Serie A (33): Cesena 0-1 JUVENTUS
- deszczowy
- Juventino
kamilu_87 pisze:thor21. Jesteś ###. <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
Jeden lepszy od drugiego. Co się dzieje z wami, ludzie? Któremuś kobita nie dała wczoraj, czy tylko oglądaliście "Titanica" i rozsadza was nadmiar emocji?thor21 pisze:Tylko głupcy myślą o mistrzostwie.
Podobno Murzyn nasz powszedni dostał powołanie na mecz z Ceseną?
- Supersonic
- Juventino
Pomijając morze pierdół z pierwszej części posta, co zasadniczo wygląda mi na zwykłą prowokację ( w ten sposób tu fejmu nie zrobisz) albo naprawdę ostatni mecz Juve widziałeś 2 lata temu.thor21 pisze: Możecie mi nie wierzyc ,ale wspomnicie moje słowa mo zakonczeniu sezonu.
A co do meczu z Ceseną.Sztuczna murawa będzie ogromnym plusem dla Ceseny (Juventus nie jest przyzwyczajony do grania na takiej murawie),zresztą jak ktos oglądał choćby mecz Paleromo z Ceseną w ostatniej kolejce to wie o czym mówie.
Stary- ta murawa Ceseny naprawdę jest najtrudniejszą dla nas przeszkodą w całym sezonie. Co tam San Siro co tam Olimpico.. Nieprawdopodobne jak ten zespół odżywa, jak gra na tej sztucznej murawie. Wszak wygrali w tym sezonie już 2 mecze u siebie. Są w wielkim gazie. Jaskinia lwa. Punkt dla nas będzie niezwykłym wydarzeniem, wszak Juventus nie jest przyzwyczajony grać na takiej murawie, podobnie jak na biegunie polarnym i w kopalni węgla kamiennego.
kamilu_87

pan Zambrotta nie wiem, dla mnie kompletny anonymous ale widać jest jak mówisz. Za długo już czekam na mistrzostwo, żeby mnie tu denerwować jakąś palcówką nad zlatanem rumunoviciem.
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2012, 15:17 przez Supersonic, łącznie zmieniany 2 razy.
- kamilu_87
- Juventino
- pan Zambrotta
- Juventino
@Supersłoik, to jest troll ten thor21, ta sama półka co Pluto, psychol_sympatyk, czy Castiel, choć ten ostatni jest skrytym i nieświadomym trollem - gada głupoty, ale sam jeszcze nie wie, dlaczego.
mam nadzieje, że w meczu z Czezeną nie wyjdziemy w różowych strojach. Nie mogę na nie patrzeć.
Mamy odpowiedź, czemu Elia został powołany :lol: :
http://seriea.pl/index.php?dzial=aktual ... kul=221484
chcą szybko nabić te 10%.
mam nadzieje, że w meczu z Czezeną nie wyjdziemy w różowych strojach. Nie mogę na nie patrzeć.
- pumex
- Juventino
Ja osobiście w tak ważnym momencie nie ryzykowałbym wpuszczenia grajka na boisko, który wyhodował już ciepły dołek na stadionowym krzesełku, chyba, że na ostatnie 23 sekundy meczu.pan Zambrotta pisze:Mamy odpowiedź, czemu Elia został powołany :lol: :
A niech odchodzi za free, przynajmniej Marotta będzie miał lekcję.

Kto podpisał taki durny kontrakt? Pachnie jakąś ściemą.pan Zambrotta pisze: Mamy odpowiedź, czemu Elia został powołany :lol: :
Ile tych meczów będzie? 43? Czyli 5 meczów Elii (z czego 3 juz zagrane), damy rade.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
pumex pisze:Ja osobiście w tak ważnym momencie nie ryzykowałbym wpuszczenia grajka na boisko, który wyhodował już ciepły dołek na stadionowym krzesełku, chyba, że na ostatnie 23 sekundy meczu.
A niech odchodzi za free, przynajmniej Marotta będzie miał lekcję.

