Serie A (31): Palermo 0-2 JUVENTUS
stahoo pisze:Na koniec troche statystyk, z whoscored.com.
Kluczowe podania Claudio: 3 (więcej miał tylko Pirlo - 5).
Celność podań: 91%
86 razy dotykał piłkę (3 wynik w drużynie po Pirlo i Chiellinim).
Przechwyty: 4 - najwięcej z drużyny obok Chielliniego

Żeby zagrać dobry mecz Marchisio musi:
1. Rozgrywać jak Pirlo
2. Strzelać tyle co Trezeguet
3. Dryblować jak ADP
4. Biegać jak Lichtsteiner
5. Defensywnie zagrać lepiej niż Melo i Sissoko.
Box-to-box jest cienki, bo nie gra jak regista. lol.booyak pisze:Dziś zwracałem na niego szczególną uwagę właśnie i nic poza bieganiem chłopak nie ma do zaoferowania. Każdą piłkę którą ma w środku pola oddaje do Pirlo. Kompletnie nie potrafi zagrać kluczowego, prostopadłego podania do napastników. Chociaż zaraz może jednak potrafi? Ale skąd mogę wiedzieć jak on nawet nie próbuje?
- jakku1
- Juventino
Lubie Marchisio, czasami go chwale (wtedy kiedy zasluzy), czasami go krytykuje (wtedy kiedy zasluzy) ale fakt jest faktem, ze moglby popracowac nad wykonczeniem akcji. Zauwazylem, ze mocno poprawil strzaly z dystansu - mimo nawet tych wczorajszych uderzen w trybuny. W spotkaniu z Napoli oddal chyba 2, albo 3 uderzenia i wszystkie byly grozne i celne. W jeszcze wczesniejszych meczach bylo tak samo. Z Palermo juz mu nie szlo, ale wazne, ze jest dosc duzy postep.
Problemem jest jeszcze to "ostatnie podanie", czego momentami brakowalo wczoraj. Pisalem o tym po meczu, ze za kazdym razem Claudio podejmowal bledne decyzje - kiedy trzeba bylo huknac podawal, kiedy trzeba bylo podac strzelal. Fajnie, ze Marchisio przebiegl z pilka te 30 metrow, fajnie, ze znajdowalismy sie juz w stosunkowo dobrej sytuacji, ale kluczowe podanie/strzal zostalo zmarnowane.
Z tym, ze to juz jest bardzo wysoki poziom. Marchisio gra ostatnio dosc dobrze, nie mozna mu wiele zarzucic (tylko to, co napisalem wyzej). Jesli uda mu sie jeszcze poprawic to wykonczenie to ma duze szanse aby stac sie box - to - boxem klasy swiatowej. Strzelal jak Gerrard to juz chyba nie bedzie, ale ma szanse zdobywac fajne bramki po uderzeniach z 20 metra, bo zrobil wyrazny postep w tym kierunku.
Problemem jest jeszcze to "ostatnie podanie", czego momentami brakowalo wczoraj. Pisalem o tym po meczu, ze za kazdym razem Claudio podejmowal bledne decyzje - kiedy trzeba bylo huknac podawal, kiedy trzeba bylo podac strzelal. Fajnie, ze Marchisio przebiegl z pilka te 30 metrow, fajnie, ze znajdowalismy sie juz w stosunkowo dobrej sytuacji, ale kluczowe podanie/strzal zostalo zmarnowane.
Z tym, ze to juz jest bardzo wysoki poziom. Marchisio gra ostatnio dosc dobrze, nie mozna mu wiele zarzucic (tylko to, co napisalem wyzej). Jesli uda mu sie jeszcze poprawic to wykonczenie to ma duze szanse aby stac sie box - to - boxem klasy swiatowej. Strzelal jak Gerrard to juz chyba nie bedzie, ale ma szanse zdobywac fajne bramki po uderzeniach z 20 metra, bo zrobil wyrazny postep w tym kierunku.
- dawid1897
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
3 kluczowe podania?stahoo pisze:Na koniec troche statystyk, z whoscored.com.
Kluczowe podania Claudio: 3 (więcej miał tylko Pirlo - 5).
Celność podań: 91%
86 razy dotykał piłkę (3 wynik w drużynie po Pirlo i Chiellinim).
Przechwyty: 4 - najwięcej z drużyny obok Chielliniego
Celność podań jakoś mnie nie dziwi, Pirlo to nie jest i rzadko decyduje się na jakąś znakomitą dłuższą piłkę czy prostopadłe podanie. Wczoraj przecież ograniczał się do prostych podań. Dlatego nie rozumiem szczytowania nad tą statystyką.
Wczoraj jak to on - kilka razy biegał za długo z piłką, zamiast wcześniej podać, biegł do przeciwnika, robił jakieś durne kółeczka po których kilka razy stracił piłkę czy też szczęśliwie wycofał do tyłu. A wystarczyło się rozejrzeć wcześniej i zagrać, a nie pokazywać, że bierze się na siebie ciężar gry gdy się tego robić nie potrafi. Gość często traci głowę w takich sytuacjach.
I jeszcze być mądrym jak tyalina pisze:
Żeby zagrać dobry mecz Marchisio musi:
1. Rozgrywać jak Pirlo
3. Dryblować jak ADP
FORZA JUVE!!!
- pablo1503
- Juventino
Od tego mamy Pirlo. Nie każdy pomocnik ma dawać Piłki jak Modrić, Pirlo czy też Xavi. Marchisio odbiera piłki, stosuje pressing, włącza się w akcje ofensywne. Robi to, co powinien środkowy pomocnik i co najważniejsze, robi to dobrze.dawid91 pisze:Celność podań jakoś mnie nie dziwi, Pirlo to nie jest i rzadko decyduje się na
jakąś znakomitą dłuższą piłkę czy prostopadłe podanie.
To żeś teraz pojechał, kolegodawid91 pisze:Wczoraj przecież ograniczał się do prostych podań. Dlatego nie rozumiem szczytowania nad tą statystyką.

