Sezon 2011/2012 .
- Siewier
- Administrator
- Podziekował: 3 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ta, bo straszna to dla Morattiego różnica, czy tytuł powędruje do nas czy do Milanu. Wybór jak między hitlerem a stalinem.Nedved1983 pisze:najlepsza będzie mina morattiego gdyby się okazało że zwycięstwo/remis z Milanem daje nam scudettona jego miejscu chyba zamurował bym drużynę w szatni i zakazał wychodzić na boisko, byle tylko Milan wygrał :C
Mimo tragicznego (a i tak lepszego niż nasz poprzedni) sezonu będą walczyć do końca o LM i na tym się skupią, a nie na tym, żeby nam przeszkodzić/pomóc Milanowi w zdobyciu majstra
- strong return
- Juventino
Takie pesudoultrasowe kibicowskie pleplanie miało rację bytu, kiedyś. Wtedy gdy w lidze występowała jakaś zastępowalność, czyli jednym nie szło, to szło komu innemu i liga-tak czy siak-miała moc.
Cieszcie się ze słabego Interu i słabującego finansowo Milanu, tylko ich słabość będzie wprost proporcjonalna do trudności ze znalezieniem kogoś dobrego, kto chciałby zagrać dla nas. Już coraz więcej klubów przechodzi we Włoszech na styl fransuski i holenderski. Czytaj Viola wywiesiła na razie białą flagę w kwestii choćby próby regularnej walki o wysokie pozycje.
Jak ja słyszę, że córy Berlusconiego mają zająć się zarządzaniem i raczej sprzedadzą kogoś z dwójki Boateng/Thiago Silva(ew. Zlatan Ibrałachudra, choć na niego ciężko będzie znaleźć kupca. A do tego oglądają dokładnie każde 6mln ojro za średniego Aquę), to to nie są wcale dobre wiadomości!
Milan powinien utrzymać przynajmniej obecny poziom, ale to mało, ktoś powinien do tego jeszcze dołączyć. Szkoda, że Roma zapomniała kupić obrońców i trenera. Niestety Napoli miało za krótką ławkę.
Żadna drużyna włoska(może oprócz Napoli z racji tegorocznych występów, gdyby utrzymała skład) nie będzie faworytem ostatniej rundy eliminacji.
PS. Mnie również zwycięstwo nad mocnym Interem(z Bielśą na ławce przykładowo) cieszyłoby bardziej niż nad słabym.
Cieszcie się ze słabego Interu i słabującego finansowo Milanu, tylko ich słabość będzie wprost proporcjonalna do trudności ze znalezieniem kogoś dobrego, kto chciałby zagrać dla nas. Już coraz więcej klubów przechodzi we Włoszech na styl fransuski i holenderski. Czytaj Viola wywiesiła na razie białą flagę w kwestii choćby próby regularnej walki o wysokie pozycje.
Jak ja słyszę, że córy Berlusconiego mają zająć się zarządzaniem i raczej sprzedadzą kogoś z dwójki Boateng/Thiago Silva(ew. Zlatan Ibrałachudra, choć na niego ciężko będzie znaleźć kupca. A do tego oglądają dokładnie każde 6mln ojro za średniego Aquę), to to nie są wcale dobre wiadomości!
Milan powinien utrzymać przynajmniej obecny poziom, ale to mało, ktoś powinien do tego jeszcze dołączyć. Szkoda, że Roma zapomniała kupić obrońców i trenera. Niestety Napoli miało za krótką ławkę.
Żadna drużyna włoska(może oprócz Napoli z racji tegorocznych występów, gdyby utrzymała skład) nie będzie faworytem ostatniej rundy eliminacji.
PS. Mnie również zwycięstwo nad mocnym Interem(z Bielśą na ławce przykładowo) cieszyłoby bardziej niż nad słabym.
- Alexis93
- Juventino
Genoa bliżej spadku, porażka 3:2 z dobrze dysponowaną Bologną i jeśli dzisiaj Lecce wygra z Giovinco i s-ką to Rossoblu będą mieć 18 miejsce. Nie wyobrażam sobie dwóch klubów z tego pięknego miasta w Serie B. To będzie dla kibiców niesamowity cios.
Juventus na zawsze!
- Mateuszello
- Juventino
Hehe, ciekawą mamy sytuację pod koniec sezonu.
Dwie walczące drużyny o mistrza, do których już nikt nie ma prawa się nawet zbliżyć, a pod spodem mamy aż 5 ekip walczących o 3 miejsce. Tak jak już w wielu miejscach zostało to napisane - nikt nie kwapi się do zdobycia miejsca premiowanego grą w LM
Jakoś nie zdziwi mnie jesli Inter wygra z Ceseną oraz Udine z Lazio, a zdziwiony byłbym wtedy gdyby tak się właśnie nie stało. Przedstawiony przeze mnie przebieg oznaczał by, że tabela po dzisiejszej kolejce wyglądała by miej/więcej w ten sposób:
...
3. Napoli 55pkt +1
4. Udinese 55pkt +3
5. Lazio 55pkt +0
6. Inter 55pkt +3
7. Roma 51pkt +0
...
*niepewne
Tu się na prawdę jeszcze wiele wydarzy i bardzo mnie to cieszy, bo oprócz naszej bitwy z Milanem są jeszcze atrakcje w postaci wojny wyżej wypisanych drużyn.
A jak chciałbym, żeby wyglądała tabela na koniec sezonu
Według mnie najbardziej na 3 miejsce zasługuje Napoli i byłby to moim zdaniem najlepszy włoski reprezentant w LM z tej pozycji.
Roma raczej nie da rady wejść na podium i oczekuję, że zajmą przynajmniej 5 miejsce, ponieważ liczę, że gdyby udało im się porządnie zacerować braki w mercato to w przyszłym sezonie nie robiliby w gacie, pograli coś z polotem w LE i byliby sporo przed Udinese i Lazio.
Pomiędzy, czyli na czwartej pozycji widzę Udinese, które po rywalizacji z Lazio mają łatwiejszych rywali porównując przeciwników biało-błękitnych.
Jeśli spełniłaby się piątka dla Romy to Lazio na szóstym... a Inter ma być jak najniżej, bo ich nie lubię
Dwie walczące drużyny o mistrza, do których już nikt nie ma prawa się nawet zbliżyć, a pod spodem mamy aż 5 ekip walczących o 3 miejsce. Tak jak już w wielu miejscach zostało to napisane - nikt nie kwapi się do zdobycia miejsca premiowanego grą w LM

