Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 15:43

postscriptum pisze:Jesteśmy też lepsi od Napoli, który podobno ma świetnych napastników, a przegrali z nami 3-0, a my przecież nie mamy żadnego dobrego napastnika, a skrzydła kuleją.
Cała wypowiedź jest ciekawa, ale to tutaj to wręcz esencja. Wygraliśmy 3-0 czyli wynika z tego że nasi napastnicy i skrzydłowi mają wyższe umiejętności indywidualne niż ich vis-a-vis z Neapolu. Jeżeli tak, to ewentualnych wzmocnień w ataku powinniśmy koniecznie szukać wśród Niemców. Czemu akurat tam? No bo skoro oni wygrali na mundialu 4-0 z Argentyną, która miała w kadrze Messiego, Teveza, Aguero, Pastore i Milito, to jak potężni muszą być w takim razie ichni napastnicy !!

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 15:44

postscriptum pisze:1 miejsce w lidze i finał w pucharze włoch udowadnia, że jesteśmy świetnym zespołem. Jesteśmy lepsi od Milanu, który dotarł do ćwierćfianłu i gdy by zamiast Barcy trafili na Chelsea to teraz by byli w półfinale. Jesteśmy też lepsi od Napoli, który podobno ma świetnych napastników, a przegrali z nami 3-0, a my przecież nie mamy żadnego dobrego napastnika, a skrzydła kuleją. A do tego mamy najlepszą obrone w Europie, nikt nie ma tak mało straconych bramek jak Juventus.
Milan zdziesiątkowany kontuzjami, bez Boatenga Cassano i Silvy ,najważniejszych graczy poza Ibra w zespole. nie srajmy wyzej niz widzimy. Liga Włoska jest słaba i w kryzysie. Fakt gramy dobrze i regularnie punktujemy. Ale nie jesteśmy jeszcze na tym poziomie co czołowka europejska, może i w obronie tak, ale w sile ofensywnej jesteśmy bardzo przecietni. Pepe matri ? nie ale niestety z nimi nie zwojujemy europy.

Obrazek
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 15:46

Cabrini_idol pisze:
postscriptum pisze: Skrzydła są ok.
Chlopaki nie zartujcie tutaj na forum, a wezcie się za ogladanie meczów nie tylko z takimi zespołami jak Milan , Lazio ale przede wszystkim z ogórkami, wtedy zobaczycie te wasze GIT skrzydła.

Widzę że kolega musi sobie podreperować ego na forum ;-) W tym sezonie nie widziałem tylko meczu z Novarą , ale Ty wiesz lepiej, bo skoro mam inne zdanie niż Ty , to muszę być dzieciakiem który nic nie wie o bożym świecie. Podejrzewam że to Ty nie powąchałeś nawet w życiu Turyńskiego powietrza, a się mądrzysz jakbyś co weekend pokrzykiwał na curva nord ;-)

Chłopaku weź się za oglądanie bo Mirko to akurat co mecz stwarza kolegą z zespołu 2 - 3 sytuacje na zdobycie bramki.

Jestem za wymianą środkowego i prawego napastnika ale tylko jeśli miałby przyjść ktoś równie pracowity w obronie co Pepe a przy tym dużo skuteczniejszy w ataku. No i co ? Wielu masz takich kandydatów ?

Gwiazda na środek napadu, a reszta według możliwości i potrzeb.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 15:49

Cabrini_idol pisze:
postscriptum pisze:1 miejsce w lidze i finał w pucharze włoch udowadnia, że jesteśmy świetnym zespołem. Jesteśmy lepsi od Milanu, który dotarł do ćwierćfianłu i gdy by zamiast Barcy trafili na Chelsea to teraz by byli w półfinale. Jesteśmy też lepsi od Napoli, który podobno ma świetnych napastników, a przegrali z nami 3-0, a my przecież nie mamy żadnego dobrego napastnika, a skrzydła kuleją. A do tego mamy najlepszą obrone w Europie, nikt nie ma tak mało straconych bramek jak Juventus.
Milan zdziesiątkowany kontuzjami, bez Boatenga Cassano i Silvy ,najważniejszych graczy poza Ibra w zespole. nie srajmy wyzej niz widzimy. Liga Włoska jest słaba i w kryzysie. Fakt gramy dobrze i regularnie punktujemy. Ale nie jesteśmy jeszcze na tym poziomie co czołowka europejska, może i w obronie tak, ale w sile ofensywnej jesteśmy bardzo przecietni. Pepe matri ? nie ale niestety z nimi nie zwojujemy europy.
Milan w pełnym składzie wyłapał w Turynie 2:0. Ten sam Milan w pełnym składzie grajac z Barca w fazie grupowej zanotował 2 'dobre rezultaty' patrzac z perspektywy gry przeciwko najlepszej druzyniej w Europie. Milan który nie potrafił z nami wygrać wyelimiował także Arsenal.
Patrząc z tej perspektywy - nie jesteśmy aż tak daleko za czołówką europejska.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 15:51

