Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 21:40

Sytuacja Farfana była obgadywana pare stron wcześniej. On chce 6 mln ale od Schalke bo średnio mu sie widzi zostawać w tym klubie. Myśle, że 3,8 melona i byc może Peruwiańczyk oferte by przyjął.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 21:41

stahoo pisze:
mateusz6 pisze: Do tego Asamoah oraz Gio i to by była ekipa na co najmniej 1/4 LM, a może nawet lepiej.
Proszę, nie używajcie takich zwrotów. LM to przede wszystkim loteria i forma dnia. Najlepszy przykład to City, tudzież APOEL...

Co do Farfana, to ściema z tym jego kontraktem, ta kwota to były pewnie zarobki przez okres dłuższy niż 1 sezon.

http://intermediolan.com/aktualnosci.php?c=1&n=6844
No trochę za daleko idące stwierdzenie. Nie wydaje mi się, żeby obecność np. teraz w półfinałach barcy, realu czy bayernu była dziełem przypadku.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
jaqb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 21:42

stahoo pisze:
mateusz6 pisze: Do tego Asamoah oraz Gio i to by była ekipa na co najmniej 1/4 LM, a może nawet lepiej.
Proszę, nie używajcie takich zwrotów. LM to przede wszystkim loteria i forma dnia. Najlepszy przykład to City, tudzież APOEL...
apoel jak apoel, wiadomo było, że oni dostaną w maskę prędzej czy później, ale radzę sobie przypomnieć, jakim składem, z barosami i luisami garciami, liverpool wygrywał w 2005. inna rzecz, że oczywiście nie było wtedy drużyn, które tak by odstawały od reszty jak teraz real i fcb

jak suarez to nie jojo, proste, dwóch transferów za dużą kasę nie będzie, dlatego mi się generalnie podoba ten pomysł z wypożyczeniem torresa. co do prawej strony, to forma quagliarelli wyraźnie rośnie, choć nadal maści on setki na potęgę. może warto by było go wypróbować w miejsce pepe?

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 21:50

Dante93 pisze:Sytuacja Farfana była obgadywana pare stron wcześniej. On chce 6 mln ale od Schalke bo średnio mu sie widzi zostawać w tym klubie. Myśle, że 3,8 melona i byc może Peruwiańczyk oferte by przyjął.
Jakby już u nas dostał kontrakt to na pewno niższy niż Pirlo...

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 21:54

Jovetic i Torres na wypożyczenie to najlepsza opcja.

Z prawym skrzydłem jest ten problem, że często gramy 3-5-2 gdzie wtedy taki Farfan się znajdzie ?
Nie wiadomo co Conte wymyśli, może 4-3-1-2 ? Jestem pewien, że będziemy grali 3 w środku pomocy ale trudno przewidzieć taktykę.

Biorąc za przykład obecny sezon..ciężko powiedzieć czy będziemy poszukiwali kogoś na prawe skrzydło. Jeżeli już to całkiem możliwe że ściągniemy kogoś młodego i taniego.

Moja wymarzona opcja to
- Jovetić (całkiem realne)
- Torres ( wypożyczenie całkiem realne)
- Asmoah
- jakiś solidny obrońca
- młodzież (Leali, Verratti, Pogba)

Całego składu nie przebudujemy w jeden sezon, ale takie transfery dałyby nam naprawdę szeroki wachlarz możliwości w ataku a finansowo wygląda też to bardzo ciekawie. (biorąc pod uwagę kwoty za zawodników i kontrakty)

rh

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 22:03

bez jaj... jak mozna wierzyc w to, ze Chelsea odda Torresa i do tego na wypozyczenie? no litosci:) Asamoah, Gio czy Suarez to moze i przejdzie.

oby przyszly sezon nie potoczyl sie jak w przypadku napoli. chodzi mi o zbyt krotka kadre. na gwalt trzeba ŚO, LO, SP i napastnika. jestem mardzo ciekawy jak zadziala Marotta

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 22:05

rh pisze:bez jaj... jak mozna wierzyc w to, ze Chelsea odda Torresa i do tego na wypozyczenie? no litosci:) Asamoah, Gio czy Suarez to moze i przejdzie.

oby przyszly sezon nie potoczyl sie jak w przypadku napoli. chodzi mi o zbyt krotka kadre. na gwalt trzeba ŚO, LO, SP i napastnika. jestem mardzo ciekawy jak zadziala Marotta
Dla Torresa niedługo w Chelsea po prostu nie będzie miejsca i lepiej oddać go na wypożyczenie i liczyć że się przełamie i odzyska się trochę kasy niż sadzać go na ławce.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 22:20

Jeśli już mowa o Hiszpanach to niejaki snajper z Bilbao ma kontrakt do 2013r. Tylko czy byłby skory do przejścia do Serie A? Gażę i perspektywy miałby nieporównywalnie większe niż w swoim obecnym klubie.
Farfan? OK

