Serie A (32): JUVENTUS 2-1 Lazio

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Pontius21

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 15:26

Jak ktoś piszę nieprawdę to odpowiadam, matoły. Nie napisałem nic o Milanie. W idealnym świecie kartka byłaby dla was.

Uuu, kartka za "matoły". Tutejsi moderatorzy zawsze mieli podwójne standardy. Czego nie dacie perma wszystkim Milanistom i będziecie mieli spokój w swoim biednym, pokrzywdzonym świecie ?
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2012, 15:34 przez Pontius21, łącznie zmieniany 1 raz.

drozdi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 15:30

Pontius21 pisze:W idealnym świecie kartka byłaby dla was.
Ale to nie jest idealny świat i milan dostaje karne z kapelusza.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 15:38

Pontius21 pisze:Jak ktoś piszę nieprawdę to odpowiadam, matoły. Nie napisałem nic o Milanie. W idealnym świecie kartka byłaby dla was.

Uuu, kartka za "matoły". Tutejsi moderatorzy zawsze mieli podwójne standardy. Czego nie dacie perma wszystkim Milanistom i będziecie mieli spokój w swoim biednym, pokrzywdzonym świecie ?
Matoła to sobie przychlascie szukaj u siebie w domu. :roll:

Co do meczu, wszytsko wskazuje ze ich powieziemy. Nie widze innej opcji, zwłaszcza ze dla mnie lazio stoi w jdnym szeregu z milanem i interem. Trzeba ich zlac i tyle.

PS: Co do biednego i pokrzywdzonego swiata, to zagladaj czesciej na oficjalke milanu i czytaj czesciej wypowiedzi waszego pozal sie boze trenera. Ewidentnie i redaktorzy strony milanu i trener tegoz klubiku, bez Juventusu zyc nie mogą. A jak cos ci sie nie podoba tutaj to wyjazd do siebie.
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2012, 15:43 przez D-Rose, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 15:42

drozdi pisze:
Pontius21 pisze:W idealnym świecie kartka byłaby dla was.
Ale to nie jest idealny świat i milan dostaje karne z kapelusza.
:rotfl:
Kurde, szkoda, że w jednym dniu lecą trzy kapitalne mecze :whistle:

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 15:44

Pontius21 pisze:Jak ktoś piszę nieprawdę to odpowiadam, matoły. Nie napisałem nic o Milanie. W idealnym świecie kartka byłaby dla was.

Wybacz chłopcze, pomimo iż uważam, że masz nieco racji i SKAr7 trochę przesadza z tym jedynym meczem, to regulamin mówi jasno o tego typu obraźliwych sformułowaniach i obowiązuje wszystkich. Dostawałem swego czasu kartki za słowo czteroliterowe na d a nawet za pięcioliterowe na g (też z tym pierwszym związane), ponieważ zostało odebrane jako wulgarne, teraz trochę zwiększono dystans w takich sytuacjach, ale mimo wszystko lepiej nie prowokować. Tzn. ja będąc "nie na swoim" bym tego w taki sposób nie robił, pretensje więc tylko do siebie.

Mecz trzeba wygrać. Liczę, że wyjdziemy mimo wszystko z De Ceglie na lewej, bo Chiellini jest tylko dobrym rozwiązaniem w tej strefie, De Ceglie - bardzo dobrym. Wiadomo już jakie są szanse na występ Marchisio? Wolę go niż Pepe czy Giaccheriniego, bo nie wiemy w jakiej są formie, a Claudio prezentuje się nieźle. Z przodu chciałbym ofensywnie, może w drugiej części jakiś Del Piero wejdzie, mógłby wnieść trochę młodej krwi. :)
Pontius21 pisze:No to nie wiem, może w takim razie 'it doesn't matter' ma jakieś specjalne względy, może ktoś z modów posiadł jego matkę albo siostrę ?
Forum nie jest moderowane 24 na dobę. Klikasz niebieską kartkę i czekasz cierpliwie. Jeśli nie ma kartki przez dzień/dwa to zaczynasz narzekanie. To tak z doświadczenia.
Ostatnio zmieniony 11 kwietnia 2012, 15:55 przez szczypek, łącznie zmieniany 1 raz.

Pontius21

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 15:52

szczypek pisze: Wybacz chłopcze, pomimo iż uważam, że masz nieco racji i SKAr7 trochę przesadza z tym jedynym meczem, to regulamin mówi jasno o tego typu obraźliwych sformułowaniach i obowiązuje wszystkich. Dostawałem swego czasu kartki za słowo czteroliterowe na d a nawet za pięcioliterowe na g (też z tym pierwszym związane), ponieważ zostało odebrane jako wulgarne, teraz trochę zwiększono dystans w takich sytuacjach, ale mimo wszystko lepiej nie prowokować. Tzn. ja będąc "nie na swoim" bym tego w taki sposób nie robił, pretensje więc tylko do siebie.
No to nie wiem, może w takim razie 'it doesn't matter' ma jakieś specjalne względy, może ktoś z modów posiadł jego matkę albo siostrę ?

