Mercato (2012-2014)
Źle się wyraziłem - powinienem wyciąć fragm, ze zwykłym facetem. Chodzi o to, że takie stwierdzenia można adresować do Conte, Ferrary, tj młodych, ciągle jeszcze uczących się trenerów. Natomiast dziwne, żeby facet z 30-letnim doświadczeniem nagle załapał o co w tym wszystkim chodzi po pierwszym roku w Juve.zahor pisze:Nieszczególnie mnie taka argumentacja przekonuje. Zwykły, szary kibic na forum żeby wytknąć temu piłkarzowi że ma nadwagę, tamtego że słabo strzela lewą nogą a jeszcze innemu że prowadzi niesportowy tryb życia - nawet jeżeli sam waży 150 kilo, chleje na umór i nie potrafi kopnąć piłki. Gdyby było inaczej, to nikt z nas nie miałby prawa skrytykować np. Amauriego czy tego Motty, a nie o to tutaj chodzi. Idąc dalej tym samym tropem - można wytykać błędy trenerom czy działaczom, jeżeli są one uzasadnione, bo w przeciwnym razie nie mielibyśmy prawa krytykować Secco.alina pisze: Bez urazy, ale jak zwykły facet siedzący przed kompem pisze o dyrektorze sportowym z ponad 30-letnim doświadczeniem, że "powoli się uczy" to brzmi to komicznie.
Conte jednak wspominał w wywiadach, że "zaczyna pokazywać umiejętności dla których, go kupiliśmy". Więc wychodziłoby, że dal temu ruchowi zielone światło.zahor pisze:To potwierdzone info? Conte życzy sobie nikomu nieznanego Padoina, dostaje Padoina, z miejsca daje mu pograć. Conte życzy sobie szerzej znanego Elię, dostaje Elię, wysyła na trybuny na cały sezonTacchinardi. pisze:Według znanych nam informacji, Elia to był pomysł Conte
Ja wiem jaki jest Twój główny zarzut, czytałem dużo razy. "Transfery są niezłe, ale nie dość dobre". Ale co to ma do mojej cytowanej wypowiedzi?zahor pisze:Z uporem maniaka będę się tutaj czepiać naszego tria z ataku za równowartość Aguero. Żaden transfer z osobna nie był zły, ale problem obsady ofensywy dalej jest aktualny, ba, jest to problem bardzo palący. Kontuzja Fabio jest niewielkim wytłumaczeniem, można było przewidzieć latem że za 30 baniek są jednak lepsze opcje na szpicę niż Matri walczący z Quagliarellą. Ergo, coś z tą ciągłością jest nie tak. Za ciągłość uważam sytuację kiedy poziom stale się podnosi, przychodzi lepszy, odchodzi słabszy itd.alina pisze: Zarzut średnio trafiony, skoro trener się zmienił, a i z prominentnych transferów Marotty odszedł tylko Martinez (zamiana AA na Pirlo logiczna, rinaudów i traorów jako zapchajdziur nie liczymy).
Przypominam, że ja twierdzę, że wykup Pepe, Motty i Quagliarelli był przymusowy.
Jemu to mogłbyś napisać: "i co, Misha, nie spadliśmy z Serie A, jak przepowiadałeś".yanquez pisze:Może nie wszyscy wiedzą, ale JuvePoland było jedynym miejscem w galaktyce, gdzie wielcy znawcy i eksperci twierdzili, że to fatalny wybór. Aż się chce odkopać archiwum, co nie Misha?