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 22:50

Łukasz pisze:25 i Fiorentina ewentualnie może się zacząć zastanawiać (bo mają perspektywicznego Ljajicia). Realnie ~30.
Realnie to Viola może liczyć od Juve na nie więcej niż 20 mln. A jak się znajdą inni chętni z grubszym budżetem to cóż, poszuka się kogoś innego. Jedni to nazywają brakiem umiejetności Marotty w wydawaniu większych piniędzy na jednego zawodnika, ja-rozsądkiem.
Kuben pisze:Że co? Nie uważamy chyba Mirko za dobrego piłkarza? Jego poziom nie jest wyższy od poziomu jego kolegi z drugiej strony czyt. Pepe. Na cały mecz zagra jedną max 2 fajne piłki i ot cała jego przydatność, chociaż... z Milanem zagrał fajne 15 min pierwszej części dogrywki
Obejrzyj sobie jeszcze raz mecz z Fiorentiną, gol i po jego 3 podaniach (formalnie dwóch asystach) padły kolejne. Zgadzam się, że bywa chaotyczny, niemniej marzec w jego wykonaniu bardzo dobry. Jak dla mnie piłkarz tamtego miesiąca, choc wygrał chyba Alex, który faktycznie jak na ilość minut zrobił sporo.
Kuben pisze:
Łukasz pisze:Swoją drogą - wcześniej coś tam o Montolivo przebąkiwaliście... Mam szczerą nadzieję, że do nas nie trafi.
A dlaczego? Pogardziłbyś nim za darmo?
No właśnie, Włoch (co wbrew pozorom jest istotne), coś tam umie, jego agent twierdzi, że nikt mu nie da tyle co dała Viola, więc chyba nie będzie miał wygórowanych wymagań. Przyznam że podobała mi się (mimo wszystko) jego gra na MŚ, Pirlo to nie jest, ale od biedy spokojnie moze go zastąpić, w sensie długiego sezonu, bo drugiego takiego jak Andrea się nie znajdzie. Mi się wydaje, że kogo wymyśli Beppe to środka pomocy to będzie dobrze. Jakoś jestem spokojny o tę formację, bo póki co mu z tym idzie. Najpierw Aquilani który jako wypożyczenie byl niezłym ruchem, potem genialne zagrania z Pirlo i Vidalem, na Pazienzie tak czy siak zarobimy. Ten Padoin może bez szału, ale to już bardziej pomysł Conte.
jakku1 pisze:3. Dzeko bedzie do wyciagniecia z City. Kibice klubu z Manchesteru juz szykuja sie do sprzedazy tego napastnika. Mowi sie o dosc niskich kwotach w dodatku - ok. 20m. Chlopak po pierwsze troche zawiodl, po drugie nie chce chyba dalej tam grac.
Zawiódł jak zawiódł, no ale w MC mają swój świat, większe wymagania niż forumowicze juvepoland :) Nie chce tam grać? No tak, przecież zawsze marzył o Włoszech ;)
deszczowy pisze:
postscriptum pisze:Gadacie na tych skrzydłowych ciągle, jak dla mnie są git ;) Pepe zresztą pokazał to w meczu z Lazio a Vucinić w meczu z Milanem.
Rozumiem, że to są jedyne mecze, jakie widziałeś w ich wykonaniu w tym sezonie?
Jeden 6 bramek i 4 asysty, drugi 7 goli i 5 asyst. Szału nie ma, ale nie ma też co psioczyć. Ja wiem że niektórzy uważają, że Simone z początku sezonu to wypadek przy pracy i normalnie tak nie gra, ale jest jak jest i należy się z tym pogodzić.
Łukasz pisze:Tak, przeciętny, niepewny, chimeryczny i przereklamowany. Jest młodszy od Pirlo i ktoś w zarządzie mógłby jeszcze wpaść na szatański plan, że mógłby po nim "przejąć pałęczkę"... Obdarzenie go zaufaniem i powierzenie rozegrania to strzał w stopę. Wiem, że ławka to nie pierwszy skład, ale lepiej nie kusić losu. Oby Monto trzymał się z dala od Juve. Dawać Verrattiego - młody, ma smykałkę do bycia pod grą i fajne podanie, a do tego Juventino.
A wiesz, że miałem taki pomysł kiedyś? :) Czemu Varratti to "Juventino", bo nie kumam?
Ouh_yeah pisze:Ach, gdyby tak kupili Lewandowskiego to by się skończyły problemy z transmisjami a wszyscy kibice w Polsce wiedzieliby jakim ustawieniem gra Conte, kto to jest Barzagli i o co naprawdę poszło w Calciopoli.
No z pół roku by im zeszło żeby sie przestawić. Już widzę te artykuły: "Czemu gra Matri a nie Robert?"
Łukasz pisze:Wypowiadał się, że był fanem (plakat DP i takie tam).
Aha, ale kto go tam wie. Nie będę się lepiej przyznawał jakie ja miałem plakaty mając 11-12 lat i będąc na etapie Bravo Sport...
zahor pisze:podobnie zresztą jak Pepe, który przypomina mi coraz bardziej Stankovicia - miewa dni, czy wręcz pojedyncze strzały z najwyższej półki, ale 95% czasu który spędza na boisku zwyczajnie marnuje.
Pomijając koszulkę jaką nosi Serba, to jakby Pepe usłyszał że jest porównywany do Stankovicia, to pewnie by się nie obraził.
Kucharius1 pisze:Nikt nie pisze że Mirko jest gwiazdą zespołu. Nie gra równo przez całe 90 min, zazwyczaj po 60 min jest wyeksploatowany, zdarza się że człapie po boisku i strzela w trybuny, ale te 2-3 <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> piłki dobra do napastnika na mecz i gdyby był tam topowy snajper , miałby najwięcej asyst w lidze. Pepe to rzemieślnik, piszesz że zawinił przy wielu golach. Poza jednym żaden mi się nie przypomina, więc odśwież moją pamięć.
Tu akurat masz sporo racji. Mecz z Genoą np.: Mirko posłał dwie śwoietne piłki w pierwszej połowie, ale akurat Marchisio i Matri ich nie wykorzystali, ogółnie trochę by się nazbierało. Inna rzecz, że też sam mógłby być bardziej skuteczny. Tak czy siak myślę, że Pepe, Matri, Mirko, może Fabio dalej będą ważnymi postaciami w przyszłym sezonie, co nie znaczy że atak nie potrzebuje wzmocnień. Ogólnie to nie masz co się produkować, tu jest taka tendencja, że nawet jak Juve dowiezie pierwsze miejsce to pojawią się głosy, że serie a jest najsłabsza w historii i potrzeba transferów za 100 mln.

