Mercato (2012-2014)
- pumex
- Juventino
I że chce nie mniej niż 6mln za sezon oraz kupę forsy za sam podpispablo1503 pisze:Farfan dzis zaliczył 3 asysty![]()
Kurde, dobrze byłoby mieć go w zespole, zważywszy, że jest do wzięcia za darmo.

Tematu Bale'a nie ma sensu wznawiać. Nie zamieni Anglii na Włochy, to raz. Dwa, konkurencja. Trzy, trzeba by mieć walizkę z 40mln, a kto śledzi wypowiedzi Beppe, ten wie, że takiej kasy na jednego zawodnika nie wydamy
Strzelam, że Balotelli wyląduje w Milanie albo PSG. Nam nie jest potrzebny ktoś, kto zagra jeden absolutnie genialny mecz, by przy następnej próbie zawieść a przy kolejnej dostać czerwoną i bana na 3 kolejne.

- PawSt
- Juventino
Farfan to prawe skrzydło, jestem niemal pewny że nawet na niego Marotta nie popatrzy, 3-5-2 lichy+martin, 4-3-3 pepe+od biedy Giaccherini.
Dalej zastanawia się co na lewą stronę, zdaję sobie sprawę że Bale to dla nas egzotyka, on sam pewnie średnio zainteresowany przeprowadzką do włoch. Jednak takiego gracza właśnie potrzebujemy idealny do 3-5-2.
Podobno Isla jest o krok od Interu
Dalej zastanawia się co na lewą stronę, zdaję sobie sprawę że Bale to dla nas egzotyka, on sam pewnie średnio zainteresowany przeprowadzką do włoch. Jednak takiego gracza właśnie potrzebujemy idealny do 3-5-2.
Podobno Isla jest o krok od Interu

- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
I tak najbardziej realny i prawdopodobny jest dla nas 'nowy Baggio'.
Historia lubi sie powtarzac wiec Jovetic zawita do Turynu... miejmy nadzieje ; )
Historia lubi sie powtarzac wiec Jovetic zawita do Turynu... miejmy nadzieje ; )
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- @Maras@
- Juventino
Dodałbym jeszcze, że nie potrzebujemy interisty z krwi i kościpumex pisze:Strzelam, że Balotelli wyląduje w Milanie albo PSG. Nam nie jest potrzebny ktoś, kto zagra jeden absolutnie genialny mecz, by przy następnej próbie zawieść a przy kolejnej dostać czerwoną i bana na 3 kolejne.

No tu się raczej nie zgodzę... Chyba widzą, że Pepe to jest tylko półśrodek i właśnie na prawe skrzydło (do 4-3-3) porządny zawodnik jest nam niezbędny. Na Hulke czy Naniego chyba nie ma co liczyć, więc taki Farfan by się zdałPawSt pisze:Farfan to prawe skrzydło, jestem niemal pewny że nawet na niego Marotta nie popatrzy, 3-5-2 lichy+martin, 4-3-3 pepe+od biedy Giaccherini.

Ostatnio zmieniony 09 kwietnia 2012, 14:00 przez @Maras@, łącznie zmieniany 1 raz.

- Juvefanatp
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
Dla mnie sprawa jest prosta, zarząd i Conte powinni dokonywać transferów z myślą o 4-3-3 i nie dlatego, że według mnie jest to lepsza formacja, zwłaszcza na przeciwników murujących dostęp do swojej bramki. Główny powód jest taki, że mając kadrę Doskonale przystosowaną do 4-3-3 można bez najmniejszych problemów przejść w trakcie meczu, czy jeszcze przed meczem na 3-5-2, w odwrotnej sytuacji byłoby to niemożliwe, a więc mielibyśmy bardzo małe pole manewru a zdecydowanie lepiej jest być elastycznym. Poza tym w grze dwójka napastników nie ma miejsca dla Vucinicia, który w środku boiska prezentuje się fatalnie, co wymuszałoby na nas zakup dwóch nowych podstawowych zawodników do dwuosobowej formacji a nie jest to chyba najlepszy pomysł.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Balotelli to milanista.@Maras@ pisze:Dodałbym jeszcze, że nie potrzebujemy interisty z krwi i kościpumex pisze:Strzelam, że Balotelli wyląduje w Milanie albo PSG. Nam nie jest potrzebny ktoś, kto zagra jeden absolutnie genialny mecz, by przy następnej próbie zawieść a przy kolejnej dostać czerwoną i bana na 3 kolejne.![]()
(moj pierwszy post na komorce pisany)

Zawodnik swietny, ale poryp jakich malo.
