Juventus mistrz ad 2012 !
- pumex
- Juventino
Supersonicu, wszystko cacy, cud, miód, malina, ale w tym momencie dzielisz skórę na niedźwiedziu. Przed nami jeszcze mecze z outsiderami czyli z drużynami najbardziej dla nas niewygodnymi, więc nie za bardzo rozumiem tej pewności Scudetto, szczególnie pamiętając niedawną serię remisów. To było w tym (!) sezonie.
Również mam wielką nadzieję na dublet, nie mniejszą niż Ty, ale w tym momencie jesteś odpowiednikiem usera Kazuyah z acmilan.com.pl, który jeszcze tydzień temu w wirtualnym świcie komentarzy stawiał cały dobytek, że Milan i tak z palcem w nosie zgarnie mistrzostwo, zresztą dalej raczej jest tego pewny.
Życzę Ci, jak i sobie, żebyś niedługo nie pomyślał sobie: "kurna, zapeszyłem"
Również mam wielką nadzieję na dublet, nie mniejszą niż Ty, ale w tym momencie jesteś odpowiednikiem usera Kazuyah z acmilan.com.pl, który jeszcze tydzień temu w wirtualnym świcie komentarzy stawiał cały dobytek, że Milan i tak z palcem w nosie zgarnie mistrzostwo, zresztą dalej raczej jest tego pewny.
Życzę Ci, jak i sobie, żebyś niedługo nie pomyślał sobie: "kurna, zapeszyłem"
Atalanta, to raz. Dwa - Lecce. Drużyna walczące o utrzymanie i co ważniejsze mająca na nie szanse oraz grająca naprawdę ładną i składną piłkę. Napsuli już krwi niejednej drużynie - faworytowi a Serse Cosmi i jego teamy już nie raz urywały nam punktyyanquez pisze:Do tego dodałbym, że Atalanta ma 4 obronę w lidze, więc najbliższe 5 spotkań do najpiękniejszych należeć nie będzie.

Ale z drugiej strony gramy i z Lecce i Atalantą u siebie.
Ja wiem, że u siebie remisowaliśmy ze Sieną, ale przypomnijcie sobie te mecze z lutego, początku marca - była zupełnie inne atmosfera na stadionie, teraz jest tak, że każdy kibic zyję, każdym jednym podaniem, każdym strzałem tworząc taką otoczkę która udziela się nawet Mirko (przypomnijcie sobie sytuacje z wczoraj jak pobiegł za piłka - co prawdą jej nie uratował, ale od razu owacja dla niego), więc tych spotkań u siebie ja obawiam się mniej niż np. spotkania z Cesseną czy Cagliari, bo jeśli Cessena od 5 meczów nie przegrała to może umieją jednak wystarczająca zamurować bramkę, ale przynajmniej z kontrataku strzelić, a Cagliari to zawsze Cagliari.
Ja wiem, że u siebie remisowaliśmy ze Sieną, ale przypomnijcie sobie te mecze z lutego, początku marca - była zupełnie inne atmosfera na stadionie, teraz jest tak, że każdy kibic zyję, każdym jednym podaniem, każdym strzałem tworząc taką otoczkę która udziela się nawet Mirko (przypomnijcie sobie sytuacje z wczoraj jak pobiegł za piłka - co prawdą jej nie uratował, ale od razu owacja dla niego), więc tych spotkań u siebie ja obawiam się mniej niż np. spotkania z Cesseną czy Cagliari, bo jeśli Cessena od 5 meczów nie przegrała to może umieją jednak wystarczająca zamurować bramkę, ale przynajmniej z kontrataku strzelić, a Cagliari to zawsze Cagliari.
- ManiekJuve91
- Juventino
Niech ktoś przytoczy ile było sezonów w Serie A gdzie mistrzostwo było wygrywane w ostaniej kolejce ??
- Supersonic
- Juventino
WTF? A po co mam liczyć na coś takiego? Przygarnij kropka szczęścia i Ty - starczy dla wszsytkich kibiców.pan Zambrotta pisze: wam się troszeczkę w dupach poprzewracało, jeśli liczycie że ci, co nie ulegają masowej orgii, nie chcą scudetta Juventusu :shock:
Ja nie będe oglądał. Wciąż będe trzaskał posty :twisted: btw. dlaczego nie lubisz moich statystyk? Ja Ci nie wypominam, że miały być thebeściackie ligi ever a tu się defensywnym pomocnikiem okazujeszpan Zambrotta pisze: od statystyk Supersonica wolę zdecydowanie obejrzeć następny mecz.

pan Zambrotta pisze: Najtrudniejszym meczem będzie spotkanie z Lecce i Cagliari, bo Cesena i Novara nie grają o nic.
Ciekawa myśl. Dałbym sobie ręke uciąć, że moje statystyki tego dowodzą i o tym napisałem dwa posty wyżej.