Lewandowski jednosezonowy? No chyba już dwusezonowy, ale sam nie wiem czy dałby radę w Juve.

postscriptum

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2012, 08:25

Obrazek

Chciałbym go w biało-czarnych :pray:

JEST POLAKIEM! i strzela prawie tyle bramek co Marti i Dżeko razem wzięci do tego jest baaardzo młody... czego można więcej chcieć?

Transermarkt wycenia go na 15 mln Euro

Wychodzi na to, że jest lepszym napastnikiem niż Jojo ;)

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2012, 09:08

Też bym go chętnie zobaczył w Juve, bardzo dobry napastnik. (Stawiam trzy pięćdziesiąt, że zaraz pojawią się komentarze że jest za słaby, bo jest Polakiem.)

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2012, 09:19

postscriptum pisze: Chciałbym go w biało-czarnych :pray:
Wychodzi na to, że jest lepszym napastnikiem niż Jojo ;)
No to wychodzi na to, że chyba tylko Ty. Już nie kombinujmy tak. Marotta nawet w jego stronę nie spojrzał...obojętne którym okiem. Lepszy od Joveticia? Odważne stwierdzenie chociaż statystyki to potwierdzają. Nie liczyłbym jednak na kariere Lewandowskiego w Serie A ... wciąż wydaje mi się, że nie dałby sobie rady w Calcio.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2012, 09:35

Co za bredniem, jak można na podstawie statystyk porównywać dwóch zupelnie różnych napastników pełniących inne role w ataku.

Lewandowski to typowy snajper , oczywiście dużo potrafi ale to człowiek , którego pierwszy i czasami jedynym zadaniem jest strzelanie.

Jovetić ma więcej zadań , zazwyczaj gra jako support striker, skrzydłowy ataku czy ofensywny bardzo wysoko ustawiony pomocnik. On ma rozgrywać, podawać itd. Lewandowski żyje z podań, w przypadku walenia głową w mur defensywy przeciwnika mało zdziała. Jovetić to zawodnik , który jednym zagraniem potrafi zmienić sytuację patową.

A i pod względem umiejętności czystko piłkarskich Jovetić jest po prostu lepszy piłkarzem.

postscriptum

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2012, 09:39

Wiem, że Juve nawet pewnie nie wie, że ktoś taki jak Lewandowski istnieje. A my potrzebujemy kogoś kto strzela bramki czy podaje piłki? zdaje się, że pomoc mamy świetną ;)

Giovani

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2012, 09:39

Virgil pisze:Co za bredniem, jak można na podstawie statystyk porównywać dwóch zupelnie różnych napastników pełniących inne role w ataku.

Lewandowski to typowy snajper , oczywiście dużo potrafi ale to człowiek , którego pierwszy i czasami jedynym zadaniem jest strzelanie.

Jovetić ma więcej zadań , zazwyczaj gra jako support striker, skrzydłowy ataku czy ofensywny bardzo wysoko ustawiony pomocnik. On ma rozgrywać, podawać itd. Lewandowski żyje z podań, w przypadku walenia głową w mur defensywy przeciwnika mało zdziała. Jovetić to zawodnik , który jednym zagraniem potrafi zmienić sytuację patową.

A i pod względem umiejętności czystko piłkarskich Jovetić jest po prostu lepszy piłkarzem.
Polemizowałbym, na jakiej podstawie tak sądzisz ? Jestem ciekawy, po ile asyst w tym sezonie mają obaj ci panowie, mógłby ktoś rzucić taką statystyką ?

Że Lewandowski żyje z podań ? Ile meczów w jego wykonaniu oglądałeś ?

Zablokowany