Mercato (2012-2014)
- Pan Mietek
- Juventino
A kto powiedział, że atak będzie betonowy w nowym sezonie? Tak jak ja zrozumiałem Marottę, to będzie on raczej kontynuował strategię poprzednich okienek ale raczej ze wskazaniem na jakość. Myślę, że musimy kupić co najmniej 4-5 piłkarzy a City nie jesteśmy więc nie spodziewałbym się transferów za 25+. Poza tym, nie trzeba wydawać wielkich pieniędzy, żeby mieć świetnych graczy - Pirlo za darmo, Vidal za 10,5 mln (dla mnie jest lekko wart 2 razy tyle), bardzo solidny Licht za 9. To były bardzo udane inwestycje.pumex pisze:Jakku, co nie zmienia faktu, że z obecnym składem, to znaczy z betonowym atakiem, z solidnym zmiennikiem tylko na prawej obronie i na bramce trudno z optymizmem liczyć na powodzenie w SerieA i awans w LM
Jak nie będzie zakupów typu Martinez, Elia czy Borriello (czyt. nieudane już na starcie) to będzie fajnie

Co do nowych plotek:
Huntelaar to nie jest najlepszy pomysł. W 29 letnich piłkarzy nie opłaca się inwestować dużych pieniędzy o ile nie są to gracze pokroju ibry.
Ktoś mówił o P.D. Cisse - jest świetny, sprawdził się w 3 mocnych ligach, w miernym Freiburgu zdołał zdobyć ponad 20 goli w sezonie

A tak w ogóle to ten temat powinien być zamknięty co najmniej do maja, aczkolwiek pouczanie Conte i Marotty to ulubione zajęcie większości ludzi na tym forum.
- pumex
- Juventino
To była odpowiedź na słowa Mateusza, który zdawał się sugerować, że bez poważnych wzmocnień damy radę wyjść z grupy LM jednocześnie dając sobie radę w lidze.Mietson pisze:A kto powiedział, że atak będzie betonowy w nowym sezonie?
Jak Marotta wyłącznie z takich okazji zbuduje drużynę konkurencyjną w Europie i zdobywającą Scudetto, to będzie pieprzonym mistrzem. Jednak nie wydaje mi się, żeby to było możliwe, szczególnie w kwestii ofensywy.Mietson pisze:Poza tym, nie trzeba wydawać wielkich pieniędzy, żeby mieć świetnych graczy - Pirlo za darmo, Vidal za 10,5 mln (dla mnie jest lekko wart 2 razy tyle), bardzo solidny Licht za 9. To były bardzo udane inwestycje.
Aha, żeby móc wydawać duże sumy, nie można marnotrawić funduszy na piłkarzy (Elia itp.), jakiekolwiek kwoty by to nie były (ok, już nie docinam)
Mietson pisze:Huntelaar to nie jest najlepszy pomysł. W 29 letnich piłkarzy nie opłaca się inwestować dużych pieniędzy o ile nie są to gracze pokroju ibry.

- Pan Mietek
- Juventino
Ja to widzę tak:pumex pisze:Jak Marotta wyłącznie z takich okazji zbuduje drużynę konkurencyjną w Europie i zdobywającą Scudetto, to będzie pieprzonym mistrzem. Jednak nie wydaje mi się, żeby to było możliwe, szczególnie w kwestii ofensywy.
Nasze finanse nie są najlepsze bo nie mamy wpływów z CL. A to oznacza mniej więcej tyle, że nie zyskujemy dobrych kilkudziesięciu melonów rocznie. Jak się zakwalifikujemy i wejdziemy do fazy finałowej to wskoczymy na ten wyższy poziom i kupimy jakiegoś kota. Póki co, pozostaje liczyć na to, że może przyjdą Tevez, Rossi albo Jovetić. Z tym pierwszym widzę całą tą sytuację tak, że $ity go przyjęło z powrotem, żeby stworzyć iluzję, że wcale go nie muszą sprzedawać. W rzeczywistości pewnie oddadzą go za jakieś 20 mln funciaków i być może jest to dobry pomysł?

