Kontrakt Del Piero

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 20:43

Supersonic pisze:
iltalismano pisze:Zróbcie ankiete Del Piero czy Angelli i zobaczymy ilu jest 'rozsadnych'..
Chyba w swojej postępowości i oświeceniu nie łapiesz o co tu chodzi.

To nie są pojedynki 1 na 1, kibic nie powinien musieć wybierać. Kibic kocha Agnellich, historię, tradycję i Del Piero. Kibic chce mieć w coś wierzyć. Chce po prostu kibicować a nie odczuwać negatywne emocje.

Cała ta sytuacja jest po prostu żenująca pod względem obyczajowym. To tak jak w związku, można się rozstać z klasą, a można przez twittera.

Po za tym istnieje coś takiego jak wdzięczność. Nie chodzi o to, czy Alex jest ważniejszy niż klub, nie trzeba stawiać takich pytań. Chodzi, o to, że w podzięce za 700 spotkań, za ciałokształt - można wziąć Alexa do gabinetu i powiedzieć stary- w przyszłym sezonie kupimy dwóch strikerów, będziesz 4,5,8 czy któryśtam w hierarchii. Chcesz zostać w takim projekcie. Alex mówi: ale klawo - no jasne. Ewentualnie " muszę grać więc dzięki idę do Japonii" decyzja wspólna, nikt nie traci, NIE MA SMRODU NA PÓŁ EUROPY takiego, że nawet Materazzi patrząc na to mówi - nie kumam co oni tam wyrabiają.

Nie możnaby tak? No chyba właśnie nie :angry:
podpisuję się pod każdym słowem. jeszcze nie jest za późno by Andrea zmądrzał, ale z każdym dniem wierzę coraz mniej że Alex jednak zostanie

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 20:48

Właśnie takie konkretne pytania powinny zostać zadane. I wypracowanie wspólnego stanowiska dla mediów :ok:
A tak to wygląda to trochę jak w Jagiellonii Białystok. Blee. A może gorzej. :roll:
Takie rzeczy są nam do niczego niepotrzebne gdy sportowo stajemy na nogi.

Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 20:51

Ktoś powinien powiedzieć Agnelliemu, że popełnić błąd to nie głupota. Głupotą jest ślepe trwanie w tym błędzie, kiedy wszyscy wokół mówią, że nie masz racji. Moim zdaniem Alex zrobił tyle dla Juventusu, że w tej wyjątkowej sytuacji do zawodnik powinien mieć możliwość decydowania o swojej przyszłości, a nie jego pracodawca. 99 % kibiców Juventusu chce, żeby nasz Kapitan mógł zagrać jeszcze rok w swojej ukochanej drużynie w Lidze Mistrzów. Jeżeli Alex godziłby się na taką rolę jak dotychczas, Agnelli powinien ugiąć się pod presją kibiców. Vox populi, vox Dei.
A tutaj moja ulubiona kompilacja o Del Piero, stworzona przez naszego forumowego kolegę, Mateusszka :D -> . Warto sobie przypomnieć zarówno tamte chwile, jak i ostatnie wejście w tym sezonie. Alex robił, robi i robić będzie różnicę na boisku. Do samego końca. Mam wielką nadzieję, że piłkarskiego końca w barwach Juventusu.

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 21:32

Brutalo pisze: A tutaj moja ulubiona kompilacja o Del Piero, stworzona przez naszego forumowego kolegę, Mateusszka :D -> .
Obrazek
Tylko nie to, ryczę przy tym praktycznie zawsze + obowiązkowe ciary cały filmik. Oglądałem to chyba z milion razy. Ehh, Mati wtedy zmiażdżył, gdzie te czasy ...

Marzy mi się pozostanie Alexa na jeszcze jeden sezon... tylko jeden, ten w LM...

jareckijuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 21:43

Kompilacja świetna. Przypomniały mi się stare czasy.. te bramki.. myślę, że bardzo by nam się przydał jeszcze na ten jeden sezon

Z Juventusem od 2004 roku!
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 22:04

http://www.weszlo.com/news/10212-Franko ... o_odejscia

Można powiedzieć, że polska wersja sytuacji z Del Piero.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 22:54

Supersonic pisze: btw. serio uważam, że w obecnej formie i feelingu Juventus mógłby pokusić się o taki sam wynik z Barcą u siebie :D
uważaj bo Cie rozszarpią i napuszczą na Ciebie Kowalczyka :P

jasne że Juve w obecnej formie podobny wynik mogłoby uzyskac z Barca.. wolna i nieskuteczną.

