Kontrakt Del Piero
- Castiel
- Juventino
Nie jestem po stronie Agnelliego, ale wydaje mi się, że powinien postąpić z Alexem tak jak poprzedni zarząd zrobił z Nedvedem. Pavel grał tyle ile chciał i decyzja o odejściu była jego. Alex moim zdaniem powinien również mieć taką możliwość. W mojej opinii Del Piero mimo 37 lat jest i tak lepszy niż większość napastników w Calcio.
Popatrzcie jednak jak wygląda sytuacja...wszystko się zmieniło. Wszystko jest nowe - nowy zarząd, nowy trener, nowy dyrektor, nowy sztab, nowy stadion, nowi sponsorzy, nowi zawodnicy...wszystko się zmieniło, pozostał tylko ten Alex. Trzeba się niestety z tym pogodzić. Jeszcze 2-3 lata max i przyjdzie czas na pożegnanie Buffona...
Popatrzcie jednak jak wygląda sytuacja...wszystko się zmieniło. Wszystko jest nowe - nowy zarząd, nowy trener, nowy dyrektor, nowy sztab, nowy stadion, nowi sponsorzy, nowi zawodnicy...wszystko się zmieniło, pozostał tylko ten Alex. Trzeba się niestety z tym pogodzić. Jeszcze 2-3 lata max i przyjdzie czas na pożegnanie Buffona...
- strong return
- Juventino
Może i z punktu widzenia jakości drużyny nie będzie to miało w przyszłym sezonie wielkiego znaczenia. Może i trzeba by to i tak wkrótce załatwić.
Jednak bezpardonowy dosyć sposób w jaki Agnelli to zrobił i czas tegoż oświadczenia może sugerować, że chodzi tu bardziej niż o klub o jakieś osobiste ambicje Agnellego i jego niepodważalną pozycję w przyszłości, czyli to o czym mówił rudy Zibi swego czasu. Mimo wszystko b. słabo to wypadło PR-owo.
Poza tym skoro Alex chciał zostać, to rozumiem, że zgodziłby się na(przynajmniej tak można wywnioskować) odgrywanie, takiej a nie innej pozycji w zespole. W końcu to by była jego decyzja, jego za nią odpowiedzialność.
Pewnie Agnelli będzie się musiał jakoś do tego ustosunkować. Oby to nie miało złego wpływu na te ostatnie, najważniejsze mecze.
Jednak bezpardonowy dosyć sposób w jaki Agnelli to zrobił i czas tegoż oświadczenia może sugerować, że chodzi tu bardziej niż o klub o jakieś osobiste ambicje Agnellego i jego niepodważalną pozycję w przyszłości, czyli to o czym mówił rudy Zibi swego czasu. Mimo wszystko b. słabo to wypadło PR-owo.
Poza tym skoro Alex chciał zostać, to rozumiem, że zgodziłby się na(przynajmniej tak można wywnioskować) odgrywanie, takiej a nie innej pozycji w zespole. W końcu to by była jego decyzja, jego za nią odpowiedzialność.
Pewnie Agnelli będzie się musiał jakoś do tego ustosunkować. Oby to nie miało złego wpływu na te ostatnie, najważniejsze mecze.
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2012, 19:55 przez strong return, łącznie zmieniany 2 razy.
- Wojtek
- Juventino
Nie do wiary. Jak tak można postąpić jak Agnelli !? Alex to symbol Juve, owszem ma swoje lata ale poprostu zasłużył sobie na to by zakończyć kariere w Juve, dla Juve nawet pogodził się z rezerwą no i zarabia mało więc niewiem w czym problem.
Licze na jakiś CUD!!
GRANDE ALEX!!
Licze na jakiś CUD!!
GRANDE ALEX!!
- rad
- Juventino
Cała ta sytuacja zakrawa o jakieś ogromne nieporozumienie.
