Mercato (2012-2014)
- zahor
- Juventino
Na przestrzeni ostatnich dziesięciu lat było tak, że jak czołowy zawodnik czołowej włoskiej drużyny przechodził do Hiszpanii, to kosztował równowartość 60 baniek albo więcej. Nie widzę powodu dla którego w kwestii Vidala miałoby być inaczej. A że takiej forsy Real raczej nie wyłoży, to byłbym spokojny o pozostanie Chilijczyka.
- annihilator1988
- Juventino
Drażnią mnie te dywagacje co do rzekomego transferu Vidala do Realu. Artur nigdzie się nie rusza, tutaj jest jego dom, gra w drużynie, która przy odpowiedniej polityce transferowej może okazać się "czarnym koniem" w rozgrywkach LM. Zresztą sam Giuseppe powiedział, że Chilijczyk nigdzie nie odejdzie, także dajcie spokój z tym snuciem planów co do przyszłości pomocnika "Starej Damy, bo to robi się już nudne. Ciekawi mnie natomiast, którego z piłkarzy z kończącym się kontraktem nabędzie "Szalonooki. Może tak warto zakręcić się koło Fabiańskiego? 

- pumex
- Juventino
Eee tam, tu nie ma co drażnić. Mnie szczerze mówiąc cieszy, że w końcu nasi są cenieni przez inne - wielkie kluby. Marotta wczas uciął spekulacje, więc jest ok. Vidal nigdzie się nie wybiera.annihilator1988 pisze:Drażnią mnie te dywagacje co do rzekomego transferu Vidala do Realu
Swoją drogą, spojrzałem na komentarze fanów Realu i okazuje się, że naprawdę wielu z nich nie chciałoby Vidala w Madrycie. Ciekawe są ich argumentacje, np: "Vidal to obrońca a nam obrońców nie potrzeba", "Vidal to typowy przecinak bez techniki"

- rad
- Juventino
Ignoranci. I niech myślą tak dalej.pumex pisze:. Ciekawe są ich argumentacje, np: "Vidal to obrońca a nam obrońców nie potrzeba", "Vidal to typowy przecinak bez techniki"
Niemniej, jeżeli Mourinho Się na Vidala uprze, to może być ciężko go zatrzymać w przyszłości (niedalekiej). Cieszy deklaracja Marotty, jakoby AV nie był na sprzedaż, tymczasowo jestem spokojny o jego pobyt w Juve.
- squinter
- Juventino
Haha, wlasnie mnie kumpel, wielki fan realu spytal, kim jest Vidal :-Dpumex pisze: Swoją drogą, spojrzałem na komentarze fanów Realu i okazuje się, że naprawdę wielu z nich nie chciałoby Vidala w Madrycie. Ciekawe są ich argumentacje, np: "Vidal to obrońca a nam obrońców nie potrzeba", "Vidal to typowy przecinak bez techniki"
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
"cieszą mnie deklaracje Marotty" hahahhaa, to jakbyście się teraz cieszyli że Komorowski przed wyborami obiecał że nie podwyższy wieku emerytalnego.. ludzie w jakim świecie Wy żyjecie...., TO że wierzę że Vidal nie odejdzie to jedno, ale ufac w deklaracje Marotty... to juz inna sprawa...,
Mnie tylko jedno nie daje spokoju, żeby czasami Marotty nie podkusilo, że sprzeda Vidala za jakies powiedzmy 25 mln i Sahina i bedzie myslal ze ubije interes życia... wiemy, chyba wszyscy że ma on bardzo niekonwencjonalne pomysly..., aczkolwiek sam Sahin u nas na ławkę jako zmiennik Pirlo nadałby się:)
Bądzmy szczerzy mamy jeszcze wiele luk do uzupełnienia, niech nie zamydla nam oczy obecna sytuacja w tabeli..., nie mam klasowego napastnika, wierzyłem w Matriego ale niestety zaciął się i ciężko mi uwierzyc, że będzie jeszcze grał tak jak w zeszłym sezonie, nie mamy skrzydłowych na miarę LM, cudownym pomysłem jest Giovinco, chociażby jego ostatni mecz... bardzo dobry, na druga strona ktos inny, lewa obrona tez pozostaje wiele do zyczenia, ktos na lawkę na pomoc... i na obronę, jest naprawde sporo luk.