Kucharius1 pisze: Widzę że kolega musi sobie podreperować ego na forum ;-) W tym sezonie nie widziałem tylko meczu z Novarą , ale Ty wiesz lepiej, bo skoro mam inne zdanie niż Ty , to muszę być dzieciakiem który nic nie wie o bożym świecie. Podejrzewam że to Ty nie powąchałeś nawet w życiu Turyńskiego powietrza, a się mądrzysz jakbyś co weekend pokrzykiwał na curva nord ;-)
shitt... już dzisiaj przez Ciebie nic nie napisze na forum! dzięki. Tylko gdzie ja użyłem słowa dzieciak, po prostu białe nie może być czarne , ludzie :P
Kucharius1 pisze: Chłopaku weź się za oglądanie bo Mirko to akurat co mecz stwarza kolegą z zespołu 2 - 3 sytuacje na zdobycie bramki.

aha, chyba na komplikacji z jołtube. W sumie ja sie moze nie znam ale 40 tysiace gardeł gwiżdzących na Vucinicia np w ostanim meczu myśle że oddaje obraz nedzy i rozpaczy formy Mirko. 5-6 dobrych meczy to za malo na ,,gwiazde'' zespolu.
iltalismano pisze: Milan w pełnym składzie wyłapał w Turynie 2:0. Ten sam Milan w pełnym składzie grajac z Barca w fazie grupowej zanotował 2 'dobre rezultaty' patrzac z perspektywy gry przeciwko najlepszej druzyniej w Europie. Milan który nie potrafił z nami wygrać wyelimiował także Arsenal.
Patrząc z tej perspektywy - nie jesteśmy aż tak daleko za czołówką europejska.
Jasne że wyłapał i to zaslużenie, ale ja tutaj nie twierdzę, że jest inaczej , ja stiwerdziłem,że nasza siła ofensywna jest o wiele słabsza od Milanu w optymalnym składzie. Dla mnie Pepe Matri i Vucinic są do zastąpienia przez graczy lepszych, którzy zagwarantują nam skutecznośc i pewną ilość bramek( w sumie pewne to jest tylko że jesteśmy dzisiaj 1 w tabeli) w sezonie. Cassano-Ibra- Boa - Robson troszkę jednak przewyższa nasze trio z ataku.

poza tym jak twój tok myślenia jest ,, My dwa zero z Milanem, Milan dwa dwa z Barca , to my ich jeden zero na luzie'' to znasz się na piłce jak Palikot na polityce.
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2012, 16:00 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 15:59

pumex pisze:Kibice z Turynu przez 2 lata szykowali się do sprzedaży Amauriego... :smile: [...] Hmm... ciekawe, jak to ma się do jego ostatnich wywiadów, gdzie twierdził, że dobrze mu w City i się stamtąd nie rusza.
Nie no, ciezko byloby oczekiwac od Dzeko, zeby powiedzial w wywiadzie: "Chce stad odejsc, Manchester jest brzydki, a Angielki sa grube" ; )

Oj, no i Pumi, nie lap mnie za slowka!; )
Ouh_yeah pisze:
jakku1 pisze:dosc duza gotowke i polowe karty Giovinco za... Cavaniego.
Dość dużą czyli jaką? no chyba 25 czy 30 mln ich nie zadowoli.
Kurde, nie wiem, bo to jakies plotki. Cos tam gdzies (:prochno:) chyba widzialem, ze 30m + polowa karty Giovinco.

Dla mnie to chyba jednak przesada... Napoli by za dobrze na tym dealu wyszlo.

@Zahor

Oprocz Teveza, Balotellego, ktorego cena spadla przeciez po ostatniej deklaracji Manciniego o jakies 20%, byl jeszcze Adebayor. Powiedzialbym raczej, ze to chyba z Mancinim jest cos nie tak...

Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 16:07

Nie szukam napinek.

Nikt nie pisze że Mirko jest gwiazdą zespołu. Nie gra równo przez całe 90 min, zazwyczaj po 60 min jest wyeksploatowany, zdarza się że człapie po boisku i strzela w trybuny, ale te 2-3 <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> piłki dobra do napastnika na mecz i gdyby był tam topowy snajper , miałby najwięcej asyst w lidze. Pepe to rzemieślnik, piszesz że zawinił przy wielu golach. Poza jednym żaden mi się nie przypomina, więc odśwież moją pamięć.

