Serie A (35): Novara 0-4 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 17:18

Jeżeli Marco ma zostać wykupiony a Alex ma odejść to naprawdę nie widzę w tym sensu. Ile spędził minut na boisku Il Capitano i ile ma goli a jak wygląda w tych statystykach Boriello. Nic za nim nie przemawia. Co do meczu to super zagrała cała drużyna i przedłużyła ten piekny sen.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 17:22

Darek-WLKP pisze:
Tony Montana pisze:Borriello w akcji na samym początku drugiej połowy pokazał dlaczego nie powinien zostać wykupiony. Nic się tak naprawdę nie zmieniło, jak dla mnie nadal jest słaby.

Każdy ma swoje zdanie , lecz każdy potrafi zobaczyć u zawodnika złe strzaly , podania itp... Ale pozytywnych rzeczy to juz nikt nie widzi..też go nie lubię , ale wedlug mnie zagrał dobry mecz dzisiaj.Elia miał sytuacje to ktoś napiszę ze brak ogrania itp.. jak sie wchodzi na boisko trzeba wykorzystac chociaż jedną sytuację , bo mial okozje na to aby strzelić 5'tą bramke dla JUVE !
Krytykować jest łatwo, lecz pochwalić Boriello (to już chyba nie możliwe)
Nie chcę żadnych kłótni - poprostu mam swoje zdanie na ten temat.

FORZA JUVE
8)
Ja uważam, że bramka Borriello to nie jest jakaś zwyżka formy tylko zwyczajny przypadek. Umówmy się, że strzelenie gola z odległości 5 metrów, będąc kompletnie niepilnowanym i mając bardzo dobre podanie nie jest jakimś niesamowitym wyczynem. I ta zmarnowana okazja z II połowy nie jak dla mnie to nie jest to zawodnik, w którego warto ładować 8 melonów.

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 17:23

jakku1 pisze:
4. Mam wrazenie, ze Elii nie brakuje umiejetnosci aby wygryzc ze skladu chociazby Pepe, ale brakuje mu zadziornosci, charakteru i dyscypliny taktycznej.
Dokładnie. Jak już miał piłkę to coś tam umiał, w dodatku dogonił dwie piłki, których Pepe w życiu by nie wyłapał... ale chwilami wydawał się zagubiony, nie wiedział czy wychodzić na pozycję, czy w pole karne i w efekcie stał w miejscu. Gubi się taktycznie... a szkoda. Ciężko będzie go sprzedać, prędzej wypożyczenie, a gdyby się ogarnął, moglibyśmy mieć rezerwowego.

karosznurek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 17:24

Dobry mecz w naszym wykonaniu, oby tak dalej. Bardzo cieszą zdobyte trzy punkty. Forza Juve

"Vincere non importante l'unica cosa che conta."
nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 17:33

Tony Montana pisze:Ja uważam, że bramka Borriello to nie jest jakaś zwyżka formy tylko zwyczajny przypadek. Umówmy się, że strzelenie gola z odległości 5 metrów, będąc kompletnie niepilnowanym i mając bardzo dobre podanie nie jest jakimś niesamowitym wyczynem
W tym sezonie Matri potrafił takie marnować.
Wojtek pisze:Co wy macie do Giaccheriniego? Jak dla mnie zagrał świetny mecz, wywalczył rzut wolny po który było 1-0, potem zaliczył asyste, a bramka na 4-0 to w większości jego zasługa.
Dostaje podanie, biegnie do przodu, zatrzymuje się, czeka, obrońcy wracają, on oddaje piłkę do tyłu.
jakku1 pisze:4. Mam wrazenie, ze Elii nie brakuje umiejetnosci aby wygryzc ze skladu chociazby Pepe, ale brakuje mu zadziornosci, charakteru i dyscypliny taktycznej.
Nic dodać, nic ująć.

Teraz tylko 6 pkt. Może Inter urwie Milanowi i będą wystarczyły 4 lub 3...

Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 17:38

No i ugraliśmy bardzo ważne 3 punkty. Jeszcze 6 pkt i... Scudetto :D

Obrazek
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 17:46

nynek pisze:
Tony Montana pisze:Ja uważam, że bramka Borriello to nie jest jakaś zwyżka formy tylko zwyczajny przypadek. Umówmy się, że strzelenie gola z odległości 5 metrów, będąc kompletnie niepilnowanym i mając bardzo dobre podanie nie jest jakimś niesamowitym wyczynem
W tym sezonie Matri potrafił takie marnować.
I dlatego nikt nie uważa go za super napastnika, co najwyżej za średniaka. Ogólnie słabo bronić Borriello tym, że Matriemu coś tam nie wychodziło. Naprawdę chciałbyś wydać na Marco 8 mln? Bo jak dla mnie jeśli mamy za niego płacić to wolałbym zdecydowanie zostawić Del Piero, który jest doświadczony i może jakimś zagraniem odwrócić losy meczu. Wykorzystać wolnego czy coś w końcówce. Te 8 mln może się jeszcze przydać do sprowadzenia jakiegoś ciekawego zawodnika.
nynek pisze:
Wojtek pisze:Co wy macie do Giaccheriniego? Jak dla mnie zagrał świetny mecz, wywalczył rzut wolny po który było 1-0, potem zaliczył asyste, a bramka na 4-0 to w większości jego zasługa.
Dostaje podanie, biegnie do przodu, zatrzymuje się, czeka, obrońcy wracają, on oddaje piłkę do tyłu.
Trochę prawdy w tym jest, ale jak dla mnie to zagrał dobre spotkanie.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 17:51

nynek pisze:
Takie słowo, taktyka, mówi Ci coś? :P
To trener decyduje, jak bardzo mamy szarpać kontrami(jednocześnie rozciągając i łamiąc formacje). Jeśli Tony chciał grać pozycyjnie i uważał, że rozklepią tak Novarę, to 4:0, Bóg z nim.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 18:02

1. Conte nie przestaje zaskakiwać. 3-5-2 z Giakiem jako wingbackiem. :bravo:
2. Elia grał jak debiutujący 17-letni chłopak. Biegał bez ładu i składu.
3. Borriello zaczyna łapać formę. Nabrał pewności siebie, ładnie to wygląda.
4. Świetny Giaccherini.