- Ivory
- Juventino
Garść doniesień:
Luca Momblano na twitterze:
Steven Jovetić nie ruszy się z Florencji, chyba że do klubu wpłynie 'szaleńcza' oferta, przy czym rozumie się przez to ofertę z zewnątrz rynku. Taki jest układ z prezydentem Della Valle.
Zresztą kilka tygodni temu gdzieś czytałem, że właściciele Violi właśnie od niego rozpoczną budowę nowej drużyny, by wejść w nową erę. Dlatego nie jest na sprzedaż.
TOP Player? Najgłośniej ostatnio jest o Higuainie i Suarezie. Jak coś za Suareza 30 baniek do wyłożenia.
Jeśli chodzi o młodych włoskich napastników na celowniku Juve znajdują się Manolo Gabbiadini z Atalanty oraz Mattia Destro ze Sieny.
Wolałbym Destro, mimo wszystko. Ma dobry sezon, strzela, asystuje. Szybki, dobra technika, warto obejrzeć jego gol w meczu z Turcją (U21 chyba).
Źródło: http://www.calcioline.com/2012/04/09/ca ... co-140462/
Luca Momblano na twitterze:
Steven Jovetić nie ruszy się z Florencji, chyba że do klubu wpłynie 'szaleńcza' oferta, przy czym rozumie się przez to ofertę z zewnątrz rynku. Taki jest układ z prezydentem Della Valle.
Zresztą kilka tygodni temu gdzieś czytałem, że właściciele Violi właśnie od niego rozpoczną budowę nowej drużyny, by wejść w nową erę. Dlatego nie jest na sprzedaż.
TOP Player? Najgłośniej ostatnio jest o Higuainie i Suarezie. Jak coś za Suareza 30 baniek do wyłożenia.
Jeśli chodzi o młodych włoskich napastników na celowniku Juve znajdują się Manolo Gabbiadini z Atalanty oraz Mattia Destro ze Sieny.
Wolałbym Destro, mimo wszystko. Ma dobry sezon, strzela, asystuje. Szybki, dobra technika, warto obejrzeć jego gol w meczu z Turcją (U21 chyba).
Źródło: http://www.calcioline.com/2012/04/09/ca ... co-140462/
Ostatnio zmieniony 09 kwietnia 2012, 15:20 przez Ivory, łącznie zmieniany 1 raz.
- PawSt
- Juventino
No ale właśnie w tym sęk że nie gramy 4-3-3 tylko 3-5-2. Do 3-5-2 mamy skrzydłowych do 4-3-3 mamy Pepe od biedy Giaccherini. Nawet jeśli mówimy o jakiejś rotacji to polega u nas na tym że np. jak nie gra Pepe to zmieniamy taktyke na 3-5-2. Nie możemy znowu zmieniać połowy składu, skupiamy się na uzupełnieniu tego co jest ale jakościowo. Stąd jestem prawie pewien że nie kupimy nikogo na to prawe skrzydło.@Maras@ pisze:No tu się raczej nie zgodzę... Chyba widzą, że Pepe to jest tylko półśrodek i właśnie na prawe skrzydło (do 4-3-3) porządny zawodnik jest nam niezbędny. Na Hulke czy Naniego chyba nie ma co liczyć, więc taki Farfan by się zdałPawSt pisze:Farfan to prawe skrzydło, jestem niemal pewny że nawet na niego Marotta nie popatrzy, 3-5-2 lichy+martin, 4-3-3 pepe+od biedy Giaccherini.
Przypominam że sezon przygotowawczy zaczynaliśmy z taktyka 4-2-4. Nie wiadomo co wyjdzie w trakcie, ale jak na razie wszystko wskazuje na 3-5-2, co z kolei mi mówi że uzupełniamy
1. Lewe skrzydło
2. Atak- tu liczę na 2 klasowych grajków. Jovetic + Dzeko/Torres/Higuain
3. Kogoś do środka, Asamoah wygląda fajnie

- postscriptum
- Juventino
A co myślicie o Benzemie z Realu? Jest jakaś szansa? ;> Mógł to bo być taki nowy Trezeguet 

- Tacchinardi.