Obrazek
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 22:54

Nie od dziś wiadomo, że ci, którzy nie szanują własnej przeszłości nie zasługują na szacunek ze strony innych. Takie zachowanie Agnelliego wpisuje się w aktualny trend w piłce nożnej (jak postąpił Real z Raulem?) i bardzo mi się to nie podoba.

Agnelli jest u mnie na minusie (sam BARDZO się cieszyłem, że stery nad klubem przejmuje ktoś z rodziny), ale jeszcze większego minusa ma u mnie John Elkann, który jest rzeczywistym właścicielem klubu i który nic w tej sprawie nie robi...nie wiem, dziadek mu nie przekazał tego i owego?

Zarząd ma gdzieś Alexa (podobnie jak miał gdzieś kibiców swego czasu, pamiętacie petycje i rozróby z Turynu sprzed jakiegoś czasu?), w takim wypadku kibice powinni się wypiąć na zarząd i pokazać za kim stoją...a chyba doskonale wiemy kto ma większe poparcie wśród tifosich. Może to niczyjej decyzji nie zmieni, ale przynajmniej nasz KAPITAN będzie miał poczucie, że odchodzi ten, którego cała kibicowska brać ciągle widzi w klubie, wydaje mi się, że Del Piero na to zasłużył przez te 20 lat.

EDIT
No i kwestia pożegnania...chodzą słuchy, że nie będzie pięknej ceremonii w Turynie a jakiś meczyk w Australii...kpina i hańba.

Machnes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 23:19

Nie wyobrażam sobie tego odejścia Alexa. Serio, po prostu jest to dla mnie taka abstrakcja jak to, że Polska wygrywa Euro 2012. Nie dociera to do mnie, że zostało 7 meczów, 7 OSTATNICH meczów z udziałem Alexa.

Czy jest to decyzja słuszna? Alex zasługuje, aby dalej czarować swoimi dryblingami, golami, wolnymi. My idziemy do przodu, ale... tak serio do was pytanie? Im bliżej jego odejścia, nie zmieniacie coraz bardziej zdania? Dla mnie będzie to bolesna chwila, cholera no naprawdę skończy się pewien etap, NAJPIEKNIEJSZY ETAP. Alex, to był mój idol, za którego nigdy nie musiałem się wstydzić i po prostu nie jestem w stanie wyobrazić sobie pozegnania Alexa z naszym stadionem, a potem w finale CI pożegnania z Juve czy tam potem jakiś mecz w Australii. Runda honorowa, jakaś smętna muzyka... to już nie będzie ten sam Juventus. Zgodzę się jednak, że żaden piłkarz nie jest tak ważny jak klub, ale po prostu bez Alexa to już nie będzie to samo :( Będzie mi go brakować jako piłkarza oraz jako kapitana.

Pamiętam pożegnanie Nedveda i mecz z Lazio, Pavel był wspaniałym piłkarzem, nie dało się go nie lubić, pamiętam jak biegał wokół stadionu, jak płakał, pamiętam jak przez cały sezon wyprzedzali go na sprincie największe drewna, pamiętam jak na forum hejtowanie Pavla, aby skończył karierę było tematem nr 1. Jestem jednak pewny, że każdy, nawet największy hejter w tamtym momencie wolał, aby odłożyć to pożegnanie na kolejny rok. I ja właśnie tak mam z Alexem. Chce dalej czytać wywiady, jak nowi piłkarze cieszą się z możliwośći treningów z nim, bo uważam, że Alex wciąż przyda się Juventusowi.

Dlatego właśnie chciałbym, aby to Alex zdecydował, czy chce być gwiazdą w Ameryce, Japonii - gdziekolwiek, czy chce wspierać nas dalej z ławki tak jak robił to w tym sezonie.

Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 23:34

LordJuve pisze: EDIT
No i kwestia pożegnania...chodzą słuchy, że nie będzie pięknej ceremonii w Turynie a jakiś meczyk w Australii...kpina i hańba.
jeżeli tak się stanie.. to jak dla mnie Juve może wykupić jakiś shake z arabii władować petrodolary w transfery i tą całą bajeczkę o pięknej historii Juve możemy sobie wsadzić w doupeeee.

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2012, 00:14

Buri pisze:jak dla mnie Juve może wykupić jakiś shake z arabii władować petrodolary w transfery i tą całą bajeczkę o pięknej historii Juve możemy sobie wsadzić w doupeeee.
Obrazek Obrazek

Po lewej shake, a po prawej sheikh.

Natomiast Del Piero należy się godne pożegnanie z wielką pompą i dubletem :wink:.

Obrazek
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2012, 01:25

Ja tam ciągle wierzę, że Andrea pod presją kibiców i mediów w końcu się opamięta i - jak sugeruje Supersłonik- pogada z Alexem w cztery oczy na temat jego przyszłości. Jeśli Del Piero chce jeszcze pograć w swoim klubie, to powinien mieć taką okazję. Szczególnie, że nadal pokazuje wielką jakość na boisku i najnormalniej w świecie jest nam potrzebny.

Jak to szło, Lordzie, "Kto nie szanuje i nie ceni swojej przeszłości, ten nie jest godzien szacunku, teraźniejszości ani prawa do przyszłości."? Najpierw otacza się stadion gwiazdami zadedykowanymi legendom klubu, żeby potem wykręcać taki numer NAJLEPSZEMU PIŁKARZOWI W HISTORII JUVENTUSU? To się nie trzyma kupy.

EDIT: dobra kompilacja... mnie jednak najbardziej wzrusza: http://www.youtube.com/watch?v=64xLE_6A4aE

come te nessuno mai... :cry:

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2012, 02:56

Buri pisze:
LordJuve pisze: EDIT
jeżeli tak się stanie.. to jak dla mnie Juve może wykupić jakiś shake z arabii władować petrodolary w transfery i tą całą bajeczkę o pięknej historii Juve możemy sobie wsadzić w doupeeee.
No niestety, ale coraz bardziej tracę złudzenia, że dzisiejszy Juventus wyłamie się nieco z globalnych trendów, które nakręcają najbogatsze i najbardziej medialne kluby na świecie.

Kto jeszcze 2 lata temu spodziewał się, że Raul skończy tak jak skończył?
evilboy pisze:Ja tam ciągle wierzę, że Andrea pod presją kibiców i mediów w końcu się opamięta i - jak sugeruje Supersłonik- pogada z Alexem w cztery oczy na temat jego przyszłości. Jeśli Del Piero chce jeszcze pograć w swoim klubie, to powinien mieć taką okazję. Szczególnie, że nadal pokazuje wielką jakość na boisku i najnormalniej w świecie jest nam potrzebny.
Nie uważasz, że teraz jest już nieco za późno na takie rozmowy? Po słowach, które publicznie padły z ust Agnelliego a ostatnio Marotty i samego Del Piero? Piszesz, że Alex prezentuje jeszcze pewną "jakość" i jest przydatny dla klubu...nie wiem jak we Włoszech, ale na forum mamy wielu "racjonalnych" kibuców, którzy stwierdzają fakt, że Alex od dawna nie jest już na topie i nie warto: (wcześniej) płacić mu tak dużo i (teraz) w ogóle go trzymać w klubie. Niech sobie idzie zarabiać do Arabów lub spełniać marzenia w MLS.
evilboy pisze: Jak to szło, Lordzie, "Kto nie szanuje i nie ceni swojej przeszłości, ten nie jest godzien szacunku, teraźniejszości ani prawa do przyszłości."? Najpierw otacza się stadion gwiazdami zadedykowanymi legendom klubu, żeby potem wykręcać taki numer NAJLEPSZEMU PIŁKARZOWI W HISTORII JUVENTUSU? To się nie trzyma kupy.
Hm, to ciekawe co piszesz bo akcja z gwiazdami na stadionie to ruch typowo marketingowy. Po pierwsze stadion będzie ładniej wyglądał, po drugie damy kibicom możliwość wyboru (zdaje się, że jakieś głosowania były, co nie?). Co ma to wspólnego z tradycją, skoro na AUTENTYCZNYM poziomie relacji klub nie jest w stanie udowodnić przywiązania do tradycyjnych wartości (wcześniej przykład z Trezeguetem, teraz Del Piero, można pod to podciągnąć jeszcze plany sprzedaży nazwy stadionu czy też ewentualność sprzedaży klubu jakimś oligarchom arabskim).

