Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 16:21

Nevermind pisze:Cavani za Melo, Krasica i Matriego? To byłby złoty interes dla Napoli.
Dla Napoli? Owszem, ale dla nas również. Zyskujemy najlepszego obok Ibry napastnika we Włoszech, tracimy.... nic, gdyż z Melo i Krasicia i tak nie mamy korzyści a zabezpieczeniem dla Cavaniego równie dobrze może Quag. Ewentualnie można jeszcze rozpatrywać koszt alternatywny przy oddaniu tych piłkarzy, jednak jego wielkość jest niepewna.

(zagłębiamy się w dyskusję, która ma niewielki sens. czy ktoś naprawdę wierzy w sprowadzenie Cavaniego, w dodatku na takich warunkach?)
zahor pisze:Swoją drogą, zacząłem się właśnie zastanawiać - co jest większym zagrożeniem dla ewentualnego transferu Cavaniego do Juve - to, że Napoli będzie go chciało zatrzymać czy to, że wpadną jacyś szejkowie z workiem pieniędzy i nas przebiją.
Myślę, że przy braku udziału w Lidze Mistrzów Napoli nie będzie stać na odrzucenie szejkowskiej oferty w wysokości +-40mln

Obrazek
PawSt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 16:37

zahor pisze: Swoją drogą, zacząłem się właśnie zastanawiać - co jest większym zagrożeniem dla ewentualnego transferu Cavaniego do Juve - to, że Napoli będzie go chciało zatrzymać czy to, że wpadną jacyś szejkowie z workiem pieniędzy i nas przebiją.
Szczerze powiedziawszy tego że szejkowie wpadną z petrodolarami chyba się trochę mniej boje, to że Cavani jest klasowym zawodnikiem większość wie, a na pewno wszyscy co śledzą Serie A. Jednak wydaje mi się że nie jest już taką marką marketingową, jak tacy zawodnicy Higuain, Aguero, Tevez..., mimo wszystko mam nadzieję i oby się nie mylił dla szejków będą ciekawsze kąski.

Barisz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 16:40

A nie zastanawia was, czy Napoli będzie miało dość siana i ochoty, żeby płacić im trzem pensje na poziomie, którego by oczekiwali (czytaj: Melo)? I czy nasze misie by w ogóle chciały się przeprowadzić na Sycylię? (jak dla mnie jedynym z trójki, który by nie robił zupełnie problemów z przeprowadzką byłby Krasić, Matri przedłużył kontrakt, więc pewnie nigdzie mu się nie spieszy, a Melo ponoć kocha Turcję, tudzież tureckie $$$, a w Napoli o większe wynagrodzenie mogłoby być mu ciężko...)

"Chtěl bych jak divoký kůň běžet běžet
nemyslet na návrat
s koňskými handlíři vyrazit dveře
to bych rád"
bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 16:43

Wg mnie Napoli szykuje się do sprzedaży swojej trójki i szuka odpowiedników, którzy mogli by zagwarantować jakąś tam walkę w lidzę. Cavanii- Matri, Hamsik- Melo , Lavezzi - Krasic. Wychodzą na tym dealu ze sporą gotówką, taką która zapewnia płynność finansową bez LM , ale i pozwala poszukać jakiś perełek.

Reasumując pozbywają się trzech gwiazd a w zamian kupią(dostaną) z 6 bardzo przyzwoitych graczy+ sporo gotówki

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 16:44

Cavani będzie jedynie przewodnim tematem w mediach. Będzie podobnie jak poprzednim latem, kiedy trwała w najlepsze telenowela z Aguero. Ostatecznie trafił do nas Mirko Vucinic i myślę, że ani jeden kibic Starej Damy tego transferu nie żałuje. Niestety nie wierzę w transfery Jovetica i Cavaniego. Ba, transfer Suareza będzie równie trudny do zrealizowania.
Pomimo wszystko marzenia nie kosztują...
Ploteczek w tym roku będziemy mieli co nie miara.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 16:46

Barisz pisze:I czy nasze misie by w ogóle chciały się przeprowadzić na Sycylię?
Najwyższy czas kupić mapę Włoch :wink:

- kluby w zdecydowanej większości przypadków wolą pieniądze niż zawodników w rozliczeniu.
- często ciężko jest przekonać piłkarza dołączonego do transakcji, żeby zaakceptował miejsce przeprowadzki, a co dopiero większą ilość zawodników...
- prawie na pewno pojawią się inni zainteresowani Cavanim (w zasadzie podobno pojawiają się od dłuższego czasu), co tym bardziej obniża nasze szanse na wymianę.

