Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 13:24

pumex pisze:
Arbuzini pisze:braci Ayew
Coraz mniej mnie zachwycają. Jordan to jeszcze nieułożony piłkarz a Andre jakby zatrzymał się w rozwoju.
Praktycznie cały OM siadł w tym sezonie więc nie ma się co dziwić. O - i jest jeszcze niedoceniany Valbuena, za którego bym się nie pogniewał. Nie są to może zawodnicy z topu mojej wish-listy, ale znamy rzeczywistość, w której ściągamy "alternatywę alternatywy alternatywy" itd. i wolę takich zawodników niż Indiańca, Giaccheriniego, a może nawet Vucinicia.

sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 13:38

Po ostatnich meczach wnioskuje że trza skrzydłowych pomocników Pepe jest dobry ale ma swój wiek jakoś go nie widze na poziomie LM a ci wchodzący boczni obroncy na pozycje skrzydłowego to tez jakoś nie widze na LM.
Nazwisk brak na razie .
napastnik mile widziany jak naj bardziej tez Falcao <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> sie rozwinął nie samowicie ale cena nie dla nas tu miernota musiał by dokonać cudu oni nam zapłacili już za Diego całą sume

JuniorJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 13:58

W roli napastnika na przyszły sezon widziałbym napastnika Motpellier, Oliviera Giroud. Bardzo dobry, skuteczny i wszechstronny napastnik. Tylko jeśli jego drużyna zostanie Mistrzem Francji, to raczej niemożliwe byłoby go wyciągnąć znad Sekwany. Drugim napastnikiem, którego chciałbym zobaczyć w naszej drużynie, to Stevan Jovetić. Tego piłkarza teoretycznie łatwiej byłoby wyciągnąć. Myślę, że sam Serb chciałby grać, o coś więcej niż, o utrzymanie, a gra w Juve na pewno mu to umożliwi. Pytanie, tylko- cena. Przed sezonem głośno było o Giuseppe Rossim, ale teraz byłoby to kupowanie kota w worku... Tak czy inaczej, to Mercato musi być naprawdę bardzo dobrze przemyślane i nie można żałować pieniędzy na wzmocnienia.

"Pamiętaj jednak, żeby robić swoje. Takie masz zadanie na tym trudnym świecie, musisz podtrzymywać swoją miłość i robić swoje, żeby nie wiedzieć co. Bierz się w garść i po prostu rób swoje"
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 14:10

Kuben pisze: 2. Kiedyś byłem wielkim zwolennikiem Banegi, teraz o nim trochę ucichło. Nie wyszedłby drożej niż Kwadwo?
byłby zdecydowanie tańszy zważywszy na kontuzje jakiej sie nabawił

@JuniorJuve imo Giroud to raczej strzał na jeden sezon, kiedyś wydawało mi się że to może być to ale siła argumentu przekonała mnie że jednak nei ma co się bawic w eksperymenty.
Nam potrzeba kogoś kto zagwarantuje bramki juz od pierwszego występu stąd wydaje mi się że akurat napastnikja dobrze byłoby poszukać we włoszech wówczas nie byloby problemu z aklimatyzacją - choć to tylko moje zdanie.
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2012, 14:46 przez Łoles, łącznie zmieniany 1 raz.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
postscriptum

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 14:29

Z tym, że Liga Włoska nie bardzo ma wybór jeśli chodzi o świetnych napastników. Inter nam raczej nikogo nie sprzeda, nawet nie chcemy, Ibra w Juve już był i oddszedł, czyli też o nim też zapominamy. Pato też nie dla nas... itp. to jak wszyscy mówią Jovetić i w sumie wszystko, chyba że chcecie 36 letniego Totti'ego, który i tak woli Rome, albo Di Natale.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 14:51

@postscriptum
pomijając już na ile realne jest takie posunięcie z finansowego punktu widzenia to jest jeszcze dwójka z neapolu (Lavezzi tez potrafi strzelić gola ;)) i kilku mlodych i ponoć zdolnych jak Muriel* czy Destro

choć faktycznie zbyt dużego wyboru nie ma jeżeli chodzi o snajperów z prawdziwego zdarzenia w włoszech a nawet jakby policzyć, tych którzy wnieśli by coś do drużyny od pierwszego meczu, to wychodzą mi 3 może 4 nazwiska

Nie liczyłem tutaj Osvaldo z romy bo z nim to nei wiem jak wygląda sprawa, będąc już przy romie to mam znajomka (wiernego kibica rzymian) który twierdzi że z Lameli będzie kawał grajka - jeżeli Antonio znalazłby dla niego miejsce w druzynie to nie miałbym nic przeciwko ;p

