Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 16:30

Smok-u pisze: Montolivo (wiem ,że ponoć jest dogadany z Milanem)
Z tego co mówił jego agent jeszcze nic nie jest dogadane, a to porozumienie z milanem to był fake

Smok-u pisze:... taki skład mógłby spokojnie powalczyć i w lidze i w LM.
Ano mógłby.
Tylko zamiast Suareza juz wolałbym Dzeko (choc nie jestem fanem ani jednego ani drugiego) bo jednak bardziej nam potrzebna typowa "9" niż gracz o charakterystyce Suareza.

O ile nesta na ławkę jeszcze może być (chyba że Bonuc udowodni że mecz z Napoli to nei jednorazowy wybryk) to Farfan i Montolivo jak najbardziej.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 16:39

Mietson pisze:Wydaje się, że to koleś, z którym Antek się dogada. Wprawdzie Conte nigdy nie miał w składzie gracza takiego kalibru ale Tevez to prawdziwy walczak a nasz trener takich ceni.
Zarobki. Nie ma szans na Teveza, chyba że zgodzi się na znaczną obniżkę pensji, ale wtedy znowu łyknie go Milan, który dość konkretnie próbował kupić Apacza.
Co do waleczności - z jednej strony mógłby się dogadać z Conte, ale z drugiej nie wiem co Antek myśli na temat jego problemów emocjonalnych.

Patrząc na to, na jaki skład stawia Conte, latem będzie naprawdę spora lista do odstrzału. Marotta chyba nie śpi po nocach myśląc o tym co zrobi z Mottą, Martinezem, Iaquintą, Zieglerem, Melo, Krasiciem, Elią, Pazienzą...
Z jednej strony jest sporo kasy do ugrania na transferach niektórych piłkarzy, ale znając życie będą same telenowele do ostatniego dnia mercato.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 16:45

@Smok-u
Dzeko i Suarez to według mnie max 30 mln. Edin nie jest zawodnikiem pierwszego składu, a w dodatku ktoś ma przyjść jeszcze. Liverpoolu nie będzie w LM, w dodatku dał o sobie znać charakterek Suareza. Moim zdaniem jeśli Luis dostałby ofertę od nas i by powiedział jasno, że chce odejść to musielibyśmy dac za niego tyle co dostał Ajax.
Seba za 10 mln? Sporo za dużo.
Ziegler w Juve? Chyba nie za Conte.
Nesta za free? I nie trzeba by było LO, bo za De Ceglie może zagrać Giorgio czy Martin.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 16:47

@Oł_je
wydaje mi sie że Conte będzie naciskał aby miec kadre wcześniej niż pod koniec sierpnia, stąd w tym okienku może nie byc telenowel z zakupami.
A żeby miec za co kupić to trzeba i sprzedać stąd mam wrażenie że to mercato pójdzie w miare sprawnie.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Marianb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 16:52

Łoles pisze:Tylko zamiast Suareza juz wolałbym Dzeko
Święte słowa. Lepiej wybrać Dżeko. Wcześniej oby dwaj prezentowali równy poziom, jak Suarez był jeszcze w Ajaxie. Jak miałby przyjść Suarez to z taką formą jak z Ajaxu. Z formą jak z formą różnie bywa, ale też wiele daje klimat danej ligi. Oczywiście żadnym przeciwnikiem przyjścia Suareza nie jestem :stop: Decydującym czynnikiem jest również fakt, czy któryś z dwójki piłkarzy będzie odpowiadał do koncepcji Antonio Conte :wink:

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 16:58

Łoles pisze:wydaje mi sie że Conte będzie naciskał aby miec kadre wcześniej niż pod koniec sierpnia, stąd w tym okienku może nie byc telenowel z zakupami. A żeby miec za co kupić to trzeba i sprzedać stąd mam wrażenie że to mercato pójdzie w miare sprawnie.
No właśnie, żeby mieć za co kupić, to trzeba sprzedać. A z naszymi sprzedażami ostatnio bywało tak, że opóźnialiśmy nasze ruchy, bo najpierw błagaliśmy nasz szrot, żeby zgodził się odejść. Teraz może być podobnie. Już teraz słyszymy o problemach ze sprzedażą Melo i Krasicia. Dodatkowo ponoć chcemy tego Joveticia (?) a zmiana DS Fiory na pewno niczego nie przyśpieszy.

