Wszystko o Milanie
- Pontius21
- Milanista

Ja większość narzekań Milanistów odbieram jako samoobronę, zarówno na poziomie władz klubu, jak i kibiców. Przypominam że polemiki na ten temat zaczął Juventus , szczególnie Conte. A wielu kibiców Juventusu od dawna pisze że Milan dostaje co kolejkę karny , co drugi z kapelusza. W rzeczywistości z kapelusza nie było ani jednego a kontrowersyjne może z dwa. I mieliśmy też kilka niekorzystnych decyzji, a Juve kilka niesłusznie korzystnych. Jakieś teksty o strachu przed rywalem do tytułu albo braku umiejętności przegrywania ( tak wiem że jesteście "niepokonani", mam na myśli pozycję w tabeli ) kierujcie raczej do siebie. A tak wogóle to te polemiki są tak nudne i męczące że starych pierdzieli typu Blatter i Platini , którzy są tak naprawdę winowajcami tego wszystkiego blokując wprowadzenie powtórek z czystym sumieniem zamknąłbym na parę miesięcy za kratkami i odseparowł od tego sportu.
- Winner
- Juventino

Sytuacja nie jest jednoznaczna bo na pierwszym zdjęciu wrzuconym przez Bubu wydaje mi się że piłka nie przekroczyła linii całym obwodem na drugim(inne ujęcie) że tak. A oglądając filmik wstawiony przez wojczech7, któreś z tych ujęć jest jedynie złudzeniem.
Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- SKAr7
- Juventino

Pontius21 pisze:Ja większość narzekań Milanistów odbieram jako samoobronę, zarówno na poziomie władz klubu, jak i kibiców. Przypominam że polemiki na ten temat zaczął Juventus , szczególnie Conte.
Tylko zauważ Pontius21, że dziś Milaniści czują się oszukani- drugi taki mecz po spotkaniu z Juventusem. ALE tak naprawdę w obu meczach sędzia mylił się w dwie strony i ciężko powiedzieć, jakby wyglądał końcowy wynik(a jeśli jesteś jednym z tych, którzy uważają, że Juventus nie miałby szans się podnieść z 0:2 w Mediolanie, polecam Ci obejrzenie Napoli-Juventus), ale my się w tak czuliśmy kilkukrotnie, po kolejnym remisie. A my mamy jeszcze na koncie takie mecze jak ten w Genoi ostatnio, gdzie był przekręt na miarę Barcelona-Chelsea(3 niepodyktowane karne+ nieuznany prawidłowo strzelony gol).
Gdyby sytuacja była odwrotna Wasz Mediaset zrobiłby nam z #### jesień średniowiecza już dawno temu.
- evilboy
- Juventino

Ależ oczywiście, że piłka nie minęła całym obwodem linii bramkowej.
wojczech7 dobrze przedstawił problem w filmiku z C+. To już drugi raz, kiedy milaniści wykłócają się nie znając przepisów. Najpierw wmawiają nam, że drugi mecz w Coppa przegraliśmy, a teraz takie coś
Żale kibiców jeszcze jestem w stanie zrozumieć, ale jeśli podobne zdanie wyrażają klubowi oficjele w wywiadach i za pośrednictwem oficjalnej strony internetowej, to coś jest już nie tak.
Dla nas to dobrze, widać, że cholernie obawiają się, że tytuł może im uciec. Od Barcy dostaną baty, z Coppa Italia już odpadli, więc zostaje jedynie walka o Scudetto. Zaczyna się nerwówka... i bardzo dobrze, w takich warunkach łatwiej o błędy.
Fajnie, że sypie się grunt pod nogami Milanu, ale o wygranie Scudetto będzie w tym roku niesamowicie ciężko, bo kiedy przed nami najtrudniejsze mecze, Rossonerim zostały już tylko spotkania z ogórkami (w tym z interem
). Mimo wszystko zapowiada się ciekawa końcówka sezonu.
wojczech7 dobrze przedstawił problem w filmiku z C+. To już drugi raz, kiedy milaniści wykłócają się nie znając przepisów. Najpierw wmawiają nam, że drugi mecz w Coppa przegraliśmy, a teraz takie coś
Dla nas to dobrze, widać, że cholernie obawiają się, że tytuł może im uciec. Od Barcy dostaną baty, z Coppa Italia już odpadli, więc zostaje jedynie walka o Scudetto. Zaczyna się nerwówka... i bardzo dobrze, w takich warunkach łatwiej o błędy.
Fajnie, że sypie się grunt pod nogami Milanu, ale o wygranie Scudetto będzie w tym roku niesamowicie ciężko, bo kiedy przed nami najtrudniejsze mecze, Rossonerim zostały już tylko spotkania z ogórkami (w tym z interem
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- matbar21
- Juventino

