Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 17:02

Kucharius1 pisze:
Wymień kogoś na prawy atak, by był realnym transferem, był dużo lepszy w ataku i przy okazji równie dobrze grał w obronie.
Suarez, najlepsze lata jak do tej pory spedził w Ajaxie , grając jako prowskrzydłówy, również udzielając sie w obronie.

Kolejny hatem Ben Arfa, grający prawoskrzydłowego w Newacastle, strzelający , asystujący i również udzieljący sie w obronie. Jak by chcieli to by znaleźli wiele więcej nazwisk lepszych niż Pepe do pierwszej 11.
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2012, 17:32 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 17:10

Cabrini_idol pisze:
Kucharius1 pisze:
Wymień kogoś na prawy atak, by był realnym transferem, był dużo lepszy w ataku i przy okazji równie dobrze grał w obronie.
Suarez, najlepsze lata jak do tej pory spedził w Ajaxie , grając jako prowskrzydłówy, również udzielając sie w obronie. Jak by chcieli to by znaleźli wiele więcej nazwisk lepszych niż Pepe do pierwszej 11.
Ostatnie zdanie nieźle pojechałeś.

Lubię Luisa i z pewnością byłby to transfer zadowalający. W obronie raczej nie wypruwa sobie żył , ale to i tak zmiana na plus.

Tylko jeśli chodzi o jego transfer do Juve to jest typowany do gry na środku, na którym gra w LFC i ostatni sezon w Ajaxie bodajże.

Ben Arfa ma byc gwarantem lepszej gry ? W OM po początkowym błysku zawodził, w Anglii zawodził a ostatnio zagrał 6-7 fajnych meczów, czyli wcale nie lepiej niż Mirko po którym jedziesz.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 17:16

Ale Arfa jest lepszym pikarzem niż Pepe, bardziej kreatywnym , i co najważniejsze skrzydłowym z prawdziwego zdarzenia, dryblującym, dogrywającym i szybkim a nie klockowatym. Chociaż po ostatnich doświadczeniach z Elija, być może ryzyko było by za duże.

Zresztą, chodzi o to, że nasza siła ofensywna musi się zwiększyć a pozostawienie w pierwszej 11 Matriego czy Pepe tego nie gwarantuje.
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2012, 17:32 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 17:21

Ciężko jest z dobrym prawoskrzydłowym. Suarez grywał tak w Ajaksie, ale to nie do końca jego pozycja. Ben Arfa (co wy dzisiaj tak te literki przestawiacie?) to efekciarz, jest szalenie nierówny, poza tym w każdej drużynie miał problemy aklimatyzacyjne. Ja widzę tak naprawdę tylko jednego grajka, który dodałby naszemu prawemu skrzydłu mocy, ale jest chyba poza naszym zasięgiem... Może Ramirez? Ale on jakoś niepokojąco kojarzy mi się (może niesłusznie) z Martinezami i Almironami.
stahoo pisze:A Joveticia nie można ustawić na prawej stronie?
Już to było wałkowane... Można, ale to nie jest najlepszy pomysł. Zagrał na prawym skrzydle niegdyś kilka meczów w kadrze, w tym sezonie raz wystąpił tak w Violce, ale to nie jest jego pozycja... Pod wieloma względami jest podobny do DP, pod tym też... Widziałeś kiedyś Aleksa na prawym ataku w trzyosobowej formacji? Obaj czują się dobrze po lewej stronie, kiedy mają możliwość złamania akcji na prawą nogę. Warto też podkreślić, że Jove ma słabszą lewą nogę od DP.
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2012, 17:42 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 17:32

A Joveticia nie można ustawić na prawej stronie?

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 17:59

Cabrini_idol pisze:Pepe matri ? nie ale niestety z nimi nie zwojujemy europy.
Oj już przestań. Milan dzielnie walczył z Barcą z Bonerą i Antoninim [MVP pierwszego meczu!] :prochno: Gdyby dodać do tego pomniki Seedorfa, Nesty czy Ambrosiniego to myślę, że na pewno nie będziemy się za rok wstydzić.

A tak po prawdzie to już w tej chwili rola w drużynie Pepe i Matriego jest bardzo ograniczona i raczej po mercato to się nie zmieni in plus.
PS. Bonucci koniecznie chce zagrać z Ceseną więc będziemy mieli kolejnego zamaskowanego fightera!

