Serie A (34): JUVENTUS 4-0 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 22:49

Jako (podobno) największy optymista, spodziewałem się przed sezonem, że będzie dobrze. Uważałem, że na trzecie miejsce są duże szanse nawet mimo zatrudnienia niedoświadczonego Conte, bo przecież Pirlo, Vidal, Licht czy Vucinić muszą zrobić jakąś różnicę. A tu okazało się, że to Antonio był kluczowym transferem. Nasz bilans z Milanem, interem, Romą, Lazio, Napoli, Palermo i Udinese jest po prostu imponujący!
Obecne miejsce w tabeli to na pewno nie przypadek i mam w czterech literach to, jak wielki jest Ibrahimovic i cały atak Milanu, bo dzisiaj to Juventus bardziej zasługuję na mistrzostwo i mam wielką nadzieję, że wreszcie nasze marzenie się spełni.
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2012, 22:50 przez ewerthon, łącznie zmieniany 1 raz.

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 22:49

[RAF]ErrazoR pisze:pamietacie MU Roma 7:1: P
dlaczego nie my :D
Dlatego że oszczędzamy siły na Cesene. W II połowie nudy , nudy i jeszcze raz nudy ale bardzo dobrze się stało że nasi nie forsowali tempa i dokończyli na stojąco mecz. Boriello dostał kolejną szanse ale mam nadzieje że zarazem to była ostatnia. Conte mógł zostawić Quagliarelle do końca przecież on nie zagra z Ceseną przez bezsensowny faul w I połowie.

Piękny obrazek podczas minuty ciszy!

Po 30 scudetto!
FORZA JUVE!!

Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 22:54

Teraz wystarczy wygrać po 1:0 do końca sezonu i 3 gwiazdki + 30 Scudetto będą Nasze :D. Teraz każdy mecz do końca, będzie meczem o wszystko. Wszystko w nogach piłkarzy JUVE. Niech wywalczą 30 Scudetto dla Del Piero. Jak ma być to jego ostatni sezon w barwach Juve.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 22:54

Wojtek pisze:Piękny obrazek podczas minuty ciszy!
Właśnie! Dawno nie widziałem minuty ciszy na stadionie, która była ciszą absolutną. Imponujące.

De Ceglie bardzo fajnie. Vidal mistrzostwo świata. W sumie nie ma kogo zganić, chociaż Borriello popisał się jedynie paroma faulami, paroma spalonymi i jedną jaskółką.

Kolejny mecz, który Juventus tak naprawdę wygrał zanim wyszedł na boisko.

Ein

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 22:56

Ponowię prośbę o foto z Vidalem :-)

Juventus zagrał magicznie. Nie dziwię się, że całą II połowę kibice Juve śpiewali, bo w sumie co mieli robić :smile:

Stwierdziłem, że to nasz najważniejszy mecz sezonu i okazał się to mecz tak na prawdę, jeden z prostszych.

Na prawdę wierzę w mistrzostwo. Forza Juve !

nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 4 razy

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 23:01

Vidal to turyńska perła. Wreszcie nie strzela Panu Bogu w okno.
Cieszę się, że Marchisio strzelił. Może będzie to dla niego impuls do lepszej gry. Ostatnio nie wyglądało to zbyt dobrze.
De Ceglie z pokraki zamienia się w całkiem solidnego obrońcę.
Bonucci zaserwował dzisiaj ładnego babolowoleja przed własnym polem karnym :)
Czemu wszedł Borriello? Mam nadzieję, że to taki ukłon Conte i chęć podarowania możliwość ukłucia dawnego (przyszłego :)) klubu.
Może jednak warto zacząć mówić o mistrzostwie...?
Duma, duma, duma.

booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 23:04

Ein pisze:Na prawdę wierzę w mistrzostwo. Forza Juve !
Nie ma już co wierzyć a trzeba być pewnym bo z taką przewagą, takimi rywalami i taką grą zarówno naszą jak i Milanu mistrzostwo mamy na 90%. Tylko tego nie zepsuć. Mecz jak powiedzieli komentatorzy bez historii. Roma zdemolowana w 30 minut. Druga połowa to 45 minutowe czekanie na końcowy gwizdek więc zmienników nie ma co źle oceniać (tyczy się krytyki Boriello :smile: ). Moim zdaniem rewelacyjnie wcale dziś nie zagraliśmy, to Roma jest tak kiepska że każdy inny wynik byłby mega niespodzianką. Vidal na swoim bardzo dobrym poziomie + 2 bramki, Vucinic na swoim przeciętnym poziomie + 2 asysty, Marchisio lepiej niż ostatnio. Pomijając bramkę zagrał dziś ze 3-4 dobre piłki do przodu a nie oddawał wszystko do Pirlo więc i on ma plusa za dziś :P
Ja tam już świętuje :dance: Bo jeśli nie uda się (a wiem że się uda) ugrać 30 Scudetto będziemy największymi frajerami w historii włoskiej piłki. Szkoda tylko że Del Piero nie ustrzelił nic na pożegnanie Romie jak czynił to z Interem i Milanem.

★ ★ ★
dr.DeV

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 23:04

nynek pisze:Bonucci zaserwował dzisiaj ładnego babolowoleja przed własnym polem karnym :)
tylko to Ci zapadło w pamięć? Kilka razy zatrzymywał rozpędzonych czy to Lamelę, Osvaldo czy Marquinho... ostatnio Bonu to nasz najlepszy obrońca.