W dalszym ciągu nie mamy pewności, w jakim ustawieniu nasi wyjdą jutro na murawę. Jedni piszą o raczej pewnym 4-3-3 (oby - w ten sposób gra się nam z ogórami łatwiej), inni o możliwym 3-5-2.
Pewien troll (przed momentem tak chętnie przez Was atakowany) jest kolejnym milanistą w naszym obozie - mówię Wam. Rozbestwiło się to TO.
- jaqb
- Juventino
zdaje się, że 4 już zagrane (chievo, bologna, roma, genoa)alina pisze:Kto podpisał taki durny kontrakt? Pachnie jakąś ściemą.pan Zambrotta pisze: Mamy odpowiedź, czemu Elia został powołany :lol: :
Ile tych meczów będzie? 43? Czyli 5 meczów Elii (z czego 3 juz zagrane), damy rade.
- @D@$
- Juventino
@Supersonic - odnośnie wcześniejszych wywodów (już nie bedę cytował) na temat defensyw naszych przeciwników. To tak wszystko jednk nie dział, najlepszy przykład - gramy z Genoą, która miała wtedy najwięcej starconych bramek -> kończy się 0:0. Tydzień czy dwa później gramy z Violą, ci dla odmiany mieli tę statystykę jedną z lepszych (4-5 obrona ligi wtedy), kończy się 5:0. Tak więc nie ma reguły a już napewno nie można powiedzieć, że jak ktoś traci sporo goli to gra opfensywnie a jak mało to muruje bramkę. Najlepszy przykład-Juventus. Zdecydowanie jesteśmy najlepsi w tyłach, ale czy gramy defensywnie? Chyba nie. Często jest tak, że jakaś drużyna długo utrzymuje się przy piłce, stwarza sytuacje, ale jednak ma mało zdobytych i straconych bramek.
Co do użytkownika @thor21. Mam nadzieję że na koniec sezonu będzie dalej się z jego postu nabijać, a nie pisać "o kurde miał rację" :] Oczywiście wszystko wskazuje na to że się myli. Już nie chodzi tylko o te 3 pkt przewagi (bo to jeszcze nie jest w 100 % bezpieczne), ale patrząc na formę z ostatnich tygodni zarówno Juve jak i Milanu, który wyraźnie jedzie na rezerwie.
Jak już tak wesoło mamy, to przy okazji możemy inne statystyki podreperować, czyli: Przegonić Napoli w strzelonych bramkach a może do końca sezonu i Milan(?); dociągnąć serię bez porażki, ale przede wszytskim trzeba jutro wygrać. W sumie jeśli nie zaważy to na naszej wygranej, to życzę Vickowi honorowego gola (np. przy stanie 3:0 dla Juve).
Ogólnie pozdrawiam wszystkich co chcą jutro Elię w pierwszym składzie :doh: Takie numery to na dwie kolejki przed końcem gdybyśmy mieli te 5 pkt przewagi.
@jaqb - to było chyba nie Chievo a Catania. Co ciekawe grał od początku razem z...Krasiciem. Potem w przerwie za Elię wszedł Pepe, a Milos wyrównał. Tak więc pamiętajcie ze w serii bez porażki i ew. mistrzstwie jest też zasługa Serba
Pytanie czy w tym domniemanym zapisie kontraktu chodzi tylko o ligowe spotkania czy ogółem wszystkie.
@alina - z tego co piszą na solo, nie wynika to z jakiegoś wyjątkowego zapisu w umowie, ale ogólnie z jakiegoś artykułu.
Aha, tak ogólnie na temat zmiany terminu tej kolejki... No skoro kiedyś anulowano kolejkę z powodu śmierci kibica Lazio (żeby było "śmieszniej", mam znajomego kibica Interu który wtedy wybierał się na mecz i o przełożeniu meczu dowiedział się...pod San Siro. Ostatecznie zwiedził stadion i wrócił do domu) to tym bardzie logicznie było zmiana terminu po ostatnim wydarzeniu. Z resztą, chyba nikt z piłkarzy, trenerów czy prezesów chyba nie zgłaszał sprzeciwu (inna rzecz, że może nie wypadało), więc chyba nie ma co marudzić. Zwłaszcza, że na szczęście było kiedy indziej zagrać.
Co do użytkownika @thor21. Mam nadzieję że na koniec sezonu będzie dalej się z jego postu nabijać, a nie pisać "o kurde miał rację" :] Oczywiście wszystko wskazuje na to że się myli. Już nie chodzi tylko o te 3 pkt przewagi (bo to jeszcze nie jest w 100 % bezpieczne), ale patrząc na formę z ostatnich tygodni zarówno Juve jak i Milanu, który wyraźnie jedzie na rezerwie.
Jak już tak wesoło mamy, to przy okazji możemy inne statystyki podreperować, czyli: Przegonić Napoli w strzelonych bramkach a może do końca sezonu i Milan(?); dociągnąć serię bez porażki, ale przede wszytskim trzeba jutro wygrać. W sumie jeśli nie zaważy to na naszej wygranej, to życzę Vickowi honorowego gola (np. przy stanie 3:0 dla Juve).
Pytanie czy chodzi o 10 % odnośnie minut jakie mół zagrać czy po prostu chodzi o te 4-5 meczów bez względu na czas jaki grał. Na pierwszą opcję nie ma bata, na drugą jest szansa, ale czy Conte by go wystawił na 5 minut tylko po to by Juve nie było stratne?pan Zambrotta pisze:mam nadzieje, że w meczu z Czezeną nie wyjdziemy w różowych strojach. Nie mogę na nie patrzeć.
Ogólnie pozdrawiam wszystkich co chcą jutro Elię w pierwszym składzie :doh: Takie numery to na dwie kolejki przed końcem gdybyśmy mieli te 5 pkt przewagi.
@jaqb - to było chyba nie Chievo a Catania. Co ciekawe grał od początku razem z...Krasiciem. Potem w przerwie za Elię wszedł Pepe, a Milos wyrównał. Tak więc pamiętajcie ze w serii bez porażki i ew. mistrzstwie jest też zasługa Serba