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 18:22

Ouh_yeah pisze:
Cabrini_idol pisze:Pepe matri ? nie ale niestety z nimi nie zwojujemy europy.
Oj już przestań. Milan dzielnie walczył z Barcą z Bonerą i Antoninim [MVP pierwszego meczu!] :prochno: Gdyby dodać do tego pomniki Seedorfa, Nesty czy Ambrosiniego to myślę, że na pewno nie będziemy się za rok wstydzić.
Ale mnie nie zadowoli przegrana 3 : 1 na CN z barca za rok po pieknej walce , i bronieniem się 10 zawodnikami. Ja wymagam troszkę więcej od być może przyszłego Mistrza i zdobywcy PW szczególnie w ofensywie. Poza tym nie chcę żeby Juve popełniło ten sam bład co Rossoneri. My mamy się wzmacniać i ukształtować drużyne na kilka dobrych lat.

Obrazek
alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 18:30

jakku1 pisze:3. Dzeko bedzie do wyciagniecia z City. Kibice klubu z Manchesteru juz szykuja sie do sprzedazy tego napastnika. Mowi sie o dosc niskich kwotach w dodatku - ok. 20m. Chlopak po pierwsze troche zawiodl, po drugie nie chce chyba dalej tam grac. Wydaje mi sie to wszystko dziwne, bo z tego wynika, ze jedynym napastnikiem, ktory zostanie w City bedzie Aguero... No nic, pozyjemy zobaczymy.
Po ostatnich akcjach z Balotellim myślałem, ze to koniec spekulacji. Mario odejdzie, ktoś przyjdzie, ale Edin zostanie. A jednak. Plotka o Dzeko nigdy nie umrze.

Móglby przyjść. Tak się napaliłem w lecie 2010, że kot dostał na imię Edin.

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 18:37

No to Rossiemu dziękujemy chyba na zawsze
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... e-ligament

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 18:59

Nie powiem, zasmucila mnie informacja o Rossim :| Nadał pokładalem w nim pewne nadzieje, a tu niestety trzeba pożegnać sie z tematem jego przejścia. A szkoda.
Cóż, w mojej opini ciekawą opcją byłoby podpisanie Farfana i kupienie kogoś na środek napadu. Prawego skrzydla ataku bez wątpienia rownież szukamy, a ciężko uwierzyć, że wydamy pieniądze i na strikera i na bocznego.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 19:12

alina pisze:Tak się napaliłem w lecie 2010, że kot dostał na imię Edin.
A myślałem, że to ja jestem napalony na Joveticia, jednak nikt u mnie w domu nie dorobił się ksywy Stevan... jeszcze... :)
Virgil pisze:No to Rossiemu dziękujemy chyba na zawsze
http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... e-ligament
Uuu... :/

Rossi odpadł, zostaje.. wiadomo, kto :smile:
Obrazek

Obrazek
Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 19:15

Nie chcę żeby to zabrzmiało jakoś brutalnie, ale lepiej, że to się stało teraz jak mielibyśmy go kupić i tego żałować. Już chyba możemy o Rossim zapomnieć. Szkoda, wydawał się idealnym i naturalnym następcą Del Piero.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nie chcę żeby to zabrzmiało jakoś brutalnie, ale lepiej, że to się stało teraz jak mielibyśmy go kupić i tego żałować. Już chyba możemy o Rossim zapomnieć. Szkoda, wydawał się idealnym i naturalnym następcą Del Piero.

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Dante93 pisze:Nie powiem, zasmucila mnie informacja o Rossim :| Nadał pokładalem w nim pewne nadzieje, a tu niestety trzeba pożegnać sie z tematem jego przejścia. A szkoda.
Cóż, w mojej opini ciekawą opcją byłoby podpisanie Farfana i kupienie kogoś na środek napadu. Prawego skrzydla ataku bez wątpienia rownież szukamy, a ciężko uwierzyć, że wydamy pieniądze i na strikera i na bocznego.
W ogóle dziwie się wam, że braliście pod uwagę jego kandydaturę w kontekście Mercato. Po doświadczeniach z Andrade zawodnicy po zerwanych więzadłach powinni chyba jednak być z góry odrzucani. Zaraz podacie przykłady DP i Quaga, ale to jest inna sytuacja, oni już byli w naszym klubie a płacenie milionów za piłkarzy z zerwanymi więzadłami to jednak przesada.
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2012, 19:18 przez jareckik, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 19:16

Zablokowany