Juventus mistrz ad 2012 !
- Supersonic
- Juventino
4 to celebrate
Aktualna forma ( punkty w last 5)
Novara 4
Lecce 8
Cagliari 7
Atalanta 6
razem 25
Milanu rywale:
Siena 10 ( obecnie 4ty punktujący zespół w lidze
)
Inter 11 ( obecnie 3ci punktujący zespół w lidze
)
Atalanta 6
Novara 4
razem 31
Myślę. że Milan spokojnie może stracić dwa ptk lub nawet całą pulę zarówno ze Sieną- jak i Interem. Terminarz ewidentnie po naszej stronie.
Co do naszych rywali. Cagliari wygrało i jeśli - co bardzo prawdopodobne wygra z Chievo w sobotę - z nami zagra będąc pewnymi utrzymania. Sytuacja Novary i Atalanty jest klarowna od dawna, Lecce będzie grało o życie.
Wreszczie: head to head (last 5)
Juventus FC 15-8 AC Milan
gole 12:1 vs 5:4
Czujecie tą przepaść? :twisted:
Dodatkowo to Juventus ma ludzi od zadań specjalnych ( Amauri, Boriello, who's next?
)
Musi być!
Ktoś pisał o możliwości pobicia najdłuższej serii bez porażki kolejnych spotkań, no ale tu chyba póki co ciężko się napalać, bo moi informatorzy donoszą, że ów rekord to 58 spotkań ACM. True?

Aktualna forma ( punkty w last 5)

razem 25
Milanu rywale:

razem 31
Myślę. że Milan spokojnie może stracić dwa ptk lub nawet całą pulę zarówno ze Sieną- jak i Interem. Terminarz ewidentnie po naszej stronie.
Co do naszych rywali. Cagliari wygrało i jeśli - co bardzo prawdopodobne wygra z Chievo w sobotę - z nami zagra będąc pewnymi utrzymania. Sytuacja Novary i Atalanty jest klarowna od dawna, Lecce będzie grało o życie.
Wreszczie: head to head (last 5)
Juventus FC 15-8 AC Milan
gole 12:1 vs 5:4
Czujecie tą przepaść? :twisted:
Dodatkowo to Juventus ma ludzi od zadań specjalnych ( Amauri, Boriello, who's next?

Musi być!
Ktoś pisał o możliwości pobicia najdłuższej serii bez porażki kolejnych spotkań, no ale tu chyba póki co ciężko się napalać, bo moi informatorzy donoszą, że ów rekord to 58 spotkań ACM. True?
- Nicolas
- Juventino
Powiem jedno: FORZA JUVE!
Wreszcie po tylu latach Juventus odbudowuje swoja potęgę! Szczerze wreszcie Europa zaczyna bać się zespołu z Turynu. Co do mistrza byłaby to świetna, genialna wiadomość dla wszystkich fanów! Brak porażki jednak o czymś świadczy. Dumni po zwycięstwie wierni po porażce i tyle w temacie. Uwielbiam teraz patrzeć na ludzi, którzy ostatnio pluli na Juventus, a teraz morda w kubeł i cisza. Na każdym kroku marszczeni czy to na temat farsopoli czy na temat naszych remisów z ogórami czy na słabych grajków.
Teraz zdobyć i Puchar i Ligę i radość jakich mało, ale niezależnie co się stanie i tak jestem dumny z Juventusu. Oczywiście trzymam kciuki za naszych grajków!
Wreszcie po tylu latach Juventus odbudowuje swoja potęgę! Szczerze wreszcie Europa zaczyna bać się zespołu z Turynu. Co do mistrza byłaby to świetna, genialna wiadomość dla wszystkich fanów! Brak porażki jednak o czymś świadczy. Dumni po zwycięstwie wierni po porażce i tyle w temacie. Uwielbiam teraz patrzeć na ludzi, którzy ostatnio pluli na Juventus, a teraz morda w kubeł i cisza. Na każdym kroku marszczeni czy to na temat farsopoli czy na temat naszych remisów z ogórami czy na słabych grajków.
Teraz zdobyć i Puchar i Ligę i radość jakich mało, ale niezależnie co się stanie i tak jestem dumny z Juventusu. Oczywiście trzymam kciuki za naszych grajków!
- D-Rose
- Juventino
Stawiam zdecydowanie na Elie.Dodatkowo to Juventus ma ludzi od zadań specjalnych ( Amauri, Boriello, who's next? )
Passa milanu trwała nieprzerwanie przez 58 spotkań (od 26 maja 1991 do 21 marca 1993 r.)Ktoś pisał o możliwości pobicia najdłuższej serii bez porażki kolejnych spotkań, no ale tu chyba póki co ciężko się napalać, bo moi informatorzy donoszą, że ów rekord to 58 spotkań ACM. True?

