Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2012, 09:49

Giovani pisze:panowie, mógłby ktoś rzucić taką statystyką ?
Według transfermarkt, Jovetić ma 6 asyst, a, Lewandowski 8.

Obrazek
postscriptum

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2012, 09:57

Lewandowski też ma więcej strzelonych bramek bo aż 20 to tyle co Matri, Pepe i Vucinić razem wzięci :)

evilboy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2012, 10:17

Również polemizowałbym na temat Lewandowskiego. To nie jest typowy striker, bo często cofa się po piłkę, dużo biega i rozgrywa.

Sugerowanie się statystykami, szczególnie tak ubogimi jak bramki/asysty to głupota w każdym przypadku, a już na pewno przy porównywaniu piłkarzy z dwóch różnych lig, których drużyny zajmują całkowicie odmienną pozycję w tabeli. Może sprowadźmy jakiegoś piłkarza z ligi w Zimbabwe, bo będzie miał więcej goli i asyst?

Wracając do kwestii transferu Lewego do Juventusu - poszukujemy obecnie jakiegoś skutecznego egzekutora, a Polak wg mnie nim nie jest. O ile świetnie pracuje w ataku, o tyle do samej skuteczności można mieć wiele zastrzeżeń. Póki co jest ona na poziomie tej prezentowanej przez Quagliarellę - czyli co najwyżej średnia. A skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać :wink:

"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
PawSt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2012, 10:42

Naprawdę rozmawiamy o Lewym? :)
Wiem że to świetny grajek, naprawdę dawno takiego zawodnika nie mieliśmy, ale wydaję mi się że do serie A się lekko nie nadaje. Ogólnie uważam że Borussia i bundeskopanka to chyba najlepsze miejsce dla niego. Odnalazł się tam świetnie i mam nadzieję że w przyszłym sezonie tam zostanie. Przypominam że to dopiero pierwszy taki sezon Lewego!

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2012, 11:34

Marotta pisze: Jeśli Del Piero opuści Juventus, będziemy pracować nad tym, by w jak najlepszy sposób uzupełnić lukę w drużynę, choć wiadomo - nie jest łatwo znaleźć następcę tak klasowego mistrza".
Czyli juz mozecie byc pewni od czego bedzie zalezec czy w te Mercato przyjdzie klasowy napastnik...
Naprawde mam wrazenie, ze Mierny sie niczego nie nauczyl. Jak by Conte mial jakiekolwiek bramkostrzelnego napastnika, potrafiacego wykorzystac sytuacje pod bramka a nie spaprac strzalem 30cm od bramki jak Matri to nie bylo tylu remisow, jak Del Piero nie odejdzie to kolejny sezon moze tak ponownie wygladac..

Swoją drogą nie wiem, czy dyrektor generalny powinien wypowiadac takie slowa: "Nie skupiamy się na dynamice przyszłości, lecz myślimy o teraźniejszości. Obecnie chcemy zamienić nasze marzenia na rzeczywistość".
Ale coz, lepiej zalatwiac transfery 30stego w ostatni dzien mercato jak juz wszystko wykupione :prochno:

KLIK ==>www
@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2012, 11:45

Szczerze powiedziawszy głupotą byłoby odejście Lewego z Borusii. Jest jeszcze młody. Tam ma szansę rozwoju, ma pierwszy plac w drużynie która znowu może zdobyć mistrzostwo Niemiec. Jeśli odejdzie do "lepszego" klubu, może stracić regularną grę i jego piłkarski rozwój się zatrzyma... Lepiej niech jeszcze co najmniej jeden sezon zostanie tam gdzie jest...

ObrazekObrazekObrazek
mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2012, 11:45

Bartek88 pisze:
Marotta pisze: Jeśli Del Piero opuści Juventus, będziemy pracować nad tym, by w jak najlepszy sposób uzupełnić lukę w drużynę, choć wiadomo - nie jest łatwo znaleźć następcę tak klasowego mistrza".
Czyli juz mozecie byc pewni od czego bedzie zalezec czy w te Mercato przyjdzie klasowy napastnik...
mi się wydaje, ze od odejścia Alexa zależy tylko tyle czy będziemy szukać jego następcy, a nie to czy będziemy szukać snajpera. Inną charakterystykę ma Del Piero, a inną ktoś typu Trezeguet. Szukać 'nowego Treza' musimy swoją drogą, a w razie odejścia Alexa, trzeba będzie znaleźć kogoś też i na jego zastępcę. Tak ja to rozumiem - a przynajmniej tak chcę to rozumieć, bo Twoja wersja niestety też jest prawdopodobna

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2012, 11:53

evilboy pisze:Również polemizowałbym na temat Lewandowskiego. To nie jest typowy striker, bo często cofa się po piłkę, dużo biega i rozgrywa.

Sugerowanie się statystykami, szczególnie tak ubogimi jak bramki/asysty to głupota w każdym przypadku, a już na pewno przy porównywaniu piłkarzy z dwóch różnych lig, których drużyny zajmują całkowicie odmienną pozycję w tabeli. Może sprowadźmy jakiegoś piłkarza z ligi w Zimbabwe, bo będzie miał więcej goli i asyst?
Z tym, że ligi Zimbabwe nie można porównać do włoskiej. Co innego niemiecka, bo poziom jest zbliżony.