Lepiej, żeby miał 60% celnych podań, ale w śród nich 5 krosów wzdłuż boiska? Idąc tym tokiem rozumowania, to nie powinniśmy chwalić napastnika, który strzelił gola na pustą bramkę, bo nie zrobił tego z przewrotki?

alina pisze:Żeby zagrać dobry mecz Marchisio musi:
1. Rozgrywać jak Pirlo
3. Dryblować jak ADP

Claudio, to nie Iniesta!

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
6. Skakać jak Adam Małyszalina pisze:Żeby zagrać dobry mecz Marchisio musi:
1. Rozgrywać jak Pirlo
3. Dryblować jak ADP
Vucinic wczoraj wyłożył taką piłkę Caceresowi, że Martin powinien był puknąć brameczkę na urodzinki. Po tych imponujących meczach wczoraj Urus trochę lipton.
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
No niby masz rację, ale wiesz co jest fajne?... On czasem gra dobre meczealina pisze: Żeby zagrać dobry mecz Marchisio musi:
1. Rozgrywać jak Pirlo
3. Dryblować jak ADP

Zresztą podobnie jak jego półprawy kumpel.
Bardzo bardzo bardzo dobrze zagrała wczoraj nasza obrona. Było wszystko:

Bardzo lubię oglądać bezradność rywali.

- booyak
- Juventino
Widzę że dla niektórych 25 letni Marchisio jest nadal talentem włoskiej piłki. No ale jak od piłkarza na miarę Juve wymaga się tylko biegania box to box to nawet nie dziwi mnie obrona jego osoby przez niektórych użytkowników. Może by tak w takim układzie spróbować wariant z Krasicem w środku pola? Jestem pewien że też umie biegać od pola karnego do pola karnego, ba może nawet lepiej niż Marchisio bo jest trochę szybszy
Dla mnie Claudio jest przeciętnym zawodnikiem i raczej takim pozostanie. Ot taki solidny wybiegany rzemieślnik. Czasami mam wrażenie że Chiellini czy Barzagli mają więcej do zaoferowania w akcjach ofensywnych posyłając trudniejsze piłki niż nasz wychowanek. Wzbudził zachwyt co poniektórych strzelając kilka bramek na początku sezonu. Ok, zgadzam się bardzo ważnych bramek ale nawet w tych meczach prezentował się podobnie jak wczoraj tyle że piłka siadała na nogę, nie jak z Palermo. Co mogą robić dobre prostopadłe podania nie muszę chyba pisać, a takich w wykonaniu Marchisio jak na lekarstwo. A przypomnijmy sobie tylko jak Del Piero zagrywał do Vucinica z Interem, jak to samo zrobił Vidal z kierunku Alexa, jak wczoraj Vucinic wypatrzył w polu karnym Caceresa. A Marchisio? Nadal stosuje pressing, biega box to box i 85% piłek oddaje Pirlo. Jak dla mnie trochę mało. Ale co tam ja się nie znam i jestem tylko kolejnym barcelońskim hajterem
Dla mnie Claudio jest przeciętnym zawodnikiem i raczej takim pozostanie. Ot taki solidny wybiegany rzemieślnik. Czasami mam wrażenie że Chiellini czy Barzagli mają więcej do zaoferowania w akcjach ofensywnych posyłając trudniejsze piłki niż nasz wychowanek. Wzbudził zachwyt co poniektórych strzelając kilka bramek na początku sezonu. Ok, zgadzam się bardzo ważnych bramek ale nawet w tych meczach prezentował się podobnie jak wczoraj tyle że piłka siadała na nogę, nie jak z Palermo. Co mogą robić dobre prostopadłe podania nie muszę chyba pisać, a takich w wykonaniu Marchisio jak na lekarstwo. A przypomnijmy sobie tylko jak Del Piero zagrywał do Vucinica z Interem, jak to samo zrobił Vidal z kierunku Alexa, jak wczoraj Vucinic wypatrzył w polu karnym Caceresa. A Marchisio? Nadal stosuje pressing, biega box to box i 85% piłek oddaje Pirlo. Jak dla mnie trochę mało. Ale co tam ja się nie znam i jestem tylko kolejnym barcelońskim hajterem