- Juventino
Szybka piłka:postscriptum pisze:A co myślicie o Benzemie z Realu? Jest jakaś szansa? ;> Mógł to bo być taki nowy Trezeguet
1. Świetny, zawodnik jakiego nam trzeba
2. Praktycznie niemożliwy do wyciągnięcia
3. Dlaczego zawsze przy nazwisku jakiegokolwiek francuskiego napastnika, trzeba pisać o Trezeguecie? Błaaaaagam!
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ja nigdzie tego nie czytałem, ale sam doszedłem do takiego wniosku jakiś czas temu. Rozpoczynać budowę nowej Fiorentiny mającej walczyć o wysokie lokaty od sprzedaży bardzo młodego napastnika o niesamowitym potencjale? To byłby bardzo ryzykowny ruch. No ale krążą słuchy o problemach finansowych, więc może jednak będzie można go zakupić w ramach rozsądnej kwoty - bo jak inaczej Fiorentina zrobi przemeblowanie w składzie nie mając forsy... jeden Jovetic mógłby załatwić im szansę na rozsądne i dobre mercato.Ivory pisze:Zresztą kilka tygodni temu gdzieś czytałem, że właściciele Violi właśnie od niego rozpoczną budowę nowej drużyny, by wejść w nową erę. Dlatego nie jest na sprzedaż.
Trzeba wierzyć!!!111oneoneone
- pumex
- Juventino
Mi sprawa z Jo-Jo dalej nie pasuje, to znaczy zdziwi mnie, jeśli piłkarz zdecyduje się na pozostanie we Florencji, dodatkowo bez żadnej podwyżki, na którą zasługuje a której klub mu raczej nie da ze względu na problemy finansowe. Dodatkowo nie wiem, jak Fiołki chcieliby zrobić rewolucję bez środków ze sprzedaży Czarnogórca. Naprawdę, jeśli sam Jovetic nie będzie naciskał na swój transfer tylko potulnie będzie się kisił we Florencji a klub nie zechce go sprzedać mimo koszmarnej sytuacji sportowo-finansowej to będzie to sytuacja na swój sposób kuriozalna.
Ekspertem nie jestem, dokładnej sytuacji nie znam, ale dalej obstawiam, że Fiora z pocałowaniem ręki zaakceptowałaby ofertę w wysokości +-25mln
Ooo, po części uprzedził mnie Oł Je
Ekspertem nie jestem, dokładnej sytuacji nie znam, ale dalej obstawiam, że Fiora z pocałowaniem ręki zaakceptowałaby ofertę w wysokości +-25mln
Ooo, po części uprzedził mnie Oł Je

- Tacchinardi.
- Juventino
Myślę, że nadal możemy postarać się o Higuaina, a przynajmniej opracować już plan z nim w roli głównej. Dlaczego? Sytuacja Realu:
La Liga - mają 4 pkt. przewagi nad Barceloną, ale w pojedynku ligowym z Katalończykami nie są faworytami. Wystarczy, że zaliczą jeszcze jedną wpadkę... Zmierzam do tego, że zdobycie mistrzostwa przez FCB, a nie Królewskich mogłoby być świetnym argumentem (brak sukcesów ligowych) do pozyskania Argentyńczyka. Problem? Nie sądzę, żeby właśnie się tak stało. Nie Realowi i nie w La Lidze. Ale kto wie.
Liga Mistrzów - powiedzmy sobie - dwumecz z APOLem nie pokazał wielkości Realu, a raczej brak dużej motywacji. A czekają ich Bayern i Barcelona w finale (akurat FCB z Chlesea nie powinna mieć żadnego kłopotu), o ile dojdą do niego. Bayern będzie trudnym przeciwnikiem, więc nic nie wiadomo. Dobra, do rzeczy. Jeżeli przegrają z Bayernem w półfinale to też jakiś argument, ale... myślę ,że Mourinho nie wytrzyma przegranej z Guardiolą w finale. Choćby nie było żadnej kontrowersji (nie jestem zwolennikiem TEORII "spisek UEFA" itd.), to być może Portuglaczyk odejdzie? A kto miałby go zastąpić? Kto inny mógłby powalczyć z rywalem w następnym sezonie? To też działałoby na naszą korzyść. Ale gdyby wygrali LM, pokonali FCB? I tu pamiętam wypowiedź ojca Higuaina: Nikt nas nie wzywał na rozmowy. Dopóki nie wygramy tutaj Ligi Mistrzów to Gonzalo nigdzie się nie rusza. I to... ma sens. Bo skoro Gonzalo będzie chciał zasmakować innej ligi, to nie będzie miał szans na Ligę Mistrzów. A tak, zdobędzie co chciał i będzie spełniony (czyt. zgodzi się na transfer).
