyły bardzo licznie;) Piknik się udał, a nasi jak widzę też dziś w Novarze na pikniku
Jeszcze raz dzięki, jesteście świetni
Oglądałem pierwsze 10 minut i bardzo pozytywne wrażenie robił Gacek i Boriello :lol: Koncentracja chyba też na wyższym poziomie niż z Ceseną. Brawo! Kolejna cegiełka do Scudetto i jedziem dalej
Oglądałem pierwsze 10 minut i bardzo pozytywne wrażenie robił Gacek i Boriello :lol: Koncentracja chyba też na wyższym poziomie niż z Ceseną. Brawo! Kolejna cegiełka do Scudetto i jedziem dalej
- @D@$
- Juventino

Czyli jednak trochę mu brakuje i wiąże się to ze słowem "umiejętności". Przede wszystkim jest szybki i czasem kiwnie bo technikę ma może nienajgorszą, ale ogólnie traci nie tylko do Pepe, ale i do Giaccheriniego... Wiem, wiem, nieograny, tak czy siak chyba pakować się już może. Nie wykluoczne że w innym klubie się sprawdzi, jak np. Diego i jego auty się przydadzą, ale w Juve już go nie widzę.jakku1 pisze:4. Mam wrazenie, ze Elii nie brakuje umiejetnosci aby wygryzc ze skladu chociazby Pepe, ale brakuje mu zadziornosci, charakteru i dyscypliny taktycznej.
A Mirko w pierwsym sezonie w Juve ma 9 bramek i 8 asystannihilator1988 pisze: Mnie tam bramki Mirko, czy Boriello nie cieszą tak bardzo, jak te strzelone przez Vidala. Gość jest ### Pierwszy sezon we Włoszech,a już ma 7 bramek i 4 asysty.
1. Na solo jest krotki wywiad z Conte i właśnie najbardzoej podoba mi się zdanie: "Chcieliśmy wymyślić coś innego na mecz z tym rywalem.", cały Antonio. Dzisiaj akurat były to zmiany personalne, ale ogólnie stara się w każdym meczu coś poprawić, zmienić, nawet jak dwa mecze w tym składzie, teoretycznie tą samą taktyką to i tak czymś tam zaskoczy.alina pisze:1. Conte nie przestaje zaskakiwać. 3-5-2 z Giakiem jako wingbackiem.![]()
2. Elia grał jak debiutujący 17-letni chłopak. Biegał bez ładu i składu.
3. Borriello zaczyna łapać formę. Nabrał pewności siebie, ładnie to wygląda.
4. Świetny Giaccherini.
2. Ja tu widzę na forum, że zgodnie z moimi przewidywaniami, bez względu na to czy gra kaszanę czy nie, to wystarczy jak Holender się pojawi na boisku, to od razu wyłania się jego fan club. Trzeba było oddać chłopakowi że się starał i bardzo chciał coś pokazać, strzelić, noale wyszło jak wyszło. Szybki jest i niewiele więcej, jego dni są policzone. Inna rzecz, że miał nosa Antonio że go dał na ławę dzisiaj a nie w środę. Przy 0:0 z Ceseną raczej i tak by go nie wpuścił, żeby być konsekwentnym to może Krasic na Cagliari/Atalantę? Jestem za.
3. Jak już ktoś tu napisał, trzeba mu oddać że ładnie się przy golu zachował. I nie jest to "przypadek" (jak kto inny sugerował), tylko po prostu dobrze zagrał (jak by tak strzelił Cavani to sądzę, że forumowych podniet nie byłoby końca). Za to później zmarnował dużo lepszą sytuację.
Ja powiem tak: te 0,5 mln może i spłacił, co nie znaczy, że mamy go wykupić.
4. Ja bym powiedział że Mirko, Pirlo i Giaccherini to niewątpliwie bohaterowie meczu (no Vidal np. też), aczkolwiek to dwóch pierwszych to już zaczynam się przyzwyczajać
Nie chcę obrażać Vucinicia, ale ten pierwszy gol przypomniał mi zagranie Zlatana z 2004 na euro z Włochami, czyli też bramka z kosmosu. Z tym, że wtedy byłem wściekły (Szwedzi nic w tym meczu nie grali, a Italia co najmniej 600 minut niepodzielnie dominowała) i chyba wteyd zacząłem nienawidzić Ibrę, dzisiaj miałem przeciwne odczucia...
Będzie z czego wybierać bramkę kwietnia, nie mówiąc o golu sezonu
- drozdi
- Juventino

wiem, że literówka, ale zazdroszczę kondycji@D@$ pisze:Szwedzi nic w tym meczu nie grali, a Italia co najmniej 600 minut niepodzielnie dominowała
Chroń nas Boże przed wykupieniem Borriello. Niech gra do końca sezonu i papa
- zoff
- Qualità Juventino

- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Mecz podobny do tego co pokazujemy od przeszło miesiąca. Rywal ewidentnie zbyt słaby jak na Serie A (ale Inter pokarali
). Borriello zagrał jak Borriello. Nadal uważam, że nie powinien być w kadrze na przyszły sezon. Kolejny bardzo dobry mecz z tyłu. Chyba granie trójką obrońców nasz zespół opanował podręcznikowo. Nigdy wcześniej nie powiedziałbym, że Juventus będzie w takim systemie tak efektywnie.
Nie ma sensu powtarzać się tutaj, chciałbym tylko powiedzieć, że może jeszcze tydzień i będzie po prostu fantastycznie. Za mną najpiękniejszy piłkarski kwiecień już od bardzo dawna. Dziękuję.
Ed. Nie wiem czym będę żył jak ten sezon się skończy.
Nie ma sensu powtarzać się tutaj, chciałbym tylko powiedzieć, że może jeszcze tydzień i będzie po prostu fantastycznie. Za mną najpiękniejszy piłkarski kwiecień już od bardzo dawna. Dziękuję.
Ed. Nie wiem czym będę żył jak ten sezon się skończy.
- annihilator1988
- Juventino

Wydaje mi się, że dziś Giach przypieczętował swój los, tj. utwierdził działaczy, że warto na niego postawić. Bardzo inteligenty zawodnik, totalne przeciwieństwo Krasicia. "Krasnal" myśli na boisku, podejmuje najbardziej racjonalne decyzje, a kiedy trzeba "szarpnie". Jak wygląda sprawa z jego kartą zawodniczą? Jest jakaś ustalona suma za wyłączne prawo do skrzydłowego, czy też będziemy świadkami przepychanek?
Ostatnio zmieniony 30 kwietnia 2012, 00:12 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek
- Juventino

Niewiem dokładnie ale wiem że mamy połowe jego karty kupioną za 3mln. W przyszłym sezonie CL tak więc przyda nam się szeroka kadra, a Giac się napewno przyda.annihilator1988 pisze:Jest jakaś ustalona suma za wyłączne prawo do skrzydłowego, czy też będziemy świadkami przepychanek?
- booyak
- Juventino

Mówisz maszDante93 pisze:...raczej próżno szukać ludzi narzekających na Czarnogórca...
Podobnie sprawa ma się z Boriello. Byle gol z pięciu metrów do pustej bramki a już czytam że może by tak go wykupić :doh: Gdyby nie przeszkadzał dziś w przodzie moglibyśmy wygrać jeszcze więcej. Najpierw wybija piłkę w polu karnym przeciwnika z pod nóg Padoina który już miał ochotę uderzać no a zamiast odgrywać do Elii po jego zagraniu piętą chłop próbował grać tyłem do bramki
★ ★ ★