Mercato (2012-2014)
- Nevermind
- Juventino
Nie będą do wyciągnięcia za 30 milionów.
Poza tym z tego co słyszałem Inter jest poważnie zainteresowany Islą. Uważasz, że Udinese pozbyłoby się trzech wyróżniających się zawodników w jednym mercato? To klub dobrze zarządzony.
Poza tym z tego co słyszałem Inter jest poważnie zainteresowany Islą. Uważasz, że Udinese pozbyłoby się trzech wyróżniających się zawodników w jednym mercato? To klub dobrze zarządzony.
Ostatnio zmieniony 09 kwietnia 2012, 20:57 przez Nevermind, łącznie zmieniany 1 raz.
- LordRahl
- Juventino
Nie zgadzam się, zapytaj fanów Chelsea, koleś wyraźnie nie jest pilkarzem wielkiego formatu, ba on nawet nie jest bardzo dobry, zwyczajny gracz jakich wiele, dużo nam nie da, Pepe nie przeskakuje na pewno, ew. w bardzo małym stopniu...Marian. pisze:Na forum panuje przekonanie, że Kalou to poziom Pepe, może ciut wyższy. Ja jestem zdania, że Kalou połyka na śniadanie naszych wszystkich skrzydłowych. No, może prócz Mirka - w formie.Astarot pisze: Salomon Kalou
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Sanchez, Inler i Zapata rok temuNevermind pisze:Uważasz, że Udinese pozbyłoby się trzech wyróżniających się zawodników w jednym mercato? To klub dobrze zarządzony.

A ten... agent Krasicia ujawnił zaskakującą informację, że jego klient na pewno odejdzie z Juventusu. Czekamy jutro na odpowiedź agenta Elii.
- jareckik
- Juventino
Kto łyknie Farfana w tym mercato będzie miał na pewno transfer roku
Za fryte takiego piłkarza...

- Fidelito
- Juventino
Moim zdaniem takie wyliczenia ile to nie dostaniemy, są z definicji głupie. Regularnie przed każdym mercato się pojawiają, a rzeczywistość brutalnie je weryfikuje.jakku1 pisze:Ok, ja sie zakladam. Uwazam, ze za polowe karty Giovinco (jesli ja spieniezymy), Melo, Krasicia, Zieglera i Elie dostaniemy wiecej, niz 25m. Oczywiscie jesli jeden z tych graczy zostanie wlaczony w jakas inna transakcje (np. Giovinco + 15m = Jovetic) to od razu zaklad jest anulowany, chyba, ze suma pozostalych sprzedazy przekroczy 25m, tak?Marian. pisze:Zakład o pół litra, że jeśli pozbędziemy się tych wszystkich zawodników to nie dostaniemy za nich więcej niż 25 klocków?Astarot pisze: Sprzedaże:
Melo 12-13 mln
Krasic 10-12
Elia 6-7
Ziegler 6
Giovinco - 6-8 mln za połowę karty
Mamy 40 -46 mln
Przyjmujesz?
Krasic - praktycznie nierealne jest by ktoś za niego zapłacił z góry. Niemalże cały sezon przesiedział na trybunach, ma też swoje wymagania... nie bardzo chce wracać na wschód. Prognoza... wypożyczenie.
Elia - jw
Melo, Ziegler - za nich myślę, że na pewno dostaniemy pieniądze, ale wątpię by za Zieglera było to więcej niż 3-4mln
Giovinco - mam nadzieję, że jednak wróci. jeśli chcemy grać trójką w ataku, leniwy Serb musi mieć konkurencje!
Dokładnie.jakku1 pisze: Co do Farfana, to od odrzuca te wszystkie propozycje przedluzenia kontrakty nie ze wzgledu na pieniadze. On chce odejsc z klubu.
- Nevermind
- Juventino
Sanchez i Inler spoko, jednak Zapata już od dwóch sezonów gra przeciętnie.Ouh_yeah pisze:Sanchez, Inler i Zapata rok temuNevermind pisze:Uważasz, że Udinese pozbyłoby się trzech wyróżniających się zawodników w jednym mercato? To klub dobrze zarządzony.
A ten... agent Krasicia ujawnił zaskakującą informację, że jego klient na pewno odejdzie z Juventusu. Czekamy jutro na odpowiedź agenta Elii.
Poza tym to czyste spekulacje. Z drugiej strony zestaw Asamoah, Suarez, Dzeko, Nesta, Giovinco brałbym z pocałowaniem ręki.
Ehhh marzenia ściętej głowy. Czekam na fachową analizę Loremastera i fachową wycenę ewentualnych wzmocnień.
Bo przecież Czarnogóra i Serbia to wciąż jedno państwo :roll: . W sumie racja...Fidelito pisze: Giovinco - mam nadzieję, że jednak wróci. jeśli chcemy grać trójką w ataku, leniwy Serb musi mieć konkurencje!

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Nevermind pisze: Sanchez i Inler spoko, jednak Zapata już od dwóch sezonów gra przeciętnie.
Poza tym to czyste spekulacje. Z drugiej strony zestaw Asamoah, Suarez, Dzeko, Nesta, Giovinco brałbym z pocałowaniem ręki.