- Antek666
- Juventino
Wiecie co?
Możemy już zaczynać mrozić szampany,chłodzić piwka,próbować zamrozić wódkę,nabijać lufki i kręcić jointy
Jest 85 minuta meczu z Novarą,prowadzimy 4-0 z zespołem który 3 dni temu wygrał z Lazio walczącym o puchary.Do końca sezonu pozostały zatem 3 mecze,Juve ma 4 punkty(bo ten jeden niby malutki za lepsze bezpośrednie starcia) przewagi.To Juve jest zespołem który nie przegrał żadnego meczu w tym sezonie.
Ech,nie chcę mi się pisać,cholera no Panie i Panowie,mamy mistrza!
Po tym co nasi Juventini pokazują w tym sezonie wręcz niemożliwym jest to żebyśmy nie wygrali tytułu.
Po tylu latach,jejku....... :płaczę:
Możemy już zaczynać mrozić szampany,chłodzić piwka,próbować zamrozić wódkę,nabijać lufki i kręcić jointy

Jest 85 minuta meczu z Novarą,prowadzimy 4-0 z zespołem który 3 dni temu wygrał z Lazio walczącym o puchary.Do końca sezonu pozostały zatem 3 mecze,Juve ma 4 punkty(bo ten jeden niby malutki za lepsze bezpośrednie starcia) przewagi.To Juve jest zespołem który nie przegrał żadnego meczu w tym sezonie.
Ech,nie chcę mi się pisać,cholera no Panie i Panowie,mamy mistrza!
Po tym co nasi Juventini pokazują w tym sezonie wręcz niemożliwym jest to żebyśmy nie wygrali tytułu.

Po tylu latach,jejku....... :płaczę:
- yamakasi
- Juventino
schowajmy tego szampana, bo takie zachowanie doprowadzi do fali samobójstw jak nie wygramy
real madryt też już wygrywał ligę mistrzów w tym sezonie tylko półfinału zapomniał wygrać

To My Jesteśmy JUVENTUSEM 

- Wojtek
- Juventino
Najlepsze jest to że praktycznie wszystkie mecze gramy "u siebie". Mecze z Lecce i Atalantą na Juventus Stadium i mecz z Cagliari, na który nasi kibice mają bliżej niż oni sami, tak więc pewnie nas będzie więcej.
Za tydzień o tej porze możemy świętować 30. scudetto!
Za tydzień o tej porze możemy świętować 30. scudetto!

- yamakasi
- Juventino
pamiętajmy że mistrzostwo można wygrać w ostatnich minutach ostatniej kolejki i do ostatnich minut sezonu Milan ma równe szanse chyba że pokonamy Lecce i Cagliari ale jeśli potknie nam się noga w jednym z tych meczów to będzie nerwówka a to czynnik dający przewagę Milanowi, szczerze to ja wątpię żeby Milan stracił punkty do końca bo nawet Inter gra kaszanę dziś ledwo wygrywając z Ceseną więc cierpliwość i dobra gra teraz a nie chłodzenie szampana bo we Włoszech w ostatniej kolejce dzieją się często cuda, oby się udało. Osobiście chciałbym żeby Juve wygrało nad Milanem conajmniej 4 punktami żeby Allegri przestał o tym golu Muntariego klepać na okrągło bo to nie była akcja z ostatniej minuty meczu..
To My Jesteśmy JUVENTUSEM 