Mnie tylko jedno nie daje spokoju, żeby czasami Marotty nie podkusilo, że sprzeda Vidala za jakies powiedzmy 25 mln i Sahina i bedzie myslal ze ubije interes życia... wiemy, chyba wszyscy że ma on bardzo niekonwencjonalne pomysly..., aczkolwiek sam Sahin u nas na ławkę jako zmiennik Pirlo nadałby się:)
Bądzmy szczerzy mamy jeszcze wiele luk do uzupełnienia, niech nie zamydla nam oczy obecna sytuacja w tabeli..., nie mam klasowego napastnika, wierzyłem w Matriego ale niestety zaciął się i ciężko mi uwierzyc, że będzie jeszcze grał tak jak w zeszłym sezonie, nie mamy skrzydłowych na miarę LM, cudownym pomysłem jest Giovinco, chociażby jego ostatni mecz... bardzo dobry, na druga strona ktos inny, lewa obrona tez pozostaje wiele do zyczenia, ktos na lawkę na pomoc... i na obronę, jest naprawde sporo luk.
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- jakku1
- Juventino
Im mniej wiedza o naszej druzynie i naszych pilkarzach - tym lepiej. To, ze Serie A ostatnio kiepsko radzi sobie jesli chodzi o zdobywanie punktow do rankingu UEFA, moze miec wbrew pozorom pozytywny skutek. Obowiazuje bowiem obiegowa opinia, ze wloskie kluby to juz nie to samo, co dawniej, ze wystarczy srednio dobra druzyna z Premier League, aby odprawic z kwitkiem nawet mistrza Italii. Za rok wszyscy silni moga podobnie podejsc do meczow z Juventusem. I oby sie mocno zdziwili.
- Pan Mietek
- Juventino
Tak, mamy wiele luk. Tak wiele, że aż jesteśmy na bank wicemistrzem i prawie mistrzem Włoch. Widzę, że dalej masz swój fmowy sposób oceniania składu. Dziwi mnie jedynie, że po tym jak fatalnie się pomyliłeś w swoich przedsezonowych przewidywaniach w ogóle nie zmądrzałeś.MishaAveJuve pisze:"cieszą mnie deklaracje Marotty" hahahhaa, to jakbyście się teraz cieszyli że Komorowski przed wyborami obiecał że nie podwyższy wieku emerytalnego.. ludzie w jakim świecie Wy żyjecie...., TO że wierzę że Vidal nie odejdzie to jedno, ale ufac w deklaracje Marotty... to juz inna sprawa...,
Sahin na ławkę? :rotfl:
A pomysły Marotty są tak niekonwencjonalne, że, uwaga, DZIAŁAJĄ.
Co do luk, to przydałoby się poprawić jakość na prawym skrzydle i kupić kogoś do ataku. I lewy obrońca. Tyle w temacie.
- zahor
- Juventino
Otóż to, dokładnie to samo pisałem w temacie nt. naszego ewentualnego scudetto w tym roku - i z tego właśnie powodu wolałbym uniknąć topowego rywala w fazie grupowej żeby nie odkryć wszystkich kart od razu. Sądzę że remis 2-2 Milanu na Camp Nou przeciwko będącej wówczas w gazie Barcelonie nie byłby możliwy gdyby nie fakt, że Katalończycy byli strasznie pewni siebie.jakku1 pisze:Im mniej wiedza o naszej druzynie i naszych pilkarzach - tym lepiej. To, ze Serie A ostatnio kiepsko radzi sobie jesli chodzi o zdobywanie punktow do rankingu UEFA, moze miec wbrew pozorom pozytywny skutek. Obowiazuje bowiem obiegowa opinia, ze wloskie kluby to juz nie to samo, co dawniej, ze wystarczy srednio dobra druzyna z Premier League, aby odprawic z kwitkiem nawet mistrza Italii. Za rok wszyscy silni moga podobnie podejsc do meczow z Juventusem. I oby sie mocno zdziwili.
Ktoś oczywiście może celnie zauważyć że gdyby miało dojść do pojedynku Realu z Juventusem to jednak za rozpracowanie rywala byłby odpowiedzialny jakiś fachowiec a nie kilku randomów z fanpage'u Realu, ale mimo wszystko - kiedy wszyscy dookoła na forach, w komentarzach wmawiają ci że nakryjesz rywala czapką i jesteś pięć razy lepszy, może to gdzieś w podświadomości spowodować jakieś rozluźnienie.