Co do samego meczu, żadnych słabych punktów, Roma nawet nie miała czego wykorzystać. Zasłużony pogrom i zasłużone pierwsze miejsce w tabeli dla nas.

Fino alla fine forza JUVENTUS!

Obrazek
johnnybgoode

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 23:05

nynek pisze: Czemu wszedł Borriello? Mam nadzieję, że to taki ukłon Conte i chęć podarowania możliwość ukłucia dawnego (przyszłego :)) klubu.
Wydaje mi się, że puścił go, bo i tak mecz był w tym momencie o pietruszkę, nic się nie działo, a na środę będzie potrzebny Matri, bo Quag jest zawieszony.

Z Lameli to jednak dupek, mam nadzieję że dostanie przynajmniej 3 mecze i jakąś solidną grzywnę. Smarkacz, nie pokazał nic, uczy się 'kultury' od Tottiego najwyraźniej

Antichrist

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 23:14

Co tutaj dużo się rozpisywać. Kapitalna końcówka weekendu. Mamy 3 punkty nad Milanem i do końca nie mamy już gróźniejszego przeciwnika. Sam mecz rozegrany w kapitalnym stylu. Brawo cały zespół. Nie chciałbym wyskakiwać z tym zbyt wcześnie, ale może faktycznie zdobędziemy w tym roku 30. scudetto? Forza Juve!

The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 4 razy

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 23:16

dr.DeV pisze:
nynek pisze:Bonucci zaserwował dzisiaj ładnego babolowoleja przed własnym polem karnym :)
tylko to Ci zapadło w pamięć? Kilka razy zatrzymywał rozpędzonych czy to Lamelę, Osvaldo czy Marquinho... ostatnio Bonu to nasz najlepszy obrońca.
No i co w związku z tym? Popełnił błąd w stylu, do którego Nas przyzwyczaił, więc o tym wspomniałem. Przecież nigdzie nie napisałem, że grał padakę...

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 23:19

Zmiany mnie zawiodły. Chciałem zobaczyć Marrone za Pirlo, Caceresa. A tu Borriello :angry:

E: Marrone nie było na ławce. Niech będzie.
jakku1 pisze:Aha, Bonucci dzisiaj takze zaliczyl kiksa. Nie wiem, czy on kiedys z tego wyrosnie. Mimo tego, niezle zawody dzisiaj. No ale nie bylo sie nawet przed kim za bardzo bronic.
Ja myślę, ze to było na zasadzie "jest 3-0, żadnego romanisty w pobliżu. no to sobie przyjmę na lajcie."
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2012, 23:22 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 23:19

Notti magiche! 1 down, 5 to go! jeśli teraz nie wygramy scudetto to będzie masakra. w chwili obecnej scudetto możemy przegrać tylko z samym sobą.
po tych wszystkich sezonach nadeszła chwila triumfu!
do tego nasz nowy dom zamienia się w twierdzę nie do zdobycia, znów świetny doping, ten stadion jest masakryczny! straciliśmy tylko 18 bramek, 17 spotkań skończyliśmy bez straty bramki, w taki sposób zdobywa się scudetto, a nie długimi piłkami na cygana.
nasze linia pomocy może rywalizować z każdą europejska potęgą. Pirlo to nadal geniusz, Vidal to nowe serce i płuca ( ja go kocham!), do tego nasz Il Principino, o ile dobrze pamiętam to pobił dziś rekord bramek strzelonych w sezonie przez pomocnika. wszystkie bramki dziś strzelili pomocnicy, to potwierdzenie ich roli w walce o scudetto.

kocham Antonio, ale wpuszczenie Borriello mnie wnerwiło. wzmocnijmy nasz napad a za rok będziemy bronic scudetto i walczyć jak równy z równym z każdym w europie. bo dziś punktowo zagwarantowaliśmy sobie LM!

Notti magiche, a ja jestem pijany szczęściem!

rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 23:21

Lekko, łatwo i przyjemnie. Przyznam, że się nie spodziewałem takiego obrotu sprawy. Zachowaliśmy mnóstwo sił na Cesenę, bo w drugiej połowie to już były szachy a nie mecz piłkarski. Vidal wyrasta na prawdziwego lidera zespołu, obok Pirlo oczywiście. Scudetto coraz bliżej !

Mateuszello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 23:21

Mecz świetny, choć druga połowa nie była taka ciekawa, ale nie jestem o to w żadnym wypadku zły. Korzystny wynik, który nie pozwala rywali walczyć nawet o remis, w dodatku dobrze byłoby być w optymalnej formie na następnego rywala. Roma nie miała nic do powiedzenia, w pierwszych 7 minutach weszliśmy w obronę jak w masło co zaowocowało tym czym każdy widział :wink:

Dobra, późno już i tak odbiegając od skupienia uwagi na samym meczu:
Oglądając to spotkanie przypomniał mi się Castiel(pozdrawiam :wink: ) i jego poprzednie komentarze, w którymś meczu, gdzie zdominowaliśmy rywala, a forumowicz ten twierdził, że kupiliśmy mecz. Przeglądając poprzednie komentarze zauważyłem, że ktoś twardo trzyma się opinii o nieodpowiedniej decyzji z karnym. Avataru nie skojarzyłem, ale patrzę, a tu... Castiel... i w tym momencie przypomniało mi się, że komentarz o dawaniu w łapę również dotyczył Romy :lol:

@pan Zamrotta
czyżby znalazła się odpowiedź do podpisu i mozna dodać nową postać z rangą "romanista" :?: :wink:

-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie :?:
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą :?:
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
Zablokowany