Jakoś nie zdziwi mnie jesli Inter wygra z Ceseną oraz Udine z Lazio, a zdziwiony byłbym wtedy gdyby tak się właśnie nie stało. Przedstawiony przeze mnie przebieg oznaczał by, że tabela po dzisiejszej kolejce wyglądała by miej/więcej w ten sposób:
...
3. Napoli 55pkt +1
4. Udinese 55pkt +3
5. Lazio 55pkt +0
6. Inter 55pkt +3
7. Roma 51pkt +0
...
*niepewne
Tu się na prawdę jeszcze wiele wydarzy i bardzo mnie to cieszy, bo oprócz naszej bitwy z Milanem są jeszcze atrakcje w postaci wojny wyżej wypisanych drużyn.
A jak chciałbym, żeby wyglądała tabela na koniec sezonu

Według mnie najbardziej na 3 miejsce zasługuje Napoli i byłby to moim zdaniem najlepszy włoski reprezentant w LM z tej pozycji.
Roma raczej nie da rady wejść na podium i oczekuję, że zajmą przynajmniej 5 miejsce, ponieważ liczę, że gdyby udało im się porządnie zacerować braki w mercato to w przyszłym sezonie nie robiliby w gacie, pograli coś z polotem w LE i byliby sporo przed Udinese i Lazio.
Pomiędzy, czyli na czwartej pozycji widzę Udinese, które po rywalizacji z Lazio mają łatwiejszych rywali porównując przeciwników biało-błękitnych.
Jeśli spełniłaby się piątka dla Romy to Lazio na szóstym... a Inter ma być jak najniżej, bo ich nie lubię