/steru - radzę trzymać się tematu i przestać się obrażać. Dotyczy to wszytkich użytkowników.

Paulo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 15:58

Pontius21 pisze:
szczypek pisze: Wybacz chłopcze, pomimo iż uważam, że masz nieco racji i SKAr7 trochę przesadza z tym jedynym meczem, to regulamin mówi jasno o tego typu obraźliwych sformułowaniach i obowiązuje wszystkich. Dostawałem swego czasu kartki za słowo czteroliterowe na d a nawet za pięcioliterowe na g (też z tym pierwszym związane), ponieważ zostało odebrane jako wulgarne, teraz trochę zwiększono dystans w takich sytuacjach, ale mimo wszystko lepiej nie prowokować. Tzn. ja będąc "nie na swoim" bym tego w taki sposób nie robił, pretensje więc tylko do siebie.
No to nie wiem, może w takim razie 'it doesn't matter' ma jakieś specjalne względy, może ktoś z modów posiadł jego matkę albo siostrę ?

/steru - radzę trzymać się tematu i przestać się obrażać. Dotyczy to wszsytkich użytkowników.

Nie wiem ile masz lat wbite w dowodzie, o ile go masz, ale intelektualnie poziom gimnazjum, bo obrażanie rodziców, rodzeństwa czy wjazd na tle seksualnym powoduje, że ośmieszasz prawdziwych kibiców Milanu :bravo: pewnie twoi koledzy są z ciebie dumni po takich wpisach...

Co do meczu, Conte znowu zaczyna kombinować, ale ta kombinacja alpejska w przekroju sezonu póki co daje nam możliwość walki o Scudetto do końca, zatem trzeba wierzyć :) osobiście mam nadzieję, że ten mecz będzie podobny do tego z Interem, Napoli i Palermo - spokojna gra w I połowie i potem odpalamy !!! :D

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 16:11

Pontius21 pisze:
SKAr7 pisze: Największym wyzwaniem będzie wydarcie trzech oczek z Sardynii. Caligari wyrwało punkt z JS i choć byliśmy wtedy lepsi, to jednak był to jedyny mecz tego sezonu, gdzie sędzia nam pomógł(bez późniejszej rekompensaty z nawiązką)
Na poczekaniu przypominam sobie jeszcze jeden mecz - 1:1 z Chievo i gol De Ceglie ze spalonego. Ale najprawdopodobniej coś jeszcze było.
Wiesz co, masz rację- ale raz, że spalony był naprawdę minimalny i można to zrzucić na karb decyzji bardziej "kontrowersyjnej" niż "niewłaściwej", dwa że Chievo chciało u nas remis i podczas gdy był remis 0:0 i 1:1 grali na 0 z przodu, 0 z tyłu. To daje mi poważne podstawy, by sądzić, że końcowy efekt byłby taki sam- na pewno większe podstawy, niż Wasze "przy 2:0 Juventus by się już nie podniósł".
Zresztą równie kontrowersyjna była bramka Kielona w meczu z Catanią, ale umówmy się- wtedy Catania grała z nami do 60 minuty, gdy przy 1:1 wyleciał Motta. Potem się zatrzymali i tylko czekali aż coś im wklepiemy. Nasza trzecia bramka też nie wynikała z tego, że rzucili się do odrabiania strat, ale z potężnego błędu bramkarza- jak wszystkie tego wieczoru.

Mimo wszystko, Genua-Milan, Bologna-Milan, Roma-Milan, faul po którym padła pierwsza bramka z Caligari, bramka Zlatka po gigaspalonym miażdżąca goniącą drużynę(nie pamiętam meczu, ale był taki casus)- Nie warto się z nami licytować. A oglądałem tak circa about tylko połowę meczów Milanu w tym sezonie.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 16:24

3 pkty dzisiaj i nie ma innej opcji, dobrze by bylo jeszcze zeby wygrac efektownie i utrzymac niewatpiliwie wysokie morale druzyny na kolejne spotkania

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 16:34

pontius, lepiej sie ogranij i pomódl do swojego boga, zeby czasami Milan nie został w tym sezonie z pustymi rękoma, bo z taka forme ( już odpadliście z dwoch rozgrywek) zostanie wam co najwyzej vicemistrzostwo, a jesli utrzymacie ta ową formę to i inter was przewiezie po raz drugi w tym sezonie. Tak tydzień temu to wy rozdawaliście karty, dzisiaj jest zupełnie inaczej.

