Mercato (2012-2014)
Za 13 przyszedł. Od razu sobie wyobraziłem sytuację:Ouh_yeah pisze:Akurat Hunter kupiony za 14-15 mln miałby zostać sprzedany w cenie odpowiadającej Marottcie?alina pisze:Higuain, Torres, Dzeko. A przyjdzie Huntelaar. Tak, to pasuje.
No chyba, że po prostu rzuciłeś obrazowo
Marotta: "Huntelaar zapewni nam konkurencyjność w ataku. To świetny zawodnik"
Huntelaar: "Spełnia się moje wielkie marzenie, od dziecka kibicowałem Juve"
typowe komenty na JP:
Kod: Zaznacz cały
"kompletna klapa transferowa Dżjuzeppe :( tragedia!
Cavani? Higuain? Huntelaar! to jest miejsce Juventusu teraz :(
żenada!"
"masakra ;/ szrotu Beppe Ci mało?!!!"
"No to Beppe dotrzymał słowa. Obiecał wielką gwiazdę i ją sprowadził! Hurra!!!! Co tam lamerski Dzeko, co tam Higuain. Jest huntelaar!"*
- Alexis93
- Juventino
Huntelaar nie jest zły ale wydaję mi się że to po prostu niepotrzebna inwestycja. Z wypowiedzi Marotty nie wynika nic konkretnego poza odejściem naszego kapitana. Wiem że jest już sędziwy ale bez przesady, pokazał że kreatywność i wyczucie gry ma lepsze niż reszta naszych snajperów. Szkoda będzie witać Ligę Mistrzów bez Del Piero, po prostu nie będzie można się w pełni cieszyć.
Juventus na zawsze!
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
alina pisze:typowe komenty na JP

Choć akurat z Vuciniciem to Agnelli i Marotta sami sobie winni bo się chwalili ile to oni kasy nie mają i kogo to nie kupią, żeby potem się wycofywać z tej obiecanej gwiazdy.
- MishaAveJuve
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 5 razy
Chce przypomniec tylko ze chyba większosc z Was moi drodzy pamieta ostatnie 2-3 mecze a wcześniej?? No jakos Vuvinic nie blyszczał wiec nie mydlmy sobie oczy jaki to on dobry nie jest, ok mam nadzieje ze sie przebudził i ze juz caly czas bedzie dobrze gral ale wczesniej bardzo kaleczył wiec nie podniecajmy sie 1 czy 2 ostatnimi meczami. A Huntelar juz grał i w Milanie i w Realu i chyba pamietacie jak bardzo mu (NIE) wychodziło. Niech gra sobie w schalke, bo my nie mamy ani czasy ani pieniedzy ani sklady na tak niepewnie transfery, a ten transfer jest mega-niepewny
Od kołyski Az po grób jedna miłość jeden klub!!!!- JUVENTUS
- pablo1503
- Juventino
Troszkę zaniepokoiła mnie ta wypowiedź Marotty. Sugeruje, jakbyśmy nie interesowali się piłkarzami z najwyższej półki. Boje się, że skończy się jak co roku, czyli dobre nazwisko, a potem przychodzi jakiś Denis z Atalanty. Ale z jednej strony jego wypowiedź jest logiczna. Przecież nie będzie on już w marcu oznajmiał, że szykujemy 40mln na jednego piłkarza. Jestem dobrej myśli.

- annihilator1988
- Juventino
Też nie jestem zwolennikiem Huntera w Juve, który i tym razem może nie dać rady unieść ciężaru barw. Nie zdziwię się jeżeli zarząd ustali taki system wartości ws. sprowadzenia konkurencji dla Matriego, tj. :MishaAveJuve pisze: A Huntelar juz grał i w Milanie i w Realu i chyba pamietacie jak bardzo mu (NIE) wychodziło. Niech gra sobie w schalke, bo my nie mamy ani czasy ani pieniedzy ani sklady na tak niepewnie transfery, a ten transfer jest mega-niepewny
Mr.x>Mr.x 2> Hunter
Za Holendrem przemawia kontrakt, który wygasa w 2013 roku no i obecna forma. Dla mnie zbyt enigmatyczny piłkarz
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Alez ja jestem spokojny.Łukasz pisze:Spokojnie, ja z hejterów Zlatana.Jacky pisze:Łukasz, Szikit, jakku1 - chodzilo mi ogolnie o to, ze ten gwiazdor jak i wielu innych maja narąbane w głowach i poprzewracane w odbytach.
Przyjdzie ktos, kogo Conte zna - kopacz ze Sieny albo Atalanty.Ouh_yeah pisze:Obszerny wywiad z Marottą.
Przyjdzie ktos za 5mln. - zeby w razie niewypalu Marotta mogl jakos przebolec strate tych pieniedzy (btw. brawo za Murzyna z Hamburga

