Kontrakt Del Piero
- jareckijuve
- Juventino
Alex powinien zostać u nas do końca swojej kariery. To zawodnik, który ważniejszą cześć swojej kariery poświęcił właśnie naszemu klubowi więc nasi działacze nie mogą go ot tak sprzedać. Należy mu się kontrakt na następny rok, nawet jeśli miałby wchodzić na boisko tak jak teraz (as z ławki na ostatnie 15-20 minut), bo wychodzi mu to całkiem nieźle.
Z Juventusem od 2004 roku!
- Buri
- Juventino
evilboy pisze:
Poza tym: ALEX MISTRZ! Jak każdy chciałbym przedłużenia z nim kontraktu i nie wyobrażam sobie Juventusu bez niego, ale... zastanawiam się na ile pamiętna wypowiedź Agnelliego zdenerwowała Alexa nie ze względu na treść, ale czas, kiedy została wypowiedziana. W końcu Del Piero cały czas mówił, że podpisuje ostatni piłkarski kontrakt z Juventusem i że to już ostatni jego sezon w barwach Starej Damy. Andrea swoją wypowiedzią niepotrzebnie wszczął dyskusję na temat przyszłości Alexa w środku sezonu, kiedy graliśmy nadpodziw dobrze i zajmowaliśmy 1 miejsce w tabeli - dyskusję, która nie zakończyła się po dziś dzień. Dyskusję, która nie pozwala Alexowi i kibicom w pełni cieszyć się z jego ostatnich występów czy strzelanych bramek. W każdym wywiadzie pojawia się jedno i to samo pytanie, co na pewno utrudnia rozstanie... w końcu ten człowiek w Turynie spędził ponad połowę życia, jest traktowany jak żywa legenda i idol kibiców na całym świecie.
Angelli nawalił na całej lini, mamy tutaj dowód:
Andrea Agnelli w październiku ogłosił, że w 2013 roku nie będziesz już częścią Juventusu.
Alex:
Byłem zaskoczony. Kapitan nie powinien jednak zapominać o swoich obowiązkach i o tym, co sobą reprezentuje. Juventus jest zaangażowany w walkę o mistrzostwo i zdobycie Coppa Italia. Nie potrzebujemy kontrowersji, które zresztą nie były nigdy częścią mojego życia.
źródło:SJ
"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
- Mate.G
- Juventino
### mać :doh:
Agnelli jest jakiś pajacem. Jak on w ogóle mógł coś takiego powiedzieć???
Alex jest częścią Juve i jeśli on chce być dalej w Juve a chce to ma tu zostać.
Dla mnie to Alex może wywalić Agneliego a nie na odwrót.
Mam w dupie jego nazwisko, Nedved powinien go tymczasowo zastąpić aż Alex skończy karierę w Juve. Typek ma pomieszane w głowie. Alex znaczy więcej dla Juve niż 10 gogolplexów takich "Andrei Agneli".
Powiedz prawdę, wolałbyś zakończyć karierę w Juventusie?
To było to, o czym marzyłem
Dobrze jest to przetłumaczone ? Bo można wnioskować z tego, że Alex nie ma szans na zakończenie kariery w najlepszym klubie na świecie.
Ale mnie wnerwił ten Agnelli.
Aż mnie pięści świerzbią.
Mam w dupie jego nazwisko, Nedved powinien go tymczasowo zastąpić aż Alex skończy karierę w Juve. Typek ma pomieszane w głowie. Alex znaczy więcej dla Juve niż 10 gogolplexów takich "Andrei Agneli".
Dobrze jest to przetłumaczone ? Bo można wnioskować z tego, że Alex nie ma szans na zakończenie kariery w najlepszym klubie na świecie.
- LordJuve
- Juventino
Cóż, jedno można z całą pewnością stwierdzić: zarząd ma w dupie NAJWIĘKSZE marzenie NAJWIĘKSZEJ legendy klubu, Alex nie zakończy kariery w Juve i z tego co piszecie w newsie na głównej wynika, że nie do końca był przygotowany na taką możliwość...to tylko świadczy o tym jak bardzo odmienną logiką kierują się włodarze klubu, pytanie tylko, czy słusznie?
Moim zdaniem: niesłusznie. Mimo wszystko, Del Piero jest symbolem klubu. Ewidentnie komuś zależy na tym, aby pewne (jakie?) względy przeważyły nad owymi metafizycznymi atrybutami Alexa, które od wielu lat się mu przypisuje. Hm, Agnelli nie lubi Del Piero? Nikt z zarządu (bo i Agnelli a za nim potulnie Marotta, Elkann milczy) nie lubi Del Piero?
