Quiz - piłkarze
- pumex
- Juventino
Joe-Max Moore? Pasuje, więc leci zagadka:
1) Zawodnik bardzo dobrze zbudowany
2) Ma imię takie jak jeden z zawodników Arsenalu. Charakterystycznym wyglądem w pewnym aspekcie przypomina jednego zawodnika Chelsea i jednego zawodnika Tottenhamu.
3) Grał ze swoją reprezentacją przeciwko Polsce w oficjalnym meczu, nasi wygrali.
Poza tym Eboue ma 1,78m wzrostu. Czy to jest bardzo dobra budowa?

1) Zawodnik bardzo dobrze zbudowany
2) Ma imię takie jak jeden z zawodników Arsenalu. Charakterystycznym wyglądem w pewnym aspekcie przypomina jednego zawodnika Chelsea i jednego zawodnika Tottenhamu.
3) Grał ze swoją reprezentacją przeciwko Polsce w oficjalnym meczu, nasi wygrali.
Nie, ale chętnie zobaczę, jak dotarłeś do... takiej odpowiedziSmok-u pisze:Emmanuel Eboué ?
Bardziej chodziło mi o ten wygląd i podobieństwo do innych piłkarzySmok-u pisze:W kadrze Arsenalu jest Emmanuel Frimpong czyli mają tak samo na imię. Jest mocno zbudowany. Grał przeciwko Polsce i przegrał.

TAK!Juras_Senat pisze:Marouane Fellaini?
Juras_Senat pisze:Pumxie nie zauważyłem Twojej odpowiedzi i dalej dawałem podpowiedzi.

Ostatnio zmieniony 03 kwietnia 2012, 12:45 przez pumex, łącznie zmieniany 4 razy.

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Marouane Fellaini?
Pumxie nie zauważyłem Twojej odpowiedzi i dalej dawałem podpowiedzi.
3. W tym sezonie jest bardzo skuteczny przy rzutach wolnych, w 23 próbach strzelił 4 gole.
4. Nigdy nie był wiodącą postacią w drużynie narodowej, głównie przez ogromną konkurencję.

Pumxie nie zauważyłem Twojej odpowiedzi i dalej dawałem podpowiedzi.

1. Mimo iż jest rozgrywającym, najczęściej akcje zaczyna ze skrzydła i tam jest ustawiany.
2. Jest uważany za pupila jednego z czołowych południowoamerykańskich trenerów, przed bieżącym sezonem został przez niego sprowadzony do drużyny którą prowadzi.
3. W tym sezonie jest bardzo skuteczny przy rzutach wolnych, w 23 próbach strzelił 4 gole.
4. Nigdy nie był wiodącą postacią w drużynie narodowej, głównie przez ogromną konkurencję.
Niestety nie.Eskel pisze:Arda Turan?
Tak jest.Rottweill pisze:Strzelę; czyżby Santi Cazorla?

Ostatnio zmieniony 03 kwietnia 2012, 19:45 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 1 raz.
- Rottweill
- Juventino
- Podziekował: 24 razy
- Otrzymał podziękowanie: 8 razy
Strzelę; czyżby Santi Cazorla?
-----------------
1. Piłkarz w swojej karierze reprezentował barwy 7 klubów, z czego tylko jeden z nich był klubem zagranicznym; w tej drużynie odnosił też największe sukcesy - fani w powszechnym głosowaniu uznali go najlepszym zawodnikiem w historii klubu. Jego numer, mimo że nie został oficjalnie zastrzeżony, nie był przyznany żadnemu innemu graczowi od czasu jego odejścia.
2. W pewnym momencie swojej kariery grał obok jednego z najlepszych piłkarzy w historii. Strzelił bramkę z jego podania w meczu, po którym wybuchł wielki skandal związany z tym piłkarzem (wyszedł na jaw dopiero po meczu następnym, ale dotyczył właśnie tego spotkania)
3. Podczas kariery w ponad 700 występach zdobył ponad 200 goli.
Dajesz!
-----------------
1. Piłkarz w swojej karierze reprezentował barwy 7 klubów, z czego tylko jeden z nich był klubem zagranicznym; w tej drużynie odnosił też największe sukcesy - fani w powszechnym głosowaniu uznali go najlepszym zawodnikiem w historii klubu. Jego numer, mimo że nie został oficjalnie zastrzeżony, nie był przyznany żadnemu innemu graczowi od czasu jego odejścia.
2. W pewnym momencie swojej kariery grał obok jednego z najlepszych piłkarzy w historii. Strzelił bramkę z jego podania w meczu, po którym wybuchł wielki skandal związany z tym piłkarzem (wyszedł na jaw dopiero po meczu następnym, ale dotyczył właśnie tego spotkania)
3. Podczas kariery w ponad 700 występach zdobył ponad 200 goli.
No pewnieŁukasz pisze:Tak intuicyjnie - Zola?

Ostatnio zmieniony 04 kwietnia 2012, 14:58 przez Rottweill, łącznie zmieniany 1 raz.

- Łukasz
- Juventino
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Łukasz zamulił, więc zadaję za niego.
1. Napastnik.
2. Jeden sezon spędził w naszym kraju, następnie wyjechał do Włoch.
3. Dał się zapamiętać jako bardzo sympatyczna postać, w polsce dorobił się pseudonimu "Spoko".

1. Napastnik.
2. Jeden sezon spędził w naszym kraju, następnie wyjechał do Włoch.
3. Dał się zapamiętać jako bardzo sympatyczna postać, w polsce dorobił się pseudonimu "Spoko".
Jasne.pumex pisze:Kenneth Zeigbo?