★ ★ ★
- stahoo
- Juventino
Na szczęście tylko dla Ciebie i kilku innych osób z forum.booyak pisze:bla bla
Dla mnie Claudio jest przeciętnym zawodnikiem i raczej takim pozostanie. bla bla
Przypomina mi się taka anegdotka z przed lat: temat o mercato i tworzenie stworków typu:
----------o------o---------o-------o------------
----------------------sissoko-------------------
camor---------------diego-------------giovinco
-------------treze--------------del piero-------
Teraz na forum już panuje troche wyższy poziom wiedzy piłkarsko - taktycznej, ale jak widać nadal piłkarze od czarnej roboty są niedoceniani, bo "nie podają efektownych piłek i tylko biegają".
Drogi Dawidzie, Drogi Booyaku,
"Marchisio podaje do najbliższego partnera" to mit. Jest trzeci w drużynie pod względem celnych długich piłek.
1. Pirlo 11,1 (1. miejsce na świecie)
2. Bonucci 6
3. Marchisio 4,4
Ciekawi mnie brak komentarza z waszej strony nt 3 kluczowych podań z wczoraj.
"Marchisio podaje do najbliższego partnera" to mit. Jest trzeci w drużynie pod względem celnych długich piłek.
1. Pirlo 11,1 (1. miejsce na świecie)
2. Bonucci 6
3. Marchisio 4,4
Ciekawi mnie brak komentarza z waszej strony nt 3 kluczowych podań z wczoraj.
- stahoo
- Juventino
No jak to co?alina pisze: Ciekawi mnie brak komentarza z waszej strony nt 3 kluczowych podań z wczoraj.

:]
Podobno Caceres zmarnował genialna piłkę od Fantascinicia.
- Abradab
- Juventino
Marchisio pełni funkcję uzupełnienia Pirlo i Vidala.Jego gra polega na tym aby pomóc Vidalowi w odbiorze,zaasekurować gdy ten się zapędzi do przodu, pomóc Pirlo w rozegraniu(wyjść mu do podania i zaraz mu oddać bo od rozgrywania jest Pirlo)itp. i na tym jego gra polega. I widać że tego od niego wymaga Conte. Dlatego mówi się że jest "od czarnej roboty" ,ale sporo liczba kibiców nie może tego docenić bo naogląda się Xawich, Iniest, Alonsów i wymaga cudów na kiju. 

dawniej zippo01
- booyak
- Juventino
Otóż tostahoo pisze:No jak to co?alina pisze: Ciekawi mnie brak komentarza z waszej strony nt 3 kluczowych podań z wczoraj.Nie przypominam sobie trzech kluczowych podań Marchisio!
Mówicie człowiek od czarnej roboty? Dla mnie człowiek przereklamowany jadący na opinii młodego talentu z przed lat. W tamtym sezonie też większość fapała nad Melo bo biegał i walczył podobnie w mojej ocenie sprawa ma się z il Principino.
Wreszcie ktoś popiera mój punkt widzenia :shock: Szkoda że ironiczniealina pisze:Żeby zagrać dobry mecz Marchisio musi:
1. Rozgrywać jak Pirlo
3. Dryblować jak ADP

