Mercato (2012-2014)
- mateusz6
- Juventino
Może zamiast Armero zainwestować w Vargasa. Wydaje mi się, że mógłby naciskać na DC w wypadku grania 352 i Vucinicia gdy gramy 433. Ma 29 lat, czyli najlepszy wiek dla piłkarza, liznął gry w pucharach oraz ma kontrakt do 2013. Według mnie jakieś 6 mln by wystarczyło.iltalismano pisze:A Jojo już od 2 minuty napieprza Romanistów
Brać go, Brać!
Armero kolejna asysta. Tym razem przeciwko Interowi.
Niech to będzie nasz nowy lewy obrónca!
- wagner
- Juventino
Ty masz jakies udziały ? że Tobie jest nie potrzeby ? czy mówisz o Fifie ?pakman pisze:Po co mi jakis Hugain czy inny gwiazdorek czekajacy tylko na kase ?
.. że niby Higuain (bo chyba o niego Ci chodzilo) ma gwiazdorzyć ?

w sumie to ciekawe co zrobimy z Reto Ziegler'em ? mielibyśmy go tak oddać lekką ręką ? bez sprawdzenia go u nas :roll:mateusz6 pisze:Może zamiast Armero zainwestować w Vargasa. Wydaje mi się, że mógłby naciskać na DC w wypadku grania 352 i Vucinicia gdy gramy 433. Ma 29 lat, czyli najlepszy wiek dla piłkarza, liznął gry w pucharach oraz ma kontrakt do 2013. Według mnie jakieś 6 mln by wystarczyło.iltalismano pisze:A Jojo już od 2 minuty napieprza Romanistów
Brać go, Brać!
Armero kolejna asysta. Tym razem przeciwko Interowi.
Niech to będzie nasz nowy lewy obrónca!
- pakman
- Juventino
W fife nie gram bo to gra dla dzieci
Chodzi mi glownie o to , ze zawodnicy pokroju np Tevez , Higuain itp nie maja w sobie tego czegos co by mnie przekonywalo do ich transferu do Juve. Zwroc uwage na Van Persiego - u niego widac chcec do gry i zaangazowanie (szkoda ze Vuciniciowi troche go brakuje). Jovetic gra w Serie A juz jakis czas wiec problem aklimatyzacji go nie dotyczy co jest wielkim plusem dla przykladu Tevez wiecej mysli o Argentynie niz o pilce wiec po co on w Juve ? Higuain chce isc do PSG bo gra tam Pastore no i wiadomo kasa. Kolejny z "plotek" Damiao - kolejny brazylijski "nowy Ronaldo" - tak samo nazywano chociazby Nilmara czy nawet Wagnera Lova ? Kazdy wie jak teraz tocza sie ich losy i czy ich kariera rozwinela sie tak jak przewidywaly media ?
Cavani , Jovetic , Dzeko , Lavezzi - jedyni realni kandydaci do gry w Juve.
Robin van Persie - marzyc kazdy moze ale kto wie czym zaskoczy nas Marotta ?

Cavani , Jovetic , Dzeko , Lavezzi - jedyni realni kandydaci do gry w Juve.
Robin van Persie - marzyc kazdy moze ale kto wie czym zaskoczy nas Marotta ?
"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
- pumex
- Juventino
Pff.. ja osobiście nie ślinię się do opcji pt. "van Persie", pomijając już to, że jest nierealna. Zaraz powiecie: "znowu pumexowi coś nie pasuje". Ale to nie o to chodzi, że kręcę nosem na piłkarza o jakości Holendra. Po prostu reguły takiego transferu są czysto nieopłacalne i nieracjonalne. Nie można wydawać na blisko 30-latka z kończącym się kontraktem +-30mln i oferować mu pensję na poziomie zbliżonym do 10mln roczne. Nie w naszej sytuacji. Dużo lepszą opcją wydaje się Cavani czy Higuain, nawet za taką samą gotówkę i tyle samo zarabiający. Nie możemy sobie pozwolić na piłkarza za 30mln, który za dwa lata będzie warty 15mln, tyle. To wszystko i tak czystko hipotetycznie, bo Holender na pewno nie trafi do Turynu, tym bardziej na warunkach o jakich się wspomina w prasie.pakman pisze:Robin van Persie - marzyc kazdy moze