Ponadto nie rozumiem takiej fascynacji Suarezem i Dzeko. To nie jest tak, że pogardziłbym takimi piłkarzami, po prostu zastanawiam się na ile byłby to dobre ruchy.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 17:01

Łoles, no wiadomo że każdy trener by chciał mieć pełną kadrę wyjeżdżając na pierwszy obóz przed sezonem ale to raczej mission impossible w Juventusie, w którym jest chyba z 10ciu piłkarzy do odstrzału a za wielu chętnych na ich kupno nie ma.

Btw - pewnie mało kto pamięta, że kwota transferu Vidala może wzrosnąć o 2 mln euro w zależności od osiągnięć piłkarza jak i klubu, tak więc Arturo wyjdzie nas ciut więcej niż pierwotne 10,5mln.
10,5 + 2mln bonusów daje prawie 13 mln, za które Galatasaray miało wykupić Melo :D

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 17:59

Marotta chyba nie jest taki skapy jaki się wydawał. Świetny kontrakt w lecie dostał Marchisio. Spekuluje się o podwyżce dla Barzagliego (słusznie), ostatnio nawet dla Buffona (choć chyba powinien otrzymać lekko niższy kontrakt). Dziś podwyżka dla Matriego i Bonucciego. Kto bogatemu zabroni?
Łukasz pisze:
alina pisze:Dziś podwyżka dla Matriego i Bonucciego. Kto bogatemu zabroni?
Parafowana już? Może mieli zagwarantowaną w kontrakcie? Bo póki co - prawdę mówiąc - niezbyt zasłużyli.
Matri się chwalił na facebooku. Jest też news na SJ.
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2012, 18:17 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 18:08

alina pisze:Dziś podwyżka dla Matriego i Bonucciego. Kto bogatemu zabroni?
Parafowana już? Może mieli zagwarantowaną w kontrakcie? Bo póki co - prawdę mówiąc - niezbyt zasłużyli.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 18:16

alina pisze:Marotta chyba nie jest taki skapy jaki się wydawał. Świetny kontrakt w lecie dostał Marchisio. Spekuluje się o podwyżce dla Barzagliego (słusznie), ostatnio nawet dla Buffona (choć chyba powinien otrzymać lekko niższy kontrakt). Dziś podwyżka dla Matriego i Bonucciego. Kto bogatemu zabroni?
Buffon ma jednak dostac troche nizszy kontrakt, niz ma. No ale zobaczymy jak to bedzie. Lukasz ma racje. Troche za wczesnie na te podwyzki (o ile faktycznie je dostali). Chociaz z drugiej strony, pozbylismy sie gigantycznych kontraktow Iaquinty (tutaj chociaz czesciowo), Amauriego i spolki, wiec troche kasy mimo wszystko zaoszczedzilismy.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 18:19

jakku1 pisze:Chociaz z drugiej strony, pozbylismy sie gigantycznych kontraktow Iaquinty (tutaj chociaz czesciowo), Amauriego i spolki, wiec troche kasy mimo wszystko zaoszczedzilismy.
Co nie znaczy, że trzeba zagłaskiwać Matriego i Bonucciego, którzy grają nierówno. Tym bardziej, że sezon jeszcze trwa.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 20:35

jakku1 pisze: Przyjmujac, ze zadna z rozstawionych druzyn nie odpadnie w kwalifikacjach to koszyki moga wygladac nastepujaco: (...)
No to widzę to tak, jeśli mamy grać z anglikami w grupie to niech będą wylosowani z pierwszego koszyka (czyli w tym wypadku Arsenal lub MU), bo wtedy z drugiego najmocniejszymi pozostają Valencia i Schalke, czyli w miarę (na papierze) do ogrania, oczywiście to wszystko teoria, ale podzielam zdanie @mateusza6 że naprawdę nie jest tak źle jak się niektórym wydaje, choć pewnie są tacy który żal coś ściska że nie mamy "gwiazdy za 40 melonów".
Mietson pisze:Huntelaar to nie jest najlepszy pomysł. W 29 letnich piłkarzy nie opłaca się inwestować dużych pieniędzy o ile nie są to gracze pokroju ibry.

