Wyjazd na mecz Juve - TUTAJ WSZYSTKO

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Nicolas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 11:16

Witam.
Wiem, że w całym temacie jest wiele rad, ale często jedna rada "nie godzi się" z 2 radą. Czy może mi ktoś "łopatologicznie" wytłumaczyć jak to jest z wyjazdem. Gdzie szukać tanich połączeń lotniczych itp, gdzie rezerwować bilet i na którą trybunę najlepiej. Czy na tę trybunę potrzebna jest karta kibica? Takie rzeczy jak restauracje, hotele to jak dla mnie sprawy 2 rzędne gdyż można przespać się w parku i z domu wziąć konserwy ;]
Dziękuje z góry za pomoc.

royal'ek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 13:24

Większość jest zawarte w poradniku lub w postach stronę/y wcześniej ;)

Nicolas

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 19:44

Tak, wiem o tym, ale bardziej chodzi mi o stworzenie takiego "nowego" poradnika" przez kogoś obcykanego w tym temacie. Chyba, że nic nowego do 1 postu wprowadzać nie trzeba ;]

PS - Gdzie mogę przeczytać opisy swych "wojaży" do Włoch przez członków Drughi polska itp? Na ich stronie jest tych meczy niewiele, a ostatnio byli na Interze itp.

neotrance

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2012, 00:25

royal'ek pisze:Spróbuj jeszcze raz :)
no baa, próbowałem nie raz i nie dwa! i nic nie dało, wciąż ten sam komunikat. Jedyne co pomogło to ponowna rejestracja (tym razem z country - Poland) chociaż nie sądzę by to było powodem tegi ze nie mogłem się zalogować na hasło podesłane na maila.
Na szczęście już mogę swobodnie kupić bilet na meczyk :-D
szczypek pisze:Jest ktoś zainteresowany wspólnym wyjazdem na mecz z Lecce 2 maja? Zaznaczam, że preferowana opcja to samolot (chyba do Mediolanu). Gdyby ktoś miał ochotę pisać PW.
W zasadzie.. może ja będę chętny :P
Aczkolwiek myślałem bardziej o meczu z Romą, to by było coś. Nie wiem tylko czy nie byłaby na ten pojedynek konieczna karta kibica, nie byłem, nie znam się.
Ale jendak w długi weekend majowy miałbym okazję zostać trochę dłużej i coś zwiedzić, pójśc do jakiegoś klubu.. :D Jeszcze 'tylko' pasuje sprawdzić loty. U mnie wchodzi w grę Kraków, ew Katowice (jeśli będzie połączenie) no i lądowanie w Mediolanie/Bergamo.

SSMM88

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2012, 18:41

Jak mozesz to opisz dojazd komunikacja w samym Turynie na stadion

przemkk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 08 kwietnia 2012, 20:27

Witam,
W czerwcu zamierzam polecieć do Turynu na kilka dni. Problem w tym, że lądowanie mam w Mediolan Bergamo. Tu zwracam się z pytaniem do was. Czy ktoś wie jak dostać się z owego lotniska do Turynu krok po kroku ? Może ktoś z was już przebył taką trasę i podzieliłby się ze mną informacjami na ten temat? No i na pewno jak się dostać na stadion Juve :)
Interesuje mnie również dojazd do centrum Mediolanu (może być z lotniska lub z Turynu), byłbym wdzięczny ze informacje dotyczące miejsc w których można sobie ogarnąć tani nocleg(Mediolan lub Turyn). i wszelkie inne informacje które mogły by być mi przydatne.
Z góry dziękuję za pomoc :)

Bo biało-czarne jest moje serce...
royal'ek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2012, 11:02