Czy Il Capitano dostanie porządne pożegnanie czy będzie tak jak w przypadku innego, wielkiego zawodnika w historii Juve (Trezeguet)? Nadejdzie, zapewne piękny i gorący, dzień 30 czerwca, pierwszy od niemalże 20 lat, podczas którego buty i strój Alexa nie będą wisieć w klubowej szatni...dzień przed finałem EURO 2012, wszyscy zapomną o wielkiej legendzie...Dzień minie, świat wstrzyma oddech nad Kijowem...od tak, po prostu to wszystko się wydarzy?
Moim zdaniem: niesłusznie. Mimo wszystko, Del Piero jest symbolem klubu. Ewidentnie komuś zależy na tym, aby pewne (jakie?) względy przeważyły nad owymi metafizycznymi atrybutami Alexa, które od wielu lat się mu przypisuje. Hm, Agnelli nie lubi Del Piero? Nikt z zarządu (bo i Agnelli a za nim potulnie Marotta, Elkann milczy) nie lubi Del Piero?
Czy Il Capitano dostanie porządne pożegnanie czy będzie tak jak w przypadku innego, wielkiego zawodnika w historii Juve (Trezeguet)? Nadejdzie, zapewne piękny i gorący, dzień 30 czerwca, pierwszy od niemalże 20 lat, podczas którego buty i strój Alexa nie będą wisieć w klubowej szatni...dzień przed finałem EURO 2012, wszyscy zapomną o wielkiej legendzie...Dzień minie, świat wstrzyma oddech nad Kijowem...od tak, po prostu to wszystko się wydarzy?
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Trezeguet nie miał pożegnania bo na koniec sezonu nie było wiadome, że odchodzi. Ciężko zrobić komuś pożegnanie w trakcie okresu przygotowawczego a teraz nikt się nie pali do robienia specjalnego meczu dwa lata po fakcie.LordJuve pisze:Czy Il Capitano dostanie porządne pożegnanie czy będzie tak jak w przypadku innego, wielkiego zawodnika w historii Juve (Trezeguet)?
Pożegnanie będzie miał pewnie takie, że po ostatnim meczu dostanie jakąś specjalną koszulkę albo statuetkę, wyściska się z kolegami i zrobi rundkę dookoła boiska a towarzyszyć mu będą gromkie brawa i łzy. Tylko tyle i zarazem aż tyle.
- Nedved1983
- Juventino
ech, dopiero co odzyskałem zaufanie do naszego zarządu a teraz takie coś.
nie rozumiem tej decyzji, Alex to wciąż geniusz, kapitan i nasz idol i bohater.
żadne pieniądze nie są warte jego odejścia. żaden z naszych piłkarzy nie działa w ten sposób na kibiców na stadionie. on musi pozostać, będziemy grać na 3 frontach, jego charyzma i doświadczenie będą bezcenne. do tego świadomość że Alex odchodzi odbierze mi całą radość ze scudetto czy CI. i on marzy by zakończyć swoją karierę w Juve. przez te długie 19 lat to on spełniał nasze marzenia, czas by i jego się spełniły.
jeśli to prawda to Andrea udowodni że jest zwykłym siuśmajtkiem, niegodnym bycia prezesem naszego klubu. klub to nie tylko właściciele i zarząd. to także kibice i zawodnicy, z kapitanem na czele.
w takich momentach coraz bardziej tęsknię za Avvocato, jego następcy nie dosięgają mu nawet do pięt.
nie rozumiem tej decyzji, Alex to wciąż geniusz, kapitan i nasz idol i bohater.
żadne pieniądze nie są warte jego odejścia. żaden z naszych piłkarzy nie działa w ten sposób na kibiców na stadionie. on musi pozostać, będziemy grać na 3 frontach, jego charyzma i doświadczenie będą bezcenne. do tego świadomość że Alex odchodzi odbierze mi całą radość ze scudetto czy CI. i on marzy by zakończyć swoją karierę w Juve. przez te długie 19 lat to on spełniał nasze marzenia, czas by i jego się spełniły.
jeśli to prawda to Andrea udowodni że jest zwykłym siuśmajtkiem, niegodnym bycia prezesem naszego klubu. klub to nie tylko właściciele i zarząd. to także kibice i zawodnicy, z kapitanem na czele.
w takich momentach coraz bardziej tęsknię za Avvocato, jego następcy nie dosięgają mu nawet do pięt.
- mati888
- Juventino
a ja tam nadal mam nadzieję, ze to tylko mydlenie oczu i próba odciągnięcia uwagi i zdjęcia części presji z zespołu w najważniejszym momencie sezonu. Możliwe, że tylko się łudzę, ale no nawet z czysto piłkarskiego punktu widzenia, Del Piero nadal jest piłkarzem co najmniej wartościowym. Nie narzeka otwarcie na to, że siedzi - mówi, że go to boli, ale to akceptuje. Mimo wszystko chce tu zakończyć karierę. Nie, wierzę, że jednak od nas nie odejdzie. Jeszcze nie teraz
'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- Castiel
- Juventino
Szkoda. Del Piero jak pokazał ostatnio jest w stanie dać drużynie na prawdę wiele, ale Agnelli chce już całkowicie wprowadzić nowe pokolenie do Juve i odciąć się od tego starego. Oprzeć Juventus na nowych zawodnikach bo jak widać w Juve przez te wszystkie lata jak i ostatnie, okres degradacji, powrót to ten Del Piero tak ciągnął ten klub. Szkoda.