Ktoś mówił o P.D. Cisse - jest świetny, sprawdził się w 3 mocnych ligach, w miernym Freiburgu zdołał zdobyć ponad 20 goli w sezonie :bravo: Ale koleś dopiero co przeszedł do Newcastle a widać, że ekipa z St. James Park się dynamicznie rozwija i będą chcieli iść do przodu.
Holender przed wszystkim nie sprawdził się w lidze włoskiej, może akurat "tak się mu złożyło", ale dla mnie to wystarczający argument by go nie kupować. Wiadomo, coś tam umie i wszystko jest też kwestią ceny ale na promocję też nie ma się co nastawiać.
Cisse zdaje się 2 bramki w weekend strzelił, raczej łatwo go nie oddadzą.
Mietson pisze:Póki co, pozostaje liczyć na to, że może przyjdą Tevez, Rossi albo Jovetić.
tevez nie przyjdzie, Jovetic może ale wątpie. Jak miałbym postawić pieniądze na to że któryś z nich przyjdzie to największe szanse ma Rossi, warunek jest taki, że się pozbiera. Ciekawe jak się z nim sprawa potoczy. Barcelona raczej już nie będzie nim zainteresowana a kasa się pewnie Villarreal przyda. Ciekawe czy na euro zdąży, tak a propos Azzurrich, to Cassano podobno wraca do treningów.
bramek pisze:Różnica między takimi klubami a nami jest presja jaka ciąży na klubie. U nas wszyscy są rządni tytułów. Nie możemy sobie pozwolić na tyle eksperymentów. Nie możemy też kupować graczy którzy dopiero będą dojrzewać. Jeszcze nie teraz. Na razie potrzebujemy żelazną 16 co najmniej na bardzo solidnym poziomie, a dopiero później możemy sobie pozwolić na zakup takich niesprawdzonych graczy
Prawda, chyba każdy zdaje sobie z tego sprawę.
jakku1 pisze:Czy Pep kupi Giovinco? Czy bedzie wymiana na Messiego? :prochno:
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=88731
Chwila, nie tak szybko. Niech jeszcze dorzucą jakiegoś...a w sumie nie ma tam nikogo fajnego.
Ouh_yeah pisze:Marotta chyba nie śpi po nocach myśląc o tym co zrobi z Mottą, Martinezem, Iaquintą, Zieglerem, Melo, Krasiciem, Elią, Pazienzą...
Motta za jakieś grosze, może się znajdie chątny. Z Martinezem gorzej. Nie gra i ciężko będzie cokolwiek za niego dostać (swoja drogą patrzyłem z nudów na przewidywany skład Ceseny w ostatnim meczu i się okazuje, że Martinez wraca w...37 kolejce a Vicek w 33 :/), przykre sprawa, szczególnie biorąc pod uwagę te 12 mln. Z Iaquintą rozwiąże się za porozumieniem stron lub kolejne wypożyczenie (swoją drogą bardziej by mi pasował do obecnej taktyki niż Borriello). Zieglera i Melo powinni Turasy kupić, jak nie jedni to drudzy. Nie wypowiadam się na temat Milosa, bo nie jestem w jego sprawie obiektywny, za to Elię pewnie ktoś będzie zainteresowany, ale obawiam się, że skończy na wypożyczeniu póki co, bo jednak sezon ma w plecy. Pazienza to chyba najmniejszy problem, Udinese powinno go wykupić, może jakaś tranzakcja wiązana? Ale sam nie wiem za kogo.
Łoles pisze:mam wrażenie że to mercato pójdzie w miare sprawnie.
Hahaha, zawsze są jakieś telenowele :stop:

Po wczorajszym jakiś cicho na forum o Lavezzim i Cavanim, już ich nie chcecie?

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 20:35

Jeszcze nie podano żadnej kwoty, a u nas standardowo już lament jak siemasz. W tym momencie wydaje mi się że obu graczy byśmy mogli śmiało opchnąć z zyskiem. Tylko pytanie po co pozbywać się dwóch solidnych zmienników.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 20:43

@@D@$
Ja bym dalej chciał Lavezziego, ale zdaje sobie sprawe że to nierealne :(

Jakie nas nei czekają telenowele ( bo w sumie faktycznie, nei było jeszcze mercato bez telenoweli) to mam nadzieje że te będą z happy endem

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 20:46

bramek pisze:W tym momencie wydaje mi się że obu graczy byśmy mogli śmiało opchnąć z zyskiem.
Masz na myśli Matriego i Bonucciego? Z zyskiem? Przecież to by musiało być z 35 mln euro :think:

Lamenty są uzasadnione tym, że Ci piłkarze niedawno podpisali kontrakty do 2015 roku. Nie było absolutnie żadnego powodu, żeby je przedłużać zwłaszcza, że jeden ma dołek formy a drugi po prawie dwóch latach zaczął ogarniać swoją pozycję.
PS. Matri w 2017 roku będzie miał 33 lata :|

Zablokowany