Nie łapieta myśli przewodniej. Dwa miesiące temu "poczekajmy z opiniami na Milan, potem na Viola, na Lazio na Rome", teraz rozumiem na Lecce

Ja analizuje te ostatnie 5 kolejek i uważam - że argument o ciężarze gatunkowym, bo my remisujemy takie mecze - jest nietrafiony- gdyż jak opisałem wyżej Pumexie z tym zestawem zremisowaliśmy w pierwszej części- raz. W tym sezonie gładko pokonaliśmy i Novarę i Cesenę i to jest na 99% 6 ptk. Zostają Lecce i Cagliari - wystarczy tu 4 ptk. Wszystko przy założeniu, że Milan wygra wsio do końca- czego i tak nie zrobi bo opiera drugą linię na wyglądającym jak ludobójca z Rwandy muntarim i ma kreatywność w ataku porównywalną do naszej. Plus ogólnie jest gorszy.

Spoko Panowie, nie wymagam robienia analiz w tym momencie. Będziemy mieli 5 ptk przewagi na 2 kolejki przed końcem- wtedy zaczniecie i dla mnie to jest spoko.
Prosiłbym tylko o nie porównywaniu mnie do jakiś ktosiów z mediolanu, bo mi to kibicowskiej godności uwłacza.
Pomijacie jeszcze jeden aspekt- dla mnie gramy najlepszy miesiąc od 20 lat w rozgrywkach ligowych. A w ciągu tych 2 dekad, kilka razy mistrza zrobiliśmy więc, logicznym, że -> patrz mój awatar

- bendzamin
- Redaktor
Po naszej ostatniej serii w lidze (6 zwyciestw z rzedu, bramki 18-1!) i patrzac na sposob, w jaki te mecze rozgrywamy, ciezko nie miec bardzo duzych nadziei na scudetto. Strzelilismy ostatnio kilka bramek po strzalach z dystansu, wiec to moze byc jakas odpowiedz na potencjalny autobus, stawiany przez ogorki. Jedno jest pewne - do konca bedziemy walczyc z calych sil i jesli jakas druzyna chce nam wyrwac punkty, bedzie musiala pluc krwia. Ja wierze i jestem mocno nastawiony na koncowy triumf.

- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Jutro mam nieziemskiego kolosa, dlatego zamiast się uczyć, stwierdziłem ,że skoro już na 100% jesteśmy w LM, to można by było spojrzeć z kim będziemy grać. Zestawienie z kwietnia, pewnie zajdą jeszcze jakieś zmiany.
1 Koszyk:
Barca
MU
Chelsea?
Bayern
Real
Arsenal
Porto
Milan
2 Koszyk:
Valencia?
Benfica
Szachtar
Zenit
Schalke?
PSV?
MC
Olympiakos Pireus
3 Koszyk:
Ajax
Twente?
Basel
Panathinaikos?
Anderlecht
Juve !!
Teoretyczne szanse na 2 koszyk są, jednak nie napalałbym się zbytnio, 4 też nam nie grozi. Moim zdaniem jeśli uda się ominąć Barce, Real z pierwszego i MC z drugiego to spokojnie powinniśmy powalczyć o wygraną grupę. Pozdro
1 Koszyk:
Barca
MU
Chelsea?
Bayern
Real
Arsenal
Porto
Milan
2 Koszyk:
Valencia?
Benfica
Szachtar
Zenit
Schalke?
PSV?
MC
Olympiakos Pireus
3 Koszyk:
Ajax
Twente?
Basel
Panathinaikos?
Anderlecht
Juve !!
Teoretyczne szanse na 2 koszyk są, jednak nie napalałbym się zbytnio, 4 też nam nie grozi. Moim zdaniem jeśli uda się ominąć Barce, Real z pierwszego i MC z drugiego to spokojnie powinniśmy powalczyć o wygraną grupę. Pozdro
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Wpisałeś vcm Bayern , ale o Mistrzu Niemiec BVB to zapomniałeś?Smok-u pisze:Jutro mam nieziemskiego kolosa, dlatego zamiast się uczyć, stwierdziłem ,że skoro już na 100% jesteśmy w LM, to można by było spojrzeć z kim będziemy grać. Zestawienie z kwietnia, pewnie zajdą jeszcze jakieś zmiany.
1 Koszyk:
Barca
MU
Chelsea?
Bayern
Real
Arsenal
Porto
Milan
2 Koszyk:
Valencia?
Benfica
Szachtar
Zenit
Schalke?
PSV?
MC
Olympiakos Pireus
3 Koszyk:
Ajax
Twente?
Basel
Panathinaikos?
Anderlecht
Juve !!
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- qwerty1337
- Juventino
To może się trafić "mistrzowska" grupa:
Real
City
Juve
BVB
Real
City
Juve
BVB
- oliver
- Juventino
Nie ma się czym jarać kiedyś CL było codziennością, dziś awans do grupy powoduje u niektórych emocje 4 miesiąc wcześniej. Dziwne czasy. Czekaja nas super ważne mecze o to czy zdobędziemy Scudetto czy wygramy CI. Na CL mamy czas, a tak na marginesie BVB w tamtym roku byli w 4 koszyku wiele punktów nie natrzaskali więc przypuszczam ze więcej punktów od nas nie mają.iltalismano pisze:Wpisałeś vcm Bayern , ale o Mistrzu Niemiec BVB to zapomniałeś?Smok-u pisze:Jutro mam nieziemskiego kolosa, dlatego zamiast się uczyć, stwierdziłem ,że skoro już na 100% jesteśmy w LM, to można by było spojrzeć z kim będziemy grać. Zestawienie z kwietnia, pewnie zajdą jeszcze jakieś zmiany.
1 Koszyk:
Barca
MU
Chelsea?
Bayern
Real
Arsenal
Porto
Milan
2 Koszyk:
Valencia?
Benfica
Szachtar
Zenit
Schalke?
PSV?
MC
Olympiakos Pireus
3 Koszyk:
Ajax
Twente?
Basel
Panathinaikos?
Anderlecht
Juve !!
Dla 39 kibiców, mecz finałowy pomiędzy Liverpoolem a Juventusem był ostatnim, w jakim mogli wziąć udział. Kibice Bianconerich nigdy nie zapomną o tamtych wydarzeniach. Heysel 29 maj 1985r.
koniec iti
koniec iti
- Smok-u
- Juventino
Człowieku przemyśl to co napisałeś. Zagadka na dziś, czemu nie ma tutaj BVB (Innych użytkowników proszę o nie podpowiadanie).iltalismano pisze:Wpisałeś vcm Bayern , ale o Mistrzu Niemiec BVB to zapomniałeś?
Edit:
Dokładnie, kiedyś CL była codziennością, na dzień dzisiejszy tak nie jest, przynajmniej ja nie mogę się jej doczekać by zobaczyć Juve.oliver pisze:Nie ma się czym jarać kiedyś CL było codziennością, dziś awans do grupy powoduje u niektórych emocje 4 miesiąc wcześniej. Dziwne czasy.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Więc jaka jest Twoja przemyślana odpowiedź na pytanie dlaczego nie ma tu BVB która poleci do koszyka numer 4 tak jak w zeszłym sezonie? W zestawieniu powyżej kolega umieścił nas w pot'cie 3, więc 'zagadkowo' jak mamy omijać klub znajdujący się w pot'cie 4?Smok-u pisze:Człowieku przemyśl to co napisałeś. Zagadka na dziś, czemu nie ma tutaj BVB (Innych użytkowników proszę o nie podpowiadanie).iltalismano pisze:Wpisałeś vcm Bayern , ale o Mistrzu Niemiec BVB to zapomniałeś?
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- zahor
- Juventino
Jeżeli chodzi o pierwszy koszyk, to jakiekolwiek wątpliwości można mieć tylko jeżeli chodzi o sytuację w Anglii, bo wszystkie inne zespoły na bank zagrają w LM.Smok-u pisze:Jutro mam nieziemskiego kolosa, dlatego zamiast się uczyć, stwierdziłem ,że skoro już na 100% jesteśmy w LM, to można by było spojrzeć z kim będziemy grać. Zestawienie z kwietnia, pewnie zajdą jeszcze jakieś zmiany.
