Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 00:34

Allegri jest niesamowity - "przy czterech remisach sędziowie gwizdali przeciwko nam i nie są to żadne wymysły, a fakty. Chodzi o dzisiejszy mecz, ten z Juve, z Fiorentiną i Romą. Nie rozumiem, jak sędzia mógł nie widzieć bramki Muntariego, po której losy ligi byłyby niemal przesądzone. Tak, gol Muntariego był na wagę Scudetta, nie chcę o tym mówić, by nie wzniecać polemiki. (...) choć oczywiście my nie podważamy pracy sędziów"

:lol:

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Gość

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 00:54

Czy Juventus robił jakiekolwiek hocki-klocki po nieuznanym tym golu?

Szkoda, że nie walneli zdjecia na głównej. Ale nie, zapomnialem... Przecież Juventus nie jest żałosnym Milanem :-)

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 09:58

Teraz Milan zagra z Fiorentiną u siebie.Może ich Barcelona zmęczy i Fiorentina urwie remis.Błagam niech Amauri premierowego gola w nowych barwach strzeli właśnie w tym spotkaniu a Boruc niech zagra swòj mecz sezonu.

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 10:56

My mamy ten komfort, że nie musimy, a możemy. Plan minimum już wykonany. Teraz gramy na luzie. Dla Milanu drugie miejsce to porażka i w każdym meczu będą grać pod presją. W dodatku miejmy nadzieję, że przejdą Barcelonę jak największym nakładem sił. Wtedy będą mieć do rozegrania jeszcze nawet trzy dodatkowe mecze. Mogą tego nie pogodzić i parę punktów w lidze mogą stracić.

Skibil

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 12:40

Ja myślę, że wiele(o ile nie wszystko) zależy od trenera: czy zaryzykuje i będzie chciał walczyć o LM, kosztem potknięć w Serie A. Niezły szpital tam jest, a kolejne dodatkowe mecze i gra na pełnym zaangażowaniu mogą przysporzyć problemów. Jeżeli Allegri zmotywuje zawodników Milanu i uwierzy, że mogą przejść dalej w LM - dla nas lepiej, bo większa szansa na straty punktów w lidze. Jeśli z kolei rossoneri zagrają "na odwal się" na Camp Nou możemy "przegrać" scudetto o te 2ptk.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 13:32

Otwarty list Adriano Gallianiego do prezydenta Abete

Święta Tereso, Galliani, Allegri i spółka są chorzy :/ Ja rozumiem ich frustrację sytuacją, nas też podobna dopadała nie raz, ale bez przesady :!: Najpierw notki na oficjalnej stronie niczym z Faktu, teraz publiczne żale Gallianiego w otwartym liście i w tym wszystkim ciągle przewija się Juventus, jakby to do nas mieli pretensje.
Sorry, ale włodarzom Milanu coraz bliżej do Zampariniego i Morattiego, a De Laurentisa już dawno prześcignęli. Naprawdę szacunek do Mediolańczyków niknie w mgnieniu oka :|

My musielibyśmy na oficjalnej stronie otworzyć osobny dział: "Juventusu żale do sędziów". Na szczęście tego nie zrobiliśmy

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 15:09

To jak, mowicie, ze was okradli? :lol:

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 15:21

I pomyśleć, jaka fala krytyki spadła na Conte, który po jednym meczu powiedział, że powinien być karny i sędziowie boją się gwizdać karne Juventusowi.

Potem taki Maldini powiedział nawet, że denerwuje go, że Conte ciągle narzeka na sędziów.
Milan jak zaczął płakać miesiąc temu, tak do maja im nie przejdzie.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 15:35

Widocznie w milanlab nie mają specjalistów od zdrowia psychicznego i stąd takie cyrki.

Swoją droga to musi być u nich ciekawie skoro decydują sie na takie desperackie kroki.
Ciakawi mnie tylko jaka była by ich reakcja jakbyśmy przegrali z napoli i ich przewaga wzrosła by o jedno oczko :think: bo wydaje mi się że tego płaczu by nie było

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 15:46

Ouh_yeah pisze: Milan jak zaczął płakać miesiąc temu, tak do maja im nie przejdzie.
Jak to Juventus wygra mistrzostwo (najlepiej w wyniku zrównania się z Milanem punktami :smile: ), to płakać nie przestaną przez cały następny sezon.
Btw, ciekawe kiedy opublikują wirtualną tabelę która uwzględni popełnione błędy. Może to zamknęłoby usta Giallianiemu.

Milan na pewno jeszcze straci punkty, pytanie tylko czy będziemy potrafili to wykorzystać.

Obrazek
iero10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 15:49

bendzamin pisze:

To jak, mowicie, ze was okradli? :lol:

30 sekunda: piłka centralnie na linii bramkowej
a już w animacji piłkę umieścili z 10 cm za linią i co to ma niby pokazywać???

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 15:59

iero10 pisze: 30 sekunda: piłka centralnie na linii bramkowej
Ten film ma pokazywac, ze nie ma mowy o zadnej bramce dla milanu. Zauwaz, ze po tym, jak nagranie z meczu jest zastopowane, jest jeszcze jedna klatka, pokazujaca dokladny moment wybicia pilki. I to wlasnie ta klatka zostala 'zrzucona' na animacje komputerowa, w ktorej widac, ze pilka nie przekroczyla calym obwodem linii bramkowej.
Ostatnio zmieniony 02 kwietnia 2012, 17:43 przez bendzamin, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 16:10

Ja jestem całym sercem za technologią goal line. Do tego zamiast dwóch sędziów za bramką wstawiłbym dwóch nowych liniowych (każdy by miał swoją połowę), żeby błędy przy spalonych były jak najżadsze, a i błędy przy karnych nie byłyby takie częste. Lecz te żale Milanu są dziecinne. Conte też popełnił błąd narzekając na sędziów, ale nie wypomina ich w nieskończoność. A te uwagi Allegriego, żeby Juventus się nie udzielał po nieuznanej bramce Muntariego to już w ogóle dno. To raczej wina sędziów niż Juve.

iero10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 16:57

bendzamin pisze:
iero10 pisze: 30 sekunda: piłka centralnie na linii bramkowej
Ten film ma pokazywac, ze ma mowy o zadnej bramce dla milanu. Zauwaz, ze po tym, jak nagranie z meczu jest zastopowane, jest jeszcze jedna klatka, pokazujaca dokladny moment wybicia pilki. I to wlasnie ta klatka zostala 'zrzucona' na animacje komputerowa, w ktorej widac, ze pilka nie przekroczyla calym obwodem linii bramkowej.
zjadłeś NIE przy "ma mowy".

a to że bramki nie było to wiadomo.
bardziej mi chodziło o to co autor tej animacji miał na myśli skoro przesunął piłkę o parę centymetrów.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 02 kwietnia 2012, 17:01

iero10 pisze:bardziej mi chodziło o to co autor tej animacji miał na myśli skoro przesunął piłkę o parę centymetrów.
Nie przesunął, pooglądaj to bardzo dokładnie to zobaczysz, że zatrzymano w idealnym momencie i on jest zobrazowany później. Najpierw zatrzymano raz - to sytuacja o której mówisz, a później drugi raz i to jest właściwa sytuacja.

ODPOWIEDZ