Mercato (2012-2014)
- postscriptum
- Juventino
@up.
"Serie A – najwyższa liga piłkarska we Włoszech." - tak podaje Twoja ciocia, a ja napisałem "piersza liga Włoska..." pierwsza czyli ta najwyższa. Więc nie wiem poucz się czytać czy coś...
--------------------------------------------------------
RVP - nie myślałem o nim nigdy jako o zawodniku Juve... ale w sumie świetny by był... niektórzy piszą, że on stary pogra chwile i straci forme... a jak byśmy kupili Rossiego, czy innego młodego napastnika to co myślicie, że on będzie grał w Juve jak Del Piero 20 lat? pograł by z 3-4 sezony i szukał nowego wyzwania.
"Serie A – najwyższa liga piłkarska we Włoszech." - tak podaje Twoja ciocia, a ja napisałem "piersza liga Włoska..." pierwsza czyli ta najwyższa. Więc nie wiem poucz się czytać czy coś...
--------------------------------------------------------
RVP - nie myślałem o nim nigdy jako o zawodniku Juve... ale w sumie świetny by był... niektórzy piszą, że on stary pogra chwile i straci forme... a jak byśmy kupili Rossiego, czy innego młodego napastnika to co myślicie, że on będzie grał w Juve jak Del Piero 20 lat? pograł by z 3-4 sezony i szukał nowego wyzwania.
- Kamil_on
- Juventino
Serie A - tego się nie odmienia :!:postscriptum pisze: To się teraz popisałeśSeria A to jest pierwsza włoska liga w której gra np. Juventus
"Przejście do Juventusu, klubu, w którym pracuje się najciężej na świecie, to był wielki postęp. Wspiąłem się na poziom, którego nie osiągnąłbym nigdzie indziej" - Zinedine Zidane
- postscriptum
- Juventino
Kamil_on pisze:Serie A - tego się nie odmienia :!:postscriptum pisze: To się teraz popisałeśSeria A to jest pierwsza włoska liga w której gra np. Juventus
To bardziej błąd pisowni, niż nie wiedzy... jak ktoś np. nie wie jak się pisze nazwiska zawodników "SERIE A" to nic nie wie? A jak już chcecie się czepiać to nie pisze się "SERIE A" tylko "SERIE A TIM"
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2012, 13:17 przez postscriptum, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paulo
- Juventino
@up nie tłumacz Mu, bo przecież widzisz, że On nie dostrzega tej subtelnej różnicy
czyta tak i tak, a jeszcze poucza innych żeby powinni się nauczyć czytać...sezonowcy przybywajcie !!!
Co do transferów, to mam nadzieję, że to mercato zostanie rozegrane dobrze i mądrze, bez wpadek. Pozbyć się wszystkich niepotrzebnych drewienek i sprowadzić takich jak Barzagli, Vidal i Pirlo. Za niewielkie pieniądze i z jakimiś ambicjami.

Co do transferów, to mam nadzieję, że to mercato zostanie rozegrane dobrze i mądrze, bez wpadek. Pozbyć się wszystkich niepotrzebnych drewienek i sprowadzić takich jak Barzagli, Vidal i Pirlo. Za niewielkie pieniądze i z jakimiś ambicjami.
- Donnie
- Juventino
Piękny offtop się zrobił powyżej. Wart nawet założenia osobnego tematu.
Ostatnio dość dużo zastanawiałem się nad tym, jakiego napastnika chciałbym w Juve, i na ten moment zdecydowanie jest nim Cavani. Grać będziemy zapewne 3:5:2 na przemian z 4:3:3, i w tej pierwszej taktyce brakuje do kompletu (poza może lewym obrońcą) tylko snajpera, w drugiej snajpera i prawego skrzydłowego. Kupując Cavaniego 3:5:2 mamy obsadzone, w 4:3:3 będziemy kombinować z prawym skrzydłowym.
Ostatnio dość dużo zastanawiałem się nad tym, jakiego napastnika chciałbym w Juve, i na ten moment zdecydowanie jest nim Cavani. Grać będziemy zapewne 3:5:2 na przemian z 4:3:3, i w tej pierwszej taktyce brakuje do kompletu (poza może lewym obrońcą) tylko snajpera, w drugiej snajpera i prawego skrzydłowego. Kupując Cavaniego 3:5:2 mamy obsadzone, w 4:3:3 będziemy kombinować z prawym skrzydłowym.
- Tony Montana
- Juventino
- Podziekował: 6 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Też jestem za Cavanim, żadnych tam Suarezów czy Igieł z Madrytu. O Van Persim nie piszę, ponieważ jego przyjście jest kompletnie nierealne. Cavani jest już sprawdzony w lidze włoskiej i jest możliwość włączyć w ten transfer jakiś graczy Juve i zbić cenę.Donnie pisze:Piękny offtop się zrobił powyżej. Wart nawet założenia osobnego tematu.
PS. Na onecie pojawiła się informacja, że chcemy Lewandowskiego