Wesoł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 18:02

Boriello rozegrał mecz idealnie - w pierwszej połowie w znaczący sposób przyczynił się do zapewnienia nam zwycięstwa, w drugiej przypomniał że napastnikiem jest jednak przeciętnym i nie warto go wykupować. :lol:

Chłopaki ciężką pracą konsekwentnie dążą do spełnienia naszego marzenia. Już tak niewiele brakuje...

"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 18:08

Niektórzy tutaj to tacy <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, że się zastanawiam co oni w życiu robią poza wypisywaniem głupot w internecie. Borriello nie strzela? Źle ale boję się, że go wykupią. Borriello strzela? Źle, boję się, że go wykupią. Jakbyście nie zauważyli to Antek nie jest upośledzony i skoro Borriello gra to może oznaczać 2 rzeczy:

1. Albo spełnia funkcję, której Wy nie dostrzegacie a która nie pasuje do Q/Matriego
2. Conte uważa, że jest lepszy niż Q/Matri

I prawdę mówiąc sądzę, że ostatnio spełniają się obydwa punkty.

Arcadio Morrello, przestań stękać w kółko o Borriello i Del Piero. Forum jest od dyskusji a nie wylewania swoich żali.

AkuqJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 18:14

nie wiem co niektórzy maja do Elij chłopak grał tylko na skrzydłach wchodzi i jest napastnikiem niektórzy do tego się nie nadają a inni mogą grać wszędzie, ale nie będę go usprawiedliwiał. jak by się ograł w Włoszech to mogły być z niego solidny zmiennik. gdyby pasował do taktyki Conte to pewnie coś więcej pokazał.

Vucinić chyba złapał 2 oddech bo gra bardzo dobre zawody ostatnio

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 18:26

Brawo, jest cenne zwycięstwo po naporze na przeciwnika od pierwszej minuty - tak to powinno wyglądać, pięknie :ok:
Świetny mecz Giaccheriniego, naprawdę. Bardzo dobry występ Vucinicia i Lichtsteinera.
Szczerze dziękuję Borriello za kolejną bramkę, ale dalej nic to nie zmienia w moim stosunku do niego. Jest miernym napastnikiem bez perspektyw na przeskoczenie o poziom wyżej. 8 mln to o wiele za dużo i mam nadzieję, że go nie wykupimy.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 18:44

nynek pisze:Dostaje podanie, biegnie do przodu, zatrzymuje się, czeka, obrońcy wracają, on oddaje piłkę do tyłu.
Mimo wszystko bardziej to rozsądne niż częste "rajdy" Vucinicia kiedy każda lama z piwem przed telewizorem wie, że ta piłka nie ma szansy przejść, a on się pcha prosto na obrońcę :smile:

Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 18:53

Tak czytam wypociny niektórych i współczuje...głupoty :/ jak Boriello nie strzelał, to był drewniakiem, jak zapewnił nam 3 punkty w ostatnim meczu po pierwszym kontakcie z piłką, a dzisiaj nie tylko strzelił gola, ale i dobrze się ustawiał na pozycji, pomagał w obronie to też cienias...szczerze mówiąc to Jego pierwszym strzale dzisiaj byłem pewien, że zagra dobry mecz. Jak już się odblokował to jest mniej frustrujący od Matriego, który desperacko co akcję macha rękoma i nic poza tym. Ciekawe jakby Boriello dostał tyle dobrych podań co Matri w tym sezonie to ile by skończył, bo mam dziwne wrażenie, że więcej niż Matri. Tak jak ktoś napisał - takie piłki na 5 metrze też trzeba umieć kończyć. Hejterzy Boriello jak zawsze się odezwali (w tym ja :D), ale trzeba Mu oddać szacunek za te dwa mecze.

Mecz ułożył się tak jak powinien - szybka bramka i spokojna gra do końca, tak powinno być zawsze z ogórkami. Fajna bramka Mirasa, kiedy nie gra to nie gra, ale jak Mu się chce to jest naprawdę wiele pożytku. Cała pomoc rewelacyjny mecz, tworzą świetny tercet w środku pola. Każdy się uzupełnia.

Słówko o Elii - może nie jest złym piłkarzem, ma potencjał czy jak zwał to zwał, ale dzisiejsze bieganie za piłką jak sęp za padliną tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że On nie gra bo nie rozumie myśli taktycznej Conte i tego jak się należy ustawić na boisku, aby grać z kolegami. Gracze Novary momentami grali z Nim w dziada a On biegał jak osioł. Poza tym spierniczył dwie 100 % także wydaje mi się, że temat tego piłkarza powinien zostać zakończony. Nie pasuje do ustawienia i tyle. Dziękujemy za pobyt w Juve. Ufam Conte w tej sprawie.

Zablokowany