Liga Mistrzów 2011/12
- pumex
- Juventino
Wiesz, że ja chyba teżDante93 pisze:Śmiem twierdzić, że jeżeli finalem będzie Barcelona-Real to nawet nie włącze telewizora aby śledzik to 'widowisko'.

- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Spokojnie panowie, w następnym roku najpierw wyeliminujemy Real z LM, a później Barcelonę 

- jaqb
- Juventino
mam nadzieję, że w finale będzie właśnie gran derbi i będę trzymał kciuki za królewskich. no sorry, chyba się porzygam, jeśli barcelona wygra lm kolejny raz (wszelkie polskie programy piłkarskie, transmisje meczów staną się nieoglądalne w jeszcze większym stopniu niż teraz), a w to, że bayern jest w stanie im się przeciwstawić z taką a nie inną obroną, zwyczajnie nie wierzę. w chelsea w finale absolutnie nie wierzę, ten zespół w tym roku to słabizna
- francois
- Juventino
Wolałbym na odwrót 8)Sila Spokoju pisze:Spokojnie panowie, w następnym roku najpierw wyeliminujemy Real z LM, a później Barcelonę
Po tym co robią sędziowie można odnieść wrażenie, że UEFA też chciałaby Gran Derbi. Zauważył to nawet zadeklarowany fan Barsy - Wojtek Kowalczyk. Jego komentarz mówi wszystko...jaqb pisze:mam nadzieję, że w finale będzie właśnie gran derbi i będę trzymał kciuki za królewskich. no sorry, chyba się porzygam, jeśli barcelona wygra lm kolejny raz (wszelkie polskie programy piłkarskie, transmisje meczów staną się nieoglądalne w jeszcze większym stopniu niż teraz), a w to, że bayern jest w stanie im się przeciwstawić z taką a nie inną obroną, zwyczajnie nie wierzę. w chelsea w finale absolutnie nie wierzę, ten zespół w tym roku to słabizna
W tej edycji kibicuję każdemu, kto będzie grał z Barsą. Wcale nie odbierałbym szans Chelsea - na pewno ten dwumecz wzbudza emocje, choćby ze względu na historię tych pojedynków, a poza tym The Blues w lidze raczej o nic już nie powalczą (co najwyżej o miejsce w pierwszej czwórce), więc na pewno skupią się na CL. Warto zauważyć, że jedyny raz w historii Chelsea doszła do finału Pucharu Mistrzów wówczas, gdy prowadził ich typowy 'strażak' - Avram Grant

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Paulo
- Juventino
Po tym co zobaczyłem w wykonaniu Bayernu w meczu z Mainz sprawa tego kto zagra w finale LM raczej jest prosta, bo Real ich zmiecie we wtorek, szczególnie uwzględniając słabe formacje obronne jednych i drugich. Bayern padł na koniec sezonu i dzisiaj chyba też ostatecznie przegrał mistrzostwo Niemiec, odpanie w LM i finał Pucharu to raczej też sprawa rozstrzygnięta z taką formą.
- Supersonic
- Juventino
Niby oczywista, ale akurat Bayern moim zdaniem ma rzadką umiejętność wyjątkowego spinania się na LM, pamiętam jak wyeliminowali United po tym niesamowitym comeback'u w Manchesterze, wtedy i tygodnie przed i po - grali w Bundeslidze słabo. Oni tam często mają przestoje. Po żadnym innym zespole nie widzę takiej metamorfozy, takiej różnicy między meczami w LM a gdzie indziej. Czasem mam wrażenie że mimo iż niby silna ta Bundesliga , to Robben z Riberym trochę tam jak Celtic z Rangers w Szkocji mają- wyzwanie 2 razy w roku, a tak to pańszczyzna.Paulo pisze:Po tym co zobaczyłem w wykonaniu Bayernu w meczu z Mainz sprawa tego kto zagra w finale LM raczej jest prosta, bo Real ich zmiecie we wtorek,
Ofensywa Ribery-Robben-Muller-Gomez w formie - to moja prywatna opinia - jest najlepsza na świecie. Neuer - za Buffonem nr. 2 w swoim fachu. Lahm też 1-3. Mając dzień konia ( dwa razy

acz faworytem oczywiście nie są.
Mourinho w końcu nie będzie mógł wysłać Karanki na konferencję "po"
ps. wiecie że w Bayernie zastrzeżony jest nr. 12? ( dla kibiców). Miłe.
ps2. hejtowanie Barcy uważam za wysoce nieodpowiednie. Niech kilka wybitnie nagłośnionych przypadków nie burzy szacunku do linii Cruyffa, najpełniejszego orgaznizmu klubowego ( la masia a pierwszy zespół) spójności, wyjątkowości, piękna i przede wszystkim fantastycznej gry. Nie lepiej hejtować real " 1szy skład za 400mln euro" madryt?
- Castiel
- Juventino
A w Barcelonie 1 skład jest mniej wart? Mi się wydaje, że więcej. Zresztą co za różnica...nie lubię jednych i drugich i to od zawsze.Supersonic pisze: Nie lepiej hejtować real " 1szy skład za 400mln euro" madryt?
- SKAr7
- Juventino
Sonicowi chyba chodziło o to, że Real wykupywał piłkarzy za potężną kasę, tymczasem Barcelona opiera się na "wychowankach".Castiel pisze:A w Barcelonie 1 skład jest mniej wart? Mi się wydaje, że więcej. Zresztą co za różnica...nie lubię jednych i drugich i to od zawsze.Supersonic pisze: Nie lepiej hejtować real " 1szy skład za 400mln euro" madryt?
Ale w sumie sam nie wiem, czy gorsze wrzucanie 100 melonów w Krystyny, czy podbieranie młodych talentów komu się da w Hiszpanii, a jak dadzą to i poza nią.
Kilka punktów Supcia też wydaje mi się mocno kontrowersyjna, choćby "bezsprzecznie najładniejszy futbol"- tak, jeśli dla kogoś futbol to "strzelanie bramek", ale jak ktoś patrzy na mecz całościowo- już niekoniecznie.
Ale "hejting" z definicji jest zły i nie wiem, dlaczego zaznaczasz, że nie powinno się tego robić w kierunku Barcy