Wszystko to można skomplikować (np. wygrają La Ligę, przegrają LM; wygrają oba; przegrają La Ligę, wygrają LM; ). Czyli:
1) Przegrana/wygrana trofeów - bardziej pasowałoby przegrana w lidze, albo wygrana obu
2) Mourinho - może odejść, bo dość gorąco (bądź nerwowo, obsesyjnie) podchodzi do rywalizacji z Barceloną, w razie kontrowersji wszystko zrzuciłby na sędziów i możliwe, że wróciłby do Anglii
3) Transfer - w razie transferu kogoś na poziomie co najmniej Gonzalo, myślę, że ofertę moglibyśmy składać od zaraz. No, ale jak ich celem jest Aguero (który "love MCR" - nawiązanie do koszulki i faktów) i nie słychać o innych... Cytat: Jeśli do Realu Madryt przyjdzie Sergio Aguero to wtedy zacznemy słuchać ofert transferowych od innych zespołów - powiedział ojciec Gonzalo Higuaina. [cytaty ojca zawodnika są z lutego, tego roku]
4) Rywalizacja - w skrócie - przegrywa ją z Benzemą.
A rywale w wyścigu o podpis? Widzę poważne zagrożenie ze strony City, ale to dałoby nam możliwość sprowadzenia Dżeko (co nie jest złą opcją), ale poza tym? PSG i Chelsea? Nawet ze statusem wice-mistrza Włoch mamy więcej do zaoferowania od francuzów i póki co od Anglików (nadal nie mają miejsca w LM). Co do pierwszego, to póki co nie ma po co się ładować na paryską łódź szejków (w etapie budowy, walczą z Montepelliere o mistrza, górą Giroud i spółka, póki co). Chlesea nie liczy się i nie będzie liczyło się w następnym sezonie w walce o mistrza, ich atutem jest doświadczenie w LM i gaże. W sumie PSG, też ma gaże. Ale i tutaj jestem optymistą, gdyż powinniśmy mieć pieniądze na pensje (przynajmniej tak się mówi). Gdybyśmy wygrali mistrza, albo nawet dublet, to przebijamy Chelsea dwukrotnie. No i liga włoska jest atrakcyjna dla Argentyńczyków, pomijając fakt, że byłby gwiazdką (w Anglii czy dokładniej w City - nie).
Podsumowując - wszystkie te fakty, są/będą rozważane przez Juve i agenta piłkarza. Należy obserwować sytuacje Realu i zawodnika, bo naprawdę możemy o niego powalczyć.
Jeszczę trochę od mnie - postanowiłem w ogóle go nie oceniać, bo nie oglądam La Ligi (sprawdzam tylko oceny, czasem gole), a w kwestii graczy klasowych każdy lubi "fapać" do swoich idoli zapominając o obiektywizmie. Nie sympatyzuje z Realem i nie jestem fanem hiszpańskiej La Ligi, wypisałem tylko moje odczucia. Byłoby miło, gdyby ktoś je sprostował w razie potrzeba, bo sam chcę wiedzieć czy na Gonzalo jest taka szansa, jak myślę. Jeżeli ktoś dojechał do końca, to jest mi niezmiernie miło.
La Liga - mają 4 pkt. przewagi nad Barceloną, ale w pojedynku ligowym z Katalończykami nie są faworytami. Wystarczy, że zaliczą jeszcze jedną wpadkę... Zmierzam do tego, że zdobycie mistrzostwa przez FCB, a nie Królewskich mogłoby być świetnym argumentem (brak sukcesów ligowych) do pozyskania Argentyńczyka. Problem? Nie sądzę, żeby właśnie się tak stało. Nie Realowi i nie w La Lidze. Ale kto wie.