@alina - z tego co piszą na solo, nie wynika to z jakiegoś wyjątkowego zapisu w umowie, ale ogólnie z jakiegoś artykułu.
Aha, tak ogólnie na temat zmiany terminu tej kolejki... No skoro kiedyś anulowano kolejkę z powodu śmierci kibica Lazio (żeby było "śmieszniej", mam znajomego kibica Interu który wtedy wybierał się na mecz i o przełożeniu meczu dowiedział się...pod San Siro. Ostatecznie zwiedził stadion i wrócił do domu) to tym bardzie logicznie było zmiana terminu po ostatnim wydarzeniu. Z resztą, chyba nikt z piłkarzy, trenerów czy prezesów chyba nie zgłaszał sprzeciwu (inna rzecz, że może nie wypadało), więc chyba nie ma co marudzić. Zwłaszcza, że na szczęście było kiedy indziej zagrać.
- bendzamin
- Redaktor
Wloskie gazety sa ze soba zgodne - my wyjdziemy 3-5-2 (jedyna zmiana w porownaniu do ostatniego meczu to Matri za zawieszonego Quaga), a Cesena 4-3-1-2. U gospodarzy zabraknie kontuzjowanych Iaquinty, Mutu i Martineza.
http://i45.tinypic.com/67jzav.jpg
http://i45.tinypic.com/67jzav.jpg
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Na pewno było sporo osób, którym nie w smak było przełożenie kolejki ale jak napisałeś - nie wypadało nic mówić. Wyrwał się jak zwykle tylko Zamparini, który stwierdził, że lepszym uczczeniem pamięci Morosiniego byłoby rozegranie tych spotkań zgodnie z planem.@D@$ pisze:Z resztą, chyba nikt z piłkarzy, trenerów czy prezesów chyba nie zgłaszał sprzeciwu (inna rzecz, że może nie wypadało), więc chyba nie ma co marudzić.
Coś czuję, że naszym dzisiejszym bohaterem będzie Caceres wprowadzony w drugiej połowie.
- Łoles
- Juventino
Dla mnie bohaterem to może być i obrońca Ceseny który strzeli samobója byle by skończyło sie naszym zwycięstwem.
W ostatnich kolejkach ponad styl przekładam efektywność i mogą to byc nawet wymęczone 1:0 strzelane w ostatnich minutach - byle by dopisać 3 pkty.
Oczywiście że super było by gdyby te spotkania kończyły sie wynikami powiedzmy od 4 do 6:0 z nasza totalna dominacją na murawie ale ni ebęde marudził jeżeli będą to poprostu zwycięstwa, bez fajerwerków, po prostu 3 pkty.
W ostatnich kolejkach ponad styl przekładam efektywność i mogą to byc nawet wymęczone 1:0 strzelane w ostatnich minutach - byle by dopisać 3 pkty.
Oczywiście że super było by gdyby te spotkania kończyły sie wynikami powiedzmy od 4 do 6:0 z nasza totalna dominacją na murawie ale ni ebęde marudził jeżeli będą to poprostu zwycięstwa, bez fajerwerków, po prostu 3 pkty.
"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Virgil
- Juventino
Musimy wygrać inna możliwość będzie blamażem biorąc pod uwagę że Cesena nawet jeżeli wygra może już dzisiaj spaść z ligi i że gra bez bodajże 3 podstawowych zawodników.
Wynik się nie liczy ale mnie w pełni satysfakcjonowałoby 2-0 po bramkach Matriego i Caceresa.
Wynik się nie liczy ale mnie w pełni satysfakcjonowałoby 2-0 po bramkach Matriego i Caceresa.
- IGI
- Juventino
W kontekscie dzisiejszego i nastepnego meczu, niepokojacy jest wynik meczu ktory wlasnie sie zakonczyl: Novara 2 - 1 Lazio. Niby Lazio ostatnio gra bardzo slabo, jednak walczy o 3 miejsce, a Novara jest juz chyba pogodzona ze spadkiem...

- Ultras
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
Daj żyć :) Ja mimo, że staram się być realistą to liczę, że aż takiego horroru przeżywać nie będziemy musieli.Łoles pisze:
Co do dzisiejszego meczu to cóż tu dużo pisać. My jesteśmy liderem, Cesena zamyka tabelę. Jak dla mnie to nie ma co tu kalkulować i wymyślać nie wiadomo jakie scenariusze. Takie mecze po prostu się wygrywa. I dziś nie będzie inaczej.