Dlaczego jak dotąd ponownie w tej sprawie nie odezwał się Agnelli ? Tak zwany "ślepy" zauważy, że jego (Agnelliego) dobre imię, po niefortunnych, nieprzemyślanych i wręcz nierozsądnych słowach pod adresem Alexa i jego przyszłości w Juve, zostanie znacznie nadszarpnięte (wystarczy spojrzeć na komentarze niektórych tutaj). Szanuje obydwu tych ludzi którzy, jak mniemam mają w sercu Juventus, ale nie potrafię zrozumieć jaka korzyść miałaby przysługiwać Agneliemu po takim (chodzi mi o sposób przekazu, sytuację, kontekst, moment w jakim to nastąpiło) potraktowaniu Alexa ? Nawet jeżeli miałby on rzeczywiście odejść, to nie rozwiązuje się tej kwestii w taki sposób z takim człowiekiem jak ADP. Zwykły rozsądek podpowiadałby, że należało całą kwestie pozostawić nierozstrzygniętą, przynajmniej aż do momentu końca sezonu, albo do momentu kiedy za sprawą mediów zrobiłoby się głośno o przyszłości Alexa. Biorąc pod uwagę uwielbienie, jakim się cieszy ADP, wszelkie możliwe "zarzuty" spadną na głowę Agnieliego. Zostanie zmieszany z błotem przez kibiców, reagujących często spontanicznie podczas jakiegoś meczu.
A może na tym polegał cały ten spektakl ? Bo jak inaczej nazwać tak wczesne zakomunikowanie nam wszystkim rozstrzygnięcia co do przyszłości Alexa ? Zostajemy przyzwyczajani do jego odejścia, a dalej zakończenia przez niego kariery. Z tym, że to drugie możemy łatwiej przełknąć, niż tak bezpośrednio zaanonsowane "odejście" Alexa z Juve.
Dlatego też mam ogromną nadzieję, że jest to - oznajmienie nam w taki, a nie inny sposób, że pożegnamy ADP - wielkie nieporozumienie.
Dlaczego jak dotąd ponownie w tej sprawie nie odezwał się Agnelli ? Tak zwany "ślepy" zauważy, że jego (Agnelliego) dobre imię, po niefortunnych, nieprzemyślanych i wręcz nierozsądnych słowach pod adresem Alexa i jego przyszłości w Juve, zostanie znacznie nadszarpnięte (wystarczy spojrzeć na komentarze niektórych tutaj). Szanuje obydwu tych ludzi którzy, jak mniemam mają w sercu Juventus, ale nie potrafię zrozumieć jaka korzyść miałaby przysługiwać Agneliemu po takim (chodzi mi o sposób przekazu, sytuację, kontekst, moment w jakim to nastąpiło) potraktowaniu Alexa ? Nawet jeżeli miałby on rzeczywiście odejść, to nie rozwiązuje się tej kwestii w taki sposób z takim człowiekiem jak ADP. Zwykły rozsądek podpowiadałby, że należało całą kwestie pozostawić nierozstrzygniętą, przynajmniej aż do momentu końca sezonu, albo do momentu kiedy za sprawą mediów zrobiłoby się głośno o przyszłości Alexa. Biorąc pod uwagę uwielbienie, jakim się cieszy ADP, wszelkie możliwe "zarzuty" spadną na głowę Agnieliego. Zostanie zmieszany z błotem przez kibiców, reagujących często spontanicznie podczas jakiegoś meczu.
A może na tym polegał cały ten spektakl ? Bo jak inaczej nazwać tak wczesne zakomunikowanie nam wszystkim rozstrzygnięcia co do przyszłości Alexa ? Zostajemy przyzwyczajani do jego odejścia, a dalej zakończenia przez niego kariery. Z tym, że to drugie możemy łatwiej przełknąć, niż tak bezpośrednio zaanonsowane "odejście" Alexa z Juve.
Dlatego też mam ogromną nadzieję, że jest to - oznajmienie nam w taki, a nie inny sposób, że pożegnamy ADP - wielkie nieporozumienie.
- stahoo
- Juventino
Sprostował następnego dnia i przeprosił.mnowo pisze:Tyle, że wtedy prędko powinien sprostować swoją wypowiedź i tyle.
Z tym, że tutaj nie chodzi o tamtą wypowiedź a o całokształt: wywiady z Marottą i ten ostatni z Alexem. Niby nikt nie mówi wprost, że Agnelli kończy karierę Alexa w Juve, ale też nikt temu nie zaprzecza, nikt nie mówi, że to decyzja DP. Nawet mi, który bronił prezydenta przez długi czas, nie chce się wierzyć, że to w 100% wolny wybór Il Capitano.