Sorry, to nie czarnowidztwo. Transakcja w takiej postaci o jakiej dyskutujemy jest po prostu nierealna
Nevermind pisze:Ostatecznie trafił do nas Mirko Vucinic i myślę, że ani jeden kibic Starej Damy tego transferu nie żałuje.
Jesteś tego pewny? :lol:
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2012, 16:49 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 16:48

Barisz pisze:A nie zastanawia was, czy Napoli będzie miało dość siana i ochoty, żeby płacić im trzem pensje na poziomie, którego by oczekiwali (czytaj: Melo)? I czy nasze misie by w ogóle chciały się przeprowadzić na Sycylię? (jak dla mnie jedynym z trójki, który by nie robił zupełnie problemów z przeprowadzką byłby Krasić, Matri przedłużył kontrakt, więc pewnie nigdzie mu się nie spieszy, a Melo ponoć kocha Turcję, tudzież tureckie $$$, a w Napoli o większe wynagrodzenie mogłoby być mu ciężko...)
Melo ma wiele do udowodnienia Juventusowi i z pewnością z chęcią zrobiłby to w Neapolu. Poza tym to zawodnik z ostrym charakterem i z pewnością odważyłby się na taki krok. Poza tym Melo kocha grać ze wsparciem fanatycznych kibiców. Krasic nie ma zupełnie nic do stracenia i w obecnej sytuacji odleciałby jak najdalej od Turynu. Tymczasem Matri stałby się prawdziwym egzekutorem i ze wsparciem Lavezziego, Hamsika (o ile zostaną) oraz Krasica mógłby ponownie walczyć o koronę króla strzelców. Taki transfer byłby dla Neapolu krokiem do wielkiej przebudowy drużyny. Prawda jest taka, że mają zbyt dużą dysproporcję pomiędzy poszczególnymi formacjami.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 16:53

pumex pisze:
Nevermind pisze:Ostatecznie trafił do nas Mirko Vucinic i myślę, że ani jeden kibic Starej Damy tego transferu nie żałuje.
Jesteś tego pewny? :lol:
Myślę, że raczej chodziło mu o potencjalny wpływ transferu Aguero na całe mercato. Wykupienie wypożyczonych + Aguero = więcej niż wydaliśmy latem więc nie byłoby kasy na Vidala i Lichego, zostałby Melo a prawa obrona byłaby znów łatana piłkarzem pokroju Motty.

W tym szerszym ujęciu trudno żałować, że "poskąpili" i kupili Vucinicia.
A tak konkretnie, to Mirko zbyt często zawodzi, żeby nazwać go udanym transferem. Niby jest jedynym piłkarzem, który potrafi coś zrobić niekonwencjonalnego, ale zbyt często piłka nie przechodzi pierwszego obrońcy.
zahor pisze:może lepiej byłoby sprzedać tamtych graczy oddzielnie a Cavaniego kupić za gotówkę.
Na pewno byłoby lepiej, tylko że z naszymi gwiazdorami znów pewnie będą sagi transferowe do końca sierpnia a do tego czasu Cavani już zdąży pogadać z pięcioma innymi klubami i wybrać mu odpowiadający.
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2012, 16:58 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 16:56

pumex pisze: Sorry, to nie czarnowidztwo. Transakcja w takiej postaci o jakiej dyskutujemy jest po prostu nierealna
Też tak to widzę. Czy ktoś z was potrafi wskazać kiedy ostatnio w poważnej piłce doszło do transferu, w którym w ramach rozliczenia zostaliby oddani trzej piłkarze? I nie mówię tutaj o jakichś juniorach ani o połówkach kart - kiedy udało się trzech zawodników z milionowymi kontraktami, o ugruntowanej bądź co bądź pozycji przepchnąć do kontrahenta w ramach rozliczenia? Ja sobie osobiście takiej sytuacji nie przypominam. Nie twierdzę że to niemożliwe, ale że bardzo trudne i być może niewarte świeczki - może lepiej byłoby sprzedać tamtych graczy oddzielnie a Cavaniego kupić za gotówkę.