Marchisio nie jest zły, nie jest też dobry. Ot taki wybiegany, przeciętny rzemieślnik że tak się powtórzę.
★ ★ ★
- deszczowy
- Juventino
Ja za nim nie przepadam, ale doceniam postęp, jaki zrobił w tym sezonie. Marchisio grał jesienią wyśmienicie, a teraz gra nieźle. Mało widoczny, ale przydany. Na pewno lepszy, niż Pazienza i Padoin.booyak pisze: Wreszcie ktoś popiera mój punkt widzenia :shock: Szkoda że ironicznieMoże nie pamiętacie ale kiedyś mieliśmy takich piłkarzy, no może nie tak skutecznych jak Treze ale reszta się zgadza. Davids, Tacchinardi, Di Livio no i powoli do nich dopisać można Vidala.
Marchisio nie jest zły, nie jest też dobry. Ot taki wybiegany, przeciętny rzemieślnik że tak się powtórzę.
I tu jest pies pogrzebany. Nie oglądałem meczu wystarczająco dokładnie, nie zauważyłem kilku zagrań, ale na wszelki wypadek ponarzekam na forum :doh:booyak pisze:Otóż tostahoo pisze:No jak to co?alina pisze: Ciekawi mnie brak komentarza z waszej strony nt 3 kluczowych podań z wczoraj.Nie przypominam sobie trzech kluczowych podań Marchisio!
Trudno komentować mi coś jeśli nie wiem o czym mowa. Które te podania takie kluczowe?
Tu masz definicję box-to-boxa:booyak pisze:Mówicie człowiek od czarnej roboty? W tamtym sezonie też większość fapała nad Melo bo biegał i walczył podobnie w mojej ocenie sprawa ma się z il Principino.
Box-to-Box Midfielder - the most dynamic and complete player(s) in a team. A box-to-box midfielder is a player capable of defending at one end but also playing a prominent role in his team’s attacking moves at the other end of the field. Players in this mould generally possess a good engine, stamina, passing ability, strong tackling and finishing prowess.
Marchisio:
good engine, stamina - jest
passing ability - jest
strong tackling - jest
finishing prowess - jest
Dodatkowo mamy świetne utrzymywanie się przy piłce, elegancję, technikę i dobrą lewą nogę. Czego chcieć więcej od box-to-boxa?
Ahabooyak pisze:Dla mnie człowiek przereklamowany jadący na opinii młodego talentu z przed lat.

Odnoszę wrażenie, ze twoje idealne zestawienie pomocy (w 4-3-3) wyglądałoby tak:
X-----------X-----------X
Iniesta - Pirlo - Xavi
X-------X-------X-------X
Powodzenia. Nawet w FM będzie ciężko.
Oglądałem mecz wystarczająco dokładnie, bez obaw. Widziałem pewnie kilkanaście podań Marchisio jak nie kilkadziesiąt ale wyjaśnij mi które Ty bądź statystycy, bo pewnie na ich opinii opierasz swoją, uważają za te kluczowe?alina pisze:I tu jest pies pogrzebany. Nie oglądałem meczu wystarczająco dokładnie, nie zauważyłem kilku zagrań, ale na wszelki wypadek ponarzekam na forum :doh:
Kontynuując Twoje zasady w mojej opinii wygląda to tak:alina pisze:Tu masz definicję box-to-boxa:
Box-to-Box Midfielder - the most dynamic and complete player(s) in a team. A box-to-box midfielder is a player capable of defending at one end but also playing a prominent role in his team’s attacking moves at the other end of the field. Players in this mould generally possess a good engine, stamina, passing ability, strong tackling and finishing prowess.
Marchisio:
passing ability - jest
strong tackling - jest
finishing prowess - jest
Dodatkowo mamy świetne utrzymywanie się przy piłce, elegancję, technikę i dobrą lewą nogę. Czego chcieć więcej od box-to-boxa?
Marchisio:
passing ability - BRAK
strong tackling - PRZECIĘTNA
finishing prowess - PRZECIĘTNA
Do tego dodam że nie zauważyłem żeby Marchisio miał nadzwyczajną zdolność utrzymywania się przy piłce, za elegancję na boisku nikt nagród nie rozdaje a i technika jest przeciętna.
Podsumowując kończąc naszą dyskusje nadal uważam go za PRZECIĘTNEGO PIŁKARZA.
PS.
Daleki jestem od narzekania. Po prostu mam odmienne zdanie na pewien temat niż Ty a od tego jest forum żeby powymieniać swoje opinie.alina pisze:ale na wszelki wypadek ponarzekam na forum
★ ★ ★