Prawie ten zestaw. Suarez jest zbyt.. niewygodny.
Asamoah,Nesta,Jovetic,Cissokho..
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Astarot
- Juventino
To dywagacje jakich na tym forum wiele - każdy może fantazjować w.g mnie podane przeze mnie ceny jeżeli faktycznie dojdzie do sprzedaży nie będą się wiele różnic:Fidelito pisze:Moim zdaniem takie wyliczenia ile to nie dostaniemy, są z definicji głupie. Regularnie przed każdym mercato się pojawiają, a rzeczywistość brutalnie je weryfikuje.jakku1 pisze:Ok, ja sie zakladam. Uwazam, ze za polowe karty Giovinco (jesli ja spieniezymy), Melo, Krasicia, Zieglera i Elie dostaniemy wiecej, niz 25m. Oczywiscie jesli jeden z tych graczy zostanie wlaczony w jakas inna transakcje (np. Giovinco + 15m = Jovetic) to od razu zaklad jest anulowany, chyba, ze suma pozostalych sprzedazy przekroczy 25m, tak?Marian. pisze:Zakład o pół litra, że jeśli pozbędziemy się tych wszystkich zawodników to nie dostaniemy za nich więcej niż 25 klocków?
Przyjmujesz?
Krasic - praktycznie nierealne jest by ktoś za niego zapłacił z góry. Niemalże cały sezon przesiedział na trybunach, ma też swoje wymagania... nie bardzo chce wracać na wschód. Prognoza... wypożyczenie.
Elia - jw
Melo, Ziegler - za nich myślę, że na pewno dostaniemy pieniądze, ale wątpię by za Zieglera było to więcej niż 3-4mln
Giovinco - mam nadzieję, że jednak wróci. jeśli chcemy grać trójką w ataku, leniwy Serb musi mieć konkurencje!
Melo - minimum 11 mln - nie widze żeby przy jego formie sprzedać go taniej
Krasic- jego wartość w tym momencie to ok. 12mln dajmy że sprzedamy go za 10
Elia - wiek i umiejętności ... ślepy za mniej niż 6 go nie puści
Ziegler - minimum to 5 chociaż myśle że przy jego formie 5,5 to cena wywoławcza
Gio- tu sprawa jest z grubsza inna jako ,że jeżeli nie dogadamy się z Parmą skończy się na licytacji.... Parma na moje oko przy swoich obecnych finansach nie da więcej jak 8-9 i to cudem.... w praktyce pewnie da 6,5- 7
Wiec stawiam swój kibicowski honor ,że za tych zawodników pozyskiamy minimum 38 mln
Więc Marian przyjmuję zakład a co do mojego posta:
1. w.g transfermarkt Astori ma kontrakt do 2012 r.
2. za Piazenze przepraszam - zdarza się
3. Farfan - ja też do końca nie liczę ale biorąc pod uwagę ,żę mamy minimum wicemistrza Włoch i pewne miejsce w LM do tego po odejściu Entów możemy sobie pozwolić na 2 niezłe kontrakty - do 4 mln jesteśmy spokojnie w stanie go zakontraktować .... w plotę z 6 mln nie wierzę chyba ,żę weźmie go City lub PSG.....
4. Cieszę się ,że zgadzamy się w przeciwieństwie do co poniektórych forumowiczów do Nesty i Kalou - Pepe może mu buty czyścić.... jeżeli ktoś myśli inaczej to po prostu nie ogląda Chelsea- dziś wywalczył swojemu zespołowi remis (karny na nim)
Nevermind człowieku jak Ty porównujesz Boriello do Berbatova.... brak mi słów po prostu-
stary bo stary ale w tym sezonie w 490 minut strzelił 7 goli!!!!!!!! w każdym meczu (a było ich 3) w którym grał od początku- gol co 70 minut ... w zeszłym strzelił 22.... nie brać takiego gracza za darmo jeżeli była by taka szansa:O:O:OO: ..............
- Astarot
- Juventino
Zgadzam się ale - Cissokho -świetny gracz przy 4-4-2 ew. 4-3-3 ale nie wiem czy przy 3-5-2 dało by się z niego jak z Armero czy De Ceglie zrobić efektywnego pomocnika a wydawać ponad 10 mln na gracza do jednego systemu? nie stać nas na to.... szczególnie ,że Conte ceni sobie graczy wszechstronnychiltalismano pisze:Nevermind pisze: Sanchez i Inler spoko, jednak Zapata już od dwóch sezonów gra przeciętnie.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Aly taki jest. Wg. Mnie idealnie by pasował do systemu Antiosia.Astarot pisze:Zgadzam się ale - Cissokho -świetny gracz przy 4-4-2 ew. 4-3-3 ale nie wiem czy przy 3-5-2 dało by się z niego jak z Armero czy De Ceglie zrobić efektywnego pomocnika a wydawać ponad 10 mln na gracza do jednego systemu? nie stać nas na to.... szczególnie ,że Conte ceni sobie graczy wszechstronnychiltalismano pisze:Nevermind pisze: Sanchez i Inler spoko, jednak Zapata już od dwóch sezonów gra przeciętnie.