Jednak w sytuacji z gwiazdkami mieliśmy ciekawe zjawisko: oto tifosi nie życzyli sobie gwiazdy Bońka i swoją postawą złamali linię klubu...czy w przypadku Del Piero jest to możliwe?

Serce podpowiada, że tak, rozum każe przyjąć do wiadomości, że już zbyt wiele powiedziano.

Wydaje mi się, że dwa czynniki w tej sprawie są decydujące:
1) Część kibiców z pewnością racjonalizuje sobie całą sytuację lub widzi już klub bez Del Piero.
2) Wielu nie potrafi wyobrazić sobie sytuacji innej niż rozmowy i propozycja nowego kontraktu dla Alexa.

Prawda jest natomiast taka, że nie nie czuję i nie widzę szczególnej presji na klub a przecież od października i feralnej wypowiedzi Agnelliego minęło już sporo czasu? Może czas jakąś petycję zorganizować?

Myślę, że trzeba działań, jak pisałem: być może nic nie zmienią, ale Il Capitano zasługuje na potężne wsparcie ze strony kibiców. Skoro tifosi wychodzili na ulicę, aby demonstrować swoje niezadowolenie z pracy kolejnych, tandetnych trenerów to z pewnością mogą zademonstrować poparcie dla Alexa. To z pewnością lepsze niż "mecz pożegnalny" w Australii.

EDIT
evilboy pisze: EDIT: dobra kompilacja... mnie jednak najbardziej wzrusza: http://www.youtube.com/watch?v=64xLE_6A4aE

come te nessuno mai... :cry:
Dobra kompilacja? Ja bardzo lubię tę: Will great Del Piero come back? - stara jak świat, zrobiona przez ongiś aktywnego na JP mateusszka, skłania mnie to refleksji: już kilka lat temu zadawaliśmy sobie pytanie: "gdzie jest wielki Del Piero? czy to koniec jego gry na wysokim poziomie?" Ile lat od tego momentu minęło? Jak wiele się wydarzyło, zmieniło? Ile Alex nam dał, mimo narzekań i czarnych proroctw masy ludzi? Czy tak powinna kończyć się wielka historia? Z pewnością największa w Juve od czasów...no właśnie od kiedy? Dla nas chyba największa?
Kolejna, tego samego autora: The Only One.

Pamiętacie jego akcję z Treze, gdy dośrodkowywał z przewrotki, po czym Trezegol strzelił i dał nam mistrza?
Hm a mecz z Interem i jego przepiękny rzut wolny a dla Juve 29 Scudetto?

Cholera, łzy się cisną do oczu, gdy pomyślę, że już za 7 spotkań możemy mówić w czasie przeszłym o grze Del Piero w Juventusie, pozostaną tylko wspomnienia... :płaczę:

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2012, 07:47

LordJuve pisze: Kto jeszcze 2 lata temu spodziewał się, że Raul skończy tak jak skończył?
Z tym, że Mourinho chciał Raula w Realu jako "głos szatni" i grajka który wejdzie kilka razy w Copa del Rey. Raul natomiast widząc plany szkoleniowca, plus konkurencje w składzie zdecydował się odejść z Madrytu. To była jego decyzja, zarząd Realu był gotowy go nie sprzedawać. U nas narazie nie wiadomo jak jest, ale dużo zaczyna wskazywac na to, że to nie do końca decyzja Alexa...

white_wolv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 kwietnia 2012, 08:16

Tak mnie ostatnio oświeciło po którymś z newsów, przecież to Del Piero pierwszy powiedział/napisał o "swoim ostatnim kontrakcie 'in blanco' " i w tym kontekście deklaracja Agnelliego wygląda trochu inaczej..

Zablokowany