Aczkolwiek w pewnym stopniu się z Tobą zgadzam.

jareckijuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2012, 12:33

Niech Lewy zostanie jeszcze tam gdzie jest na sezon albo dwa i wtedy ewentualnie można by myśleć o transferze. To dopiero jego pierwsze dobre sezony i nie życzę mu źle, ale jest młody i jeszcze dużo pracy przed nim ;)

Z Juventusem od 2004 roku!
PawSt

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2012, 12:39

Giovani pisze:
evilboy pisze:Również polemizowałbym na temat Lewandowskiego. To nie jest typowy striker, bo często cofa się po piłkę, dużo biega i rozgrywa.

Z tym, że ligi Zimbabwe nie można porównać do włoskiej. Co innego niemiecka, bo poziom jest zbliżony.

Aczkolwiek w pewnym stopniu się z Tobą zgadzam.
To ja pójdę jeszcze dalej, może i liga niemiecka jest zbliżona do włoskiej, natomiast jeśli chodzi o gre defensywną to Lewy we włoszech nie miałby łatwego życia. Nie ujmując graczom takim jak Hummels, który nie wątpliwe ma talent, ale zdarzają się mu straszne wpadki i zniżki formy a mimo to uważany jest za jednego z najlepszych defensorów bundeskopanki. To coś mówi jednak o poziomie defensorów lub też o stylu gry. Lewy tam się naprawdę ma dobrze, to już nie chodzi o to czy jakby przeszedł to innej ligi to usiadły by z miejsca na ławce i musiał walczyć o "11" to chodzi oto że np angielska liga mogłaby mu zrobic po prostu "krzywde" :]

Mate.G

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2012, 14:05

Tevez w podstawowej 11.
Strzelił gola, gra dobrze, bramka bardzo ładna-bomba z trudnej pozycji
Gdyby Lewy grał w Juve było by extra ze względu na to, że media zainteresowałyby się ligą włoską, a mecze Juventusu zawsze by transmitowała polska telewizja (Polsat)

eXoN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2012, 14:15

Mate.G pisze:Tevez w podstawowej 11.
Strzelił gola, gra dobrze, bramka bardzo ładna-bomba z trudnej pozycji
Aguero jeszcze ładniej :bravo: Jedno jest pewne, trzeba sprowadzić jakość. Grę drużynową już mamy, serce i zaangażowanie też, ale żeby ugrać coś w LM potrzebni są tacy piłkarze jak Aguero/Tevez a z naszych realnych nazwisk Jovetic/Suarez.

Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy!
Giampiero Boniperti
Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2012, 14:50

Szkoda, że nie ma takiej możliwości by sprowadzić jednocześnie Cavaniego i Joveticia oraz przesunąć Mirko na prawe skrzydło...to by wtedy było...

Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2012, 15:08

mati888 pisze:
Bartek88 pisze:
mi się wydaje, ze od odejścia Alexa zależy tylko tyle czy będziemy szukać jego następcy, a nie to czy będziemy szukać snajpera. Inną charakterystykę ma Del Piero, a inną ktoś typu Trezeguet. Szukać 'nowego Treza' musimy swoją drogą, a w razie odejścia Alexa, trzeba będzie znaleźć kogoś też i na jego zastępcę. Tak ja to rozumiem - a przynajmniej tak chcę to rozumieć, bo Twoja wersja niestety też jest prawdopodobna
No wlasnie tutaj trzeba sobie odpowiedziec na pytanie dlaczego Del Piero nie gra - bo jego charakterystyka nie pasuje do charakterystyki taktyki Conte :/ Wiec po co nam ktos taki? Jako jokera mamy sciagnac klasowego zawodnika na lawke? Wydaje sie malo racjonalne, wiec z czystej dedukcji wynika, ze chodzi po prostu o zawodnika klasy Del Piero :?

Ale jedno wiem na pewno, w te mercato juz nie bedzie taryfy ulgowej, juz nie bedzie, ze nie gramy w pucharach, nie mamy pieniedzy a co za tym idzie Marotta bedzie mogl pokazac w 100% swoje mozliwosci i umiejetnosci - a jeszcze za tym idzie pelne prawo do krytyki bez jakichkolwiek taryfy ulgowej. Już nie mogę się doczekać :C :dance:

KLIK ==>www
jeshu

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2012, 20:07

@Maras@ pisze:Szczerze powiedziawszy głupotą byłoby odejście Lewego z Borusii. Jest jeszcze młody. Tam ma szansę rozwoju, ma pierwszy plac w drużynie która znowu może zdobyć mistrzostwo Niemiec. Jeśli odejdzie do "lepszego" klubu, może stracić regularną grę i jego piłkarski rozwój się zatrzyma... Lepiej niech jeszcze co najmniej jeden sezon zostanie tam gdzie jest...
Szczerze tak samo myslalem, jak odchodzil z Lecha. Wydawalo mi sie, ze Borussia moze byc jeszcze zbyt klasowym zespolem, bo zagral tylko jeden bardzo dobry sezon w polskiej pierwszej lidze. Ale jak widac Lewy to talent, ktory w blyskawiczny sposob odnalazl sie i w lidze niemieckiej jak i w lm. Wcale nie stracilibysmy na jakosci kupujac go. A ponoc nie moze sie dogadac co do nowego kontraktu .. ;-) I prosze was, nie mowcie ze nie jest dobrym zawodnikiem w linii ataku, bo strzela i asystuje i to w przyzwoitej liczbie jak i lidze.

Zablokowany