- stahoo
- Juventino
Cóż, jeżeli wszystko w wywiadzie na JP jest słowami Alexa, to moja teoria o nie maczaniu w to palców przez Agnelliego trochę upada (chodzi o to zdanie: Jak Alex zareagował na deklarację prezydenta Agnellego, który niegdyś publicznie przyznał, że Juventus rozstanie się z Del Piero? "Bardzo mnie zaskoczył.). Del Piero nie mówi wprost, że prezydent wywala go z klubu, ale chyba tak można to wywnioskować. Bo co innego? Że Andrea go zaskoczył, wyjawiając jego plany [uprzedzając go?]? Chyba nie. Smutne to, naprawdę.
Jeśli to wszystko prawda, niech wszyscy zepną poślady, żeby za miesiąc z hakiem Alex mógł podnieść ostatni w Serie A puchar.
Jeśli to wszystko prawda, niech wszyscy zepną poślady, żeby za miesiąc z hakiem Alex mógł podnieść ostatni w Serie A puchar.
- danielos511
- Juventino
Dokładnie, dobrze chłopak powiedział. Del Piero tyle zrobił dla Juventusu że jest dużo bardziej ważniejszy w Juve nic Agnelli. Del Piero to król a Agnelli to plebsMate.G pisze:### mać :doh:

FORZA JUVENTUS!!!
- Dante93
- Juventino
Z tym, że niestety tak to nie powinno wyglądać. To normalne, że jedni przychodzą inni odchodzą, ale to jak Agnelli sie obszedł z Alexem byl i nieprofesjonalne i poprostu nieprzyzwoite. Mówić komuś w trakcie sezonu, że po jego zakończeniu może pakować walizki i papa. Nie w takim momencie i nie w takim stylu. Szczególnie, że to jest największy zawodnik w historii tego klubu (tak, nie boje sie użyć tego stwierdzenia) a nie jakiś tam Boriello.Castiel pisze:ale Agnelli chce już całkowicie wprowadzić nowe pokolenie do Juve i odciąć się od tego starego.
Inna sprawa, że Alex prezentuje sie naprawde bardzo przyzwoicie i nadal jest na tyle dobry, że sam potrafi wygrywać nam mecze. Dodając do tego jego charyzme, doświadczenie i wpływ na to wszystko co nazywa sie Juventusem, można by rzec, że powinien on obowiązkowo znaleźć miejsce w następnym, jakże ważnym i przełomowym sezonie. No ale lepiej potraktować faceta przedmiotowo- zrobił swoje i niech odejdzie bo jest za stary(bo rozumiem, że to jest główny argument przemawiający za opuszczeniem Juventusu przez Alexa. Bo poziomem piłkarskim więszkość naszych graczy przewyższa a już napewno od nich nie odstaje).
Zupelnie tej decyzji zarządu nie 'ogarniam'. A warto przecież dodać, że Alex gra za 'drobne' (w porównaniu do reszty) a prezentuje sie dobrze.
- Vimes
- Juventino
Uważam, że Andrea Agnelli zachował się bardzo nie fair wobec Del Piero. Rozumiem, jest szefem i podejmuje decyzje, ale takiej sprawy nie załatwia się w ten sposób. Najpierw powinien porozmawiać o tym w cztery oczy z Aleksem, a dopiero potem podawać do publicznej wiadomości. A ten najbardziej zasłużonemu zawodnikowi w historii klubu wycina taki numer i informuje go o swojej decyzji na spotkaniu akcjonariuszy. Z przykrością muszę stwierdzić, że nasz prezes zachował się jak burak.
- mnowo
- Qualità Juventino
A ja myślę, że Agnelli wtedy bezmyślnie palnął głupotę, nie do końca mając na myśli konkretnie faktyczne rozstanie z Del Piero i wyszło jak wyszło. Jestem w stanie uwierzyć, że Agnelli chciał zrobić miły gest w stronę Del Piero i nawet skomplementować go publicznie, a że zrobił to paskudnie nieudolnie, wyszło tak, jakby faktycznie go wypraszał. Tyle, że wtedy prędko powinien sprostować swoją wypowiedź i tyle. A tak wyszedł z tego kwas większy, niż ktokolwiek się spodziewał.
- Dolce Vita
- Juventino
Szkoda. Angelli już chyba na zawsze będzie pamiętany jako ten, który odstrzelił Del Piero.