Przyjdzie ktos z okazji - Nesta, bo koniec kontraktu.
Nie przyjdzie gwiazda, bo wloski futbol jest w kryzysie.
No tośmy se pograli w tej Lidze Mistrzów...
@alina @Ouh_yeah - mozecie kamienowac.
Chcialem napisac, ze rozwazanie Huntera w Juve to kalectwo, ale zerknalem na jego staty... Nie powiem - robia wrazenie, natomiast jak wszyscy wiemy chlopak nie dal rady w Realu, nie dal rady w Milanie, on daje rade na tym nieco slabszym poziomie. Osobiscie bym nie bral.
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
- rufi8
- Juventino
Ależ my prezentujemy właśnie taki poziom jak Schalke, przypominam, że jeszcze niczego nie wygraliśmy z Conte. Swoją drogą, jak to się wszystko potrafi zmienić na tym forum po jednym wywiadzie. Ciekawe jakie nazwiska padną teraz skoro Dzeko i inne " gwiazdy" są spalone. Marotta znów zaczyna mówić o jakości przez małe j. Znowu się rozczarowałem, ale z drugiej strony jest wielu piłkarzy bardzo ciekawych, o sporych umiejętnościach i cenie nie z księżyca.Jacky pisze:
Chcialem napisac, ze rozwazanie Huntera w Juve to kalectwo, ale zerknalem na jego staty... Nie powiem - robia wrazenie, natomiast jak wszyscy wiemy chlopak nie dal rady w Realu, nie dal rady w Milanie, on daje rade na tym nieco slabszym poziomie. Osobiscie bym nie bral.
Ostatnio zmieniony 31 marca 2012, 23:28 przez rufi8, łącznie zmieniany 2 razy.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Jak chcesz wygrać ligę mistrzów za rok to proszę bardzo. Według mnie celem będzie wyjście z grupy, o które będzie bardzo trudno bo praktycznie bankowo będziemy w grupie śmierci.Jacky pisze:No tośmy se pograli w tej Lidze Mistrzów...
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Celem powinno być umiejętne łączenie obu rozgrywek. Dzisiaj gramy praktycznie w Serie A, a i tak wychodzą pewne braki kadry. Taką grając na dwóch frontach praktycznie nie istniejemy w Serie A. Wystarczy spojrzeć na Napoli. Mała liczba obrońców, bardzo wąsko również w pomocy, bez jakości w ataku. To są problemy z którymi powinien sobie radzić już latem Marotta.
Po pierwsze. Huntelaar jako 9 jest swietnym napastnikiem.
Po drugie: jako 9 nie jest gorszy od Dzeko
Po trzecie: banda gimnazjalistów prawie mnie pobiła, a nie szukałem zaczepki...
Po czwarte: prawe skrzydło- albo Krasic pokazuje na co go stać albo ściągnąć kogoś kto wie o co chodzi w grze na prawym skrzydle.
Po piąte: środkowy pomocnik co nie udaje, że gra, tylko naprawdę wymiata (nie jak Pirlo co tylko spowalnia akcje. Poczeba naprawdę gośća który umi zapodać, strzelić i kiwkę zrobić)
Po czwarte: prawe skrzydło- albo Krasic pokazuje na co go stać albo ściągnąć kogoś kto wie o co chodzi w grze na prawym skrzydle.
Po piąte: środkowy pomocnik co nie udaje, że gra, tylko naprawdę wymiata (nie jak Pirlo co tylko spowalnia akcje. Poczeba naprawdę gośća który umi zapodać, strzelić i kiwkę zrobić)
Juve!!! storia di un grande amore!
Wiellkaaaaaaaa miłoooooooooośść!
Wiellkaaaaaaaa miłoooooooooośść!
- pablo1503
- Juventino
Jest. Gorsza technika, a o grze głową już nie wspomnę.Dacin pisze:Po pierwsze. Huntelaar jako 9 jest swietnym napastnikiem.
No i nie sprawdził się w dwóch wielkich klubach.
FarfanDacin pisze:Po czwarte: prawe skrzydło- albo Krasic pokazuje na co go stać albo ściągnąć kogoś kto wie o co chodzi w grze na prawym skrzydle.