Wymień kogoś na prawy atak, by był realnym transferem, był dużo lepszy w ataku i przy okazji równie dobrze grał w obronie.

Aha czyli ile Robson BOA i Cassano do czasu kontuzji strzelili w lidze tych bramek ? Rozumiem że każdy poza Cassano ma 10 +.

Zdziwił byś się ale Mirko jest uznawany za gwiazdą w Italii. Przed każdym meczem jest mowa właśnie o nim, specjaliści, piłkarze i trenerzy innych zespołów. Ciągle tylko Vucinic największym zagrożeniem, a przecież ,jak dobrze Cie rozumiem, nie ma o czym gadać.
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2012, 16:12 przez Kucharius1, łącznie zmieniany 1 raz.

postscriptum

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 16:08

Tak... a wasza polityka jest oparta na Fife... "chce Dżeko, bo ma więcej punktów w Fifie niż Marti..." - ja tak to widze. Patrząc na to co się dzieje to racja porzeba kogoś kto bd potrafił wykorzystać każdą okazje, ale to potrzeba napastnika porządnego. Przydał by się ktoś fajny, kto potrafił by grać na obu skrzydłach i motywował Pepe i Vucinicia, że przy słabych występach będą schodzić na ławke. Tak by musieli walczyć o swoje stanowisko wtedy taka akcja jak Pepe vs. Lazio będzie częściej.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 16:16

postscriptum pisze:"chce Dżeko, bo ma więcej punktów w Fifie niż Marti..."
A ten cały Marti, o którym piszesz, to dobry jest?

Edit:
postscriptum pisze:Nie dużo lepszy :) Marti strzelił 10 goli w tym sezonie, a Dżeko 13 (jeśli chodzi o samą lige) a Dżeko więcej występował
No to nie znam go, ale musi być dobry. Lepszy od naszego Matriego?
;)
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2012, 16:24 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
postscriptum

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 16:20

Nie dużo lepszy :) Marti strzelił 10 goli w tym sezonie, a Dżeko 13 (jeśli chodzi o samą lige) a Dżeko więcej występował

Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 16:23

postscriptum pisze:Tak... a wasza polityka jest oparta na Fife... "chce Dżeko, bo ma więcej punktów w Fifie niż Marti..." - ja tak to widze. Patrząc na to co się dzieje to racja porzeba kogoś kto bd potrafił wykorzystać każdą okazje, ale to potrzeba napastnika porządnego. Przydał by się ktoś fajny, kto potrafił by grać na obu skrzydłach i motywował Pepe i Vucinicia, że przy słabych występach będą schodzić na ławke. Tak by musieli walczyć o swoje stanowisko wtedy taka akcja jak Pepe vs. Lazio będzie częściej.
Naprawdę ? Odłącz lepiej ten komputer czy Playstation od prądu bo ewidetnie szkodzi i to nie tylko Tobie :)

Fajny napastnik, grający na obu skrzydłach motywujący Vucinica i Pepe :think: ciężka sprawa może Toniego chcesz sprowadzić ? Albo wiem jest taki jakiś ponury Arab gra teraz w Chinach czy tam Kuwejcie, Anielka, Anelka ? Może on bym się nadał jak sądzisz ?

30mln za Cavaniego i Giovinco ? - Ja jestem za :)

postscriptum

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 16:28

nie podałem nazwisk, ani też nie napisalem "napastnik" więc może zacznij czytać coś więcej niż tylko opisy na gadu-gadu, tylko powiedziałem, że by się przydał ;) a Ty się spinasz, całkowicie nie potrzebnie, złość piękności szkodzi

