Liga Mistrzów 2011/12

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 00:42

Mówicie, że taktyka "na autobus" może również okazać się skuteczna w finale przeciwko Realowi/Bayernowi * , ja chciałbym przypomnieć że przeciwnik w finale nie będzie musiał cały czas atakować, nie musi strzelić minimum 2 bramki Anglikom, do pełni szczęścia wystarczy kontrola na boisku. Osłabiona Chelsea wydaje się być łatwym przeciwnikiem na taką taktykę.
LordJuve pisze:Nie karmcie trolla, przychodzi pan zambrotta i dewastuje temat swoimi urojeniami.
zaskakujace słowa... z ust kogoś, kto rozwala tematy wręcz seriami z ckm-u. Ja tylko wymieniam moje przemyślenia nt meczu i przyszłych spotkań.

* - niepotrzebne skreslić

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 00:49

pan Zambrotta pisze:Mówicie, że taktyka "na autobus" może również okazać się skuteczna w finale przeciwko Realowi/Bayernowi * , ja chciałbym przypomnieć że przeciwnik w finale nie będzie musiał cały czas atakować, nie musi strzelić minimum 2 bramki Anglikom, do pełni szczęścia wystarczy kontrola na boisku. Osłabiona Chelsea wydaje się być łatwym przeciwnikiem na taką taktykę.
No, ale co poradzisz? Futbol nie jest sprawiedliwy, a faworyt nie zawsze wygrywa. Poza tym to finał. Nawet ci rezerwowi w Chelsea mogą się wzbić na wyższy poziom i sprawić niespodziankę. Poza tym...co mają do stracenia? Nie wejdą do LM? Romek rzuci trochę forsy i jakoś to będzie.

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 01:02

pan Zambrotta pisze:Mówicie, że taktyka "na autobus" może również okazać się skuteczna w finale przeciwko Realowi/Bayernowi * , ja chciałbym przypomnieć że przeciwnik w finale nie będzie musiał cały czas atakować, nie musi strzelić minimum 2 bramki Anglikom, do pełni szczęścia wystarczy kontrola na boisku. Osłabiona Chelsea wydaje się być łatwym przeciwnikiem na taką taktykę.
No i to są argumenty, z którymi można polemizować a nie bajkopisarstwo a'la LordJuve.
pan Zambrotta pisze:
LordJuve pisze:Nie karmcie trolla, przychodzi pan zambrotta i dewastuje temat swoimi urojeniami.
zaskakujace słowa... z ust kogoś, kto rozwala tematy wręcz seriami z ckm-u. Ja tylko wymieniam moje przemyślenia nt meczu i przyszłych spotkań.
No widzisz, tyle lat szkolenia i przynosi efekty, uczę się od ciebie...

Cieszcie się, jutro kolejny dzień i kolejna szansa na radość w naszych sercach, być może kolejny przepompowany klub odpadnie z rozgrywek. :ok:

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 01:08

Niestety, Pan Zet ma dużo racji, w przypadku Guardioli(jakoś nie przypominam sobie, żeby Xavi, Iniesta grali tak zawsze) i tego, że FCB(nawet mimo sędziów) i Real są najlepsze w Europie. A końca FCB tak szybka nie będzie-jak zainwestują w obronę i ŚN(albo DV się ogarnie). W tym dwumeczu najbardziej zabrakło takiego Villi.
Dobre też jest to, że Conte buduje Juve jakoś w oparciu o podobną filozofię w sensie wsiadania na przeciwnika od początku i długiego posiadania piłki, no ale to jest dobre, bo nasi wygrywają. .:smile: I jak nic nie wpadnie z Ceseną-to będzie wina najbardziej sapiących po pierwszym półfinale. :C
Wielki trener Rijkard-czego się nie dotkinie to wtopa od FCB, tak że nikt go nie chce poważny zatridnić. Wcześniej też różnie.
Fajnie, że nie będzie monotonii i zdarzyła się ta niespodzianka. Szkoda, że finał bez połowy składu Chelsea.

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 02:04

pan Zambrotta pisze:Ja tylko wyrażam swoją opinię, a mam dosyć uzasadnioną argumentację w postaci braku terryego, Ivanovicia, Meirelesa i Ramiresa. W dodatku Chelsea na wyjazdach spisuje się słabo, nie ma szans, by Real tego nie wygrał.
:lol:
Chelsea jest teraz na fali po ograniu 'nieogrywalnej Barcy' i zeby sie Real nie zdziwil, trudniej jest zatrzymac Messiego z Iniestą i społką, niz Ronaldo, ktory w waznych meczach ma problem z trafieniem sam na sam z bramkarzem. Ale co ja tam wiem, jestem tylko 'ekspertem IT', wiec ide zagrac w pilkarzyki na kalkulatorze, zeby potem wiedziec cos o taktyce i stawiac czola gieniuszowi Pana Zambrotty :prochno:

A co do Guardioli i tego, ze dostal ulozony sklad, no coz, sama druzyna to conajwyzej moze pobiegac 3 kolka wokolo stadionu, ktos ich moralizowac, mowic co maja robic musi jednak. Ppewnie przegieli z transferami i kombinowaniem i to nich pociagnelo w dół. Mieli dobrze zgrany sklad, za duzo osob przyszlo w jedno hiszpanskie mercato i bah. No chyba, ze Guardiola się wypalil.