*lecce najprawdopodobniej spadnie więc można by o nim pomyśleć jeżeli już mamy wydawać kase na młodych i zdolnych

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 15:03

Łoles pisze:Muriel*
*lecce najprawdopodobniej spadnie więc można by o nim pomyśleć jeżeli już mamy wydawać kase na młodych i zdolnych
Muriel jest wypożyczony do Lecce z Udinese i Pozzo już zapowiedział, że Luis do nich wróci. Roma ponoć wstępnie była nim zainteresowana, jednak Udinese nie chciało słyszeć o jego sprzedaży.
Zresztą Panowie, nie przesadzajmy. Młodość młodością, ale nam potrzeba naprawdę dobrych, już ukształtowanych zawodników, szczególnie w ataku. To, że Bonucci ostatnio trochę się ogarną to nie znaczy, że tak będzie zawsze i każdy ledwo wyróżniający się piłkarz będzie dla nas przydatny.

Obrazek
postscriptum

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 15:06

@Łoles
No tak, jedynie zostaje Napoli, ale nie wiem czy będą się chcieli pozbyć napastnika. A o tych co mówiłeś (młodych) to może i masz racje, ale Juve potrzebuje napastnika z prawdziwego zdarzenia, a nie młodych na których straci kupe kasy, a potem sprzeda za połowe ceny, bo się okazali dnem. Przydał by się napastnik, który grał w Serii A, na przykład Balotelli, niby nikt go nie lubi, ale jak by Conte go ustawił i strzelał by bramki jak Messi to każdy by przed nim klękał. To jest inwestycja w przyszłość, droga jak cholera, ale na długie lata zawodnik ma dopiero 21 lat. A Conte jest twardym trenerem i by okiełznał tego byka (mam nadzieje), bez ryzyka nie ma zysku.

Lub można też powalczyć o wiekowego już Drogbe(który dalej świetnie walczy), wygasa mu kontrakt w tym roku, a pieniądze przeznaczyć na reszte zespołu

Netiux

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 20:42

Po ostatnim meczu ewidentnie widać że Mirko musi spiąć poślady i zacząć grać bo jeśli w mercato wróci do nas Giovinco to będzie kiepsko z Vuciniciem. Na prawą stronę też by się ktoś przydał, wtedy Pepe były solidnym zmiennikiem.

Qrczak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 20:47

Netiux pisze:Po ostatnim meczu ewidentnie widać że Mirko musi spiąć poślady i zacząć grać bo jeśli w mercato wróci do nas Giovinco to będzie kiepsko z Vuciniciem. Na prawą stronę też by się ktoś przydał, wtedy Pepe były solidnym zmiennikiem.
No i dlatego fajnie by było gdybyśmy powalczyli o Farfana ...
Oczywiście ,że nie będzie łatwo ,ale trzeba spróbować ;D

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 21:00

Qrczak pisze:
Netiux pisze:Po ostatnim meczu ewidentnie widać że Mirko musi spiąć poślady i zacząć grać bo jeśli w mercato wróci do nas Giovinco to będzie kiepsko z Vuciniciem. Na prawą stronę też by się ktoś przydał, wtedy Pepe były solidnym zmiennikiem.
No i dlatego fajnie by było gdybyśmy powalczyli o Farfana ...
Oczywiście ,że nie będzie łatwo ,ale trzeba spróbować ;D
Tylko ciekawe jakie ma wymagania finansowe. Według mnie jest to grajek za max 3 mln rocznie. Jeśli nie Farfan to brać Suareza. Imo grałby lepiej w takim Juve niż w średniawym Liverpoolu.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 21:24

pumex pisze:
Łoles pisze:Muriel*
Muriel jest wypożyczony do Lecce z Udinese i Pozzo już zapowiedział, że Luis do nich wróci. Roma ponoć wstępnie była nim zainteresowana, jednak Udinese nie chciało słyszeć o jego sprzedaży.
Zresztą Panowie, nie przesadzajmy. Młodość młodością, ale nam potrzeba naprawdę dobrych, już ukształtowanych zawodników, szczególnie w ataku. To, że Bonucci ostatnio trochę się ogarną to nie znaczy, że tak będzie zawsze i każdy ledwo wyróżniający się piłkarz będzie dla nas przydatny.
a to mój błąd bo nie sprawdziłem wcześniej jak wygląda jego sytuacja :P

a pisałem o nim w kontekscie tego ostatniego napastnika, zdolnego młodzieńca, o któym mówił pisała prasa - oprócz snajpera do pierwszej 11 przyjdzie jakis młodzian