Plotki, ploteczki. Podobno z Brescii bierzemy aż 3 piłkarzy. Leali wiadomo. Do tego 21-letni Omar El Kaddouri (34 mecze w Serie B w tym sezonie) i 33-letni Michele Arcari jako 3. bramkarz. Najs.
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=92186
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=92186
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Drogi mietsonie ja się myliłem tylko co do jednego piłkarza... co do Pirlo, reszta? bardzo do przewidzenia, a no powiedzmy jeszcze że Giaccherini..., No niee Sahin na ławkę to nie, od roku nie grał w ogóle ale na ławke to nie...
Bądźmy obiektywni, nikt nie spodziewał się że przy wzmocnieniach interu chociażby Forlanem czy Alvarezem będą tak słabo grac, nie tracąc nikogo!, nikt też nie spodziewał się ze Milan dostanie zadyszki na finiszu..., nie było takiego nostradamusa na tym forum, który przewidziałby załamanie się napoli po odpadnięciu z LM.
Oczywiście obecny Juventus gra bardzo dobrze, gra piłkarzy Jak Lichtsteiner, Caceres Marchisio i bloku Chielliniego, Barzagliego czy Vucinica była do przewidzenia..., postawa Vidala, Pirlo Giaccheriniego mnie zaskoczyła in plus, ale pamiętajmy że na mistrzostwo składa się wiele czynników, ok ze słabymi i średnimi a nawet dobrymi drużynami potrafimy grac, ale zeby wygyrwac z czołówką w europie no brakuje nam jakości..., Obecnie mamy bardzo dobry kolektyw, dzięki Conte a nie Marottcie, jedno co Marottcie trzeba przyzna to to, że wierzył w Conte i go zakontrakwował, ale indywidualności jeszcze nie mamy, nie mamy kogoś kto w pojedynkę wygrywa mecze. Kolektyw na lige jest w sam raz w LM w fazie grupowej tez, co pokazał chociażby APOEL, ale zeby dalej zagrac ? trzeba miec ze 2-3 wyjątkowych piłkarzy, o ile można miec nadzieję ze takimi już są Marchisio i Vidal, tak w napadzie jakości brakuje i to bardzo....
Bądźmy obiektywni, nikt nie spodziewał się że przy wzmocnieniach interu chociażby Forlanem czy Alvarezem będą tak słabo grac, nie tracąc nikogo!, nikt też nie spodziewał się ze Milan dostanie zadyszki na finiszu..., nie było takiego nostradamusa na tym forum, który przewidziałby załamanie się napoli po odpadnięciu z LM.
Oczywiście obecny Juventus gra bardzo dobrze, gra piłkarzy Jak Lichtsteiner, Caceres Marchisio i bloku Chielliniego, Barzagliego czy Vucinica była do przewidzenia..., postawa Vidala, Pirlo Giaccheriniego mnie zaskoczyła in plus, ale pamiętajmy że na mistrzostwo składa się wiele czynników, ok ze słabymi i średnimi a nawet dobrymi drużynami potrafimy grac, ale zeby wygyrwac z czołówką w europie no brakuje nam jakości..., Obecnie mamy bardzo dobry kolektyw, dzięki Conte a nie Marottcie, jedno co Marottcie trzeba przyzna to to, że wierzył w Conte i go zakontrakwował, ale indywidualności jeszcze nie mamy, nie mamy kogoś kto w pojedynkę wygrywa mecze. Kolektyw na lige jest w sam raz w LM w fazie grupowej tez, co pokazał chociażby APOEL, ale zeby dalej zagrac ? trzeba miec ze 2-3 wyjątkowych piłkarzy, o ile można miec nadzieję ze takimi już są Marchisio i Vidal, tak w napadzie jakości brakuje i to bardzo....
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- rad
- Juventino
Ano żyjemy w takim, gdzie wiek emerytalny zostaje podwyższony, a Vidal nie odejdzie tak szybko od Juve. Stanowcza odpowiedź Marotty może nas napawać optymizmem. Jeżeli ten człowiek nie spełnia pokładanych w nim nadziei, to co robi na tak odpowiedzialnym stanowisku w Juve ? Jeszcze inna sprawa, to to że kibice mają swoje mrzonki co do składu, taktyki, piłkarzy, statusu finansowego Juve i pieniędzy przeznaczonych na transfery i kreują przyszłość swojego ukochanego klubu w dowolny sposób, co często rozmija się z rzeczywistością.MishaAveJuve pisze:"cieszą mnie deklaracje Marotty" hahahhaa, to jakbyście się teraz cieszyli że Komorowski przed wyborami obiecał że nie podwyższy wieku emerytalnego.. ludzie w jakim świecie Wy żyjecie...., TO że wierzę że Vidal nie odejdzie to jedno, ale ufac w deklaracje Marotty... to juz inna sprawa...,
- Pan Mietek
- Juventino
MishaAveJuve, myliłeś się co do jednego piłkarza? Nie wydaje mi się. Całe wakacje powtarzałeś jaki to fatalny sezon nas czeka krytykując Marottę za byle co. Myliłeś się wielokrotnie, nie będę tego wyliczał bo mi się nie chce.
