Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 10:22

Nie wydaje mi się żeby tak się miało stać że trafi do nas jakiś heros z euro.
Zakładam że lista nazwisk "zaklepanych" jako wzmocnienia jest już gotowa i wg niej będzie działał Marotta w lecie. Nie wydaje mi się żeby były tam jakieś większe zmiany. A przynajmniej mam nadzieje że Conte nie pozwoli wcisnąć sobie jakiegoś bubla.

O Lameli od znajomego kibica Romy słyszałem sporo komplementów, owszem ma jakieś wyskoki ale mówił że można to przeżyć bo jest młody i widać że nad sobą pracuje.

Co do tej wymiany za tego kolesia z VFB to mam nadzieje że do niej nie dojdzie.

Generalnie to liczę że nie będziemy raczeni jakimiś przypadkowymi (okazyjnymi) grajkami lecz starannie przemyślanymi zakupami.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 11:55

:shock: Nie za bardzo wiem, co się dzieje. Verratti, Pogba, Leali, El Kaddouri. Mówi się o Destro lub Gabbiadinim, mamy już Bouy'a, Gabriela i Gouano. Coś jest nie tak... :doh: albo połowa z tego jest ściemą, albo bawimy się w Wengera, albo... sam nie wiem (?)
Absolutnie nie narzekam, bo przyszłościowe to to może być, ale cholera, nam nigdy praca z młodzieżą nie szła.. :?

Obrazek
yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 12:11

pumex pisze::shock: Nie za bardzo wiem, co się dzieje. Verratti, Pogba, Leali, El Kaddouri. Mówi się o Destro lub Gabbiadinim, mamy już Bouy'a, Gabriela i Gouano.
Może odpowiem Ci cytatem mojego starego kumpla:
pumex pisze: Podobno... nasz był już Piazon, Xabi Alonso i inni.
pumex pisze:Absolutnie nie narzekam,
Mhmm... :think:

Mieliśmy i najpewniej będziemy mieli problem z młodzieżą, ponieważ nie mamy jak ich ogrywać. Już wcześniej alina pisał, że rewelacyjnym posunięciem mogłoby być JuveB grające w niższych klasach rozgrywkowych. Młodzi mogliby się wykazać, a kontuzjowani wracać do formy grając. To nie to samo, co wypożyczenie...

I proszę uprzejmie moderatorów, żeby nie wstawiali newsów o Robbenie, bo jeszcze mi odciski nie zeszły z dłoni po Cavanim.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 12:21

Dobrze kombinuję, że to ofensywny środkowy pomocnik? Mamy już tego Bouy'a... ale nie, w sumie nie ma co narzekać, że forujemy młodych i perspektywicznych. Jeszcze na początku sezonu były głosy, że nie stawiamy na młodzież. Teraz chyba trochę przycichną. Tylko dwa pytania:

- gdzie mielibyśmy ich pomieścić?

- gdzie oni mieliby się ogrywać?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 12:21

yanquez pisze:
pumex pisze::shock: Nie za bardzo wiem, co się dzieje. Verratti, Pogba, Leali, El Kaddouri. Mówi się o Destro lub Gabbiadinim, mamy już Bouy'a, Gabriela i Gouano.
Może odpowiem Ci cytatem mojego starego kumpla:
pumex pisze: Podobno... nasz był już Piazon, Xabi Alonso i inni.

Mieliśmy i najpewniej będziemy mieli problem z młodzieżą, ponieważ nie mamy jak ich ogrywać. Już wcześniej alina pisał, że rewelacyjnym posunięciem mogłoby być JuveB grające w niższych klasach rozgrywkowych. Młodzi mogliby się wykazać, a kontuzjowani wracać do formy grając. To nie to samo, co wypożyczenie...

I proszę uprzejmie moderatorów, żeby nie wstawiali newsów o Robbenie, bo jeszcze mi odciski nie zeszły z dłoni po Cavanim.
Tylko do tego chyba trzeba namówić Lega Calcio do zmiany przepisów . We Włoszech nie ma możliwości mieć drużynę rezerw grającą w niższych klasach rozgrywkowych. Szkoda, bo strasznie obniża to konkurencyjność względem Hiszpanii... :?