Dokładnie. Nic dodać nic ująć.SKAr7 pisze:Pontius21 pisze:Ja większość narzekań Milanistów odbieram jako samoobronę, zarówno na poziomie władz klubu, jak i kibiców. Przypominam że polemiki na ten temat zaczął Juventus , szczególnie Conte.
Tylko zauważ Pontius21, że dziś Milaniści czują się oszukani- drugi taki mecz po spotkaniu z Juventusem. ALE tak naprawdę w obu meczach sędzia mylił się w dwie strony i ciężko powiedzieć, jakby wyglądał końcowy wynik(a jeśli jesteś jednym z tych, którzy uważają, że Juventus nie miałby szans się podnieść z 0:2 w Mediolanie, polecam Ci obejrzenie Napoli-Juventus), ale my się w tak czuliśmy kilkukrotnie, po kolejnym remisie. A my mamy jeszcze na koncie takie mecze jak ten w Genoi ostatnio, gdzie był przekręt na miarę Barcelona-Chelsea(3 niepodyktowane karne+ nieuznany prawidłowo strzelony gol).
Gdyby sytuacja była odwrotna Wasz Mediaset zrobiłby nam z #### jesień średniowiecza już dawno temu.
Scudetto nie jest jeszcze przesądzone. Do końca zostało 9 kolejek w których może się wydarzyć praktycznie wszystko. Zobaczymy jak nam pójdzie jutro z Napoli, będzie to najważniejszy mecz w walce o CL.
- vinek
- Juventino

Jacy Ci kibice Milanu stali się denerwujący... Komentarze Allegriego czy Gallianiego pokazują też jakimi wielkimi są hipokrytami. Płaczą, że ich oszukują, ale żeby nie było, że narzekają w każdej wypowiedzi wplątują coś o Juventusie i ich pretensjach czy wywieraniu presji na sędziowaniu. Nie wiem czy bramka była, czy też nie. Ciężko to ocenić, a w różnych powtórkach i ujęciach kamery wygląda to inaczej. Wiem jedno, nikt jakoś dziwnym trafem nie wspomina o prawidłowej bramce Gomeza z Catanii w pierwszej połowie kilka minut po golu Robinho. Hmmm... coś tu chyba jest nie tak 
- mateo369
- Juventino

Wiesz o czym świadczy zielony pas trawy pomiędzy linią a piłką? O tym panie kolego, że piłka jest... okrągła :shock: Zanim napiszesz coś równie głupiego to najpierw to na spokojnie przemyśl, bo idąc Twoim tokiem rozumowania trzeba byłoby stwierdzić, że balon którym kopią jest sześcianem.Bubu1899 pisze:A zblizenie ma cos zmieniac? Widoczny zielony pas trawy miedzy piłką a linia bramkowa nie świadczy że pilka mineła linie? :rotfl:
To co ma świadczyc?
Bramka została prawidłowo nieuznana - to jest fakt niepodważalny. Choć oczywiście sędziowie równie dobrze mogli gola uznać, bo nie wierzę, że liniowy to tak dokładnie widział i był pewien, że Milanowi do szczęścia zabrakło jakieś 2-3 cm
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- yanquez
- Juventino

- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
ŻAL
Żal patrzeć, jak z wielkiego i szanowanego rywala robi się płaczący twór pozbawiony honoru i pokory. Mam nadzieję, że G N i S odejdą, bo nie pasują do reszty panienek z Allegrim na czele.
ŻAL
Żal patrzeć, jak z wielkiego i szanowanego rywala robi się płaczący twór pozbawiony honoru i pokory. Mam nadzieję, że G N i S odejdą, bo nie pasują do reszty panienek z Allegrim na czele.
ŻAL
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino

