Serie A (34): JUVENTUS 4-0 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 21:42

Robaku pisze: Wkurza mnie to, że Pirlo do każdej pilki się zabiera, oddałby ktoregos wolnego lub karnego innemu zawodnikowi.
Życzłbym nam wszystkim tylko takich problemów :wink:

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 21:43

I to jest Juventus :D !! Ajj jaka szkoda że karnego nie uderzał Vidal, miałby klasyczny hat-trick zdobyty w 30 minut :prochno:
Co do karnego to była identyczna sytuacja jak z Interem na GM, sędzia mógł uznać że Marchisio nie dojdzie do piłki jednak na szczęście stało się inaczej.
Troche wkurzył mnie Pirlo tym jak podszedł do piłki przy karnym, totalnie zlekceważył i mało co gola by nie było.

Mimo że prowadzimy 3:0 i gramy w przewadze trzeba być skupionym do końca meczu. Zdjąłbym Vucinica za Del Piero bo dzisiaj już mamy mecz wygrany a tak to odpocznie na środe.

De Ceglie do kadry. VIDAL :bravo:

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Roma nie ma po co wychodzić na drugą połowę. Uwielbiam takie mecze. Możemy odpoczywać a i może uda się coś strzelić, dobić ich już totalnie.

Vidal, czy ja już mówiłem, że kocham tego gościa? xD

Nedved1983

Juventino
Juventino

almost paradise ,we're knocking on heavens door,
almost paradise how could we ask for more?

Vidal :bravo: :bravo: :bravo: czyżby mój nowy idol?!
De Ceglie wymiata :bravo:

Caceres musi wejść by ożywić 2 skrzydło. no i Alex obowiązkowo zaraz po przerwie, gramy w swoim domu, on i kibice zasłużyli na jego 45 minut w tym meczu.

po tym meczu Milan będzie miał nóż na gardle, my trochę oddechu

[RAF]ErrazoR

Juventino
Juventino

0 dramaturgi aczkolwiek przy 2:0 Roma cos grala z 10 min..
teraz czekam na 7:0 zeby wynik poszedl w swiat
pamietacie MU Roma 7:1: P
dlaczego nie my :D

zahor

Juventino
Juventino

annihilator1988 pisze:Brawo. Lichemu ewidentnie nie pasuje 3-5-2, mam nadzieje, że się wyrobi
I tak, i nie. Z pewnością Szwajcar, o ile w obronie jest doskonały, o tyle w ataku co najwyżej poprawny, są w Serie A prawi obrońcy którym atakowanie wychodzi jednak lepiej, tacy jak Maicon, Maggio czy Abate. Ba, jest nawet taki gracza w Juventusie, nazywa się Martin Caceres. Wydaje mi się jednak że Conte doskonale zdaje sobie z tego sprawę, a zespół ustawia w ten sposób żeby mimo wszystko mieć na boisku czterech gości potrafiących bronić - gdyby nawet Roma grała dobrze, to raczej prawą stroną by sobie nie pohasali. Chiellini przypuszczalnie w trakcie bronienia przesunąłby się trochę bardziej na lewą, na wypadek gdyby De Ceglie nie ogarniał, a w środku zostałby Bonucci z Barzaglim. No ale że dzisiaj Roma jest bezradna to myślę że zabezpieczenie tyłów nie jest aż tak istotne i Caceresa możemy zobaczyć na boisku.
Wojtek pisze: Troche wkurzył mnie Pirlo tym jak podszedł do piłki przy karnym, totalnie zlekceważył i mało co gola by nie było.
Mnie na początku też, ale potem zrozumiałem że to akurat przejaw jego piłkarskiej mądrości.
Wchodzi z ławki bramkarz, nierozgrzany, nieprzygotowany do bronienia. W takiej sytuacji najważniejsze to trafić w bramkę, nie przestrzelić. Mało prawdopodobne było że wyciągnie się aż tak, zresztą jakby coś można próbować dobić.
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2012, 21:46 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

Kiss

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 21:44

Stekelenburg zahaczyl Marchisio, choc ten mu troche w tym pomogl zostawiajac noge:D karny prawidlowy ale czerwonej bym nie dawal.

Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 21:44

Vucinic po ostatnim gwizdku zdjął koszulkę i dał De Rossiemu, nie wiem o co chodzi, ale chyba pomyślał, że mecz się już skończył :prochno:

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 21:46

Karny ewidentny, chociaż ta kartka :think:
Szkoda, że nasze chłopaki sobie troszkę odpuścili po zdobyciu tej trzeciej bramki, bo można pobić tegoroczny rekord(0:5)
De Ceglie :bravo: :bravo:
OMFG! co ten chłop wyczynia! Czyści z przodu, dobrze wrzuca, nawet zaliczył asystę.
PS. Lichtsteinerm, ostatnimi czasy mi się nie podoba. Niby nie gra źle, ale w ogóle nie podobny do gościa z początku sezonu.

Obrazek
nynek

Juventino
Juventino
Podziekował: 4 razy

Piękny widok. Takiego wyniku chyba nikt się nie spodziewał. Oby nie odpuścili i strzelili jeszcze 1 gola :)
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2012, 21:46 przez nynek, łącznie zmieniany 1 raz.

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

johnnybgoode pisze: Jaki z kapelusza? :shock: Poszedł mu po nogach i tyle, w meczu z interem merdiolan była podobna sytuacja, tyle że Marchisio był tyłem do bramki i karnego nie było - wtedy burzy nie było, bo mecz skończył się wygraną, ale mimo wszystko karny się należał.

Tak, wyleciał Burdisso i Juan, więc nie wystawiają juniora na środku obrony.
Daj spokój...mówisz to tak jakby wyciął go równo z trawą...Marchisio poczuł nogę i się położył bo nie miał już szans dobiec do piłki. 10-letnie dziecko by się po takim zagraniu nie przewróciło.
A co do meczu to już chyba pozamiatane...powinien wejść Caceres bo Lichy w tym ustawieniu się nie sprawdza.

johnnybgoode

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

--Maq-- pisze:Vucinic po ostatnim gwizdku zdjął koszulkę i dał De Rossiemu, nie wiem o co chodzi, ale chyba pomyślał, że mecz się już skończył :prochno:
Na drugą połowę z tego co wiem dostają inne koszulki.

Maku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 21:47

johnnybgoode pisze: Na drugą połowę z tego co wiem dostają inne koszulki.
No to mimo wszystko, takie rzeczy raczej robi się po meczu :-D

Obrazek
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 21:48

--Maq-- pisze:
johnnybgoode pisze: Na drugą połowę z tego co wiem dostają inne koszulki.
No to mimo wszystko, takie rzeczy raczej robi się po meczu :-D
Już jest po meczu :-D

Bianconero92

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 kwietnia 2012, 21:48

He piękny widok jak się patrzy na zawodników Juve, którzy otaczają piłkarzy Romy, gdy Ci są przy piłce :D wygląda to niczym jak stado wilków rzucających się na ofiarę :-D :-D
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2012, 21:49 przez Bianconero92, łącznie zmieniany 1 raz.

Welcome to my world,
the world of JUVENTUS !
Zablokowany