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Jak na 4ty punktujący zespół w lidze to strasznie nieporadnie dziś zagrali przeciwko Milanowi, który jak zwykle grał w połowie rezerwowym składem.Supersonic pisze:Siena 10 ( obecnie 4ty punktujący zespół w lidze
)
- Supersonic
- Juventino
Mam pytanie:
czy ktokolwiek natrafił gdzieś na informację czy jest ustalona data świętowania mistrzostwa. Rozumiem, że po zdobyciu będzie jakaś przejażdżka z pucharem, świętowanie z kibicami na jakimś placu itd.
Gdzie można sprawdzić kiedy?
np. Borussia nie czekała do ostatniej kolejki, a myślę, że datę trzeba ustawić odpowiednio wcześnie, co by kibice mogli sobie wcześniej prowiant przygotować, 8)
czy ktokolwiek natrafił gdzieś na informację czy jest ustalona data świętowania mistrzostwa. Rozumiem, że po zdobyciu będzie jakaś przejażdżka z pucharem, świętowanie z kibicami na jakimś placu itd.
np. Borussia nie czekała do ostatniej kolejki, a myślę, że datę trzeba ustawić odpowiednio wcześnie, co by kibice mogli sobie wcześniej prowiant przygotować, 8)
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Borussia bedzie swietowac jeszcze raz po ostatniej kolejce : )Supersonic pisze:Mam pytanie:
Koronacji jeszcze nie było, u nas <prawdopodobnie> będzie to po meczu Juventus-Atalanta.
Domyslam sie ze bedzie BARDZO ŁATWO dostac bilety na te spotkanie ; p
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Supersonic
- Juventino
No właśnie dlatego zamierzam zadowolić się "ryniaczem"iltalismano pisze: Domyslam sie ze bedzie BARDZO ŁATWO dostac bilety na te spotkanie ; p

Ten termin jest najsensowniejszy- no ale chyba musi to być podane do wiadomości publicznej- czy tuż po meczu, czy w nocy, czy następnego dnia? Jakieś (pół)oficjalne info?
- Prokson
- Juventino
Patrzę, oglądam te mecze i nie mogę się nadziwić jak wiele zmieniło się przez rok.
Gdyby ktoś mi na początku sezonu powiedział że na 5,6 kolejek przed końcem idziemy na mistrza to puknąłbym go w czoło...nogą....okrężnie....boleśnie za niesmaczne żarty i drwienie z Damy.
ostatnie wyniki - rozjeżdżanie wszystkich (w większości) do zera wygląda jeszcze bardziej niewiarygodnie
ja wiem że do póki piłka w grze to wszystko jest możliwe ale obserwując tę drużynę nie wierzę że wypuszczą z rąk dla większości tak upragnione mistrzostwo.
Pamiętam twarz K. Bryanta gdy po raz pierwszy bez Shaqa zdobył pierścień. Myślę że radość Buffona, Del Piero, Chielliniego, NEDVEDA będzie jeszcze większa. Tyle lat, tyle upadków, tyle zmian na ławce trenerskiej i w składzie.... patosem troche zajechało ale ....wow to jest coś wielkiego!
Gdyby ktoś mi na początku sezonu powiedział że na 5,6 kolejek przed końcem idziemy na mistrza to puknąłbym go w czoło...nogą....okrężnie....boleśnie za niesmaczne żarty i drwienie z Damy.
ostatnie wyniki - rozjeżdżanie wszystkich (w większości) do zera wygląda jeszcze bardziej niewiarygodnie
ja wiem że do póki piłka w grze to wszystko jest możliwe ale obserwując tę drużynę nie wierzę że wypuszczą z rąk dla większości tak upragnione mistrzostwo.
Pamiętam twarz K. Bryanta gdy po raz pierwszy bez Shaqa zdobył pierścień. Myślę że radość Buffona, Del Piero, Chielliniego, NEDVEDA będzie jeszcze większa. Tyle lat, tyle upadków, tyle zmian na ławce trenerskiej i w składzie.... patosem troche zajechało ale ....wow to jest coś wielkiego!
- Filippo911
- Juventino
Zgoda , trzeba sie pilnować teraz jeszcze bardziej niż dotąd . Ale ... ale nie przeceniał bym ACM dziś wygrali i owszem mają nóż na gardle , lae mecz z interem to derby - tam może się wszystko stać (wystarczy popatrzeć na nasze mecze z nimi z ostatnich sezonów - inna motywacja) - inter też "walczy o życie" (LM) .yamakasi pisze:pamiętajmy że mistrzostwo można wygrać w ostatnich minutach ostatniej kolejki i do ostatnich minut sezonu (...) szczerze to ja wątpię żeby Milan stracił punkty do końca bo nawet Inter gra kaszanę ...
BTW . czy ktoś się orientuje jaki jest rekord najmniejszej ilości bramek straconych w sezonie ??