Ktoś w ogóle ogarnia co się dzieje na oficjalnej stronie Milanu? Nagle przy okazji meczu z Catania pojawia się fotka z nieuznanej bramki z meczu z Juventusem, obie są słabej jakości, z zaledwie jednym słowem komentarza.
To wygląda jak fejsbukowa tablica rozgoryczonego kibica.
- D-Rose
- Juventino

Parafrazujac słowa jednego z polskich trenerów, milanowi zaczyna sie poprostu w dupce palic. A po wczorajszym meczu to nie jest byle jaki płomien, tylko pożar.Ouh_yeah pisze:Ktoś w ogóle ogarnia co się dzieje na oficjalnej stronie Milanu? Nagle przy okazji meczu z Catania pojawia się fotka z nieuznanej bramki z meczu z Juventusem, obie są słabej jakości, z zaledwie jednym słowem komentarza.
Wydawało mi sie zawsze, ze milan a inter to troszke inna klasa. Wyzsza klasa. Jednak dochodze powoli do wniosku, ze i jedny i drudzy prezentują jednakowy poziom. Poziom zenady w jednym i drugim klubie jest poprostu zatrważający. Nie potrafie sobie wyobrazić sytuacji kiedy to wygramy lige majac tyle samo punktów co milan. Wtedy to chyba apogeum buractwa, smiesznosci i kij wie jeszcze czego w szeregach milanu siegnie zenitu.
Aczkolwiek zycze sobie takiego scenariusza 8)
A najbardziej rozwalaja mnie przybysze z mediolanskiej wiochy. Nie macie swojego forum? Bo wydaje mi sie, ze macie wiec tam liżcie sie po członkach jacy to nie jestescie pokrzywdzeni przez los. Wkoncu to tylko milanowi nie uznaja prawidłowych bramek, szkoda jedynie ze zapominaja o bramkach Matriego czy tez wczorjaszym jednego z pilkarzy Catanii.
Ostatnio zmieniony 01 kwietnia 2012, 10:52 przez D-Rose, łącznie zmieniany 1 raz.

- pan Zambrotta
- Juventino

nie wiem, czy to jest możliwe. Wtedy jest chyba dodatkowy mecz, ale mogę się mylić.it doesn't matter pisze:Nie potrafie sobie wyobrazić sytuacji kiedy to wygramy lige majac tyle samo punktów co milan. Wtedy to chyba apogeum buractwa, smiesznosci i kij wie jeszcze czego w szeregach milanu siegnie zenitu.
Poza tym opanuj parówke, nie tak dawno i my ogłosiliśmy ciszę prasową, bo nie podobała się nam praca sędziów 8)
- D-Rose
- Juventino

Cisza prasowa, a wrzucanie jakiś niewyraznich screenów na strone OFICJALNĄ klubu to chyba jednak nie to samo... przynajmniej mi sie tak wydaje.pan Zambrotta pisze:nie wiem, czy to jest możliwe. Wtedy jest chyba dodatkowy mecz, ale mogę się mylić.it doesn't matter pisze:Nie potrafie sobie wyobrazić sytuacji kiedy to wygramy lige majac tyle samo punktów co milan. Wtedy to chyba apogeum buractwa, smiesznosci i kij wie jeszcze czego w szeregach milanu siegnie zenitu.
Poza tym opanuj parówke, nie tak dawno i my ogłosiliśmy ciszę prasową, bo nie podobała się nam praca sędziów 8)
Ostatnio zmieniony 01 kwietnia 2012, 11:00 przez D-Rose, łącznie zmieniany 3 razy.

- bendzamin
- Redaktor

wow, minal ponad miesiac, a oni wciaz nie moga sie z tym pogodzic :lol:
Wydaje mi sie, ze klasowy milan z Pirlo, Maldinim itd. sie skonczyl. Niech Nesta ucieka od tej bandy przebierancow, a w szatni niech bryluje ibra kopiacy kolegow po glowach.
Mam nadzieje, ze Messi sie po nich przejedzie we wtorek.