Liga Mistrzów 2011/12

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Reg

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 11:52

pan Zambrotta pisze:
stahoo pisze:Whoscored daje oceny wyliczane chyb autmatycznie na podstawie statystyk. Tak mi się wydaje. Często są kontrowersyjne...
jeśli tak, to chylę czoła. Jak na sztuczną inteligencję takiego systemu, oceny są zbliżone do "zaakceptowania".
Ktoś cs wie, czy to prawda?
Tak, to prawda. I to nie tylko oceny, ale również "charakterystyki" poszczególnych piłkarzy. To potwierdzone info --> źródło

Poza tym dobry mecz był wczoraj. Zasłużony awans Chelsea.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 11:54

Jako, ze Chelsea jest juz niewatpliwie w finale to mimo wszystko maja szanse wygrac LM, nawet jesli po raz kolejny postawia autobus w bramce. No i tutaj mam pytanie do ludzi zorientowanych w przepisach. Czy jesli tak sie faktycznie stanie i Londynczycy wygraja LM, przy jednoczesnym zajeciu w lidze angielskiej miejsca poza pierwsza 4, beda grali w przyszlorocznej edycji LM czy nie?

Wchodza tak czy siak 4 angielskie kluby z pierwszych czterech miejsc, nie patrzac na to kto wygral LM, czy tez jedno miejsce sie zwalnia i wskakuje na nie Chelsea kosztem np. 4 ekipy w lidze?

Pamietam, ze byla juz raz taka sytuacja i wtedy UEFA pozwolila wtedy Liverpoolowi grac w eliminacjach LM, ktore oczywiscie druzyna Beniteza przeszla. Sek w tym, ze wydaje mi sie, ze po tym zajsciu zmieniono przepisy.

Orientuje sie ktos?

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 12:01

Mi tam się zawsze wydawało że zwycięzca gra w kolejnej edycji tak czy siak (w sensie że spośród wszystkich drużyn biorących udział w danej edycji jedno miejsce zarezerwowane jest dla zwycięzcy poprzedniej) , zaintrygowałeś mnie tym jakku1 będę miał chwilę to poczytam bo bladego pojęcia nie mam :think:

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 12:07

Mietson pisze:A ja zwrócę uwagę na pewną ciekawą rzecz - Di Matteo. Gość niby jest świeżakiem ale to czego dokonuje jest niesamowite. Jeśli się nie mylę, to udało mu się odwrócić losy niemal przegranego dwumeczu z Napoli, potem pokonał Benfikę i Barcelonę, doszedł do finału FA Cup rozjeżdżając po drodze Tottenham, w lidze radzi sobie nie najgorzej, traci 4 punkty do 4 miejsca. I to wszystko z nieco podstarzałym składem, którego nie mógł skorygować. Hejterzy twierdzą, że ma więcej szczęścia niż rozumu ale moim zdaniem dokonał już zbyt wiele, żeby mówić o czystym farcie.
Chelsea jest zespołem, którym rządzi trójka trenerów Terry - Lampard - Drogba. Stec o tym pisał.

http://rafalstec.blox.pl/resource/terry_rules.jpg

Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 12:08

Łoles pisze: @Dzięcioł
mi tam się wydaje że SAF nie odejdzie po tym sezonie, po przyszłym być może, mam wrażenie że spróbuje jeszcze powalczyć o LM przed odejściem z UTD.
Tak by się zachował mężczyzna. Ferguson już wielokrotnie pokazał, że ma twarde jajca, stąd jest to możliwe. Pożyjemy, zobaczymy.

Jakku1 - jak Chelsea wygra LM, w przyszłym sezonie w fazie pucharowej LM może być pięć drużyn angielskich. Przytoczony casus L'poolu faktycznie miał miejsce, o ile się nie myle swoje miejsce w eliminacjach oddała im wtedy jakaś mało znana drużyna ze Skandynawii. Od następnego sezonu przepisy się zmieniły i aktualnie obrońca tytułu zawsze ma gwarantowane miejsce w kolejnej edycji.

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 12:17

Zdaje mi się, że komentatorzy C+ mówili o tym podczas meczu Arsenalu z Chelsea (a trochę się na piłce znają).

Chelsea zdobywa LM i jest poza pierwszą 4 = Chelsea + 3 zespoły z PL grają w LM.

Chelsea zdobywa LM i jest w pierwszej 4 = Chelsea + 3 zespoły z PL grają w LM.

Biorąc pod uwagę wczorajsze okoliczności, Barca nie zasłużyła na awans. Po prostu tak kończą frajerzy. El Nino w końcu strzelił ważną bramkę :D
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2012, 12:22 przez jackop, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Hoffman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 12:29

jackop pisze:El Nino w końcu strzelił ważną bramkę :D
Dlaczego wszyscy piszą w tym kontekście skoro i bez tej bramki Chelsea miała awans?

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 12:58

jakku1 pisze: Pamietam, ze byla juz raz taka sytuacja i wtedy UEFA pozwolila wtedy Liverpoolowi grac w eliminacjach LM, ktore oczywiscie druzyna Beniteza przeszla. Sek w tym, ze wydaje mi sie, ze po tym zajsciu zmieniono przepisy.