- meda11
- Juventino
Jeśli chcemy pozyskać Cavaniego to nie pozostaje nic innego jak "kibicować" ich bezpośrednim rywalom do zajęcia 3go miejsca. Jeśli drużynie Mazzarriego nie uda się wejść do CL to i budżet klubu będzie sporo uboższy, a sam Edison po sezonie spędzonym w tych rozgrywkach nabierze ochoty na zmianę otoczenia.
- Robaku
- Juventino
Mattia Destro kolejna bramka! kurda! Chce go!
Najważniejszym ruchem w tym okienku ale w pierwszej częsci okienka to będzie jednak ostateczne pozbycie się szrotu.
Bo wtedy Marotta mógłby pokombinować już z większą ilością gotówki.
Najważniejszym ruchem w tym okienku ale w pierwszej częsci okienka to będzie jednak ostateczne pozbycie się szrotu.
Bo wtedy Marotta mógłby pokombinować już z większą ilością gotówki.
- Castiel
- Juventino
Nie chce mi się wierzyć w takie rzeczy jak Van Persie za 30 mln + 8 mln rocznie. Jakby to wyglądało? Średnia pensja w Juve to 2 mln. Najlepsi mają około 3-3,5 mln, a większość poniżej 2mln i mieliby sprowadzić zawodnika, który przebijałby ich 4x? Wątpliwe. Bardziej spodziewałbym się zawodnika z Serie A. W obrębie własnej ligi łatwiej się dogadać, obniżyć oczekiwania finansowe dorzucając jakiegoś zawodnika itp.
Robina pewnie zgarnie jakiś klub z Manchesteru albo jakiś Real. W każdym razie...są więksi i bogatsi niż my którzy chętnie widzieliby Holendra u siebie.
Robina pewnie zgarnie jakiś klub z Manchesteru albo jakiś Real. W każdym razie...są więksi i bogatsi niż my którzy chętnie widzieliby Holendra u siebie.
5 bramek (+asysta)w ostatnich 6 meczach.Robaku pisze:Mattia Destro kolejna bramka! kurda! Chce go!

Nie wiem, czy patrzyłeś na dzisiejsze wyniki, ale Napoli niedużo brakuje do 3. miejsca. A wiadomo, co to oznacza.pumex pisze:Cavani
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2012, 16:54 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.
- ewerthon
- Juventino
Co roku się o tym mówi i co roku to samo z tego wychodzi. Pożegnamy Grosso i pewnie również Krasicia z Elią. Jednak nie wiadomo jak tam Motta, czy Iaquinta. Estigaribbie też bym wywalił za zbity pysk. Dobrze, że przynajmniej z Amaurim jest już spokój.Robaku pisze: Najważniejszym ruchem w tym okienku ale w pierwszej częsci okienka to będzie jednak ostateczne pozbycie się szrotu.
- Robaku
- Juventino
W ogóle sobie tak dzisiaj z kolegą analizowalismy sprawę Napoli. I jakoś tak doszedłem do wniosku, że jeśli Napoli wywalczy 3 pozycje to Cavani zostanie i czuję, że będa podbudowania na CI, ale jeśli im się nie uda wywalczyć trzeciego miejsca to myślę, ze Cavani, Hamsik odejdą a do tego w finale okażemy się rzeźnikami, bo ujdzie z nich powietrze.
Nie chcę tego mówić głosno, ale oznacza to chyba tylko tyle, że musimy mocno trzymać kciuki za Inter, żeby wygrał i mecz z Milanem i wywalczył 3 miejsce, bo obie drużyny z Rzymu są w tym momencie w dołku i wydaje mi się ( mimo pozycji na dziś Lazio) że już nie będę się liczyły w walce o el. LM.
Nie chcę tego mówić głosno, ale oznacza to chyba tylko tyle, że musimy mocno trzymać kciuki za Inter, żeby wygrał i mecz z Milanem i wywalczył 3 miejsce, bo obie drużyny z Rzymu są w tym momencie w dołku i wydaje mi się ( mimo pozycji na dziś Lazio) że już nie będę się liczyły w walce o el. LM.
- pumex
- Juventino
Cavaniego tym razem podałem tylko jako przykład piłkarza, który byłby dużo bardziej opłacalny niż van Persie. Inną sprawą jest to, że w przypadku ich kwalifikacji do LM będziemy mogli o nim pomarzyć.alina pisze:Nie wiem, czy patrzyłeś na dzisiejsze wyniki, ale Napoli nie dużo brakuje do 3. miejsca. A wiadomo, co to oznacza.pumex pisze:Cavani
Kiepski jest następujący wybór: Napoli w LM i brak transferu Cavaniego, czy Inter w LM?

