Giovinco Sebastian
- Monte Cristo
- Juventino
Nie rozumiem tej niecheci do Giovinco niektorych. Ja bym go przyjal z otwartymi rekoma i jesli komus na nastepny sezon dac 10, to tak, jemu. Bo wole jemu niz jakiemus Vucinicowi. Owszem, przyznaje, jestem fanboyem Giovinco.
- deszczowy
- Juventino
Temu kurduplowi, który krzyczał, jak to mu dobrze w Parmie, że nie chce do nas wracać i jeszcze bezczelnie uśmiecha się do "10" po Alexie? Chryste, a niektórzy nadal krzyczą "Zlatan Judasz śmieć cygan"...Monte Cristo pisze:Nie rozumiem tej niecheci do Giovinco niektorych. Ja bym go przyjal z otwartymi rekoma i jesli komus na nastepny sezon dac 10, to tak, jemu.
- ARM
- Juventino
Niektórzy to chyba mają tutaj jakieś klapki na oczach i ogółem wrodzoną niechęć do tego chłopaka.
Dwa lata przesiedział u nas na ławie, a Was gryzie, że chciał się rozwijać i grać w dużo słabszym klubie z pewnie niższą pensją. Pewnie - lepiej napisać, że "szczyl stawia warunki i nie chciał wracać".:doh:
Z miłą chęcią bym go powitał z powrotem i mam nadzieję, że Conte myśli o nim w ten sam sposób.
EDIT:
Dwa lata przesiedział u nas na ławie, a Was gryzie, że chciał się rozwijać i grać w dużo słabszym klubie z pewnie niższą pensją. Pewnie - lepiej napisać, że "szczyl stawia warunki i nie chciał wracać".:doh:
Z miłą chęcią bym go powitał z powrotem i mam nadzieję, że Conte myśli o nim w ten sam sposób.
EDIT:
Ręce opadają.deszczowy pisze:Temu kurduplowi, który krzyczał, jak to mu dobrze w Parmie, że nie chce do nas wracać i jeszcze bezczelnie uśmiecha się do "10" po Alexie? Chryste, a niektórzy nadal krzyczą "Zlatan Judasz śmieć cygan"...Monte Cristo pisze:Nie rozumiem tej niecheci do Giovinco niektorych. Ja bym go przyjal z otwartymi rekoma i jesli komus na nastepny sezon dac 10, to tak, jemu.
Z tą samą pensją. Przy współwłasności kontrakt zostaje jaki był.ARM pisze:Dwa lata przesiedział u nas na ławie, a Was gryzie, że chciał się rozwijać i grać w dużo słabszym klubie z pewnie niższą pensją.
- Izi
- Juventino
Osobiście, to uważam że nie sra się do własnego gniazda, a zarzucanie swojej macierzy braku doświadczenia w prowadzeniu klubu, jest właśnie takim dywersyjnym działaniem.ARM pisze:Niektórzy to chyba mają tutaj jakieś klapki na oczach i ogółem wrodzoną niechęć do tego chłopaka.
EDIT:
Ręce opadają.deszczowy pisze:Temu kurduplowi, który krzyczał, jak to mu dobrze w Parmie, że nie chce do nas wracać i jeszcze bezczelnie uśmiecha się do "10" po Alexie? Chryste, a niektórzy nadal krzyczą "Zlatan Judasz śmieć cygan"...Monte Cristo pisze:Nie rozumiem tej niecheci do Giovinco niektorych. Ja bym go przyjal z otwartymi rekoma i jesli komus na nastepny sezon dac 10, to tak, jemu.
Facet gra przyzwoicie ma dozę talentu ale wyparzony język, to może mieć piłkarz klasy światowej, geniusz w swoim fachu, a nie utalentowany piłkarz.
Jako tania opcja wzmocnienia linii ofensywnej jak najbardziej jestem za, ale nie wyobrażam sobie, jako przedsiębiorca, że mój pracownik (być może nie do końca wyeksploatowany) zmienia miejsce pracy, będąc cały czas ze mną związany; psioczy na mnie gdzie tylko może osłabiając moją wiarygodność na rynku, by po kilku miesiącach wzrostu moich akcji, wrócić do mnie, na swoich własnych wygórowanych warunkach z opcją przejęcia gabinetu, najlepszego z byłych już pracowników.
Jeśli rzeczywiście on, albo jego agent pragną od swojego przyszłego pracodawcy (Juventusu) gwarancji gry w pierwszym składzie, to jak dla mnie to jasny sygnał, że albo nie chcą u nas grać, albo żyją w przeświadczeniu, że współpracując z nami robią nam łaskę.
Jeśli wraz ze swoim talentem ma przynieść taką atmosferę, to ja nie widzę w tym sensu.
Franciszek I wydaje się być uroczo pokorny.
- JuveFilip_8_
- Juventino
A czy nie sądzicie ze moze nie do konca wszystko co przeczytaliscie na JuvePoland nie było w 100% zgodne z prawdą?
Niestety (chyba) w Polsce (albo przynajmniej w kręgu JP) nie mamy najlepszych specjalistów jeżeli chodzi o tłumacznie i wiele razy kilka słów CAŁKOWICIE zmienia kontekst wypowiedzi.