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą

-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
- De Rossi
- Juventino
Cassano strzela i asystuje - być może byłby to jego sezon życia, gdyby nie ta pauza. Być może Milan zaszedłby dalej w CL. Być może... bla bla.
Z drugiej strony Mediolanu - Pazzini dostał szansę i podobno marnuje setki na potęgę.
Z drugiej strony Mediolanu - Pazzini dostał szansę i podobno marnuje setki na potęgę.
- annihilator1988
- Juventino
Modlę się, aby inter nie zajął trzeciego miejsca na koniec rozgrywek ligowych. Zwyczajnie na to nie zasługują, niemniej Udine, Napoli, Lazio swoją nieporadnością pomagają zbliżyć się drużynie MM do upragnionego miejsca 

- De Rossi
- Juventino
Cassano dołożył kolejną asystę. Ciekawe ile by ich teraz miał, gdyby nie ta przerwa. Wcześniej 7 w 12 meczach. Dziś ósma i dziewiąta.
Ja natomiast się cieszę, że Inter poważnie włączył się do walki o LM. Udinese czy Lazio, nie zasługują na to z urzędu - Serie A nie stać, na odpadnięcie trzeciego klubu na fazie eliminacyjnej, a te dwa kluby z pewnością by odpadły. Mam też nadzieję, że Mediolanczycy się solidnie wzmocnią, bo chcę silnego Interu, silnego Juventusu, silnego Milanu, silną Romę, niebezpieczne Napoli i silną ligę, w której Scudetto będzie smakować o wiele lepiej (tak, w tym sezonie, po latach, będzie miało również niesamowity smak).
Gol Nocerino
Ja natomiast się cieszę, że Inter poważnie włączył się do walki o LM. Udinese czy Lazio, nie zasługują na to z urzędu - Serie A nie stać, na odpadnięcie trzeciego klubu na fazie eliminacyjnej, a te dwa kluby z pewnością by odpadły. Mam też nadzieję, że Mediolanczycy się solidnie wzmocnią, bo chcę silnego Interu, silnego Juventusu, silnego Milanu, silną Romę, niebezpieczne Napoli i silną ligę, w której Scudetto będzie smakować o wiele lepiej (tak, w tym sezonie, po latach, będzie miało również niesamowity smak).
Gol Nocerino
- Izi
- Juventino
Też jestem za większą konkurencyjnością w lidze, nie chciałbym czekać tak jak kibice Barcelony, czy Realu na gran derbi by choć dwa razy w sezonie poczuć emocje związane z zaciętym meczem.De Rossi pisze:Cassano dołożył kolejną asystę. Ciekawe ile by ich teraz miał, gdyby nie ta przerwa. Wcześniej 7 w 12 meczach. Dziś ósma i dziewiąta.
Gol Nocerino
Co do Gola Nocerino, to tylko odbiór miał ładny. Reszta farciarska, dużo lepiej by się zachował jakby podawał do Cassano w prawo.
Franciszek I wydaje się być uroczo pokorny.
- Wojtek
- Juventino
Ależ się nam zrobiła końcówka w Serie A.

Po dzisiejszym zwycięstwie Udine nad Lazio jest bardzo ciekawie na miejscach 3-6. wszyscy po 55 pkt
Chciałbym żeby z tej walki o CL zwycięko wyszło Napoli, tak chyba będzie najlepiej dla Italii (ale nie dla nas = Cavani).