Dacin pisze:Po piąte: środkowy pomocnik co nie udaje, że gra, tylko naprawdę wymiata (nie jak Pirlo co tylko spowalnia akcje. Poczeba naprawdę gośća który umi zapodać, strzelić i kiwkę zrobić)

- Virgil
- Juventino
Mnie to co Marotta powiedział wcale nie zaskoczyło, gdyż było to to przewidzenia, że wielkiej gwiazdy nie kupimy i nie rozbijemy banku na jednego zawodnika.
Żaden Higuain, Suarez, Cavani ( na nikogo z Napoli bym nie liczył ich prezydent może być psycholem ale wie co robi i jak sprzeda swoje gwiazdy to za granicę - ofert brakować nie będzie), Gotze, RVP. Ale zawodnicy jak Dzeko czy Jovetić są w naszym zasięgu bo nie są to "gorące" nazwiska i sytuacja ich w klubie albo samego klubu jest taka jaka jest. I wcale nie wykluczam, że Marotta może też nam sprawić kogoś takiego jak np. Damiao.
Jeżeli chodzi o wzmocnienie ataku to widzę dwa warianty
1. Jovetić + jakiś snajper za myślę max. 15mln. I tutaj wcale się nie dziwię że pojawiło się nazwisko Holendra z Shalke. I nie byłaby to głupia opcja, na pewno byłby wielką konkurencją dla Matriego i wygryzłby go z pierwszego składu. Na prawe skrzydło moim faworytem jest Farfan, solidny, za darmo na pewno podniósłby poziom znacznie.
2. Dzeko, jeżeli zdecydowalibyśmy się na Bośniaka to myślę że realny stałby się powrót Giovinco i wtedy szukalibyśmy kogoś na prawe skrzydło może jednak Ramirez ? Jak nie to Giovinco + Farfan.
Co do reszty pozycji to potrzebujemy jeszcze środkowego obrońcę i pomocnika.
Wśród pomocników jest kilka ciekawych nazwisk , którymi można się zainteresować a nie rozbijając banku staliby się groźną konkurencją dla każdego z naszej trójki.
- Sahin, Banega i pewnie walczyć będziemy o Verattiego.
Na obronę myślę że przyjdzie ktoś za małą kasę albo za darmo i mam nadzieję że będzie to Nesta.
Przy obu opcjach raczej nie wydamy w całym mercato więcej niż 50-65(wliczając transfer Caceresa) co jest kwotą ogromną ale myślę że realną biorąc pod uwagę LM i sprzedaż zawodników ( co oczywiście oznacza , że z częścią zakupów będziemy musieli poczekać aż sprzedamy tych których chcemy sprzedać).
Żaden Higuain, Suarez, Cavani ( na nikogo z Napoli bym nie liczył ich prezydent może być psycholem ale wie co robi i jak sprzeda swoje gwiazdy to za granicę - ofert brakować nie będzie), Gotze, RVP. Ale zawodnicy jak Dzeko czy Jovetić są w naszym zasięgu bo nie są to "gorące" nazwiska i sytuacja ich w klubie albo samego klubu jest taka jaka jest. I wcale nie wykluczam, że Marotta może też nam sprawić kogoś takiego jak np. Damiao.
Jeżeli chodzi o wzmocnienie ataku to widzę dwa warianty
1. Jovetić + jakiś snajper za myślę max. 15mln. I tutaj wcale się nie dziwię że pojawiło się nazwisko Holendra z Shalke. I nie byłaby to głupia opcja, na pewno byłby wielką konkurencją dla Matriego i wygryzłby go z pierwszego składu. Na prawe skrzydło moim faworytem jest Farfan, solidny, za darmo na pewno podniósłby poziom znacznie.
2. Dzeko, jeżeli zdecydowalibyśmy się na Bośniaka to myślę że realny stałby się powrót Giovinco i wtedy szukalibyśmy kogoś na prawe skrzydło może jednak Ramirez ? Jak nie to Giovinco + Farfan.
Co do reszty pozycji to potrzebujemy jeszcze środkowego obrońcę i pomocnika.
Wśród pomocników jest kilka ciekawych nazwisk , którymi można się zainteresować a nie rozbijając banku staliby się groźną konkurencją dla każdego z naszej trójki.
- Sahin, Banega i pewnie walczyć będziemy o Verattiego.
Na obronę myślę że przyjdzie ktoś za małą kasę albo za darmo i mam nadzieję że będzie to Nesta.
Przy obu opcjach raczej nie wydamy w całym mercato więcej niż 50-65(wliczając transfer Caceresa) co jest kwotą ogromną ale myślę że realną biorąc pod uwagę LM i sprzedaż zawodników ( co oczywiście oznacza , że z częścią zakupów będziemy musieli poczekać aż sprzedamy tych których chcemy sprzedać).
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Mój Boże.. widzisz ,a nie grzmisz.Dacin pisze:Po pierwsze. Huntelaar jako 9 jest swietnym napastnikiem.
Modrić może póki co Buty czyścić Andrei.
Potrzebujemy typowego RWF oraz porzadnego LB.
Kolarov/Cissokho + Hulk <3