SSMM88 kupujesz bilet najlepiej całodobowy za bodajże 3 Euro i wsiadasz w centrum w busa 78 jeśli mnie pamięć nie myli. Na każdym przystanku jest mapa miasta i rozpiska gdzie co dojeżdża. Problemu nie będzie. Na DEL ALPI bo tak się stacja docelowa nazwy, dojeżdża tylko 1 bus ;)

przemkk może to Ci pomoże:
http://www.sadem.it/interna.asp?id=92
http://www.fsitaliane.it/homepage_en.html

juventusiak_94

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 kwietnia 2012, 22:38

może coś o treningach, bo tego jeszcze chyba nie było. Chcę pojechać na mecz Juventusu. No ale wiadomo, że mecz a osobiste spotkanie z zawodnikiem to nie to samo. Jest więc możliwość przyjścia na trening w Vinovo (nie wiem, czy to miejscowość pod Turynem, czy może dzielnica ale to chyba tam Juventini mają treningi) obejrzenia treningu, porobienia zdjęć, może nawet wzięcia autografu ? i do tego kiedy odbywają się treningi ? w jakich godzinach ?
Może dopiszę, że wybieram się na mecz Juve z Lecce 2 maja i zastanawiam się, czy jest taka opcja, żebym przyjechał dzień przed czy po meczu, może w jakiś inny dzień (konkretnie we Włoszech będę 29.04-4.05) i obejrzał trening, zobaczył z bliska piłkarzy?
Będę mieszkał 100km od Turynu i nie chciałbym takiej sytuacji, że pojadę do Vinovo, a nic tam ciekawego nie zastanę. Macie może więcej informacji ?
Peace :wink:

I jak sprawdzić kiedy rusza sprzedaż biletów na mecz ? (na tej stronie którą podałeś)

http://www.youtube.com/user/buffi33

your life your freestyle ylyf !

* Juventus&Freestyle *
Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 12 kwietnia 2012, 22:45

wróciłem z meczu i postanowiłem napisać kilka słów.

z lotniska bergamo warto kupic bilet na busa w obie strony,mozna bo wykorzystac w celu powrotu obojetnie kiedy, warto tez wziac rozpiske z rozkladem jazdy.

na Milano Centrale ucieszyl mnie plakat Pirlo w naszej koszulce zaraz za wejsciem, do tego w sklepie na wystawie mieli nasze koszulki, a Milanu i interu nie :D
bilet kupilem w automacie, koszt 11,10. postanowilem go skasowac ale nie moglem znalezc kasownika. pomogl konduktor ktory wskazal kasownik a potem kolejny gdy 1 nie dzialal. konduktor w wieku mojego ojca a swietnie mowil po angielksu, ogolnie duzy plus dla kolei za komunikaty i napisy po angielsku. sa lata swietlne przed PKP jesli idzie o wyglad pociagow, predkosc i ceny. dzis za podobna trase w Polsce zaplaciilem tyle samo a pociag sie rozlatywal i byl brudny.
aha, KASOWNIK to pomaranczowa skrzynka na poczatku peronu.

w Turynie w przeciwnienstwie do Mediolanu bardzo zyczliwi i pomocni ludzie, nawet gdy z angielskim bylo gorzej. gdy nie wiedzialem na ktorym przystanku wysiasc to jedna wloszka mi pokazala ulice ktorej szukalem a dtruga wysiadala na tym samym przystanku i zaprowadzila praktycznie do celu. kolejne przystanki wyraznie opisane na tablicach. bilet dobowy kosztuje 5 euro, najlatwiej chyba kupic go w Tabacchi( w drodze na stadion byla kontrola biletow).
polecam wszystkim stanowiska informacji turystycznej, korzystalem z pomocy dwoch ( naprzeciw porta nuova i blisko molle), pomogli we wszystkim, nawet zaznaczyli na planie centrum w ktorym miejscu jest dany przystanek i jaka linia stamtad odjezdza, zaoszczedzilo mi to mase czasu.

na stadion dojezdza tramwaj nr 9/ (przekreslona 9), ale w informacji sie dowiedzialem ze zaczyna kursowac na 2h przed meczem, rusza spod porta nuova). bardziej polecam wspomniana juz tu linie 72( a nie 78royal'ek), odjezdza z centrum miasta( przystanek przy Via Bertolai bodajze na skrzyzowaniu z via San Tommaso), na ten przystanek dojezdza wiele innych autobusow.
Juvestrore w centrum troche biedne, ten na stadionie wiekszy i lepiej zaopatrzony, ale nie znalazlem czego szukalem. na stadion zaczynaja wpuszczac na 2h przed meczem.

