Serie A (35): Novara 0-4 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 17:01

Taka seta Borriello, powinien to trafić. Elia też miał chyba ze trzy setki, widać że mu zależy no ale...jego jedynym atutem jest szybkość.
Dobrze że Conte zdjął Vidala bo pachniało mi żółtą kartką, ogólnie dobry mecz Vidala plus kolejka bramka.
Jeszcze dwie bramki Vucinica i będzie najlepszym strzelcem w drużynie.

Jeszcze dwa zwycięstwa i mamy 30. scudetto! :dance:
FORZA JUVE!!!

Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 17:03

Darek-WLKP pisze:Bardzo dobry mecz w wykonaniu całej drużyny . To co zrobil Mirko przy pierwszej bramce to jest poezja , oddać taki strzał w zagęszczonym polu.Boriello gra coraz lepiej,nie możemy go krytykować cały czas - poprostu niech jeszcze pokaże co Potrafi i może grać pierwsze skrzypce od nowego sezonu jeżeli zostanie.. :x
Elia dostał dzisiaj szansę no i jej nie wykorzystał (mial 2-3 sytuacje do strzelenia gola - jedną powinnien zamienić conajmiej na bramkę)

Ogólnie EXTRA !
Co Ty wymagasz od Elii? Starał się chłopak, ale mu nie wychodziło niestety. Długo nie grał, ale według mnie zagrał dobrze. Tylko zabrakło szczęścia.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

1. Niezly mecz Giaccheriniego.
2. Borriello w pierwszej polowie strzelil bramke i generalnie gral dobrze, ale w drugiej to razem z Elia moglby sie scigac kto wiecej zmarnuje dogodnych okazji.
3. Padoin to dobra zapchajdziura. Zawsze jak wchodzi to dobrze radzi sobie przynajmniej w defensywie a czesto i cos zdarza mu sie wniesc do ofensywy.
4. Mam wrazenie, ze Elii nie brakuje umiejetnosci aby wygryzc ze skladu chociazby Pepe, ale brakuje mu zadziornosci, charakteru i dyscypliny taktycznej.

Nerwi

Juventino
Juventino

Zasłużona wygrana. Borriello strzelił ale to co potem zmarnował woła o pomstę do nieba.
Jesteśmy naprawdę blisko.
Milan ma jeszcze derby a Inter wyczuł szansę na 3 miejsce i LM i na pewno im nie odpuści.

Ale my patrzymy na siebie. Obstawiam 3 wygrane na koniec sezonu.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 17:04

Nie wiem kto bardziej został upokorzony. Navara, czy García, któremu została ubrana prezerwatywa na głowę :think: Mnie tam bramki Mirko, czy Boriello nie cieszą tak bardzo, jak te strzelone przez Vidala. Gość jest ### Pierwszy sezon we Włoszech,a już ma 7 bramek i 4 asysty.
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2012, 17:06 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

Darius19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 17:05

Mecz na prawdę dobrze zagrany przez piłkarzy. Nie zlekceważyli rywala i to dobrze. Bardzo pewne zwycięstwo co cieszy. I co mnie zadziwia w drugim meczu z rzędu Boriello strzela bramkę. Z drugiej strony gdyby w takiej sytuacji nie strzelił to było by bardzo dziwne. Zmiany dobre w dobrym momencie wprowadzone. Szkoda tylko, że wszedł Elia który niestety nic nie pokazał a nie wszedł Alex. No ale cóż to są decyzje trenera. Przede wszystkim jednak cieszy mnie to, że wygrali ten mecz i jest już coraz bliżej do Scudetto.

FORZA JUVE
Izi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 17:05

Darek-WLKP pisze:Bardzo dobry mecz w wykonaniu całej drużyny . To co zrobil Mirko przy pierwszej bramce to jest poezja , oddać taki strzał w zagęszczonym polu.Boriello gra coraz lepiej,nie możemy go krytykować cały czas - poprostu niech jeszcze pokaże co Potrafi i może grać pierwsze skrzypce od nowego sezonu jeżeli zostanie.. :x
Elia dostał dzisiaj szansę no i jej nie wykorzystał (mial 2-3 sytuacje do strzelenia gola - jedną powinnien zamienić conajmiej na bramkę)

Ogólnie EXTRA !
Łohoho ho ho 2012 xD czyżby się zaczynało? ^^
Boriello w pierwszej połowie jeszcze jakoś maskował ten swój brak formy w drugiej całkowicie nie wiedział co zrobić z piłką. Zwalniał akcje, cofał, omijał podaniami naprawdę dobrze ustawionych kolegów i przeszkadzał (najbardziej widoczne przy strzale Padoina - chyba).
Wątpię by został wykupiony jeśli nie strzeli nic więcej. Reszta bez zmian - świetny mecz

Franciszek I wydaje się być uroczo pokorny.
Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 17:06

Borriello w akcji na samym początku drugiej połowy pokazał dlaczego nie powinien zostać wykupiony. Nic się tak naprawdę nie zmieniło, jak dla mnie nadal jest słaby.

Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 17:11

Tylko problem jest w tym, że Conte uparcie stawia na Boriello... Nie wiem. Może coś ich łączy... i pewnie będzie chciał żeby Juve go wykupiło... Do tej pory nie mogę uwierzyć, że gra SSman kosztem Del Piero. Tak się legendy nie traktuje!!! :evil: :angry: :naughty:

Obrazek
nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 6 razy

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 17:13

Kubba pisze:Cholerny Boriello... Pewno zostanie wykupiony :/
Tony Montana pisze:Borriello znowu strzelił i to niestety może prowadzić do jego wykupienia.
No i? Strzela, więc trzeba się cieszyć. Po co ten lament?

Giaccherini jest cudnym spowalniaczem akcji.
Borriello wreszcie strzela. Niech mu tak zostanie.
Lichtsteiner z meczu na mecz coraz słabiej.
Szkoda, że Elia nie strzelił. Czyżby Conte przemianowuje Murzynka na napastnika? :think: Wydawało mi się, że na końcu grali 4-4-2.

Darek-WLKP

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 17:14

Tony Montana pisze:Borriello w akcji na samym początku drugiej połowy pokazał dlaczego nie powinien zostać wykupiony. Nic się tak naprawdę nie zmieniło, jak dla mnie nadal jest słaby.

Każdy ma swoje zdanie , lecz każdy potrafi zobaczyć u zawodnika złe strzaly , podania itp... Ale pozytywnych rzeczy to juz nikt nie widzi..też go nie lubię , ale wedlug mnie zagrał dobry mecz dzisiaj.Elia miał sytuacje to ktoś napiszę ze brak ogrania itp.. jak sie wchodzi na boisko trzeba wykorzystac chociaż jedną sytuację , bo mial okozje na to aby strzelić 5'tą bramke dla JUVE !
Krytykować jest łatwo, lecz pochwalić Boriello (to już chyba nie możliwe)
Nie chcę żadnych kłótni - poprostu mam swoje zdanie na ten temat.

FORZA JUVE
8)
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2012, 17:14 przez Darek-WLKP, łącznie zmieniany 1 raz.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 17:14

Marian. pisze:Na razie jest dobrze. Wykorzystaliśmy to co powinniśmy wykorzystać i jest dwubramkowa przewaga. Mam nadzieję, że na początku drugiej połowy strzelimy trzecią bramkę i druga połowa będzie wyglądać tak jak w meczu z Romą w Turynie. Oby się nie przemęczać za bardzo, bo za niedługo mecz z Lecce - bardzo ważny mecz z Lecce.
To moje słowa po pierwszej połowie. Cieszę się, że tak potoczył się ten mecz. Mamy kolejne 3 punkty, jesteśmy coraz bliżej upragnionego celu.

Btw. Podstawowy obrońca Lecce A.Esposito dostał dzisiaj czerwoną kartkę i zabraknie go w meczu z nami. To dobra wiadomość.

Szkoda wygranej milanu.

Obrazek
Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 17:15

nynek pisze:Giaccherini jest cudnym spowalniaczem akcji.
Co wy macie do Giaccheriniego? Jak dla mnie zagrał świetny mecz, wywalczył rzut wolny po który było 1-0, potem zaliczył asyste, a bramka na 4-0 to w większości jego zasługa.

johnnybgoode

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 17:17

Borriello nie zagrał dzisiaj źle (w końcu napastnika rozlicza się z bramek) ale faktycznie, w drugiej połowie zagrał dużo gorzej niż w piewrwszej a z tego co dobrze pamiętam, to chyba nawet Padoinowi uniemożliwił strzelenie bramki. Co do jego stylu gry, mam największe zastrzeżenie do holowania piłki przez 15 metrów w kierunku np. Pirlo, a później jak jest 3 metry od niego oddanie mu jej - osobiście tego nie trawię u żadnego piłkarza, nie ma z tego wcale pożytku, spowalnia akcję i na dodatek robi niepotrzebne kilometry
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2012, 17:17 przez johnnybgoode, łącznie zmieniany 1 raz.

Tony Montana

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 8 razy

Nieprzeczytany post 29 kwietnia 2012, 17:17

Arcadio Morello pisze:Tylko problem jest w tym, że Conte uparcie stawia na Boriello... Nie wiem. Może coś ich łączy... i pewnie będzie chciał żeby Juve go wykupiło... Do tej pory nie mogę uwierzyć, że gra SSman kosztem Del Piero. Tak się legendy nie traktuje!!! :evil: :angry: :naughty:
Myślę, że jeszcze 1-2 gole i Borriello zostanie wykupiony, a szkoda byłoby wtopić 8 melonów, bo komu my go sprzedamy? Młody już nie jest a jedyne zespoły, które mogłyby wyłożyć kasę mają o wiele lepszych napastników. Pewnie byłoby z Boriello tak jak z Tonim.
jakku1 pisze:1. Niezly mecz Giaccheriniego.
2. Borriello w pierwszej polowie strzelil bramke i generalnie gral dobrze, ale w drugiej to razem z Elia moglby sie scigac kto wiecej zmarnuje dogodnych okazji.
3. Padoin to dobra zapchajdziura. Zawsze jak wchodzi to dobrze radzi sobie przynajmniej w defensywie a czesto i cos zdarza mu sie wniesc do ofensywy.
4. Mam wrazenie, ze Elii nie brakuje umiejetnosci aby wygryzc ze skladu chociazby Pepe, ale brakuje mu zadziornosci, charakteru i dyscypliny taktycznej.
Wszystkie punkty ok, najlepszy ten o Elii :ok:

Zablokowany