Wyonbrażasz sobie co to bedzie jak na koniec sezonu okaze się, że:
-odpadliscie z LM z najslabsza Barca ostatnich 4 lat w 1/4
-odpadliscie w 1/2 CI z ,,drewnianym'' Juventusem zaslużenie!
- przegrywacie mistrzostwo na rzecz Juve nie wygrywając z nim ani razu w sezonie
- przegrywacie obydwa spotkania z najslabszym interem od 10 lat
- T.Silva przechodzi do FCB ^

Na twoim miejscu leciałbym do schleckera do pieluchu, bo biegunka już się zaczęła jakies tydzien poltora temu. Nie szukaj tutaj poklasku na forum, złe miejsce wybrałeś, do tego bardzo duzo osób straciło szacunek do Milanu po jego ostatnich wybrykach, u mnie na pewno ten szacunek zmalał do minimum , czyli do pisania nazwy twojej drużyny z duzej litery.

Co do meczu, nasze szanse są ogromne, bo Lazio zagra w 352 z koniecznosci, a więc bardzo defensywnie mimo wszystko, w obronie Biava-Cana-Diakite plus 5 pomocników z czego z Gonzalezem i Scalonim po bokach. Z przodu osamotniony Rocchi. Czego tutaj się obawiać ? jedynie nieskuteczności , chociaż ona ostatnimi czasy wyraźnie poszla w górę. Obstawiam 3:0 , zadowolę się 1:0 - ale chcę żebyśmy utrzymali te tempo które prezentujemy od 5 - 6 spotkań do końca sezonu.

Obrazek
Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 17:55

Cabrini_idol pisze: Wyonbrażasz sobie co to bedzie jak na koniec sezonu okaze się, że:
-odpadliscie z LM z najslabsza Barca ostatnich 4 lat w 1/4
-odpadliscie w 1/2 CI z ,,drewnianym'' Juventusem zaslużenie!
- przegrywacie mistrzostwo na rzecz Juve nie wygrywając z nim ani razu w sezonie
- przegrywacie obydwa spotkania z najslabszym interem od 10 lat
- T.Silva przechodzi do FCB ^
Czy któryś buk oferuje taki zakład? Skusiłbym się :prochno:

Właściwie jesteśmy w takim gazie, że teoretycznie nic nie trzeba zmieniać, tylko siłą rozpędu i Contego winning formula zbić dziś Lazio. I w sumie, nie widzę innej możliwości- mam tylko nadzieję na bramkę w pierwszej połowie, Lazio ma drugi najlepszy atak na wyjeździe w Serie A. Ale my mamy najlepszą defensywę w Europie, więc.. :D

Do czego to doszło, że mecz z 3 siłą ligi to mecz, w którym zdania są podzielone tylko, co do tego czy będzie 2:0 czy 3:0. Czuje się jakbym się cofnął w czasie do drugiej połowy lat 90-tych.
:twisted:

PietroBosman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 18:25

Gramy u siebie.Ostatnio prezentujemy świetną skuteczność...Jestem dobrej myśli.Ponoć Del Piero ma szansę rozegrać dzisiaj 700 spotkanie w barwach Juve,tak?

Darek-WLKP

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 18:48

Wszystko zweryfikuje boisko :-D Lecz jestem pozytywnie nastawiony do meczu z Lazio.Jeżeli druzyna zagra z takim zaangażowaniem jak ostatnio to jestem spokojny o wynik.Antek jak dzisiaj znowu da 10 minut Aleksowi to go udusze ! :whistle:

bajbek17

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 19:16

Darek-WLKP pisze:Wszystko zweryfikuje boisko :-D Lecz jestem pozytywnie nastawiony do meczu z Lazio.Jeżeli druzyna zagra z takim zaangażowaniem jak ostatnio to jestem spokojny o wynik.Antek jak dzisiaj znowu da 10 minut Aleksowi to go udusze ! :whistle:
Juve walczy o tytuł to mamy nowych kolegów. Kurde mam nadzieje, że ostatnia forma dzisiaj się nie skończy. Jesteśmy tak blisko i mam nadzieje, że Conte utrzyma mobilizacje do końca sezonu. Liczę na Quagliarelle, Matriego i Bonucciego, bo mam nadzieje, że jego dobra forma to nie przypadek.

Tharp

Nieprzeczytany post 11 kwietnia 2012, 19:32

Najpierw trener napoli stresowal sie przed meczem z nami, potem Miccoli obawial sie czy uda im sie zatrzymac chociaz punkt, a teraz Reja twierdzi, ze Juventus utrzyma sie na szczycie tabeli do konca sezonu. Wyglada na to, ze faktycznie wszyscy trzesa portkami przed nami, a perspektywa przyjazdu do Turynu, na nasz wspanialy stadion, to jak wycieczka pod pal, na rozstrzelanie, jeno brakuje zeby Rocchiego & co. wypuscic na boisko w opaskach na oczy.
Z calego serca zycze E. Reji, zeby jego przewidywania sie spelnily.
bajbek17 pisze: Juve walczy o tytuł to mamy nowych kolegów.
ba, pomysl co by sie dzialo na forum w przyszlym sezonie, jakbysmy zdobyli scudetto. Populacja JP by sie poszerzyla az milo, a weterani- tacy jak ja - by sie czuli jeszcze bardziej elitarnie. 8)

Zablokowany