Nevermind

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 16:59

Pomimo tego, że Vucinic nie strzela zbyt wiele, często emanuje nonszalancją i ma gorącą głowę miał spory wpływ na uszeregowaniu ataku pozycyjnego. Według mojej opinii to właśnie Mirko jest zdecydowanie najlepszym technicznie zawodnikiem w całej kadrze. Uczestniczy w praktycznie każdej akcji opierającej się na wymienię szybkich, krótkich piłek na niewielkiej przestrzeni. Nie kosztował zbyt wiele, prawda? Nie będę tego transferu porównywał do ewentualnego zakupu Aguero, bo jest to absolutny crack i mistrz. Z drugiej strony Vucinic był wart każdego pensa. Poza tym jaki mieliśmy szansę w rywalizacji z Manchesterem o podpis Aguero? Tym bardziej bez europejskich pucharów?
Vucinic w obecnym sezonie jest fenomenalny, powtarzam fenomenalny.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 17:07

Ouh_yeah pisze:Myślę, że raczej chodziło mu o potencjalny wpływ transferu Aguero na całe mercato. Wykupienie wypożyczonych + Aguero = więcej niż wydaliśmy latem więc nie byłoby kasy na Vidala i Lichego, zostałby Melo a prawa obrona byłaby znów łatana piłkarzem pokroju Motty.
Rozpatrując to w ten sposób, muszę przyznać rację, jednak jak sam chwilę później zauważyłeś, patrząc na transfer Vucinica prostolinijnie, nie był on udany. Smuci mnie, że tak wyszło, ale cieszy, że coraz więcej ludzi widzi wady tego zawodnika i przestaje obok nazwiska Vucinicia stawiać fap emoticon. Never'a chyba będzie ciężko zresocjalizować w tym temacie, tyle razy pisałem wywód na temat negatywów Mirasa, że już dam sobie spokój. Ale chętnie wysłucham argumentów stawiających czoła tezie, że Vucinic jest mało efektywny aż do bólu, a z jego magic touch'ów niewiele wynika.
Ostatnio zmieniony 15 kwietnia 2012, 17:11 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 17:10

Nevermind pisze: Vucinic w obecnym sezonie jest fenomenalny, powtarzam fenomenalny.
Fenomenalne to miał może 2 mecze. Reszta albo poprawna albo żałosna. Jeśli na takich graczach mamy opierać siłę ataku to nie mamy co straszyć w tej nadchodzącej LM. Zawodnik w obecnej formie absolutnie na ławkę.
pumex pisze:Never'a chyba będzie ciężko zresocjalizować w tym temacie, tyle razy pisałem wywód na temat negatywów Mirasa, że już dam sobie spokój.
:ok:

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 17:15

Nevermind pisze: Vucinic w obecnym sezonie jest fenomenalny, powtarzam fenomenalny.
Fenomenalny? :lol:
Świetne występy Mirko można policzyć na palach jednej ręki. Przeważnie rozgrywa mecze dobre, przeplatając je z tymi zdecydowanie słabszymi - jak choćby z Chievo. Mirko to dobry piłkarz, ale nie fenomenalny (:lol:). Do bycia piłkarzem absolutnego topu brakuje mu regularności, bo czasami na prawdę potrafi zagrać fenomenalnie, jak to sam ująłeś, ale zdecydowanie zbyt rzadko to czyni. Moim zdaniem transfer Vucinicia to niezły/dobry transfer i nic więcej.

Skoro twierdzisz, że Mirko jest fenomenalny to jakie masz zdanie o Barzaglim, Pirlo czy Vidalu?

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 17:19

Nevermind pisze:Pomimo tego, że Vucinic nie strzela zbyt wiele, często emanuje nonszalancją i ma gorącą głowę miał spory wpływ na uszeregowaniu ataku pozycyjnego. Według mojej opinii to właśnie Mirko jest zdecydowanie najlepszym technicznie zawodnikiem w całej kadrze. Uczestniczy w praktycznie każdej akcji opierającej się na wymienię szybkich, krótkich piłek na niewielkiej przestrzeni. [...]
Vucinic w obecnym sezonie jest fenomenalny, powtarzam fenomenalny.
Wszystko by było fajnie, gdyby tylko ten gość prezentował równy poziom w każdym meczu (albo chociaż w trzech na każde cztery). Natomiast problem jest taki, że gość zagrał w tym sezonie może dwa, trzy naprawdę kapitalne mecze, kilka dobrych i niezłych, natomiast znacznie za dużo przeciętnych, kiepskich i fatalnych. Dziwi mnie to, bo o ile taki Pepe nie ma takiego wyszkolenia technicznego i to, czy jego występ będzie udany zależy w dużej mierze od tego czy będzie miał szczęścia i wyjdzie mu strzał, czy uda mu się nie zgubić piłki szarżując itp., o tyle u Vucinicia w grze jest jednak mniej przypadku i stać go na to, żeby poniżej pewnego poziomu nie schodzić nigdy albo chociaż prawie nigdy.

Zawidowianin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 kwietnia 2012, 17:44

Strach się bac jaki w tym sezonie jest Vidal... w czyszczeniu butów oczywiście. Bo nie da się ukryc, że na granie w piłkę jest zbyt... jakby to powiedziec... o! zbyt soft.

onliforpipul
Zablokowany