SoloJuve.com
W następnym sezonie wolny będzie numer '10' po Del Piero? Z pewnością jest to numer, który bym chciał, ale na to za wcześnie jeszcze jest".
Juvepoland.com
"W przyszłym sezonie numer 10 będzie wolny. Chciałbym w nim zagrać, to mój ulubiony numer".
Niestety (chyba) w Polsce (albo przynajmniej w kręgu JP) nie mamy najlepszych specjalistów jeżeli chodzi o tłumacznie i wiele razy kilka słów CAŁKOWICIE zmienia kontekst wypowiedzi.
SoloJuve.com
W następnym sezonie wolny będzie numer '10' po Del Piero? Z pewnością jest to numer, który bym chciał, ale na to za wcześnie jeszcze jest".
Juvepoland.com
"W przyszłym sezonie numer 10 będzie wolny. Chciałbym w nim zagrać, to mój ulubiony numer".

- PawSt
- Juventino
Myślę że to jest właśnie problem naszego juvepoland :] Ktoś coś źle przetłumaczy, a to jest wyśmienitą karmą dla hejterów... Nie tyczy się tylko tej wypowiedzi Giovinco ale paru wstecz o Juve. Może to niektórych zdziwi, pozostali pewnie nie uwierzą ale on nigdy nie wypowiedział się w złym tonie o Juve...JuveFilip_8_ pisze:A czy nie sądzicie ze moze nie do konca wszystko co przeczytaliscie na JuvePoland nie było w 100% zgodne z prawdą?
SoloJuve.com
Juvepoland.com
Kto tego nie zrozumie będzie dalej się żółcią zalewał...
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Wypowiedział, wypowiedział. Jak tylko oficjalnie przeszedł do Parmy to zaczął ostro wrzucać Juventusowi [to nie były błędy w tłumaczeniu tylko zwyczajne odgrażanie się]. W tym sezonie się uspokoił, może walka o utrzymanie mu się znudziła a może drużyna Conte robi na nim wrażenie.PawSt pisze:Może to niektórych zdziwi, pozostali pewnie nie uwierzą ale on nigdy nie wypowiedział się w złym tonie o Juve...
- PawSt
- Juventino
Jak wyżej już napisano, tłumaczenie artykułów naprawdę kuleje, proponuję poczytać angielskie gazety, lub włoskie. Można naprawdę w łatwy sposób, może nie zmanipulować wypowiedzią bo to za dużo powiedziano, ale po prostu zmienić znaczenie, ton wypowiedzi.Ouh_yeah pisze:Wypowiedział, wypowiedział. Jak tylko oficjalnie przeszedł do Parmy to zaczął ostro wrzucać Juventusowi. W tym sezonie się uspokoił, może walka o utrzymanie mu się znudziła a może drużyna Conte robi na nim wrażenie.PawSt pisze:Może to niektórych zdziwi, pozostali pewnie nie uwierzą ale on nigdy nie wypowiedział się w złym tonie o Juve...
- PawSt
- Juventino
PawSt pisze:Jak wyżej już napisano, tłumaczenie artykułów naprawdę kuleje, proponuję poczytać angielskie gazety, lub włoskie. Można naprawdę w łatwy sposób, może nie zmanipulować wypowiedzią bo to za dużo powiedziane, ale po prostu zmienić znaczenie, ton wypowiedzi.Ouh_yeah pisze:Wypowiedział, wypowiedział. Jak tylko oficjalnie przeszedł do Parmy to zaczął ostro wrzucać Juventusowi. W tym sezonie się uspokoił, może walka o utrzymanie mu się znudziła a może drużyna Conte robi na nim wrażenie.PawSt pisze:Może to niektórych zdziwi, pozostali pewnie nie uwierzą ale on nigdy nie wypowiedział się w złym tonie o Juve...
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Gdzie tutaj zmienia Ci się kontekst wypowiedzi?JuveFilip_8_ pisze:kilka słów CAŁKOWICIE zmienia kontekst wypowiedzi.
SoloJuve.com
Juvepoland.com
Seba: Chciałbym 10tkę ale jeszcze gram w Parmie.
Seba: Chciałbym 10tkę bo ją lubię.
Według mnie Gio nie wróci bo Conte nie da mu zapewnienia, że będzie pierwszoplanową postacią (zwłaszcza, że na jego pozycji gra Vucinic).
Ostatnio zmieniony 05 kwietnia 2012, 09:49 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Po raz kolejny problemy z rozumieniem prostych zaleznosci?Gdzie tutaj zmienia Ci się kontekst wypowiedzi?
Seba: Chciałbym 10tkę ale jeszcze gram w Parmie.
Seba: Chciałbym 10tkę bo ją lubię.
Pierwsze zdanie: fajny numer, ale jest jeszcze zdecydowanie za wczesnie - vide, oddaje szacunek legendzie jaka jest Del Piero, wiem ze daleko mi do niego w chwili obecnej.
Drugie zdanie: fajny numer, widze sie w nim. Teraz lub pozniej, sam sie domyslajcie.
Make friends for life or make hardcore enemies!