Liga Mistrzów - powiedzmy sobie - dwumecz z APOLem nie pokazał wielkości Realu, a raczej brak dużej motywacji. A czekają ich Bayern i Barcelona w finale (akurat FCB z Chlesea nie powinna mieć żadnego kłopotu), o ile dojdą do niego. Bayern będzie trudnym przeciwnikiem, więc nic nie wiadomo. Dobra, do rzeczy. Jeżeli przegrają z Bayernem w półfinale to też jakiś argument, ale... myślę ,że Mourinho nie wytrzyma przegranej z Guardiolą w finale. Choćby nie było żadnej kontrowersji (nie jestem zwolennikiem TEORII "spisek UEFA" itd.), to być może Portuglaczyk odejdzie? A kto miałby go zastąpić? Kto inny mógłby powalczyć z rywalem w następnym sezonie? To też działałoby na naszą korzyść. Ale gdyby wygrali LM, pokonali FCB? I tu pamiętam wypowiedź ojca Higuaina: Nikt nas nie wzywał na rozmowy. Dopóki nie wygramy tutaj Ligi Mistrzów to Gonzalo nigdzie się nie rusza. I to... ma sens. Bo skoro Gonzalo będzie chciał zasmakować innej ligi, to nie będzie miał szans na Ligę Mistrzów. A tak, zdobędzie co chciał i będzie spełniony (czyt. zgodzi się na transfer).
Wszystko to można skomplikować (np. wygrają La Ligę, przegrają LM; wygrają oba; przegrają La Ligę, wygrają LM; ). Czyli:
1) Przegrana/wygrana trofeów - bardziej pasowałoby przegrana w lidze, albo wygrana obu
2) Mourinho - może odejść, bo dość gorąco (bądź nerwowo, obsesyjnie) podchodzi do rywalizacji z Barceloną, w razie kontrowersji wszystko zrzuciłby na sędziów i możliwe, że wróciłby do Anglii
3) Transfer - w razie transferu kogoś na poziomie co najmniej Gonzalo, myślę, że ofertę moglibyśmy składać od zaraz. No, ale jak ich celem jest Aguero (który "love MCR" - nawiązanie do koszulki i faktów) i nie słychać o innych... Cytat: Jeśli do Realu Madryt przyjdzie Sergio Aguero to wtedy zacznemy słuchać ofert transferowych od innych zespołów - powiedział ojciec Gonzalo Higuaina. [cytaty ojca zawodnika są z lutego, tego roku]
4) Rywalizacja - w skrócie - przegrywa ją z Benzemą.
A rywale w wyścigu o podpis? Widzę poważne zagrożenie ze strony City, ale to dałoby nam możliwość sprowadzenia Dżeko (co nie jest złą opcją), ale poza tym? PSG i Chelsea? Nawet ze statusem wice-mistrza Włoch mamy więcej do zaoferowania od francuzów i póki co od Anglików (nadal nie mają miejsca w LM). Co do pierwszego, to póki co nie ma po co się ładować na paryską łódź szejków (w etapie budowy, walczą z Montepelliere o mistrza, górą Giroud i spółka, póki co). Chlesea nie liczy się i nie będzie liczyło się w następnym sezonie w walce o mistrza, ich atutem jest doświadczenie w LM i gaże. W sumie PSG, też ma gaże. Ale i tutaj jestem optymistą, gdyż powinniśmy mieć pieniądze na pensje (przynajmniej tak się mówi). Gdybyśmy wygrali mistrza, albo nawet dublet, to przebijamy Chelsea dwukrotnie. No i liga włoska jest atrakcyjna dla Argentyńczyków, pomijając fakt, że byłby gwiazdką (w Anglii czy dokładniej w City - nie).
Podsumowując - wszystkie te fakty, są/będą rozważane przez Juve i agenta piłkarza. Należy obserwować sytuacje Realu i zawodnika, bo naprawdę możemy o niego powalczyć.
Jeszczę trochę od mnie - postanowiłem w ogóle go nie oceniać, bo nie oglądam La Ligi (sprawdzam tylko oceny, czasem gole), a w kwestii graczy klasowych każdy lubi "fapać" do swoich idoli zapominając o obiektywizmie. Nie sympatyzuje z Realem i nie jestem fanem hiszpańskiej La Ligi, wypisałem tylko moje odczucia. Byłoby miło, gdyby ktoś je sprostował w razie potrzeba, bo sam chcę wiedzieć czy na Gonzalo jest taka szansa, jak myślę. Jeżeli ktoś dojechał do końca, to jest mi niezmiernie miło.