- bramek
- Juventino
spoko alina
To miała być bardziej przenośnia , która była już nie raz poruszana na tym forum. To jego pierwszy wielki klub, wielka presja i tak naprawdę bez odpowiedniego wsparcie od zarządu i trenera dalej pewno byśmy się błąkali koło 7 miejsca
To miała być bardziej przenośnia , która była już nie raz poruszana na tym forum. To jego pierwszy wielki klub, wielka presja i tak naprawdę bez odpowiedniego wsparcie od zarządu i trenera dalej pewno byśmy się błąkali koło 7 miejsca
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
SprawdźOuh_yeah pisze:Rozumiem, że też byłeś wniebowzięty kiedy na sternika powrotu Juventusu na salony wybrali speca z Serie Byanquez pisze:Może nie wszyscy wiedzą, ale JuvePoland było jedynym miejscem w galaktyce, gdzie wielcy znawcy i eksperci twierdzili, że to fatalny wybór.![]()

Nie chodzi o to, żeby się kłócić kto miał rację, a kto nie. Myślę, że tamta sytuacja może być fajnym odniesieniem do obecnego czarnowidztwa na temat mercato. Może nie będzie tak tragicznie, jak się na JuvePoland wydaje?
- Robaku
- Juventino
A ten Destro to chyba nie wydaje się takim głupim pomysłem dzisiaj kolejna brameczka. Młody jest. Jedyny minus to to, ze grał w młodzikach Interu. MOżna by z Genoą podyskutować na jego temat. Wydaje mi się, że przy sprzedaniu Matriego lub Fabio to byłby dobry 3-4 napastnik.
- matbar21
- Juventino
Robaku pisze:A ten Destro to chyba nie wydaje się takim głupim pomysłem dzisiaj kolejna brameczka. Młody jest. Jedyny minus to to, ze grał w młodzikach Interu. MOżna by z Genoą podyskutować na jego temat. Wydaje mi się, że przy sprzedaniu Matriego lub Fabio to byłby dobry 3-4 napastnik.
Fajnie.. Naszego Immobile oddaliśmy już do Genoi, a mamy kupić Destro. Gdzie tu logika?
- Robaku
- Juventino
Nie żartuj! Proszę cię. Logika tutaj taka, ze Immobile sieka bramki w Serie B a nie Serie A - zauważasz logikę?
Druga sprawa Ciro gra w drużynie, która jest jedną z najlepszych w Serie B, a Mattia gra w drużynie mocno średniej Serie A - zauważasz logikę?
Destro rocznik 1991.
Ciro rocznik 1990.
Druga sprawa Ciro gra w drużynie, która jest jedną z najlepszych w Serie B, a Mattia gra w drużynie mocno średniej Serie A - zauważasz logikę?
Destro rocznik 1991.
Ciro rocznik 1990.
- Vimes
- Juventino
Czas przebić parę marzeń osikowym kołkiem, czyli ciekawe zestawienie ploteczek transferowych, aczkolwiek niektóre brzmią sensownie.
Manchester City zagiął parol na Fernando Llorente, co oznacza zapewne, że ktoś z dwójki Balotelli, Dżeko odejdzie. Tym drugim podobno interesuje się Bayern i Borussia Dortmund, więc oszczędźcie sobie odcisków na rękach i nie fapcie do niego.
W tym samym linku napisali, że Tottenham wyraził zainteresowanie Salomonem Kalou.
Z kolei Chelsea przymierza się do Cavaniego i jakoś wątpię, żebyśmy włączyli się do tego wyścigu.
Natomiast Mietsona pewnie zainteresuje, że rzekomo Roma przymierza się do złożenia oferty zakupu Clinta Dempsey'a za 7 mln funtów.
Manchester City zagiął parol na Fernando Llorente, co oznacza zapewne, że ktoś z dwójki Balotelli, Dżeko odejdzie. Tym drugim podobno interesuje się Bayern i Borussia Dortmund, więc oszczędźcie sobie odcisków na rękach i nie fapcie do niego.
W tym samym linku napisali, że Tottenham wyraził zainteresowanie Salomonem Kalou.
Z kolei Chelsea przymierza się do Cavaniego i jakoś wątpię, żebyśmy włączyli się do tego wyścigu.
Natomiast Mietsona pewnie zainteresuje, że rzekomo Roma przymierza się do złożenia oferty zakupu Clinta Dempsey'a za 7 mln funtów.
- ewerthon
- Juventino
To był tylko przykład. Przykład wyciągania wszystkiego czego się tylko da, by usprawiedliwiać nieudany transfer zawodnika. Bo Aquilaniego trudno do takich zaliczyć, mimo iż to było tylko wypożyczenie.alina pisze: Co ma piernik do wiatraka?