@ przemkk
z lotniska wsiadasz w busa, dojezdzasz pods samo Milano Centrale, stamtad wsiadasz w pociag do Turynu ( w zasadzie kursuja co godzine), sam dworzec Milano Centrale jest zamykany miedzy 24 a 4 w nocy ( z wyjatkiem osob przejezdzajacych pociagiem przez stacje). pociag jedzie ok 1h50min, dojazd do Turynu bardzo latwy i w miare szybki

PS. jesli tylko macie okazje i szanse jechac na mecz Juve to korzystajcie. niewazne z jakim gramy rywalem. ja zaryzykowalem z Lazio i wierzylem ze to bedzie mecz numer 700( inaczej bym chyba wbiegl na boisku i osobiscie udusil Antonio). jesli problemem jest kasa to zawsze warto z czegos zrezygnowac ( ja zrezygnowalem z piwa poza meczem i troche sie uzbieralo). planuje sie wybrac do Turynu na ostatnia kolejke, nawet gdybym nie dostal biletu na mecz, watpie by sprawa tytulu rozstrzygnela sie predzej a nie wyobrazam sobie by po tych ciezkich 6latach byc gdzie indziej.
miejcie marzenia, ja wierzylem w mecz nr 700 i bramke, i stalo sie realne. teraz wierze ze Alex zaczal ostateczna droge do scudetto, i ze znow sie z nim spotkam na stadionie, swietujac scudetto numero 30

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 08:45

Z ciekawości - ile wyniósł Cię taki wypad? Z jakimś ogólnym rozbiciem na poszczególne koszty.

Obrazek
Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 11:56

koszty mojego wyjazdu:
90 euro bilet na mecz,
22,20 euro bilety kolejowe na trasie Mediolan-Turyn-Mediolan
16 euro transfer lotnisko-Mediolan-lotnisko
5 euro bilet calodobowy komunikacji
40 euro koszt 2 noclegow
311 zetow lot Poznan -Bergamo
42 euro za lot Bergamo- Łódź
okolo 20 euro za wyzywienie, napoje i inne wydatki

w sumie okolo 1250 zetow. tyle liczac euro po cenie rynkowej. mialem jednak euro ktore pozyskalem za 3,50 od placacych nim w Polsce Niemcow. wiec w sumie wyjazd wyniosl mnie okolo 1100 zetow.
koszt mozna by obnizyc kupujac tanszy bilet na mecz lub znajdujac tansze bilety na samolot.reszta wydatkow raczej sztywna
Ostatnio zmieniony 13 kwietnia 2012, 16:42 przez Nedved1983, łącznie zmieniany 1 raz.

Winner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 13:26

Nedved1983 pisze:koszty mojego wyjazdu:
90 euro bilet na mecz,
20,20 euro bilety kolejowe na trasie Mediolan-Turyn-Mediolan
16 euro transfer lotnisko-Mediolan-lotnisko
5 euro bilet calodobowy komunikacji
40 euro koszt 2 noclegow
311 zetow lot Poznan -Bergamo
42 euro za lot Bergamo- Łódź
okolo 20 euro za wyzywienie, napoje i inne wydatki

w sumie okolo 1250 zetow. tyle liczac euro po cenie rynkowej. mialem jednak euro ktore pozyskalem za 3,50 od placacych nim w Polsce Niemcow. wiec w sumie wyjazd wyniosl mnie okolo 1100 zetow.
koszt mozna by obnizyc kupujac tanszy bilet na mecz lub znajdujac tansze bilety na samolot.reszta wydatkow raczej sztywna
90 Euro to dużo, na jakiej trybunie siedziałeś?

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 13:47

Tribuna Est Centrale 1 Angelo. sektor 115, rzad 12. sam bilet 85 euro +5 euro oplaty manipulacyjnej. byly tez tansze bilety, np. za 45 euro, ale one rozchodza sie najszybciej

Buri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 15:12

gdyby ktoś chciał wybrać się na mecz Juve zaglądnijcie tutaj

http://forum.juvepoland.com/viewtopic.p ... 582#623582

"Kocham te barwy i nie wstydzę się tego powiedzieć. Kocham je i wszystko, co z nimi związane." - Alessandro Del Piero
royal'ek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 kwietnia 2012, 16:21

Nedved1983 sporo Ci wyszło. Ja podliczałem mój wyjazd to ok. 700 wyszło za osobę.

ODPOWIEDZ