- Astarot
- Juventino
Niektórzy na tym forum naprawdę lubią fantazjować.....
np. Bale... to równie dobrze możemy się starać o Gomeza;p
Mercato powinno wyglądać mniej więcej tak:
Sprzedaże:
Melo 12-13 mln
Krasic 10-12
Elia 6-7
Ziegler 6
Giovinco - 6-8 mln za połowę karty
Mamy 40 -46 mln
8mln mln to klauzula wykupienia Caceresa więc zostaje 32-38mln
Środek obrony:
Douglas - marzenie za darmo... wątpie żeby przeszedł - powód jak poniżej
Astori - za darmochę do tego bardzo solidny, ma szansę na wyjazd na ME ... ale pewnie ściągnie go Milan - u nas musiał by sie pogodzić z pozycją 3-4 obrońcy
Nesta- był by dobrym uzupełnieniem składu , już słaba kondycja ale na parę meczy w sezonie jak ulał , jeżeli sam wyrazi zainteresowanie jak najbardziej brać!!
Lewa obrona :
Armero (ew. Tremulinas) ale Pablo powinien być priorytetem ew. nikogo nie kupować i zostawić Zieglera
Środek pomocy:
1. moje osobiste marzenie to rotacja Vidala lub Marchisio z typowym "box to box" pokroju Songa lub Essiena jednak z uwagi na cene i wysokie kontrakty mało realna opcja
2.Montolivo (tego raczej nie liczę -Milan już go zaklepał) więc ->
3.Kwadwo Asamoah -najbardziej realna możliwość pod względem finansowym- do tego świetny zawodnik
4./ew. Naingollan /Isla lub Banega jeżeli się wykurują (przed kontuzją stawiał bym ich za montolivo jednak teraz ich powrót do wysokiej formy jest niewiadomą)
Za 2 z Udine (Armero +Asamoah) 25mln +Piacenza .
5.Jako ,że gramy 3 pomocnikami -4 nie wystarczy na trzy fronty, trzeba też znaleźć zastępce Pirlo i tu najbliżsi charakterystyką są:
M'Vila (nierealne), Modrić (nierealne i Nuri Sahin- to był by w.g mnie świetny, przyszłościowy transfer w okolicach 14 mln
chyba że jak wyżej pozyskalibyśmy na zasadzie wolnego transferu Montolivio i on zmieniał by się z Pirlo
Skrzydła:
1. Farfan - nie jedna druzyna będzie chciała go pozyskać ale w.g mnie mamy duże szanse
2. Salomon Kalou - jak farfan zawodnik który gwarantuje pewien poziom do tego w miarę młody jednak olbrzymie wymagania finansowe - pod względem finansowym stać nas na zakontraktowanie tylko 1 z tej dwójki
3. Giach - pewnie za ok. 5 mln wykupimy drugą połówkę karty
4. Gio - 7-8 mln.... jak na skrzydło to opcja słaba
Napastnik:
Jovetic - powinien być naszym priorytetem - 25-30 mln
jako SS postarał bym się ściągnąć Berbatova na 2 letni kontrakt - ma 31 lat ale dalej łupie bramki, świetna technika gra z 1 piłki do tego silny i potrafi się zastawić jak ulał na LM
Przy takim układzie zamiast Giacha moglibyśmy wydać jeszcze 15mln więcej na porządnego skrzydłowego , mam nadzieję ,że Marotta kombinuje podobnie:)
przy 4-3-3
Lich/Caceres - Barza/Nesta - Chiellini/Bonu - Armero/ De Ceglie
Markiz/Marrone - Pirlo/Monto-Sahin - Vidal/Asamoah
Farfan/Pepe Jovetic/ Vucinic
Matri/ Berbatov-Q
przy 3-5-2
Barza - Bonu - Chiellini
Caceres- Markiz - Pirlo - Vidal - Armero
Jovetic - Berbatov
np. Bale... to równie dobrze możemy się starać o Gomeza;p
Mercato powinno wyglądać mniej więcej tak:
Sprzedaże:
Melo 12-13 mln
Krasic 10-12
Elia 6-7
Ziegler 6
Giovinco - 6-8 mln za połowę karty
Mamy 40 -46 mln
8mln mln to klauzula wykupienia Caceresa więc zostaje 32-38mln
Środek obrony:
Douglas - marzenie za darmo... wątpie żeby przeszedł - powód jak poniżej
Astori - za darmochę do tego bardzo solidny, ma szansę na wyjazd na ME ... ale pewnie ściągnie go Milan - u nas musiał by sie pogodzić z pozycją 3-4 obrońcy
Nesta- był by dobrym uzupełnieniem składu , już słaba kondycja ale na parę meczy w sezonie jak ulał , jeżeli sam wyrazi zainteresowanie jak najbardziej brać!!