Ostatnio zmieniony 05 kwietnia 2012, 10:12 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 1 raz.
- pumex
- Juventino
Kenneth Zeigbo?
ZAGADKA:
1) Zawodnik ofensywny (SS lub AM)
2) Ponoć wielki talent, jednak na razie swoja grą jeszcze tego nie potwierdził
3) Był blisko przeprowadzki do Manchesteru United, jednak transfer upadł, a zawodnik przeniósł się do innej, mocnej europejskiej ligi.
4) W seniorskiej reprezentacji wystąpił 6 razy

ZAGADKA:
1) Zawodnik ofensywny (SS lub AM)
2) Ponoć wielki talent, jednak na razie swoja grą jeszcze tego nie potwierdził
3) Był blisko przeprowadzki do Manchesteru United, jednak transfer upadł, a zawodnik przeniósł się do innej, mocnej europejskiej ligi.
4) W seniorskiej reprezentacji wystąpił 6 razy
Nie, próbuj dalejzoff pisze:Nicolas Gaitan?
Ostatnio zmieniony 05 kwietnia 2012, 14:07 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Pan Mietek
- Juventino
Adem Ljajić?
Chyba wszystko się zgadza. Pozycja, United, transfer do mocnej ligi (Serie A) i 6 występów (wg angielskiej wiki)
3. Został dwukrotnie transferowany podczas jednego okienka transferowego. Drugi transfer nastąpił bardzo prędko po tym jak strzelił gola, jak się później okazało, swojej przyszłej drużynie a jego kwota była znacznie większa niż kwota pierwszego z tych transferów.

Chyba wszystko się zgadza. Pozycja, United, transfer do mocnej ligi (Serie A) i 6 występów (wg angielskiej wiki)
3. Został dwukrotnie transferowany podczas jednego okienka transferowego. Drugi transfer nastąpił bardzo prędko po tym jak strzelił gola, jak się później okazało, swojej przyszłej drużynie a jego kwota była znacznie większa niż kwota pierwszego z tych transferów.
TakJuras_Senat pisze:Josip Ilicic?

Ostatnio zmieniony 06 kwietnia 2012, 09:13 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Josip Ilicic?
4. Obecnie gra w drugiej lidze.
5. Jego kuzyn zaliczył ponad dwadzieścia występów w reprezentacji, on ani jednego.
Dodawałem z telefonu, przeglądałem listę i przeoczyłem.
4. Obecnie gra w drugiej lidze.
5. Jego kuzyn zaliczył ponad dwadzieścia występów w reprezentacji, on ani jednego.
Ryszkins pisze:Marama Vahirua.

Dodawałem z telefonu, przeglądałem listę i przeoczyłem.

Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2012, 10:22 przez Juras_Senat, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ryszkins
- Juventino
nie zaglądałem tutaj a tu taka prosta zagadka
Marama Vahirua.
zagadka:
1. Napastnik, grał w najsilniejszych ligach europejskich oprócz niemieckiej. Ale większość jego klubów nie było bardzo silnych.
2. W reprezentacji z Czarnego Lądu zagrał ponad 40 meczów i średnio w co trzecim meczu nie strzelał gola .
3. Na koniec kariery podpisał 2-letni kontrakt z ówczesnym beniaminkiem ligi greckiej.

zagadka:
1. Napastnik, grał w najsilniejszych ligach europejskich oprócz niemieckiej. Ale większość jego klubów nie było bardzo silnych.
2. W reprezentacji z Czarnego Lądu zagrał ponad 40 meczów i średnio w co trzecim meczu nie strzelał gola .
3. Na koniec kariery podpisał 2-letni kontrakt z ówczesnym beniaminkiem ligi greckiej.
tak.Juras_Senat pisze:Ibrahima Bakayoko?
Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2012, 21:18 przez Ryszkins, łącznie zmieniany 2 razy.
- strong return
- Juventino
Jak tak to -1. Trzeba było Vimesa się słuchać.
Wróciłem.
Ale aktualizacji mi się nie chce robić.
Wróciłem.
Ale aktualizacji mi się nie chce robić.

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
- pumex
- Juventino
Dobra, ja wyręczę Jurasa, żeby zabawa nie stała:
ZAGADKA:
1) Zawodnik jest uważany za jednego z najwybitniejszych piłkarzy w historii swojego kraju. Ma na koncie najwięcej strzelonych bramek w reprezentacji podczas Mistrzostw Świata, w których wystąpił 4 razy.
2) W swojej karierze zagrał ponad 100 spotkań dla dwóch klubów, dla jednego z nich grał dwa razy (z roczną przerwą, gdy przeniósł się do innej ligi) a zaraz po zakończeniu kariery w tymże klubie na krótki okres został trenerem.
3) Miał przygodę z polityką

ZAGADKA:
1) Zawodnik jest uważany za jednego z najwybitniejszych piłkarzy w historii swojego kraju. Ma na koncie najwięcej strzelonych bramek w reprezentacji podczas Mistrzostw Świata, w których wystąpił 4 razy.
2) W swojej karierze zagrał ponad 100 spotkań dla dwóch klubów, dla jednego z nich grał dwa razy (z roczną przerwą, gdy przeniósł się do innej ligi) a zaraz po zakończeniu kariery w tymże klubie na krótki okres został trenerem.
3) Miał przygodę z polityką
Nie, próbuj dalejJuras_Senat pisze:Christo Stoiczkow?
Jedzieszstrong return pisze:Tak klakierku-chyba rozkminiliśmy wreszcie zagadkę od pumexa-Marc Wilmots.

Ostatnio zmieniony 10 kwietnia 2012, 18:48 przez pumex, łącznie zmieniany 2 razy.