Wytłumacz mi o czym Ty chcesz ze mną rozmawiać. Marotta? Aquilani? Statystyki? Lista rzeczy, których nie lubię u aliny?
- pablo1503
- Juventino
Kompletnie nie rozumiem polityki City. Ściągają zawodników, którzy są modni. Najpierw Adebayoer > Dżeko > Aguero > Llorente?Vimes pisze:Manchester City zagiął parol na Fernando Llorente, co oznacza zapewne, że ktoś z dwójki Balotelli, Dżeko odejdzie. Tym drugim podobno interesuje się Bayern i Borussia Dortmund, więc oszczędźcie sobie odcisków na rękach i nie fapcie do niego.
Z całym szacunkiem dla Fernando, ale wg. hierarchii napastników, to on nie będzie miał nawet miejsca w 18 meczowej.
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2012, 18:28 przez pablo1503, łącznie zmieniany 2 razy.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Vimes uprawia mocne czarnowidztwo czyli jak zawodnikiem interesują się Bayern i Borussia to Juventus może się tylko oblizać 
Inną sprawą jest, gdzie by ten Dzeko w Bayernie grał. W parze z Gomezem? Posadzą Gomeza?

Inną sprawą jest, gdzie by ten Dzeko w Bayernie grał. W parze z Gomezem? Posadzą Gomeza?
- Tacchinardi.
- Juventino
Już widzę jak Borussia "Młodzieżówka" Dortmund wydają duże pieniądze na Dżeko. Z Bayernem mamy takie same szanse (szczególnie, jeżeli wygramy ligę), skąd te kompleksy? Fakty są takie, że agent powiedział "Dżeko na pewno zostanie w Manchesterze".Vimes pisze:Czas przebić parę marzeń osikowym kołkiem, czyli ciekawe zestawienie ploteczek transferowych, aczkolwiek niektóre brzmią sensownie.
Co do Cavaniego, skoro doniesienia i przygotowania oferty już są, to chyba jesteśmy już w wyścigu o Cavaniego. Nie mówię, że na pierwszym miejscu, ale jednak się nim interesujemy. Chelsea może nawet nie mieć LM, wtedy Cavani pewnie nie spojrzy na ich ofertę (skoro mówi, że jego pobyt w Napoli zależy właśnie od LM to chyba oczywiste).
Oj, Roma, Roma. W sumie mają amerykańskich właścicieli...
Edit: A no i właśnie to co napisał Ouy_Yeah - gdzie grałby Dżeko w takim razie?
Ostatnio zmieniony 22 kwietnia 2012, 18:34 przez Tacchinardi., łącznie zmieniany 2 razy.
- Vimes
- Juventino
Moim zdaniem, Marotta nie wyda na jednego zawodnika więcej niż 20 mln euro w płatności pieniężnej, wyższa kwota wchodzi w rachubę tylko jeżeli Józef dopłaci w naturze, czyli opchnie komuś w rozliczeniu Krasicia, Melo, Elię lub kogoś innego, a wątpię, żeby City na to poszło.Ouh_yeah pisze:Vimes uprawia mocne czarnowidztwo czyli jak zawodnikiem interesują się Bayern i Borussia to Juventus może się tylko oblizać
- Virgil
- Juventino
Chelsea zobaczmy czy wejdzie to LM to spora karta przetargowa. Chociaż nie powiem, że zdecydowana.
A City to największy cyrk jaki jest.
Co do Marotty, ja myślę że to dyrektor średni. Dużo bazuje na szczęściu. Oczywiście jest ogromnym postępem wobec Secco. Nie można odmówić mu świetnych transferów :
- Vidal
- Barzargli
- Lichsteiner
- Pirlo
i tyle zauważmy że te transfery kosztowały nas ok. 24mln euro i to raczej Pirlo musiał/chciał odejść z Milanu i de facto Juve było jedyną opcją dla niego dlatego Marotta miał bardzo ułatwione zadanie. Zatrudnienie Conte też pewna doza szczęścia, gdyż nie był pewnym wyborem. Ale to jest potrzebne każdemu dyrektorowi czasami się je ma czasami nie , a trzeba umieć to wykorzystać.