Osobiście uważam, że im się dostaje za przychylność sędziów, oraz za wąskie grono kilku zawodników, którzy pojęcie "fair play" owszem znają, ale tylko ze słownika. Konkretnie Busquets, Mascherano i Pedro. Reszta od czasu sobie zanurkuje, nie przekraczając zwykłej średniej piłkarskiej, ale Ci Panowie wyraźnie minęli się z powołaniem.
- stahoo
- Juventino
Kontrowersyjna opinia, ale nie o to mi chodzi - moim zdaniem Bayern poka Real tylko grą zespołową, i dobrą taktyką. Jeśli przejmą grę to pewnie nadzieją się na jakąś kontrę. Real <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> gra gdy trzeba iść na wymianę ciosów. Bayern powinien dać im się wyszaleć i uderzyć szybkim atakiem w najmniej oczekiwanym momencie...Supersonic pisze:Ofensywa Ribery-Robben-Muller-Gomez w formie - to moja prywatna opinia - jest najlepsza na świecie.
Nie pisz tak, proszę.Neuer - za Buffonem nr. 2 w swoim fachu.
Robią to z reguły albo zakompleksieni kibice innych drużyn, albo osoby zaślepione (tacy z gatunku "najlepszym piłkarzem na świecie jest w obecnej chwili Del Piero/Raul/Giggs.").hejtowanie Barcy uważam za wysoce nieodpowiednie.
Nie. Każdy hejtuje kogo chce. Każdy "bardziej lub mniej lubi" kogo chce. Co to za pytanie? :shock: [/quote]Nie lepiej hejtować real " 1szy skład za 400mln euro" madryt?
Dwie różne metody budowania drużyny. Nam nic do tego. Jak by Juve miało tyle kasy co Real/City tez byśmy dawali w jednym okienku za trzech piłkarzy 150 mln €. Pragne tylko zauważyć, że Barca mało na transfery nie wydaje: Czygryński (trololo), Ibra, Sanchez, Fabregas itd. W tym okienku mówi się o budżecie opiewającym na około 90-100 mln €.SKAr7 pisze: Sonicowi chyba chodziło o to, że Real wykupywał piłkarzy za potężną kasę, tymczasem Barcelona opiera się na "wychowankach".
Największe gwiazdy Barcy są z La Masii. No bo chyba nie liczymy "podebrania talentu" w wieku 10-12 lat?Ale w sumie sam nie wiem, czy gorsze wrzucanie 100 melonów w Krystyny, czy podbieranie młodych talentów komu się da w Hiszpanii, a jak dadzą to i poza nią.
- SKAr7
- Juventino
No właśnie ja bym liczyłstahoo pisze:Największe gwiazdy Barcy są z La Masii. No bo chyba nie liczymy "podebrania talentu" w wieku 10-12 lat?Ale w sumie sam nie wiem, czy gorsze wrzucanie 100 melonów w Krystyny, czy podbieranie młodych talentów komu się da w Hiszpanii, a jak dadzą to i poza nią.

- pumex
- Juventino
Ciekawie zapowiada się dzisiejsze starcie Bayernu z Realem. Statystyka Bawarczyków na własnym terenie jest świetna, więc jakbym miał na szybko typować wynik, postawiłbym na wygraną Niemców 2:1. W sumie nie wiem, komu będę kibicował. Do Realu czuję coraz większą niechęć, od kiedy Mou założył kabaretki, skórzane szorty i rozkręcił w Madrycie swój sado-maso cyrk. Bayernu również nie trawię, głównie przez osobę tego buraka - Hoenessa.
Mimo wszystko mam dość tego zakamuflowanego czekania całego świata na finałowe Gran Derbi, natomiast chętnie zobaczę sfrustrowaną minę Jose i dziecięce łzy Cristiano
EDIT:
Przedziwny jest sposób rozumowania tego pana, chociaż w niektórych szczegółach o dziwo się z nim zgadzam.
Mimo wszystko mam dość tego zakamuflowanego czekania całego świata na finałowe Gran Derbi, natomiast chętnie zobaczę sfrustrowaną minę Jose i dziecięce łzy Cristiano
EDIT:
Taa.. czytałem to jużOuh_yeah pisze:Mam coś dla Ciebie Pumi!
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2012, 19:50 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Mam coś dla Ciebie Pumi! [klik!]pumex pisze:Bayernu również nie trawię, głównie przez osobę tego buraka - Hoenessa.

Ja rozumiem, że Hoenes to impulsywny facet ale jego wypowiedzi umniejszające zasługi klubu, który drugi rok z rzędu jest wyraźnie lepszy od Bayernu [na ligowym podwórku, tylko i aż], są po prostu niesmaczne.
- Wojtek
- Juventino
"Folksdojczów" nie lubie tak samo jak Realu ale z dwoja złego wole Real, bo oni jako jedyni są w stanie pokonać Barce (w dwumeczu chyba nigdy to się im nie uda) a może być podobnie jak rok temu w finale Pucharu Króla. Stawiam 1:2 do Realu dzisiaj.
Co do końcowej klasyfikacji LM:
Chciałbym tak:
1.Chelsea
2.Bayern
3.Real/Barca
Być może będzie tak:
1.Real
2.Barca
3.Bayern/Chelsea
Ale raczej będzie tak:
1.Barca
2.Real