Mercato (2012-2014)
- jareckik
- Juventino
Pamiętając sagę związaną z pozyskaniem S.Aguero nie napalam się na transfer Cavaniego, chodź przyznam że najprędej bym go widział w Juve z tych wszystkich wymienianych nazwisk. Wydaje mi się, że najbardziej do nas pasuje, ale płacenie za niego 50 baniek to przesada, max 35(Krasic, Melo,Matri)...
Nie chce Suareza w Juve, moim zdaniem jest przereklamowany strasznie...
Nie chce Suareza w Juve, moim zdaniem jest przereklamowany strasznie...
- Castiel
- Juventino
Murzyn z Ligue 1 jest na prawdę świetny, a dwaj kolejni z Udinese to wydaje mi się czołówka w lidze. Armero spokojnie zdeklasowałby De Ceglie na lewej obronie, a Marchisio musiałby się starać jak nigdy by wyjść w pierwszym składzie na środku. Pirlo jest nie do ruszenia...Vidal zapierdziela za 2 więc suma sumarum też.Jacky pisze:Murzyn z ligi francuskiej? Jestem na TAK bez zagladania w jego bio
Niektorzy z Was, to sobie tak biora z Udine jak by oni mieli spasc z ligi...
- rh
- Juventino
Najbardziej pasowalby Jovetic. Nici jednak z tego bo sam wczoraj powiedzial ze pomimo slabych wynikow nie ma zamiaru nigdzie odchodzic i przyszlosc wiaze z Viola. Tu pewnie nie ustrzelimy. Cavani tez pewnie odpada bo za mniej niz 30-40 baniek Napoli go nie pusci a tyle razy Marotta mowil, ze we wloszech nikt nie da za zawodnika wiecej niz 20-25mln. Moooooooooze Suarez... Liverpool w lm nie zagra, moze w PE. kto wie kto wie, choc i tak watpliwe by odszedl za mniej niz 30. Juz predzej bym stawial na Super Mario. Za 20 kilka baniek do wyciagniecia, wloch, mlody, gwiazda. PRAWIE wszystko sie zgadza. Marotta zaprzecza ale wcale bym sie nie zdziwil:)
nie wiek jakim trzeba byc optymista zeby myslec ze Chelsea wypozyczy Torresa. Takich zawodnikow sie nie wypozycza tylko sprzedaje. wyjatkiem byl zlatan, ktorego Barca po prostu chciala sie pozbyc. :naughty: [/quote]
nie wiek jakim trzeba byc optymista zeby myslec ze Chelsea wypozyczy Torresa. Takich zawodnikow sie nie wypozycza tylko sprzedaje. wyjatkiem byl zlatan, ktorego Barca po prostu chciala sie pozbyc. :naughty: [/quote]
- wojokamil
- Juventino
Cavani swoje strzela, ale jakoś mnie nie przekonuje bardziej niż Lavezzi, czy Jovetić.
Racja- potrzeba nam człowieka, który wbija bramki bardziej niż tego co kreuje sytuacje. Ale mam wrażenie, ze Cavaniemu łatwiej coś zrobić przy off Levezzim i Hamsiku. niz przy Mirko, Pepe, Giacchu, Esti czy Quagliarelli.
Jedynym dobrym kreatorem z tych offensywnych jest Del Piero, który odejdzie. Mirko zmiennika miec już nie będzie, więc pewnie przyjdzie Giovinco...Chociaż Lavezzi chyba bardziej angażuje się z tyłu, niż Mrówa...?
Racja- potrzeba nam człowieka, który wbija bramki bardziej niż tego co kreuje sytuacje. Ale mam wrażenie, ze Cavaniemu łatwiej coś zrobić przy off Levezzim i Hamsiku. niz przy Mirko, Pepe, Giacchu, Esti czy Quagliarelli.