- mateo369
- Juventino
Sam fakt, że Del Piero odejdzie (nieważne czy teraz czy za rok) to już wielka strata ale jakby się okazało, że decyzję podjął nie sam Alex a człowiek o nazwisku, które dla naszego klubu jest wręcz symbolem i świętością, to żal i ból byłby chyba nie do opisania. Dlatego łudzę się jeszcze, że da się to jakoś odkręcić.
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
A Ja go zapamiętam jako tego który przywrócił nam prawdziwy Juventus po 6 latach chodzenia po kątach Serie A.Dolce Vita pisze:Szkoda. Angelli już chyba na zawsze będzie pamiętany jako ten, który odstrzelił Del Piero.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Buri
- Juventino
jak mają go żegnać w Australii to niech sami pogonią kangury. Ma być we Włoszech, żeby każdy kibic mógł tam być...Ouh_yeah pisze:Dzisiaj na TuttoJuve piszą, o tym, że Juventus przygotowuje specjalną imprezę na pożegnanie Alexa.
Poza tym, żadna impreza nie zrehabilituje niewłaściwego zachowania Angelliego.
"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
- stahoo
- Juventino
Chciałbym, żeby ktokolwiek - zarząd (obojętnie kto - Marotta, Agnelli), trener czy też sam Alex na koniec sezonu zwołali konferencje prasową i wyjawili powody rozstania. Po prostu uważam, że to należy się kibicom którzy nie do końca wiedzą co o tym wszystkim myśleć. Czy był konfilkt? Czy Alex chce więcej grać? Czy to Agnelli kończy tą wspaniałą historię? Czy Agnelli tylko wypaplał niefortunnie plany Alexa? Czy Conte nie chce go w składzie? Czy Del Piero nie widzi siebie juz w Juve?
Za dużo niejasności, za dużo dywagacji, za mało konkretnych wypowiedzi...
- Buri
- Juventino
Wydaje mi się, że konkretów nie będzie. ZBYT kontrowersyjne to może być i Alex więcej póki co nie powie, bo jak sam powiedział nie lubi w okół siebie szumu.stahoo pisze:Chciałbym, żeby ktokolwiek - zarząd (obojętnie kto - Marotta, Agnelli), trener czy też sam Alex na koniec sezonu zwołali konferencje prasową i wyjawili powody rozstania. Po prostu uważam, że to należy się kibicom którzy nie do końca wiedzą co o tym wszystkim myśleć. Czy był konfilkt? Czy Alex chce więcej grać? Czy to Agnelli kończy tą wspaniałą historię? Czy Agnelli tylko wypaplał niefortunnie plany Alexa? Czy Conte nie chce go w składzie? Czy Del Piero nie widzi siebie juz w Juve?
Pewnie za jakiś czas wyjdą te brudy.
Powiem szczerze, może historie mamy piekną, ale nie potrafimy szanować legend, tak jak w przypadki Trezeguet, tak teraz Del Piero.
Zresztą wiele razy słyszeliśmy wypowiedzi byłych zawodników Juve, którzy nie byli zbyt dobrze traktowani żegnając się z klubem. Coś w tym musi być
Ostatnio zmieniony 18 kwietnia 2012, 09:19 przez Buri, łącznie zmieniany 1 raz.
"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
- Mate.G
- Juventino
Del Piero podpisując kontrakt stwierdził, że to jest jego ostatni z Juve.
Mam nadzieję, że Agneli po prostu napalił się i powtórzył słowa Alexa we wrześniu. Mam nadzieję, że media po prostu zrobiły swoje czyt "z Igły widły" a Alex podpisze nowy kontrakt tak jak rok temu.

Mam nadzieję, że Agneli po prostu napalił się i powtórzył słowa Alexa we wrześniu. Mam nadzieję, że media po prostu zrobiły swoje czyt "z Igły widły" a Alex podpisze nowy kontrakt tak jak rok temu.

- Buri
- Juventino
Tak, napewnoMate.G pisze:Del Piero podpisując kontrakt stwierdził, że to jest jego ostatni z Juve.

Czytałeś ostatnie wypowiedzi Conte, Marotty i Del Piero w tej sprawie?
- Mate.G
- Juventino
Jest dopiero kwiecień wszystko się może zmienić, pod naciskiem kibiców, mediów.Buri pisze:
Tak, napewno
Czytałeś ostatnie wypowiedzi Conte, Marotty i Del Piero w tej sprawie?
ADP do nie estigarribia