Gdy Lyon gra wysoko i dominuje, praktycznie jest LM. Ciagle robi rajdy i wrzutki przy tym swietnie wraca.
Buffon - Cissokho - Barza-Chiell-Lich - MVP - Vucinic-Matri-Jovetic
Chyba jest to realne zestawienie.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Nevermind
- Juventino
Czy Ty rozumiesz, że ten piłkarz nie jest wcale taki tani? Fakt, że nie trzeba płacić za niego odstępnego jeszcze o niczym nie świadczy. Berbatov ma już 31 (!) lat i najlepsze lata gry ma już prawdopodobnie za sobą. W Manchesterze zarabia nieco bodaj 4 miliony euro za sezon i obecnie oczekuje jeszcze więcej. Słyszałem, że jego usługami zainteresowana jest Andżi i prezydent klubu kusi go 7 milionowym kontraktem. Nie sądzę, aby Dimitar podpisał krótki kontrakt, bo to jego ostatnia okazja na podpisanie długofalowej umowy. Będzie to z pewnością kontrakt 3-letni. Zatrudnienie Berbatova na 3 lata kosztowałoby prawdopodobnie nieco ponad 20 milionów euro. Mam tutaj na myśli gwarantowany kontrakt, ewentualne premie i przede wszystkim kwotę otrzymaną przy transferze.Astarot pisze: Nevermind człowieku jak Ty porównujesz Boriello do Berbatova.... brak mi słów po prostu-
Powiedz mi proszę, gdzie tutaj widzisz okazje?
Z Manchesteru przywitałbym Pogbe z otwartymi ramionami. Jako, że mieszkam w Manchesterze i mam wielu znajomych którzy sympatyzują z United... dowiedziałem się sporo. Chłopak jest waleczny i ma dobrą technikę. Już teraz porównywany jest do Patricka Vieiry. Ferguson z całej siły chce go przekonać do podpisania nowego kontraktu i widząc taką szansę wystawił go w kilku ostatnich meczach United.
- PawSt
- Juventino
Strasznie nudni jesteście albo nie docierają do was fakty.
Farfana nie weźmiemy bo do 3-5-2 mamy skrzydłowych. Co nie zmienia faktu że to fajny grajek, ale nie dla nas i jestem pewien że Conte nawet o nim nie myśli. To nie jest FM że można mieć co się chce.
Farfana nie weźmiemy bo do 3-5-2 mamy skrzydłowych. Co nie zmienia faktu że to fajny grajek, ale nie dla nas i jestem pewien że Conte nawet o nim nie myśli. To nie jest FM że można mieć co się chce.
- mateusz6
- Juventino
Jaką masz pewność, że będzięmy grać 352, a nie 433? Conte od listopada rotuje te dwa systemy. Jeśli Marotta sprowadzi jakiegoś prawoskrzydłowego z pierwszego zdarzenia to pewnie częściej będziemy oglądać 433, bo teraz Pepe to nie jest ten Pepe co na początku sezonu.PawSt pisze:Strasznie nudni jesteście albo nie docierają do was fakty.
Co do Farfana. Brać i tyle jeśli nie będzie chciał gaży z kosmosu. Berbatov to samo.
- PawSt
- Juventino
Pewności nie ma to jest jasne.
Użyłeś dobrego stwierdzenia rotuje system 3-5-2 i 4-3-3. Pepe jest do 4-3-3 i się z nim w lato nie rozstaniemy na pewno skoro tak to Farfana również nie pozyskamy. Idąc dalej nie możemy sobie pozwolic a raczej żadna druzyna nie może sobie na to pozwolić że kupuje piłkarzy do podstawowego składu i do rotacji pod dwie taktyki :]
Staram się właśnie skłonić ludzie do zrozumienia tego że my nie używamy tylko 4-3-3 lub 3-5-2 i pod którąś z tych taktyk staramy się dokupić konkurencyjnych zawodników aby nimi rotować. My rotujemy ustawieniem.
Użyłeś dobrego stwierdzenia rotuje system 3-5-2 i 4-3-3. Pepe jest do 4-3-3 i się z nim w lato nie rozstaniemy na pewno skoro tak to Farfana również nie pozyskamy. Idąc dalej nie możemy sobie pozwolic a raczej żadna druzyna nie może sobie na to pozwolić że kupuje piłkarzy do podstawowego składu i do rotacji pod dwie taktyki :]
Staram się właśnie skłonić ludzie do zrozumienia tego że my nie używamy tylko 4-3-3 lub 3-5-2 i pod którąś z tych taktyk staramy się dokupić konkurencyjnych zawodników aby nimi rotować. My rotujemy ustawieniem.

- postscriptum
- Juventino
i tak podobno Torres ma przyjść za 20 mln i jak się u nas oblokuje to będziemy mieć zawodnika klasy Ibra... a jak nie to stracimy 20 mln. Ja uważam, że Del Piero powinien zostać jeszcze rok na Puchar Mistrzów i tam razem z Vunicem i Jovetićiem zrobić ROZPIE...DOL