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 12:26

yanquez pisze:Może odpowiem Ci cytatem mojego starego kumpla:
pumex pisze:Podobno... nasz był już Piazon, Xabi Alonso i inni.
:prochno: No tak, innych studzę, sam nie daję rady...
yanquez pisze:
yanquez, nie zaczynaj :wink:
deszczowy pisze:Dobrze kombinuję, że to ofensywny środkowy pomocnik?
Nie do końca. Pogba, to coś w deseń Vieiry, a nie Diego

Obrazek
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 13:21

Taka polityka długofalowa. Kiedyś trzeba będzie zacisnąć pasa, bo w tej chwili to my wydajemy najwięcej we Włoszech, a sprzedajemy marnie. Długo tak nie damy rady. Dzisiaj zasiewamy, a za kilka lat będziemy zbierać plony. Oby jak najbardziej obfite.

Na dzień dzisiejszy mamy następujących młodych środkowych pomocników: Marrone, Bouy, Appelt i Taider (50%). Zapowiada się, że pozyskamy prawa do trzech kolejnych. Bardzo duża konkurencja, ale może jest w tym metoda?

Zgadzam się z tym, że brak drużyn rezerw to niezły kanał. Właściwie widać to od powrotu z Serie B, kiedy trochę z przymusu zaczęliśmy stawiać na wychowanków. Słaby mecz skutkował ławą, a tak zawodnik grałby w Juve B i budował formę na boiska Serie A. Takie wypożyczenie zawsze wiąże się z wyjazdem i zmianą środowiska i klub jest praktycznie pozbawiony kontroli nad rozwojem zawodnika. Powinno się to zmienić, jak najszybciej. Chyba nawet Juventus wraz z innymi klubami czołówki wysłali list do Lega Calcio w tej sprawie, ale finał nie jest mi znany więc odpowiedź pewnie była negatywna :/.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 14:23

Arbuzini pisze:Chyba nawet Juventus wraz z innymi klubami czołówki wysłali list do Lega Calcio w tej sprawie, ale finał nie jest mi znany więc odpowiedź pewnie była negatywna :/.
No we wrześniu Milan do spółki z Fiorentiną wystosowali pismo z taką prośbą. Juventus je podobno poparł, ale odpowiedź władz była taka, że najpierw kluby mają się zająć infrastrukturą i zapleczem pikarskim.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 14:31

To że zbieramy tylu młodych, jest chyba jedną z najlepszych decyzji od lat. Im więcej ich będzie tym większa szansa, że któremuś uda się coś ugrać. Stracić na nich raczej też nie stracimy. Zawsze będą mogli posłużyć , za karty przetargowe.

A to że nie sprzedajemy to chyba nie powinno nikogo dziwić. Po prostu nie mamy kogo sprzedawać. Na razie to pozbywamy się balastu. Powoli robi się przejrzyście. Jeszcze z sezon dwa i trochę odwróci się karta, bo nie będziemy musieli na siłę wciskać naszych pseudograjków klubom, byle pozbyć się ich kontraktów. Tylko to kluby będą zabiegały żebyśmy my kogoś im łaskawie puścili. Jednak na to przyjdzie czas.

Hmmm Farfan, dosyć ciekawa ploteczka. Farfan-Pepe hmmm nie jest to szczyt marzeń , jednak daje to już całkiem przyzwoite spojrzenie.

Ciekawa będzie końcówka sezonu, będzie fajny bój pomiędzy Matrim i Fq prawdopodobieństwo że któryś z nich na pewno nas opuści jest spore. Jednak oby jak najwięcej takich problemów :).
Giach/Mirko-FQ Lub Matri/ ?? - Farfan,Pepe

Na kolana w sumie nie powala, ale przy wzmocnieniu środka pomocy może okazać się na razie wystarczające. Kurcze gdyby tak udało się wymienić Mirko na kogoś :) W sumie sezon miał niezły, ciekawe czy ktoś się by po niego nie zgłosił

Ps. jeszcze odnośnie wczorajszego meczu. Oglądałem 4 ostatnie spotkania z Robbenem i nie wierzę że On u Nas dałby radę. Ostatnio więcej macha łapami niż gra, już nie mówiąc że 70% akcji na siłę próbuje rozwiązać sam. Do tego liczne kontuzję. Raczej wolałbym w kogoś innego ulokować pieniądze.