KLIK ==>www
jareckijuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 07:06

Wystarczy zrobić autobus z taką drużyną jak Barca i mieć z przodu jednego, szybkiego zawodnika. Nie był nim Torres, ale udało mu się strzelić i Chelsea w finale.
Po raz kolejny bramki nie strzela Messi. W poprzeczkę i słupek się udało, ale pomiędzy już nie.
Jestem pod wrażeniem Chelsea, że w dziesiątkę zdołali strzelić dwie bramki Barcelonie ;)

Z Juventusem od 2004 roku!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 08:18

Miś pisze:Jak tam stahoo, Victor Valdes jest tap golkipa ? :lol: :lol: proszę, opowiedz jaki to on jest wspaniały, bo w gran derbi jedna bramka na jego konto ewidentnie, dzisiaj pięknie znokautował Pique.
W obecnej formie nie łapie się do topu. Ale ja zawsze mówiłem, że porównania bramkarzy można robić tylko na podstawie formy z jakiegoś okresu czasu. Dłuższe jak sezon nie mają sensu. Valdes miał <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> zeszły sezon, dobry początek tego, a następnie jego forma systematycznie zaczęła spadać &#8211; jak całej drużyny.

PS. Dzisiejsze bramki nie są na jego konto. Ale formy nie ma.
johnnybgoode pisze:Tak na marginesie, jak myślicie: ile jeszcze błędów będzie musiał popełnić Valdes, żeby zmienili bramkarza? Bo szczerze powiedziawszy to miał duży udział w awansie Chelsea i wygranej Realu :smile:
Oświecisz mnie jakie błędy popełnił przy dzisiejszych golach?
rupieć pisze: komentator powiedział, że "piłka przegrała" to trochę chamsko jak na osobę, która powinna zachować neutralność.
Piłka zmartwychwstała &#8211; Chelsea brutalnie pokazała, że w footballu liczą się bramki, a nie posiadanie piłki. Alleluja! (to też lekcja dla nas, przed finiszem sezonu).

jareckijuve pisze:Wystarczy zrobić autobus z taką drużyną jak Barca i mieć z przodu jednego, szybkiego zawodnika.
Zrobić autobus wbrew pozorom nie jest tak prosto co pokazał... mecz w Londynie. ;)

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 08:28

stahoo pisze:Chelsea brutalnie pokazała, że w footballu liczą się bramki, a nie posiadanie piłki. Alleluja! (to też lekcja dla nas, przed finiszem sezonu).
Czyli z Ceseną grajmy z kontry :smile:

Przesadzacie z tym hejtowaniem Barcy i Realu. Wiadomo, że wygrywanie Barcy i spust mediów stały się nużące ale rzucanie hasłami typu "Messi bez Xaviego nie istnieje, Barcelona to cieniasy, Guardiola to lipny trener bo nie wygrał LM z Anży Machaczkała" itd jest po prostu śmieszne.
Podobnie z gran derbi. Świetny mecz a połowa ludzi nie oglądała "bo to przereklamowany teatrzyk". Dobrze, że mecze Juventusu z Milanem albo Interem są na takim super <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> poziomie, że nie można gał odlepić od TV.

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 08:52

Nie chodzi o granie z kontry, ale o dobre zmiany, które mogą przy nikorzystnym 0-0 pokonać autobus. :) Choć ostatnio, jakby Conte bardziej ufał Alexowi, czyli naszemu jedynemu rezerwowemu przydatnemu na autobusy :)

PS. Co do meczu - Chelsea zrobiła to co Inter 3 lata temu. Kocham oglądać takie dramaty :)

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 08:54

stahoo pisze:
Miś pisze:Jak tam stahoo, Victor Valdes jest tap golkipa ? :lol: :lol: proszę, opowiedz jaki to on jest wspaniały, bo w gran derbi jedna bramka na jego konto ewidentnie, dzisiaj pięknie znokautował Pique.
W obecnej formie nie łapie się do topu. Ale ja zawsze mówiłem, że porównania bramkarzy można robić tylko na podstawie formy z jakiegoś okresu czasu. Dłuższe jak sezon nie mają sensu. Valdes miał <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> zeszły sezon, dobry początek tego, a następnie jego forma systematycznie zaczęła spadać &#8211; jak całej drużyny.