I w kwestii tego co komu zawdzięczamy - obecna sytuacja jest zasługą zarówno Conte jak i Marotty. Skoro mieszałeś Marottę z błotem jak było źle to teraz musisz go szanować bo jest świetnie. Marotta zaryzykował zatrudniając Conte (pamiętam, że Ty mówiłeś, że marny los go czeka i domagałeś się Magatha albo innego Wijasza Boasza) i również zaryzykował budując drużynę zgodnie z wytycznymi Conte. Bo jasne jest, że mógł kupić Bastosa albo Vargasa ale Conte tego nie chciał itd.
Żeby nie spamować za bardzo, z serii "okazje" - David Hoilett:
22 letni Kanadyjczyk, kończy mu się kontrakt z Blackburn, ktoś może coś więcej o nim powiedzieć?
I w kwestii tego co komu zawdzięczamy - obecna sytuacja jest zasługą zarówno Conte jak i Marotty. Skoro mieszałeś Marottę z błotem jak było źle to teraz musisz go szanować bo jest świetnie. Marotta zaryzykował zatrudniając Conte (pamiętam, że Ty mówiłeś, że marny los go czeka i domagałeś się Magatha albo innego Wijasza Boasza) i również zaryzykował budując drużynę zgodnie z wytycznymi Conte. Bo jasne jest, że mógł kupić Bastosa albo Vargasa ale Conte tego nie chciał itd.
Żeby nie spamować za bardzo, z serii "okazje" - David Hoilett:
22 letni Kanadyjczyk, kończy mu się kontrakt z Blackburn, ktoś może coś więcej o nim powiedzieć?
- Heliogabal
- Juventino
Nie inne byly komentarze na naszym forum przed przyjściem czilijczyka. Niemalże identyczne, wynikające z braku wiedzy. Typowy, forumowy bląd - 'nie znam się, ale się wypowiadam'.pumex pisze:Swoją drogą, spojrzałem na komentarze fanów Realu i okazuje się, że naprawdę wielu z nich nie chciałoby Vidala w Madrycie. Ciekawe są ich argumentacje, np: "Vidal to obrońca a nam obrońców nie potrzeba", "Vidal to typowy przecinak bez techniki"
Co do naszych uzupelnień Wiadomą sprawą jest, że MUSZĄ do nas przyjść:
1. klasowy środkowy napadzior.
2. klasowy prawy napadzior/prawy skrzydlowy
I to będą transfery do pierwszego skladu. Reszta teamu jest skompletowana. Oczywiście pierwszy sklad. Reszta uzupelnień musi nastąpić na lawce rezerwowych. Specjalnie nie wymieniam lewego obrońcy bo tam lata akurat nasz wychowanek. Nie wywalą DC na lawę. Ale konkurencja dla niego być może się w lato pojawi i nie wykluczone, że w przyszlości wygryzie go ze skladu.
Powiem wam jedno na koniec. Za naszą obecną pozycję w tabeli najwięcej zawdzięczamy wcale nie Marottcie, nie Conte, nie Agnellemu, nie Exxorowi, nie stadionowi, a nawet nie Pirlo (aczkolwiek im oczywiście im wszystkim też). Najbardziej jesteśmy winni podziękowania sztabowi medycznemu, rehabilitacyjnemu, trenerskiemu. Czemu? Gdyby w tym sezonie ogarnela nas taka sama plaga kontuzji jak rok temu, albo jak w tym roku w Milanie, to śmiem twierdzić, że nasza pozycja byla by na poziomie Udinese, Napoli, Romy. Wyobrażacie sobie brak Kielona, Vidala i np. Matriego (Odpowiedniki z Milanu: Thiago Silva, Boateng, Pato)? Gdyby nie brak kontuzji u nas - bylo by cienko, albo nie tak różowo jak teraz.