Lewa obrona :
Armero (ew. Tremulinas) ale Pablo powinien być priorytetem ew. nikogo nie kupować i zostawić Zieglera
Środek pomocy:
1. moje osobiste marzenie to rotacja Vidala lub Marchisio z typowym "box to box" pokroju Songa lub Essiena jednak z uwagi na cene i wysokie kontrakty mało realna opcja
2.Montolivo (tego raczej nie liczę -Milan już go zaklepał) więc ->
3.Kwadwo Asamoah -najbardziej realna możliwość pod względem finansowym- do tego świetny zawodnik
4./ew. Naingollan /Isla lub Banega jeżeli się wykurują (przed kontuzją stawiał bym ich za montolivo jednak teraz ich powrót do wysokiej formy jest niewiadomą)
Za 2 z Udine (Armero +Asamoah) 25mln +Piacenza .
5.Jako ,że gramy 3 pomocnikami -4 nie wystarczy na trzy fronty, trzeba też znaleźć zastępce Pirlo i tu najbliżsi charakterystyką są:
M'Vila (nierealne), Modrić (nierealne i Nuri Sahin- to był by w.g mnie świetny, przyszłościowy transfer w okolicach 14 mln
chyba że jak wyżej pozyskalibyśmy na zasadzie wolnego transferu Montolivio i on zmieniał by się z Pirlo
Skrzydła:
1. Farfan - nie jedna druzyna będzie chciała go pozyskać ale w.g mnie mamy duże szanse
2. Salomon Kalou - jak farfan zawodnik który gwarantuje pewien poziom do tego w miarę młody jednak olbrzymie wymagania finansowe - pod względem finansowym stać nas na zakontraktowanie tylko 1 z tej dwójki
3. Giach - pewnie za ok. 5 mln wykupimy drugą połówkę karty
4. Gio - 7-8 mln.... jak na skrzydło to opcja słaba
Napastnik:
Jovetic - powinien być naszym priorytetem - 25-30 mln
jako SS postarał bym się ściągnąć Berbatova na 2 letni kontrakt - ma 31 lat ale dalej łupie bramki, świetna technika gra z 1 piłki do tego silny i potrafi się zastawić jak ulał na LM
Przy takim układzie zamiast Giacha moglibyśmy wydać jeszcze 15mln więcej na porządnego skrzydłowego , mam nadzieję ,że Marotta kombinuje podobnie:)
przy 4-3-3
Lich/Caceres - Barza/Nesta - Chiellini/Bonu - Armero/ De Ceglie
Markiz/Marrone - Pirlo/Monto-Sahin - Vidal/Asamoah
Farfan/Pepe Jovetic/ Vucinic
Matri/ Berbatov-Q
przy 3-5-2
Barza - Bonu - Chiellini
Caceres- Markiz - Pirlo - Vidal - Armero
Jovetic - Berbatov
- Medzeer
- Juventino
Kolega wyżej(Tachi) zrobił świetną analizę, która jest niestety bezsensu. Gdybania tego typu są dosyć dziwne i nigdzie nie prowadzą. Nie ma znaczenia czy wygrają LM czy ligę hiszpańską, jestem pewny, że akurat te czynniki nie wpłyną na decyzję Higuain'a. Zresztą uważam, że o jego potencjalnym transferze nie zdecyduje on, tylko Mou kupując kolejnego napastnika.
Inna sprawa, że osobiście wolałbym tą kasą załatwić prawą stronę, czyli Suareza. Zawodnik naprawdę niezły, czasem wręcz niesamowity. Na dodatek jest rasistą, czyli na pewno dogada się z Conte. Będą mogli razem bluzgać na naszego murzynka z hamburga i będzie mógł śpiewać o zabiciu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> np. Mario B. I w przeciwieństwie do Anglii, nikt go nie znienawidzi, a wręcz go kibice pokochają.
Inna sprawa, że osobiście wolałbym tą kasą załatwić prawą stronę, czyli Suareza. Zawodnik naprawdę niezły, czasem wręcz niesamowity. Na dodatek jest rasistą, czyli na pewno dogada się z Conte. Będą mogli razem bluzgać na naszego murzynka z hamburga i będzie mógł śpiewać o zabiciu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> np. Mario B. I w przeciwieństwie do Anglii, nikt go nie znienawidzi, a wręcz go kibice pokochają.