No dość ryzykowne stwierdzenie aczkolwiek przed sezonem mieliśmy nie awansować do CL a jakoś depczemy Milanowi po piętach a resztę ligi zostawiliśmy w tyle......pumex pisze:To była odpowiedź na słowa Mateusza, który zdawał się sugerować, że bez poważnych wzmocnień damy radę wyjść z grupy LM jednocześnie dając sobie radę w lidze.
Nie wiem czy były fundusze w styczniu.rufi8 pisze:No i wedlug mnie właśnie tu jest pies pogrzebany. Cisse mogliśmy spokojnie wyciągnąć z Freiburga, skoro nie chcemy wydawać dużych kwot za zawodników z topu. Tak jak zrobiliśmy z Vidalem(choć tu było dużo farta, bo Voeller nie chciał oddawać Chilijczyka do konkurencji z Monachium). Newcastle sprowadziło Senegalczyka za 13,5mln. Euro. Ta kwota mówi sama za siebie. Zresztą klub ten prowadzi ciekawą politykę transferową, Demba Ba za free, Ben Arfa chyba 8 baniek , Cabaye 5mln. itp. Powinniśmy brać przykład z takich klubów. No ale skoro my wolimy Borriello czy w mojej opinii przepłaconego Matriego, to nie mam pytań..
Co do listy zawodników, których wymieniłeś:
Ba - miał problemy z kolanami bodajże i nie zdał testów medycznych w Stoke City i gdzieś jeszcze
Ben Arfa - miał być przyszłością francuskiej piłki ale nie jest
Cabaye - świetny piłkarz ale my w tym samym czasie kupiliśmy Artura więc chyba wszystko jasne
Ostatnio zmieniony 01 kwietnia 2012, 19:37 przez Pan Mietek, łącznie zmieniany 1 raz.
- rufi8
- Juventino
No i wedlug mnie właśnie tu jest pies pogrzebany. Cisse mogliśmy spokojnie wyciągnąć z Freiburga, skoro nie chcemy wydawać dużych kwot za zawodników z topu. Tak jak zrobiliśmy z Vidalem(choć tu było dużo farta, bo Voeller nie chciał oddawać Chilijczyka do konkurencji z Monachium). Newcastle sprowadziło Senegalczyka za 13,5mln. Euro. Ta kwota mówi sama za siebie. Zresztą klub ten prowadzi ciekawą politykę transferową, Demba Ba za free, Ben Arfa chyba 8 baniek , Cabaye 5mln. itp. Powinniśmy brać przykład z takich klubów. No ale skoro my wolimy Borriello czy w mojej opinii przepłaconego Matriego, to nie mam pytań..Mietson pisze:
Ktoś mówił o P.D. Cisse - jest świetny, sprawdził się w 3 mocnych ligach, w miernym Freiburgu zdołał zdobyć ponad 20 goli w sezonieAle koleś dopiero co przeszedł do Newcastle a widać, że ekipa z St. James Park się dynamicznie rozwija i będą chcieli iść do przodu. Po sadze transferowej z Carrollem, sądzę, że przekona ich tylko szalona oferta (22-25mln ojro).
- bramek
- Juventino
Różnica między takimi klubami a nami jest presja jaka ciąży na klubie. U nas wszyscy są rządni tytułów. Nie możemy sobie pozwolić na tyle eksperymentów. Nie możemy też kupować graczy którzy dopiero będą dojrzewać. Jeszcze nie teraz. Na razie potrzebujemy żelazną 16 co najmniej na bardzo solidnym poziomie, a dopiero później możemy sobie pozwolić na zakup takich niesprawdzonych graczy