PS. Dzisiejsze bramki nie są na jego konto. Ale formy nie ma.
no popatrz, co jakiś ważniejszy mecz to samo... dzisiaj nie miał formy, w pozostałych meczach gra lepiej. Kiedy te 'pozostałe mecze' nadejdą? Co ważny mecz w sezonie, to VV głupieje. Chyba zacznę oglądać mecze z Racingami i Getafe, w którym nie ma wiele do roboty.
strong return pisze:Niestety, Pan Zet ma dużo racji
Obrazek

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 09:28

Ouh_yeah pisze:Przesadzacie z tym hejtowaniem Barcy i Realu. Wiadomo, że wygrywanie Barcy i spust mediów stały się nużące ale rzucanie hasłami typu "Messi bez Xaviego nie istnieje, Barcelona to cieniasy, Guardiola to lipny trener bo nie wygrał LM z Anży Machaczkała" itd jest po prostu śmieszne.
Podobnie z gran derbi. Świetny mecz a połowa ludzi nie oglądała "bo to przereklamowany teatrzyk".
Hejting? W kliku przypadkach pewnie tak. Jednak ja nazwałbym to raczej poczuciem ulgi, że przynajmniej na chwilę będzie można odpocząć od medialnych zachwytów nad Barceloną. Nie chcę przez to powiedzieć, że katalończykom w ogóle nie należą się pochwały za to co osiągnęli, bo udało im się naprawdę wiele i bez większej przesady można ich uznać za najlepszą drużynę początku XXI wieku. Aczkolwiek od nadmiaru słodkości może w końcu człowieka zemdlić i aż dziw bierze, że Barcelona jeszcze nie utopiła się w tym morzu lukru, którym jest zewsząd polewana. Dodaj do tego jeszcze rzeszę zarozumiałych fanów i to nie tylko z gimnazjum, ale i dorosłych ludzi takich jak Wojciech Kowalczyk, który na swoim blogu błyszczy sformułowaniami, że nie może się doczekać "kolejnego <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Realu", Mourinho nazywa pseudotrenerem, a inne drużyny frajerami i po prostu podświadomie zaczynasz czekać na to aż Barcelonie w końcu powinie się noga.

Fani Realu są łatwiejsi do strawienia, bo jak dotychczas dostawali kompromitujące bęcki od katalończyków, więc ich tak nie ponosiło. Dzisiaj zatem "kibicuję" Bayernowi. Dudek twierdził, że drużynom Mourinho zawsze ciężko się gra przeciwko zespołom mającym błyskotliwych skrzydłowych takich jak Robben i Ribery. Real musi odrabiać straty, więc liczę, że jakaś kontra lub najlepiej kontry wyjdą bawarczykom i w zagrają w finale.

Czy ktoś poza kibicami Legii i Ruchu zauważył, że wczoraj odbył się finał Pucharu Polski?
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2012, 09:30 przez Vimes, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 09:28

Na whoscored ciekawe oceny dali :think: Xavi najlepszy na boisku? Drogba najgorszy zaraz po Terrym? Ashley Cole nawet 7 nie dostał? Wtf?

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 09:32

Whoscored daje oceny wyliczane chyb autmatycznie na podstawie statystyk. Tak mi się wydaje. Często są kontrowersyjne...
Vimes pisze:Fani Realu są łatwiejsi do strawienia,
Nie są. Zaczną wygrywać (teraz La Ligę i nie daj Boże LM), w przyszłym sezonie może też jakies trofeum i się zacznie. Oby Mou odszedł.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 09:34

stahoo pisze:Whoscored daje oceny wyliczane chyb autmatycznie na podstawie statystyk. Tak mi się wydaje. Często są kontrowersyjne...
jeśli tak, to chylę czoła. Jak na sztuczną inteligencję takiego systemu, oceny są zbliżone do "zaakceptowania".
Ktoś cs wie, czy to prawda?

Każdy hejter Realu/Barcy wystawia sobie opinie typowego polaczka zalanego żółcią od tego zaplucia. żadne argumenty nie pomogą.

Na blaugrana.pl odpłynęli :lol:

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 kwietnia 2012, 09:39

Ouh_yeah pisze:Na whoscored ciekawe oceny dali :think: Xavi najlepszy na boisku? Drogba najgorszy zaraz po Terrym? Ashley Cole nawet 7 nie dostał? Wtf?
Autorzy strony chyba nie ujawniali jak wygląda ich algorytm wyznaczania ocen, ale jak napisał stahoo podstawą są chyba te ich statystyki, a według nich Xavi miał 182 kontakty z piłką i 95% celność podań, a Drogba sprokurował karnego.

Obrazek
ODPOWIEDZ