1 Koszyk:
Barca
MU
Chelsea?
Bayern
Real
Arsenal
Porto
Milan
Na Wyspach sytuacja nie dość że sama w sobie jest ciekawa, to jeszcze zmienia się jak w kalejdoskopie. W LM mogą wejść zarówno i Chelsea i Arsenal, jak i żaden z tych zespołów. Uśredniając przyjmijmy że tutaj zwolni się jedno miejsce.
Panathinaikos ma już w kieszeni grę w eliminacjach. Valencia najpewniej wejdzie do LM, bardzo się zdziwię jeżeli będzie w ogóle musiała grać w eliminacjach, natomiast nie przyczepię się już reszty znaków zapytania. Schalke ma dwa punkty przewagi, raczej ją utrzyma chociaż ...Smok-u pisze: 2 Koszyk:
Valencia?
Benfica
Szachtar
Zenit
Schalke?
PSV?
MC
Olympiakos Pireus
3 Koszyk:
Ajax
Twente?
Basel
Panathinaikos?
Anderlecht
Juve !!
Ciekawa jest sytuacja w Holandii bo na grę w eliminacjach do LM ma na dobrą sprawę szansę pięć drużyn. Ale nawet zakładając że zagra w nich jedna z tych rozstawionych wyżej od Juventusu, jedno miejsce się zwalnia.
Kolejna sprawa - kto trafi na kogo w eliminacjach. Myślę że nie jest popadaniem w zbytni optymizm szacowanie że jedna para będzie się składać z drużyn wyżej rozstawionych.
A zatem wydaje mi się że szanse na drugi koszyk nie są aż tak iluzoryczne, aczkolwiek jest też dość duże prawdopodobieństwo że zabraknie nam do niego jakichś śmiesznych ułamków punktów, które można było zdobyć chociażby w LE w zeszłym sezonie (albo w tym, gdybyśmy grali).
Kolejny raz mam wrażenie że nie czytasz w ogóle tego co piszą inni tylko rzucasz okiem, interpretujesz i piszesz swoje przemyślenia na temat tego, co sobie wykoncypowałeś, stąd kolejny Twój komentarz zupełnie oderwany od dyskusji.iltalismano pisze: Więc jaka jest Twoja przemyślana odpowiedź na pytanie dlaczego nie ma tu BVB która poleci do koszyka numer 4 tak jak w zeszłym sezonie? W zestawieniu powyżej kolega umieścił nas w pot'cie 3, więc 'zagadkowo' jak mamy omijać klub znajdujący się w pot'cie 4?
Kolega Smok-u wypisał zespoły które po sezonie będą miały więcej punktów od nas w rankingu UEFA (pomijając te, które w LM na bank nie zagrają) żeby oszacować jakie są szanse na znalezienie się w tym czy innym koszyku. Może faktycznie dogodziłby wszystkim gdyby pokusił się o zestawienie pełnych zestawów koszyków i potencjalnych rywali, grup marzeń, grup śmierci itp. ale jak na fakt że jutro ma kolosa to i tak zrobił dużo (mam nadzieję że nie za dużo).
- Smok-u
- Juventino
Jak pewnie zauważyłeś nie analizowałem drużyn za Juventusem. Może taka jest odpowiedź?iltalismano pisze:Więc jaka jest Twoja przemyślana odpowiedź na pytanie dlaczego nie ma tu BVB która poleci do koszyka numer 4 tak jak w zeszłym sezonie?
Faktycznie mój błąd, dzięki za poprawienie.zahor pisze:Panathinaikos ma już w kieszeni grę w eliminacjach.
Jakie to piękne :oops: , serio aż się wzruszyłem.zahor pisze:Kolega Smok-u wypisał zespoły które po sezonie będą miały więcej punktów od nas w rankingu UEFA (pomijając te, które w LM na bank nie zagrają) żeby oszacować jakie są szanse na znalezienie się w tym czy innym koszyku. Może faktycznie dogodziłby wszystkim gdyby pokusił się o zestawienie pełnych zestawów koszyków i potencjalnych rywali, grup marzeń, grup śmierci itp. ale jak na fakt że jutro ma kolosa to i tak zrobił dużo (mam nadzieję że nie za dużo).
- Tharp
szczerze zyczylbym sobie takiej grupy. Z "mocnymi" spinamy poslady, to raz, dwa, ze po 2 latach posuchy bedzie dotkowa determinacja, i trzy, ze jak wrocic do europy to z hukiemqwerty1337 pisze:To może się trafić "mistrzowska" grupa:
Real
City
Juve
BVB

- blackadder
- Juventino
Ja z kolei wolałbym uniknąć City z drugiego koszyka i trafić na Barcę/Real z pierwszego. Dobrze byłoby móc zmierzyć się z nimi w grupie aby mieć potem punkt odniesienia jeśli trafimy na nich w fazie pucharowej.
Jeśli wzmocnimy atak na tyle że nie będzie to już najsłabsza formacja to będziemy w stanie nawiązać walkę z każdym. Z taką grą jaką prezentujemy ostatnimi tygodniami można z optymizmem patrzyć w przyszłość.
Jeśli wzmocnimy atak na tyle że nie będzie to już najsłabsza formacja to będziemy w stanie nawiązać walkę z każdym. Z taką grą jaką prezentujemy ostatnimi tygodniami można z optymizmem patrzyć w przyszłość.