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Znowu - czy ja pisze, ze ma kupic Messiego, Ronaldo, Szwajniego? Obawiam sie po prostu ruchow w stylu: o, jest za darmo Berbatov, ale stop, bo jest Palacio, ktory jest ograny w SerieA, bierzemy Pajaca :doh: oraz jakiejs zgniłej wisienki na torcie w stylu Malaki.alina pisze:Czyli Marotta ma zajść do Agnellego i powiedzieć: "mam mało kasy do dyspozycji. weź kredyt!"?Jacky pisze:A gdzie ja napisalem, ze za rok mamy wygrac LMOuh_yeah pisze: Jak chcesz wygrać ligę mistrzów za rok to proszę bardzo. Według mnie celem będzie wyjście z grupy, o które będzie bardzo trudno bo praktycznie bankowo będziemy w grupie śmierci.Natomiast jestem pewien, ze jak Marotta poleci w oszczednosci i ogranie w SerieA (co troche sugeruje swoim ostatnim wywiadem), to nawet z grupy nie wyjdziemy.
A tam pouczanie od razu, to tylko luźne pomyslyMietson pisze:pouczanie Conte i Marotty to ulubione zajęcie większości ludzi na tym forum.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- rufi8
- Juventino
Przytoczyłem te nazwiska tylko po to by pokazać jak można zbudować ciekawy zespół z fajnych zawodników, niewielkim nakładem finansowym, a nie dlatego, że wszystkich widziałbym w Juve. Dodałbym jeszcze do tej listy Tiote, który po sezonie zasili pewnie jakąś Chelsea na przykład. A co do Ben Arfy to możesz się jeszcze zdziwić, bo ten piłkarz jak tylko nie jest kontuzjowany, to jest po prostu świetny. Widziałem go w ostatnich meczach Newcastle, jest świetny technicznie i niesamowicie kreatywny. Nie to co nasz Pepe.Mietson pisze:
Nie wiem czy były fundusze w styczniu.rufi8 pisze:No i wedlug mnie właśnie tu jest pies pogrzebany. Cisse mogliśmy spokojnie wyciągnąć z Freiburga, skoro nie chcemy wydawać dużych kwot za zawodników z topu. Tak jak zrobiliśmy z Vidalem(choć tu było dużo farta, bo Voeller nie chciał oddawać Chilijczyka do konkurencji z Monachium). Newcastle sprowadziło Senegalczyka za 13,5mln. Euro. Ta kwota mówi sama za siebie. Zresztą klub ten prowadzi ciekawą politykę transferową, Demba Ba za free, Ben Arfa chyba 8 baniek , Cabaye 5mln. itp. Powinniśmy brać przykład z takich klubów. No ale skoro my wolimy Borriello czy w mojej opinii przepłaconego Matriego, to nie mam pytań..
Co do listy zawodników, których wymieniłeś:
Ba - miał problemy z kolanami bodajże i nie zdał testów medycznych w Stoke City i gdzieś jeszcze
Ben Arfa - miał być przyszłością francuskiej piłki ale nie jest
Cabaye - świetny piłkarz ale my w tym samym czasie kupiliśmy Artura więc chyba wszystko jasne
- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Podobna historia jak z zębami Cissokho, w WHU udowodnił że nic mu nie dolegało.Mietson pisze: Ba - miał problemy z kolanami bodajże i nie zdał testów medycznych w Stoke City i gdzieś jeszcze
Nie ma co biadolić że nie sprowadziliśmy tego czy tamtego, ale zgadam się, że powinniśmy z takiego Newcastle brać przykład, nie boją się stawiać na piłkarzy wyróżniających się, a jednocześnie niebędących na futbolowym firmamencie.rufi8 pisze:No i wedlug mnie właśnie tu jest pies pogrzebany. Cisse mogliśmy spokojnie wyciągnąć z Freiburga, skoro nie chcemy wydawać dużych kwot za zawodników z topu.Mietson pisze: Ktoś mówił o P.D. Cisse - jest świetny, sprawdził się w 3 mocnych ligach, w miernym Freiburgu zdołał zdobyć ponad 20 goli w sezonieAle koleś dopiero co przeszedł do Newcastle a widać, że ekipa z St. James Park się dynamicznie rozwija i będą chcieli iść do przodu. Po sadze transferowej z Carrollem, sądzę, że przekona ich tylko szalona oferta (22-25mln ojro).