Jedynym dobrym kreatorem z tych offensywnych jest Del Piero, który odejdzie. Mirko zmiennika miec już nie będzie, więc pewnie przyjdzie Giovinco...Chociaż Lavezzi chyba bardziej angażuje się z tyłu, niż Mrówa...?
- jareckik
- Juventino
[/quote]rh pisze:Najbardziej pasowalby Jovetic. Nici jednak z tego bo sam wczoraj powiedzial ze pomimo slabych wynikow nie ma zamiaru nigdzie odchodzic i przyszlosc wiaze z Viola. Tu pewnie nie ustrzelimy. Cavani tez pewnie odpada bo za mniej niz 30-40 baniek Napoli go nie pusci a tyle razy Marotta mowil, ze we wloszech nikt nie da za zawodnika wiecej niz 20-25mln. Moooooooooze Suarez... Liverpool w lm nie zagra, moze w PE. kto wie kto wie, choc i tak watpliwe by odszedl za mniej niz 30. Juz predzej bym stawial na Super Mario. Za 20 kilka baniek do wyciagniecia, wloch, mlody, gwiazda. PRAWIE wszystko sie zgadza. Marotta zaprzecza ale wcale bym sie nie zdziwil:)
nie wiek jakim trzeba byc optymista zeby myslec ze Chelsea wypozyczy Torresa. Takich zawodnikow sie nie wypozycza tylko sprzedaje. wyjatkiem byl zlatan, ktorego Barca po prostu chciala sie pozbyc. :naughty:
Adebayor tez lata po wyrzeczeniach, a gwiazdą ligi był i swoje kosztował.
- pakman
- Juventino
Rene Adler (Bayer Leverkusen)
Jefferson Farfan (Schalke 04 Gelsenkirchen)
Jose Bosingwa (Chelsea Londyn),
Didier Drogba (Chelsea Londyn),
Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn),
Salomon Kalou (Chelsea Londyn)
Miguel (Valencia)
Riccardo Montolivo (ACF Fiorentina)
Andreas Isaksson (PSV Eindhoven)
To tylko kilku pilkarzy , ktorym koncza sie umowy . Mysle ze powinnismy sie zainteresowac chociaz 2-3 z nich i zaoferowac kontrakty na przyszly sezon. Liga Mistrzow , Serie A , Puchar Wloch - mysle ze ok 50-60 meczy w sezonie wiec nasza kadra musi byc na tyle stabilna i silna zeby rotacja nie powodowala oslabienia druzyny. Moje typy Farfan , Bosingwa , Montolivo + bramkarz - Issakson(powrot do Juve?) lub nawet Fabian.
Jefferson Farfan (Schalke 04 Gelsenkirchen)
Jose Bosingwa (Chelsea Londyn),
Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn),
Miguel (Valencia)
To tylko kilku pilkarzy , ktorym koncza sie umowy . Mysle ze powinnismy sie zainteresowac chociaz 2-3 z nich i zaoferowac kontrakty na przyszly sezon. Liga Mistrzow , Serie A , Puchar Wloch - mysle ze ok 50-60 meczy w sezonie wiec nasza kadra musi byc na tyle stabilna i silna zeby rotacja nie powodowala oslabienia druzyny. Moje typy Farfan , Bosingwa , Montolivo + bramkarz - Issakson(powrot do Juve?) lub nawet Fabian.
"Białe seRce , kRew w czeRni MY na zawsze JUVE wieRni " ★ ★ ★
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
Pirlo przyszedl z Mialnu za darmo ? Niemozliwe!
Nawet Chuck Norris nie strzelil tylu goli co DEL PIERO !
- pablo1503
- Juventino
Nie wiem kiedy ostatnio oglądałeś mecz Napoli jak byli w formie, ale na pewno nie można powiedzieć, że Cavani to typowy 'bramkowpychacz', który bez Hamsika oraz Lavezzi'ego by sobie nie poradził. Cavani to przede wszystkim: siła, główka, i wykończenie.wojokamil pisze:Cavani swoje strzela, ale jakoś mnie nie przekonuje bardziej niż Lavezzi, czy Jovetić.