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 16:32

postscriptum pisze:Przydał by się ktoś fajny, kto potrafił by grać na obu skrzydłach i motywował Pepe i Vucinicia, że przy słabych występach będą schodzić na ławke.
Wydaje mi się że popełniasz kolejny błąd, wrzucając do jednego worka Vucinicia i Pepe. Ten pierwszy, popularnie zwany leniem, ma naprawdę dobry przegląd pola, nienaganne wyszkolenie techniczne, raz czy drugi pokazał że potrafi też przebiec kilka metrów i nie umrzeć, wrócić się do obrony czy też uderzyć zza pola karnego. Natomiast Pepe to zawodnik zgoła inny - ciężko mu odmówić braku zaangażowania, ciężko stwierdzić że brakuje mu motywacji, ale umiejętności - już prędzej. Czasami swoim uporem, konsekwencją, wybieganiem i poświęceniem uda mu się wypracować gola. Bije w mur głową i czasami robi to z takim uporem, że ten mur faktycznie kruszy. Ale czasami po prostu to nie zdaje egzaminu, w niektórych sytuacjach wolą walki nie da się nadrobić kiepskich wrzutek, słabego przeglądu pola czy przeciętnego dryblingu opartego głównie na szybkości.
Kucharius1 pisze: Zdziwił byś się ale Mirko jest uznawany za gwiazdą w Italii. Przed każdym meczem jest mowa właśnie o nim, specjaliści, piłkarze i trenerzy innych zespołów. Ciągle tylko Vucinic największym zagrożeniem, a przecież ,jak dobrze Cie rozumiem, nie ma o czym gadać.
Bo i faktycznie Vucinić jak wypali, to jest w stanie napsuć rywalom krwi bardziej niż Matri, Quagliarella i Pepe razem wzięci. Drzemie w nim potencjał, stąd nie dziwota że nie można go zignorować. Problemem jest tylko to, że Vucinić z tego potencjału korzysta dość oszczędnie. Zwróć uwagę że przy okazji każdego kolejnego meczu Juventusu z Milanem aktualny był temat "jak zatrzymać Zlatana" - nawet jeżeli Szwed w poprzednich spotkaniach niczym szczególnym się nie popisywał.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 16:37

Moim zdaniem to byłby dobry deal, oddać im Giovinco + gotówka za Cavaniego tylko wydaje mi się że po tym co powiedział boss Napoli, że cała trójka jest warta 200mln (pominę już że to jakaś totalna bzdura) - z czego sam Cavani 100mln, to może się to nie zamknąć w kwocie ~30mln - choć gdyby tak się stało to byłoby coś.

Widzę też że niektórym gol strzelony przez Pepe z Lazio trochę przesłania to co ów "skrzydłowy" gra ostatnio i jakoś nie widza potrzeby wzmocnienia prawego ataku.
Jest sporo rzeczy nad którymi musiałby popracować jeżeli chciałbym grać w przyszłym sezonie pierwsze skrzypce, pomijam kwestię tego że Pepe pewnego poziomu już niestety nie przeskoczy.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 16:58

Mówcie co chcecie ale Mirek tak czy inaczej będzie piłkarzem pierwszego składu.

Co do Cavaniego to go nie chcę z tej prostej przyczyny - będzie za drogi. De Laurentiis jest zbyt bogaty, żeby musieć go sprzedać a jednocześnie, przy całym uznaniu dla Cavaniego i jego bramkostrzelności, nie uważam go za piłkarza za którego warto przepłacać. 30 mln + pół Sebaczka to już duża kwota a nie wydaje mi się, żeby zaspokoiła prezesa Napoli.
Cabrini_idol pisze:poza tym jak twój tok myślenia jest ,, My dwa zero z Milanem, Milan dwa dwa z Barca , to my ich jeden zero na luzie'' to znasz się na piłce jak Palikot na polityce.
Chybione porównanie. Przy całej mojej wręcz nienawiści do Palikmiota, muszę przyznać, że manipulowanie ciemnotą opanował do perfekcji. A jako, że celem partii jest zdobycie i utrzymanie władzy to ciężko powiedzieć, żeby Palikot w tym był słaby (on dopiero zaczyna). EOT
zahor pisze:Bo i faktycznie Vucinić jak wypali, to jest w stanie napsuć rywalom krwi bardziej niż Matri, Quagliarella i Pepe razem wzięci. Drzemie w nim potencjał, stąd nie dziwota że nie można go zignorować. Problemem jest tylko to, że Vucinić z tego potencjału korzysta dość oszczędnie. Zwróć uwagę że przy okazji każdego kolejnego meczu Juventusu z Milanem aktualny był temat "jak zatrzymać Zlatana" - nawet jeżeli Szwed w poprzednich spotkaniach niczym szczególnym się nie popisywał.
Owszem ale to nie jest taki przypadek jak balotelli, który jest po prostu baranem i nie chce grać na maksa. Bo z całą pewnością, czarny Włoch mógłby być lepszy, natomiast mimo wszystko uważam, że Mirko po prostu ma taki styl gry. Wydaje się leniwy, wydaje się, że niektóre rzeczy robi od niechcenia ale on zwyczajnie walczakiem nie jest i nie będzie. Poprawcie mnie jeśli się mylę ale u Conte chyba i tak ma więcej pracy niż w poprzednich klubach.

Zablokowany