Jednak jest masa średnich transferów, które są albo przepłacone albo nie za bardzo trafione
- Vucinic
- Bonucci
- Qugliarella
- Matri
- Pepe
Są też spektakularne wtopy :
- Elja
- Martinez
- Motta
- Boriello
- Krasic
Druga sprawa to kontrakty z jednej strony Marotta chce ogarniczać ten element i zasłużenie należą się pochwały ale :
- 5 letni kontrakt dla Matreigo ? WTF drugi Iaquinta się szykuje
- podobnie z Bonuccim to nie są jacyś mistrzowie żeby takie kontrakty im zaraz sadzić.
Dlatego do tej pory myślę że zdecydowanie można jego pracę oceniać negatywnie, największy test dla niego jednak nadchodzi.
A City to największy cyrk jaki jest.
Co do Marotty, ja myślę że to dyrektor średni. Dużo bazuje na szczęściu. Oczywiście jest ogromnym postępem wobec Secco. Nie można odmówić mu świetnych transferów :
- Vidal
- Barzargli
- Lichsteiner
- Pirlo
i tyle zauważmy że te transfery kosztowały nas ok. 24mln euro i to raczej Pirlo musiał/chciał odejść z Milanu i de facto Juve było jedyną opcją dla niego dlatego Marotta miał bardzo ułatwione zadanie. Zatrudnienie Conte też pewna doza szczęścia, gdyż nie był pewnym wyborem. Ale to jest potrzebne każdemu dyrektorowi czasami się je ma czasami nie , a trzeba umieć to wykorzystać.
Jednak jest masa średnich transferów, które są albo przepłacone albo nie za bardzo trafione
- Vucinic
- Bonucci
- Qugliarella
- Matri
- Pepe
Są też spektakularne wtopy :
- Elja
- Martinez
- Motta
- Boriello
- Krasic
Druga sprawa to kontrakty z jednej strony Marotta chce ogarniczać ten element i zasłużenie należą się pochwały ale :
- 5 letni kontrakt dla Matreigo ? WTF drugi Iaquinta się szykuje
- podobnie z Bonuccim to nie są jacyś mistrzowie żeby takie kontrakty im zaraz sadzić.
Dlatego do tej pory myślę że zdecydowanie można jego pracę oceniać negatywnie, największy test dla niego jednak nadchodzi.
Próby udowadniania wartości De Ceglie i Marchisio też podpadają pod bronienie Marotty za wszelką cenę?ewerthon pisze:To był tylko przykład. Przykład wyciągania wszystkiego czego się tylko da, by usprawiedliwiać nieudany transfer zawodnika. Bo Aquilaniego trudno do takich zaliczyć, mimo iż to było tylko wypożyczenie.alina pisze: Co ma piernik do wiatraka?
Wytłumacz mi o czym Ty chcesz ze mną rozmawiać. Marotta? Aquilani? Statystyki? Lista rzeczy, których nie lubię u aliny?
Niektórzy wolą kilkukrotnie napisać, że piłkarz x jest słaby, a niektórzy próbują podpierać czymś swoje zdanie. A Aquilani to był dobry transfer.
- jakku1
- Juventino
To znaczy, to byl udany transfer czy nieudany?: )ewerthon pisze: To był tylko przykład. Przykład wyciągania wszystkiego czego się tylko da, by usprawiedliwiać nieudany transfer zawodnika. Bo Aquilaniego trudno do takich zaliczyć, mimo iż to było tylko wypożyczenie.
Przypomne jedynie, ze przed sezonem wtedy mielismy w skladzie Poulsena, ktory zarabial prawie 3m euro za sezon i gral piach. Marotta najpierw sprzedal Dunczyka za 6m, a potem wypozyczyl za darmo Aquilaniego. Trudno uznac to za jakas wpadke... nawet jesli Aqua gral w kratke.