Swoją drogą nie przesłyszałem się że te drewno zarabia 10 mln z ataku Bayernu , a Lahm tam 8 czy 9 ??

Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 14:40

bramek pisze: Kurcze gdyby tak udało się wymienić Mirko na kogoś :) W sumie sezon miał niezły, ciekawe czy ktoś się by po niego nie zgłosił
W sumie jakby taką ofertę przedstawić Violi? Mirko + jakaś pomniejsza kwota za Jo-Jo? Samemu piłkarzowi sypnąć 2/3 mln i może odwidziały by mu się plany co do zostania we Florencji. Załatwilibyśmy problem prawej strony (w obiegu jest Giac). Wiem wiem, marzenia...

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 14:50

Ja bym się Mirka tam szybko nie pozbywał bo to jego pierwszy sezon u nas i momentami gra na miarę oczekiwań - potrzeba mu poprostu kogoś z nim mógłby walczyć o pierwszy skład bo czasem mu się nie chce skoro wie że i tak zagra.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 15:10

Jakku, dwa dni temu napisałeś, że jutro(czyli wczoraj :prochno:) zakontraktujemy jakiegoś pomocnika. Wiadomo kogo?

Obrazek
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 15:19

Łoles pisze:Ja bym się Mirka tam szybko nie pozbywał bo to jego pierwszy sezon u nas i momentami gra na miarę oczekiwań - potrzeba mu poprostu kogoś z nim mógłby walczyć o pierwszy skład bo czasem mu się nie chce skoro wie że i tak zagra.
Wątpię czy znajdziemy za bezcen kogoś kto mógłby go wygryźć ze składu. Chyba, że myślimy o Giovinco ale o nim zdania są podzielone.
pablo1503 pisze:Jakku, dwa dni temu napisałeś, że jutro(czyli wczoraj :prochno:) zakontraktujemy jakiegoś pomocnika. Wiadomo kogo?
Chodziło bodaj o Verrattiego którego rzekomo pozyskaliśmy, ale oficjalnej informacji jak na razie nie ma. :wink:

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 15:40

Kuben pisze: Chodziło bodaj o Verrattiego którego rzekomo pozyskaliśmy, ale oficjalnej informacji jak na razie nie ma. :wink:
Tak, chodzilo o Verrattiego. Konkretniejsze info na jego temat ma byc jutro w artykule na goal.com (termin wtorkowy nie wypalil, nie wiem dlaczego). Wiem teraz, ze chodzi o 50% karty tego pilkarza i jesli Pescara nie wejdzie do 1 ligi to moze zostac odeslany do Parmy na wypozyczenie. No, w kazdym razie, cos w ten desen, moglem cos pokrecic, ale jutro powinno byc wszystko jasne.

Robben nie przyjdzie, pewnie przedluzy kontrakt, chyba, ze wydarzy sie cos nieprzewidywalnego. Z Bayernem na pewno sie bysmy nie dogadali, nadzieja bylaby tylko jesli pilkarz by sie uparl (prawie niemozliwe) albo jesli skonczylby mu sie kontrakt (zapraszamy za rok).

Fajnie, ze na glownej pojawilo sie info o Farfanie. Zobaczymy, co z tego bedzie. Tak jak pisalem wczesniej, interesujemy sie, ale czy sie uda, nie wiadomo...

Edit: Calciomercato.com napisalo, ze wzielismy Damiao. Ale w tym przypadku chyba opowiadaja glupoty :D

Tacchinardi.

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 kwietnia 2012, 15:58

HOT NEWS

Według Calciomercato.com jesteśmy blisko pozyskania Leandro Damiao z Internacionalu. Już wcześniej się nim interesowaliśmy, teraz info dość niespodziewane. Jak dla mnie bardzo wątpliwe, ale poczekajmy.

http://www.calciomercato.com/mercato/es ... tus-262827

Edit: ja się tak nie bawię jakku, wyprzedzić z wiadomością na edycji :cry: :-D

Zablokowany