Serie A (31): Palermo 0-2 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 19:31

Prędzej Matri wejdzie niż DP...
Praktycznie wszystko zostało powiedziane. Bonuc kolejny mecz ogarnia na poziomie Kielona. Cieszy mnie to niezmiernie. Mirko na swoim tragicznym poziomie podobnie Claudio. Słaby dziś Vidal, Esti poprawnie.
Ktoś już to wspomniał, nie przebijemy się przez ten mur więc trzeba albo dać trochę pograć Palermo i ukłuć z kontry albo strzelać z dystansu.

Wygrać to do cholery! Bo bardziej z nas Mediolan się będzie śmiał niż odwrotnie.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
PietroBosman

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 19:32

Mate.G pisze:ADP za estiego i gramy 433 :D
Było by całkiem git :)
W każdym razie...obawiałem się Palermo...ale to co oni dzisiaj pokazują.Trzeba ich powieźć i skarcić za ten autobus.

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 19:35

Niestety, ale w takich meczach brakuje nam jakiegoś szybkiego, zwinnego napastnika, który wejdzie w pole karne między dwóch obrońców i wykorzysta wystawioną nogę żeby dostać karniaka...

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
-Lucas-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 19:41

Obrazek
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 20:31

Uśmiechnięty Conte w czasie meczu - rzadkość. Matri - kapitalne wejście, świetna asysta.

Bonucci - chyba dziś zawodnik meczu, co? Nie wiem czy bardziej dziwi mnie ten fakt, czy to, że gol Amauriego przybliża nas do scudetto.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 20:32

Super, mamy lidera :D Teraz tylko my sami mozemy sobie zaszkodzic.

Jakby mi ktos miesiac temu powiedzial, ze obejmiemy prowadzenie w tabeli dzieki Bonucciemu i Amauriemu, to bym mu sie kazal w glowe popukac. Leo gra ostatnio super, dzisiaj moim zdaniem MOTM.

Obrazek
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 20:32

Tradycyjnie druga połowa w naszym wykonie o wiele lepsza. Brawa dla Bonuca, za czystki w obronie i skuteczność w ataku. Piękna bramka Fabio. W ofensywie graliśmy 'tak o' widać to jak na dłoni, że brakuje nam w tej formacji kogoś topowego, kogoś kto zrobi różnicę.

Wracamy na należne miejsce! 8)

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 19 razy
Otrzymał podziękowanie: 69 razy

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 20:34

Pierwsza połowa to :angry: Q i Mirko byli do zmiany i zostali zmienieni. Eta miał jednak fart, że na boisku pojawił się Matri, który nie przewraca się, gdy ma przeciwnika na plecach i potrafi pod presją przyjąć i odegrać piłkę.

Wszystko wyglądało średnio, ale w takiej dyspozycji też trzeba umieć wygrywać. MVP dla Bonucciego za bramkę i 1 wślizg, oraz pochwały dla Antonio za dobry dobór rezerwowych.

Są 3 pkt. jest lider. FORZA JUVE po 30 !!! :D

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 20:34

No i mamy lidera :D brawo Juve, zasłużone zwycięstwo, Palermo miało 2 szasne, to wszystko. W porównaniu z nami nie pokazali nic, całkowicie ich zdominowaliśmy.

Bonucci odebrał to co mu zabrali w ostatniej kolejce :P w ogóle dobrze grał, oby tak dalej. Quag kolejny gol, oby się rozstrzelał w końcówce sezonu.

W zasadzie dobry mecz całej drużyny, jedynie Caceres słabiej, no i te strzały Marchisio..

Mamy lidera, teraz po mistrza :!:

Z Juve na dobre i złe!
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 20:35

Łukasz pisze:Uśmiechnięty Conte w czasie meczu - rzadkość. Matri - kapitalne wejście, świetna asysta.

Bonucci - chyba dziś zawodnik meczu, co? Nie wiem czy bardziej dziwi mnie ten fakt, czy to, że gol Amauriego przybliża nas do scudetto.
Dobre pytanie, panie Ł. I niezła ironia losu, że to akurat ON :D

Ogólnie to mecz niezły. Szybki, dynamiczny w pierwszej połowie. Tylko wykończenie szwankowało. Mirko się chyba dziś nie chciało. Cieszy mnie, że Quag strzelił znowu. Mam nadzieję, że to sygnał jego powrotu do formy.

Świetny prezent za zajączka, nie powiem :)

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
ketraB

Juventino
Juventino

Jest lider. Zagraliśmy świetny mecz.

Forentina - Juve 0-5

Juve - Inter 2-0

Juve Napoli 3-0

Palermo - Juve 0-2

idziemy jak burza :)

Tharp

Łukasz pisze:gol Amauriego przybliża nas do scudetto.
O_o

Sluszna uwaga.
Ale jaja.
Tera trza jeno spiac poslady i nie pozwolic sie przescignac, co by sen o scudetto stal sie faktem ;)

Supersonic

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 20:36

7 kwietnia - dzień w którym Bonucci & Amauri przybliżyli Juventus do scudetto. Szkoda, że Boumsong i Zebina nie grają już w Serie A- mogliby coś pomóc w końcówce :C

Moim zdaniem blok obronny reprezentacji Włoch na Euro powinien składać się- abstrahując od ustawienia z: Bonucci-Barzagli-Chiellini :D

Postęp Bonucciego jest niesamowity, inna sprawa, że moim zdaniem nigdy nie był jakoś specjalnie odstający od reszty, po prostu na na forum potrzebny jest ktoś po kim można pojeździć dla własnego ulżenia.

Się zgrzałem meczem idę pod prysznic.

Marianb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 20:36

Brawo, brawo i jeszcze raz brawo :bravo: Wygraliśmy na terenie na którym ciężko jest odnieść zwycięstwo. Matri, Marchisio, Bonucci in plus :ok: Wykorzystaliśmy okazje, która się nadarzyła i prześcignęliśmy Milan.
PS. Jeśli chodzi o Amauriego to mu się należy pół litra :lol:

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 07 kwietnia 2012, 20:39

I właśnie za to lubię Matriego. Żaden z naszych napastników nie potrafi tak przytrzymać piłki jak on.
Kolejny mecz z rzędu, gdzie jesteśmy o klasę lepsi od rywala, całkowita dominacja, brawo!
Bonucci bardzo dobrze w obronie +bramka, coś niespotykanego :wink:
No to teraz się bedzie działo, oby tylko nasi nie narobili w majty, że są na czele tabeli :P Ale mając na ławce takiego motywatora jak Conte raczej nam to nie grozi.

#AllegriOut
Zablokowany