Orientuje sie ktos?
Nie orientuję się, ale dokładnie pamiętam jaka sytuacja była z Liverpoolem. Przepisy zmieniające gwarancję gry w LM weszły wcześniej, natomiast Beatlesom pozwolono zamienić się z jedną z walijskich drużyn, która miała grać od 1 rundy eliminacji. Chłopaki z bardziej zielonej części wysp zaproponowali układ- Liverpool gra za nas, my dostajemy organizację u nas (bodaj) któregoś tam finału CL. I wszyscy byli zadowoleni- Liverpool grał, walijczycy mieli 100 razy więcej mamony niż gdyby w eliminacjach zagrali, a UEFA całkiem medialnego obrońcę tytułu w grze.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 13:11

Hoffman pisze:
jackop pisze:El Nino w końcu strzelił ważną bramkę :D
Dlaczego wszyscy piszą w tym kontekście skoro i bez tej bramki Chelsea miała awans?
Pewnie dlatego, że wynik 2-1 był niepewny i jeden babol mógł przekreślić całe ich poświęcenie. Torres dał im spokój i pewność, że już po wszystkim zanim sędzia zagwizdał po raz ostatni.

Espaneta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 13:13

A nie ma tak że już sam awans do finału daje im prawo gry w LM w następnym sezonie? :think:

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 13:21

Jeżeli Chelsea zdobędzie puchar LM, to casus Liverpoolu się już nie powtórzy. I tylko trzy miejsca będą dla drużyn z Angli premiowane udziałem w przyszłej edycji za zajęte miejsce w lidze krajowej.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 14:20

Czyli, że czwarta drużyna w Premier League w tym sezonie będzie mogła się czuć bardzo wydymana w przypadku wygrania Ligi Mistrzów przez Chelsea?

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 14:41

Na pewno tak nie będzie :D jeśli Chelsea wygra Puchar to będzie piątą angielską drużyną w następnej LM.

Izi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 14:45

Wikipedia pisze:Zgodnie z punktem 2.03 regulaminu rozgrywek Ligi Mistrzów UEFA 2011/2012[3], obrońca tytułu z poprzedniej edycji miał zagwarantowane miejsce w tych rozgrywkach, o ile nie zakwalifikował się do nich dzięki pozycji zajętej w tabeli ligowej. Obowiązywały przy tym następujące zasady:
jeśli obrońca tytułu pochodzi z federacji, która posiada 4 reprezentantów w Lidze Mistrzów, i zajął w lidze krajowej miejsce uprawniające do gry w Lidze Europy UEFA, zastępuje on w Lidze Mistrzów 4. drużynę ligi, a ta zostaje przeniesiona do Ligi Europy, wobec czego liczba reprezentantów danej federacji w pucharach europejskich zwiększa się o 1 zespół[3];

jeśli obrońca tytułu pochodzi z federacji, która posiada 4 reprezentantów w Lidze Mistrzów, i nie zakwalifikował się do pucharów europejskich poprzez rozgrywki krajowe, zastępuje on w Lidze Mistrzów 4. drużynę ligi, a ta zostaje przeniesiona do Ligi Europy, wobec czego liczba reprezentantów danej federacji w pucharach europejskich zwiększa się o 1 zespół[3];

jeśli obrońca tytułu pochodzi z federacji, która posiada mniej niż 4 reprezentantów w Lidze Mistrzów, i zajął w lidze krajowej miejsce uprawniające do gry w Lidze Europy UEFA, otrzymuje on prawo gry w Lidze Mistrzów obok innych do tego uprawnionych drużyn, a liczba reprezentantów danej federacji w pucharach europejskich zwiększa się o 1 zespół[3];

jeśli obrońca tytułu pochodzi z federacji, która posiada mniej niż 4 reprezentantów w Lidze Mistrzów, i nie zakwalifikował się do pucharów europejskich poprzez rozgrywki krajowe, otrzymuje on prawo gry w Lidze Mistrzów obok innych do tego uprawnionych drużyn, a liczba reprezentantów danej federacji w pucharach europejskich zwiększa się o 1 zespół[3].
_-_ Oby Chelsea nie wygrała; podczas meczu z Barceloną oczywiście byłem za londyńczykami, ale to nadal drużyna Abramowicza, więc finał dla dzisiejszego finalisty. ;P

Franciszek I wydaje się być uroczo pokorny.
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 14:47

Ouh_yeah pisze:Na pewno tak nie będzie :D jeśli Chelsea wygra Puchar to będzie piątą angielską drużyną w następnej LM.
No ok, ale moment. Liczba uczestników LM czy eliminacji do LM jest określona. Więc jak? Komuś zabiorą, żeby dać Chelsea? Chyba nie może tak nagle jedna drużyna pojawić się dodatkowo w tych rozgrywkach? Będzie nieparzyście (?), chyba, że mam chwilową ciemnotę mózgową :doh:

EDIT
aha, post powyżej co nieco rozjaśnia.
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2012, 14:51 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
ODPOWIEDZ