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 21:40

pumex pisze:Zaraz... to chcemy porządnego napastnika, czy nie, bo już się gubię?! Pokaż mi Adam lepszego i tańszego :wink: Ja doskonale wiem, że 25mln to kupa kasy, ale nie za bardzo wiem, jak można myśleć o ekstra wzmocnieniu ofensywy, skoro nie chce wydać się 25mln na Jo-Jo. Inni - lepsi bądź równie dobrzy kosztowaliby przynajmniej o 10mln więcej.
Tak rzuciłeś z tym 25 mln jakby Marotta z chęcią rzucił taką ofertę, a fakty są takie, że transferu za ponad 15 mln jeszcze nie zrobił. Na moje to więcej niż 15-20 nie ma sensu na Joveticia wydawać, jeśli w ogóle, bo moim zdaniem nie do końca zawodnika o tej charakterystyce potrzebujemy. Inna rzecz, że sam już nie wiem kogo na szpice. Dzeko i Higuain są drodzy i raczej mało realni, we Włoszech jak już ktoś zauważył, nie ma zbyt wielu gorących nazwisk. A taki Cavani czy Lavezzi na tyle wypromowali się w LM że jak już to ktoś zza granicy ich weźmie. Wyczuwam, że na szpicę przyjdzie ktoś o którym mało lub w ogóle dyskutowaliśmy.
pumex pisze:Asamoah <3
Mniej więcej w tej samej cenie a umiejętności nieporównywalne. Jeśli nie uda się z Ghańczykiem, to już wolałbym Pogbę za darmo, niż jakiegoś średniaka za 10mln+
Monto idzie do Milanu :wink:
W "tej samej" czyli masz na myśli Belga? No może i tak. Też mi pachnie przejściem Montolivo do Milanu, ale poczekajmy. Po cichu liczę że Beppe zrobi myk jak z Pirlo, czy zaklepanie w maju lub sam Riccardo będzie wolał pójść do mistrza ( ;) nie zapeszam oczywiście). Z tym Pogbą czy innymi zawodnikami na podobnym etapie kariery, to bym się nie napalał na szybkie przebicie do bycia na stałe w "18".

Podoba mi się ten niepozorny newsik/wywiad:
1. Nie przyjdzie Seedorf
2. Nie przyjdzie Nesta
3. Nie chcemy Balotelliego
Jak dla mnie 3 plusy naraz. Nie mam nic do dwóch milanistów (żeby nie było), szanuję i w ogóle, ale to już nie moment na nich. Za kilka dni pismaki wymyślą jakiegoś Van Bommela, Bonerę czy innego Yepesa którym pewnie się kończą kontrakty.

Jak tam z Rossim, trenuje już?
@johnnybgoode - dzięki, tak ogólnie chciałem wiedzieć, czy jest z nim źle, czy bardzi źle.
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2012, 23:34 przez @D@$, łącznie zmieniany 1 raz.

johnnybgoode

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 22:10

@D@$ pisze:
Jak tam z Rossim, trenuje już?
Ta, widziałem ostatnio z nim wywiad którego udzielał po angielsku (całkiem ładnie mówi to tak przy okazji :D no ale urodził się w USA) i był już w trakcie treningów, widać było że gra z jakąś nakładką na kolanie, czy coś - na pewno to nie był stabilizator typu 'z dziurą' na rzepce, tylko taki mały, biały paseczek. Wywiad był na goal.com jeżeli cię to interesuje.

Dolce Vita

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 23:30

Mam nadzieję, że prawdziwe są informacje jakoby Juventus dogadywał się z City odnośnie transferu Johna Guidettiego. Szwed z włoskimi korzeniami i paszportem. 19 bramek w Eredivisie. Czołowa postać Feyenoordu w poprzednim sezonie radzącego sobie fatalnie, a w tym walczącego o puchary, a nawet mistrzostwo do niedawna. Rocznik 92...wielka przyszłość przed tym chłopakiem. Może nie warto szukać gwiazdek po 30 mln euro tylko właśnie tego chłopaka ściągnąć? Co myślicie?

http://www.feyenoord24.net/news/Juventu ... tiego-5552

Podobno mamy też kupić za 14 mln euro De Jonga...hmm, a może lepiej zainteresować się nieco bardziej ofensywnie usposobionym acz również środkowym pomocnikiem, mianowicie Belhandą z Montepellier? Świetny sezon rozgrywa w Ligue 1, młody jest i mógłby zastąpić z czasem Pirlo, lub któregoś z naszych pozostałych środkowych pomocników. Po co się ograniczać typowym przecinakiem, który niewiele da w ofensywie?

Zablokowany