Po dzisiejszym zwycięstwie Udine nad Lazio jest bardzo ciekawie na miejscach 3-6. wszyscy po 55 pkt
Chciałbym żeby z tej walki o CL zwycięko wyszło Napoli, tak chyba będzie najlepiej dla Italii (ale nie dla nas = Cavani).
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Popieram wypowiedź De Rossiego. Italii nie stać na dwie drużyny w fazie grupowej Champions League. Oczywiście biorąc pod uwagę fakt jakim jest lekceważące podejście do rozgrywek w Lidze Europy. Myślę, że Inter to jest pewien gwarant. Bo obawiam się, że Udine, Lazio czy Napoli w każdej chwili mogą pozbyć się swoich asów za większą sumę pieniędzy. Końcówka sezonu w Italii pasjonująca.
- Monte Cristo
- Juventino
Nedved1983 pisze:najlepsza będzie mina morattiego gdyby się okazało że zwycięstwo/remis z Milanem daje nam scudettona jego miejscu chyba zamurował bym drużynę w szatni i zakazał wychodzić na boisko, byle tylko Milan wygrał :C
Jesli zrobimy to co do nas nalezy to derby Mediolanu juz nie beda mialy znaczenia w kontekscie walki o mistrzostwo.
- Szilgu
- Juventino
Kurka, nie wiem co musiałoby się stać, żebym w Serie A kibicował Interowizoff pisze:Popieram wypowiedź De Rossiego. Italii nie stać na dwie drużyny w fazie grupowej Champions League. Oczywiście biorąc pod uwagę fakt jakim jest lekceważące podejście do rozgrywek w Lidze Europy. Myślę, że Inter to jest pewien gwarant. Bo obawiam się, że Udine, Lazio czy Napoli w każdej chwili mogą pozbyć się swoich asów za większą sumę pieniędzy. Końcówka sezonu w Italii pasjonująca.

Na Napoli też nie liczę. Jest tam jakieś 10% szansy na Cavaniego i wolałbym móc ciągle się łudzić, że do nas przyjdzie
Lazio nie byłoby złe. W sumie to nie ekscytuje się tą końcówką. Liczę tylko, że Inter nie awansuje na 3. miejsce. Napoli przeżyje, bo mogą awansować do grupy.
- Winner
- Juventino
Walka o 3 miejsce stała się jeszcze bardziej wyrównana, choć ogólnie zakrawa na kpinę. Drużyny z 3 i 4 miejsca solidarnie gubią punkty i dały się doścignąć Napoli i Interowi. Co do 3 miejsca to jedynie Napoli i Inter moim zdaniem gwarantują awans do LM i wyjście z grupy. A co do zbierania pkt do rankingu to nie nasze zmartwienie my mamy bić się o najwyższe cele a nie przejmować dodatkowym miejscem w LM.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- Marat87
- Juventino
- Podziekował: 17 razy
- Otrzymał podziękowanie: 37 razy
A tam się dziwicie, to samo było w dwóch ostatnich sezonach, tyle że z 4 miejscem. Ciągle mówiliśmy "grają pod nas, a my nie wykorzystujemy". Długo utrzymywaliśmy szanse na LM mimo grania padaki.
Ja nie wiem, może oni wiedzą, że odpadną i nie chcą tego miejsca i gry w LE
Najlepsze jest to, że zespoły niby walczą o te miejsca premiowane pucharami, a potem jak przychodzi co do czego to olewają Ligę Europy.
Ja nie wiem, może oni wiedzą, że odpadną i nie chcą tego miejsca i gry w LE

Najlepsze jest to, że zespoły niby walczą o te miejsca premiowane pucharami, a potem jak przychodzi co do czego to olewają Ligę Europy.
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Wątpię by inter zajął trzecie miejsce, jest na to za słaby i ma najtrudniejszy kalendarz. Chciałbym widzieć w 3 Napoli, bo jeżeli się nie rozprzedadzą i coś tam kupią to znowu mogą być groźni w LM, a Lazio i Udine to śmiech na sali co sobą prezentują.