- Castiel
- Juventino
Nie wiem...opcja z Cavanim wydaje mi się teraz bardziej prawdopodobna. To świetny zawodnik, a poświęcenie za niego Melo, Krasicia i Matriego można w sumie uznać za rozwiązanie do zaakceptowania. Matri od dłuższego czasu cieniuje, a Quag zaczyna się rozkręcać. W Napoli cała ofensywa opierała się na Hamsiku i Lavezzim od których Cavani głownie dostawał piłki. Zawodnicy obniżyli loty i Napoli z pewnego 3 miejsca musi stanąć na głowie by ostatecznie nie znaleźć się na 7. Jednak widać w żądaniach Napoli jakąś logikę - Melo i Krasic. Brakuje im kogoś szybkiego na prawe skrzydło, a w środku praktycznie poza podstawową 3 zawodników na zmianę nikogo nie ma.
W sumie poszedłbym na taki deal.
W sumie poszedłbym na taki deal.
- wojokamil
- Juventino
nie napisałem, że jest od dostawiania nogi
jak sam zauważyłeś jego atutem jest wykończenie. Dośrodkowania, to raczej nam nie idą, a siłę to i boriello ma (miał?) 
Mam wrażenie, że problem ze skutecznością u naszych zawodników bierze się ze zmęczenia, a nie braku umiejętności... Biegają jak nigdy przecież. A kreowania raczej już się nie nauczą, dlatego uważam, że bardziej nam potrzebna osoba, która to potrafi robić też z przodu.
Zawodnik genialny, ale za 14mln mniej niz napisali to chyba Lavezzi byłby do wzięcia z uwagi na klauzulę?

Mam wrażenie, że problem ze skutecznością u naszych zawodników bierze się ze zmęczenia, a nie braku umiejętności... Biegają jak nigdy przecież. A kreowania raczej już się nie nauczą, dlatego uważam, że bardziej nam potrzebna osoba, która to potrafi robić też z przodu.
Zawodnik genialny, ale za 14mln mniej niz napisali to chyba Lavezzi byłby do wzięcia z uwagi na klauzulę?
Ale chyba Matri dopiero przedłużył kontrakt, więc wątpie by jego poświęcali...Castiel pisze:Nie wiem...opcja z Cavanim wydaje mi się teraz bardziej prawdopodobna. To świetny zawodnik, a poświęcenie za niego Melo, Krasicia i Matriego można w sumie uznać za rozwiązanie do zaakceptowania. Matri od dłuższego czasu cieniuje, a Quag zaczyna się rozkręcać.
- bendzamin
- Redaktor
A po co nam kolejny bramkarz? Jest klasowy Gigi, ktoremu (odpukac) zdrowie znow dopisuje, jest bardzo dobry Storari i nawet, jesli Manninger odejdzie po sezonie, to mamy mlodych Branescu i Lealiego.pakman pisze: Rene Adler (Bayer Leverkusen)
Łukasz Fabiański (Arsenal Londyn)
Tez chyba nam nikogo z tej dwojki nie potrzeba. Prawa strone mamy swietnie obsadzona, lepiej sie rozejrzec za kims na srodek i lewa strone.pakman pisze: Jose Bosingwa (Chelsea Londyn)
Miguel (Valencia)
pakman pisze: Jefferson Farfan (Schalke 04 Gelsenkirchen)

Za nikogo z tej czworki bym sie na pewno nie obrazil, ale najwiekszy znak zapytania postawilbym przy Drogbie. On chyba tylko, jesli odszedlby Matri i przyszedl powiedzmy Cavani.
- Kuben
- Juventino
Przechodząc do nas też dopiero co przedłużył kontrakt Cagliari.wojokamil pisze: Ale chyba Matri dopiero przedłużył kontrakt, więc wątpie by jego poświęcali...