- Szaq
- Juventino
Nie wiem kogo.Taka jest rola Marotty ,żeby kogoś znaleźć.Podałem po prostu przykład w zeszłym roku nie którzy wiedzieli kto to jest Vidal może teraz też Beppe zaskoczy nas kimś o podobnym potencjale za podobną cenę.Dobry Mudżyn pisze:Ciekawe kogo. Jedynymi sensownymi byliby Lewandowski - raczej przedluzy kontrakt. Gomez - nie do wyciagniecia. Pizarro i Raul - bardzo leciwi, Raul idzie do Arabów. Podolski - bardziej skrzydlowy, i nie bylo tematu jego przejscia do nas. Realnym jedynie jest moze Kiessling i Huntelaar, ktory jednak w lidze wloskiej sobie srednio radzil.Szaq pisze:Chodziło mi o to ,że nie mamy szans na graczy wymienionych przez filippo0.Mamy jeszcze 2 miesiące do mercato.W zeszłym roku w tym okresie nikt nie myślał o Vidalu.Może Beppe znowu sprowadzi kogoś z bundesligi tym razem na atak.Ouh_yeah pisze:
Bez przesady, proszę nie siać panikiJeszcze się mercato nie zaczęło, jeszcze na poważnie o Joveticiu pewnie nie gadali i zapewniam, że Juventus ma znacznie lepsze cele transferowe niż chłopak z drugiej ligi i gwiazdor Parmy.
- Pan Mietek
- Juventino
Tylko jakieś barany i fanboje Melo nie wiedziały kim jest Vidal.Szaq pisze:Podałem po prostu przykład w zeszłym roku nie którzy wiedzieli kto to jest Vidal może teraz też Beppe zaskoczy nas kimś o podobnym potencjale za podobną cenę.
A jeśli chodzi o Bundesligę to pisałem kiedyś - Martin Harnik. Austriacki napastnik grający na szpicy albo z boku. 17 goli i duży wkład w wysoką pozycję VfB Stuttgart.
Bajki o Suarezie chyba można oficjalnie zakończyć - wczoraj strzelił hat-tricka. Dla Liverpoolu to kluczowy piłkarz i na bank się go nie pozbędą.
- Szaq
- Juventino
Możliwe ,ale byli tacy.Harnik byłby dobry ,ale nie dla forumowiczów.Teraz niektórzy piszą ,że Newcastle zrobiło świetny transfer kupując Cisse ,a jestem pewien ,że gdybyśmy my go kupili to połowa forum zaczęła by hejtować Marotte ,że kupuję no nejmów z bundeskopanki ,miał być Aguero itp.Mietson pisze:Tylko jakieś barany i fanboje Melo nie wiedziały kim jest Vidal.Szaq pisze:Podałem po prostu przykład w zeszłym roku nie którzy wiedzieli kto to jest Vidal może teraz też Beppe zaskoczy nas kimś o podobnym potencjale za podobną cenę.
A jeśli chodzi o Bundesligę to pisałem kiedyś - Martin Harnik. Austriacki napastnik grający na szpicy albo z boku. 17 goli i duży wkład w wysoką pozycję VfB Stuttgart.
Bajki o Suarezie chyba można oficjalnie zakończyć - wczoraj strzelił hat-tricka. Dla Liverpoolu to kluczowy piłkarz i na bank się go nie pozbędą.
- Paulo
- Juventino
Jak widać każdy klasowy napastnik kiedyś się odblokowuje. Patrz przykład Torresa w dzisiejszym meczu
aż miło popatrzeć na Jego grę kątem oka. Osobiście jednak jestem za Cavanim, chociaż przy tym co prezentuje Boriello, hmm
oczywiście żarcik, ale nie wiadomo na co wpadnie nasz genialny Marotta.

- Marian.
- Juventino
Fajny kwiatek na onecie - Juve chce Lewandowskiego. Oczywiście do takich plotek trzeba podejść z ogromnym dystansem, jednakże....całkiem ciekawy news
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-w ... omosc.html

- jakku1
- Juventino
Tak, Torres wyraznie zaczal grac i wydaje mi sie, ze Chelsea bedzie w takich okolicznosciach chciala go po prostu zatrzymac. On wygladal juz od jakiegos czasu dobrze pod wzgledem fizycznym (cwiercfinaly LM), ale brakowalo pewnosci siebie. Ta bramka w meczu z Barcelona niesamowicie dodala mu skrzydel. Ten sezon nie musi byc dla Londynczykow wcale taki fatalny (nawet jak przegraja final z Bayernem, to i tak dalej maja szanse na awans do LM przez lige), a wtedy raczej na pewno nie zobaczymy tam jakiejs ogromnej rewolucji a "jedynie" pare duzych transferow poprawiajacych konkurencyjnosc klubu i wypelniajacych luke po tych, ktorzy odejda.Paulo pisze:Jak widać każdy klasowy napastnik kiedyś się odblokowuje. Patrz przykład Torresa w dzisiejszym meczuaż miło popatrzeć na Jego grę kątem oka. Osobiście jednak jestem za Cavanim, chociaż przy tym co prezentuje Boriello, hmm
oczywiście żarcik, ale nie wiadomo na co wpadnie nasz genialny Marotta.
- annihilator1988
- Juventino
Onet już dawno sprzedał w 50% Salomona do Barcelony, a w kolejnych 50% do Juventusu. Prawdziwy news, czy bujda, jestem na nie. Potrzeba klasowego napadziora, najlepiej ogranego we Włoszech.Marian. pisze:Fajny kwiatek na onecie - Juve chce Lewandowskiego. Oczywiście do takich plotek trzeba podejść z ogromnym dystansem, jednakże....całkiem ciekawy news![]()
down
Joveticia, Giovinco, Ramireza? Ostatnia dwójka przy odpowiednim trenerze pokazałaby swój cały kunszt
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2012, 18:10 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 2 razy.
- Szaq
- Juventino
Czyli kogo? Di Natale? Di Vaio? Miccoliego?annihilator1988 pisze:Onet już dawno sprzedał w 50% Salomona do Barcelony, a w kolejnych 50% do Juventusu. Prawdziwy news, czy bujda, jestem na nie. Potrzeba klasowego napadziora, najlepiej ogranego we Włoszech.Marian. pisze:Fajny kwiatek na onecie - Juve chce Lewandowskiego. Oczywiście do takich plotek trzeba podejść z ogromnym dystansem, jednakże....całkiem ciekawy news![]()