Gdyby nie świetne pół roku w WHU to nikt z czołowych drużyn PL nie zwróciłby na niego uwagi. W zasadzie Senegalczyk się wcisnął do piłki angielskiej. Z tego co pamiętam, Ba sam zabiegał o grę na wyspach, udało mu się dopiero w praktycznie zdegradowanym West Ham'ie gdzie dobrą grą załatwił sobie angaż u Srok w bieżącym sezonie. Chłopak wiedział co robi.rufi8 pisze:Demba Ba za free
- Dobry Mudżyn
- Juventino
Hmmm...Vucinic? Vidal? Lichsteiner?Juras_Senat pisze: Nie ma co biadolić że nie sprowadziliśmy tego czy tamtego, ale zgadam się, że powinniśmy z takiego Newcastle brać przykład, nie boją się stawiać na piłkarzy wyróżniających się, a jednocześnie niebędących na futbolowym firmamencie.![]()
Moze nastepnym bedzie Jovetic, Bouy, Asamoah moze Denis i np Armero?

Jesli mieliby wypalic jak pierwsza trojka, nie mialbym nic przeciwko nawet Denisowi, zamiast Higuaina czy Dzeko. Gwiazda nie rowna sie gwarant sukcesu

BESTER MANN, BESTEEER !

- Juras_Senat
- Qualità Juventino
Mirka lubię, ale to jednak nie to.Dobry Mudżyn pisze:Hmmm...Vucinic?Juras_Senat pisze: Nie ma co biadolić że nie sprowadziliśmy tego czy tamtego, ale zgadam się, że powinniśmy z takiego Newcastle brać przykład, nie boją się stawiać na piłkarzy wyróżniających się, a jednocześnie niebędących na futbolowym firmamencie.![]()

O właśnie i to jest dobra droga.Dobry Mudżyn pisze:Vidal? Lichsteiner?
Co pokazuje przykład Torresa. Chciałbym oczywiście jakiegoś cracka w Turynie zobaczyć, ale niekoniecznie już w najbliższe lato.Dobry Mudżyn pisze:Gwiazda nie rowna sie gwarant sukcesu
- jakku1
- Juventino
Czy Pep kupi Giovinco? Czy bedzie wymiana na Messiego? 
http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=88731

- mateusz6
- Juventino
Tylko pytanie jeśli pojawi się kupiec na Gio to kto odkupuje połówkę od kogo. Wydaje mi się, że 7 mln to max co możemy dać za Sebę. Ewentualnie za większą kasę bierze go Parma.jakku1 pisze:Czy Pep kupi Giovinco? Czy bedzie wymiana na Messiego?
- Łoles
- Juventino
mnie nie dziwi zainteresowanie giovinco ze strony barcelony jego agent przeciez powiedzieł że sebastian jest taki super ze moze byc bez problemu nastepca zoli w chelseajakku1 pisze:Czy Pep kupi Giovinco? Czy bedzie wymiana na Messiego?

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Pobawię się w FM-a, jednak przy odrobinie wysiłku i chęci można przeprowadzić te transfery:
Z Klubu
Melo 10 mil
Krasic 10 mil
Elia 7 mil
Esti i nasz as z ataku wracają do siebie
Motta, Vicek, Grosso odchodzą za darmo
Czyli mamy +/- 27 milionów
Do klubu
Giovinco 10 mil
Suarez
/ Dzeko 35-40
Za darmo
Nesta, Farfan, Montolivo (wiem ,że ponoć jest dogadany z Milanem
Wraca Ziegler i wykupujemy Martina (ile tam jest 9 milionów?)
Czyli wydajemy około 60 milionów
Możemy odjąć 60-27 co daje 33 miliony, nie jest to jakaś duża kwota a taki skład mógłby spokojnie powalczyć i w lidze i w LM.
Z Klubu
Melo 10 mil
Krasic 10 mil
Elia 7 mil
Esti i nasz as z ataku wracają do siebie
Motta, Vicek, Grosso odchodzą za darmo
Czyli mamy +/- 27 milionów
Do klubu
Giovinco 10 mil
Suarez

Za darmo
Nesta, Farfan, Montolivo (wiem ,że ponoć jest dogadany z Milanem
Wraca Ziegler i wykupujemy Martina (ile tam jest 9 milionów?)
Czyli wydajemy około 60 milionów
Możemy odjąć 60-27 co daje 33 miliony, nie jest to jakaś duża kwota a taki skład mógłby spokojnie powalczyć i w lidze i w LM.