Ta ostatnia opcja byłaby bez sensu - 30+ mln za napastnika tylko na ligę?pumex pisze:Cavaniego tym razem podałem tylko jako przykład piłkarza, który byłby dużo bardziej opłacalny niż van Persie. Inną sprawą jest to, że w przypadku ich kwalifikacji do LM będziemy mogli o nim pomarzyć.alina pisze:Nie wiem, czy patrzyłeś na dzisiejsze wyniki, ale Napoli nie dużo brakuje do 3. miejsca. A wiadomo, co to oznacza.pumex pisze:Cavani
Kiepski jest następujący wybór: Napoli w LM i brak transfer Cavaniego, czy Inter w LM?Dlatego najbardziej chciałbym Lazio na 3-im miejscu, ale z ich grą jest to mało realne. Może być jeszcze tak, że Napoli skończy swoje marzenie o Champions League na etapie kwalifikacji, ale na ostatnią chwilę nie przeprowadza się transferów tak dużych jak ten Cavaniego
- Castiel
- Juventino
Nie powiem...spodziewałem się po tym zawodniku zdecydowanie więcej. Gdyby w kilku sytuacjach zamiast egoistycznego strzału zdecydował się na podanie byłoby w kilku meczach lepiej i ogólnie jego cała przygoda w Juve mogłaby być na +, a tak to wypada cieniutko. Chociaż niewielka kwota wykupu i ogólnie dosyć spora liczba szans od Conte daje do myślenia. Ciekawe co Antek z nim zrobi...?!ewerthon pisze:Estigaribbie też bym wywalił za zbity pysk. Dobrze, że przynajmniej z Amaurim jest już spokój.
- pumex
- Juventino
Cienko u mnie z tego rodzaju przepisami. Jak grał w eliminacjach to nie może zagrać dla innej drużyny tylko w grupie czy również w fazie pucharowej?alina pisze:Ta ostatnia opcja byłaby bez sensu - 30+ mln za napastnika tylko na ligę?
Wiesz... niby masz rację, bo średni sens miałoby kupowanie takiego kozaka bez możliwości dysponowania nim podczas spotkań LM, jednak patrząc w szerszej - dłuższej perspektywie (następne sezony + liga)... już taki transfer nabiera większego sensu.

W Interze też z tym cienko. Kupili sobie Forlana i dopiero po jakimś czasie się zorientowali, że nie postraszą nim w LMpumex pisze:Cienko u mnie z tego rodzaju przepisami. Jak grał w eliminacjach to nie może zagrać dla innej drużyny tylko w grupie czy również w fazie pucharowej?alina pisze:Ta ostatnia opcja byłaby bez sensu - 30+ mln za napastnika tylko na ligę?
Wiesz... niby masz rację, bo średni sens miałoby kupowanie takiego kozaka bez możliwości dysponowania nim podczas spotkań LM, jednak patrząc w szerszej - dłuższej perspektywie (następne sezony + liga)... już taki transfer nabiera większego sensu.