A może by tak 15/20 mln + Melo/Krasić by ściągnąć Lavezziego? Bo rzeczywiście ma on klauzule.wojokamil pisze: Zawodnik genialny, ale za 14mln mniej niz napisali to chyba Lavezzi byłby do wzięcia z uwagi na klauzulę?
bendzamin pisze:pakman pisze: Jefferson Farfan (Schalke 04 Gelsenkirchen)
Riccardo Montolivo (ACF Fiorentina)![]()

Tylko ten Kalou średnio pasuje, choć gdyby zadowolił się w miarę niskim kontraktem to czemu nie. W przyszłym sezonie będziemy walczyć na 37 frontach więc niezłych graczy do rotacji nigdy za wiele.
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- rh
- Juventino
Adebayor tez lata po wyrzeczeniach, a gwiazdą ligi był i swoje kosztował.[/quote]jareckik pisze:rh pisze:Najbardziej pasowalby Jovetic. Nici jednak z tego bo sam wczoraj powiedzial ze pomimo slabych wynikow nie ma zamiaru nigdzie odchodzic i przyszlosc wiaze z Viola. Tu pewnie nie ustrzelimy. Cavani tez pewnie odpada bo za mniej niz 30-40 baniek Napoli go nie pusci a tyle razy Marotta mowil, ze we wloszech nikt nie da za zawodnika wiecej niz 20-25mln. Moooooooooze Suarez... Liverpool w lm nie zagra, moze w PE. kto wie kto wie, choc i tak watpliwe by odszedl za mniej niz 30. Juz predzej bym stawial na Super Mario. Za 20 kilka baniek do wyciagniecia, wloch, mlody, gwiazda. PRAWIE wszystko sie zgadza. Marotta zaprzecza ale wcale bym sie nie zdziwil:)
nie wiek jakim trzeba byc optymista zeby myslec ze Chelsea wypozyczy Torresa. Takich zawodnikow sie nie wypozycza tylko sprzedaje. wyjatkiem byl zlatan, ktorego Barca po prostu chciala sie pozbyc. :naughty:
dobry przyklad. Bardzo lubie tego zawodnika. Troche o nim zapomnialem ostatnim czasem ale z mila checia bym go zobaczyl w naszych barwach. Torresa porownalem do zlatana bo o ile Adebayor w szczytowej formie kosztowal ( a raczej City zaplacilo) 29 baniek to Chelsea przeplacila wykladajac blisko 59. To dwa razy wiecej wiec trudno przypuszczac zeby teraz go oddala na wypozyczenie.
- wojokamil
- Juventino
o widziszKuben pisze:Przechodząc do nas też dopiero co przedłużył kontrakt Cagliari.wojokamil pisze: Ale chyba Matri dopiero przedłużył kontrakt, więc wątpie by jego poświęcali...

Jeśli mówisz o sprzedazy gdzies za granice Melo i Krasicia to jak najbardziej. Nie wiem, czy jest mozliwosc wymiany + doplaty w ramach kaluzuli... a poza tym, nie jestem zbytnio przekoanny oddawaniu rywalom z ligi zawodników od 'pewnego' poziomu.Kuben pisze:A może by tak 15/20 mln + Melo/Krasić by ściągnąć Lavezziego? Bo rzeczywiście ma on klauzule.wojokamil pisze: Zawodnik genialny, ale za 14mln mniej niz napisali to chyba Lavezzi byłby do wzięcia z uwagi na klauzulę?
- Sorek21
- Juventino
Mercato coraz bliżej więc niebawem zacznie się to wkurzające dziadowanie i targowanie o każdy milion euro.Skoro pisze się o 80mln euro to Marrotta powinien lecieć do Liverpoolu i zapytać o Suareza.Będą chcieli 30mln to wywalić taką kwotę na stół i po prostu sfinalizować transfer a nie katować nas całymi tygodniami.