Wszystko o Milanie

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 marca 2012, 22:44

Corcky pisze:Drugi gol dla Milanu padł natychmiast po błędnej decyzji arbitra o spalonym bodajże Osvaldo. Przynajmniej tak to widziałem. O spalonym nie mogło być mowy w tamtej sytuacji, a piłka była w okolicach pola karnego Milanu. Potem poszła długa piła na Zlatana i wiadomo.
Spalonego by nie było, ale wychowanek Barcelony dotknął piłki, a on był na spalony. Co on sobie myślał dotykając tej piłki, zachował się jak amator. :doh:

Obrazek
Brutalo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2012, 00:03

białas pisze:oglądałem w zasadzie od pierwszej bramki dla Milanu i od tego czasu Milanowi bardziej się chciało wygrać nić Romie, bo jak można wygrać na SS oddając 1 celny strzał? ogólnie, to co robiła obrona rzymian wystarczyło, aby 3 punkty zostały na San Siro a co za tym idzie, Milan coraz bliżej majstra, bo terminarz mają <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.
Ja odwrotnie. Oglądałem pierwszą połowę, a podczas drugiej przyszedł kolega na mecz, myśląc że gramy dziś interem... mniejsza :prochno: . Potwierdziło się to, o czym mówili komentatorzy c+. Milan ma lepsze drugie połowy. Pokazał to z Nami, pokazał to dziś. Sonofgat robi ewidentną różnice. Czyżby znowu miało się sprawdzić stare porzekadło: "Kto ma ibre, ten ma mistrza" ? :angry:
pablo1503, fajny podpis, z minutę się gapiłem :D

Obrazek
WWW.PAJACYK.PL <-- KLIKNIJ
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2012, 00:10

Brutalo pisze:Czyżby znowu miało się sprawdzić stare porzekadło: "Kto ma ibre, ten ma mistrza" ?
Istnieje jeszcze jedno porzekadło. 'Kto ma Ibrę, ten nie ma Ligi Mistrzów' :smile:
Brutalo pisze:pablo1503, fajny podpis, z minutę się gapiłem :D
Też miewam zawiechy, gdy na to patrze :ok:

Obrazek
Pablitto

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 marca 2012, 14:18

Tyle spin, wylewania żali a po sezonie nikt nie będzie o tym pamiętał. Dużo spotkań do końca wszystko się może zdarzyć, skąd założenie, że Juventus jest aż tak poszkodowany skoro ma przed sobą naprawdę ciężki terminarz i może, podkreślam może straci w tych meczach 3,5,8 pkt ? To samo Milan. Co pare kolejek, gdy zmienia się dystans między Juventusem i Milanem, czytam wypowiedzi w stylu "wygramy majstra" a potem "już ich nie dogonimy". Siadaj przed monitorem/TV zakładaj szalik i kibicuj. Błędy sędziowskie będą zawsze. Milan nie zagrał koncertowo ale jak można tego wymagać od drużyny z plagą kontuzji grającą kilka dni temu w Pucharze Włoch (w dogrywce odpadajac z drużyną lepszą w dwumeczu) i mobilizującą wszystkie siły na Barcelone, o pokonaniu której marzy każdy zespół. Roma dostała bramkę w prezencie ( po asyscie Ambro ) i nic więcej nie pokazała (co podsumował lob Franczesko :rotfl: ), grali baaaardzo słabo, ale według niektórych grali na równi z Milanem... Możliwe, że remis byłby sprawiedliwszy, ale jak powszechnie wiadomo to sport taki nie jest, tym bardziej piłka nożna (zgadzamy się, że poziom sędziowania jest słaby i należy to naprawić, ale mieszanie w to wylewających na boisku hektolitry potu piłkarzy nie jest na miejscu, podobnie miało to miejsce przy "Calcio po co to wogle było Polli", które zniszczyło włoską piłkę i przede wszystkim Juve). Wielu z Was kibicuje nie od dziś i powinna mieć to na względzie w każdym spotkaniu. Pozdrawiam Kibiców Juventusu i dalej życzę takiej gry. Oceniać będziemy po ostatniej kolejce :ok:

BTW: wytykanie jakiś fauli w środku pola, czy spalonych po drugiej stronie boiska niby mających wpływ na przebieg meczu jest nie na miejscu (można napisać powieść o golu Muntariego który był a go nie było). "Po ptokach" jedziemy dalej.

Wiadomym jest, że Milaniści i Juventini nigdy nie dojdą do konsensusu, tak było jest i będzie nawet przy "faktach autentycznych" przedstawianych przez jedną ze stron, druga zawsze znajdzie kontrargument :angry:[/b]

Dziękuję za możliwość przedstawienia swoich poglądów. Pozdrawiam :)

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2012, 14:27

Pablitto pisze: podobnie miało to miejsce przy "Calcio po co to wogle było Polli", które zniszczyło włoską piłkę i przede wszystkim Juve). Wielu z Was kibicuje nie od dziś i powinna mieć to na względzie w każdym spotkaniu. Pozdrawiam Kibiców Juventusu i dalej życzę takiej gry. Oceniać będziemy po ostatniej kolejce :ok:
Dobry post. I zgadzam sie, ze oceniac bedziemy po ostatniej kolejce. Jeszcze nie wiadomo, co sie wydarzy. Jest 10 spotkan i teoretycznie 30 punktow do zdobycia.

A co do Calciopoli, to przeciez dobrze wiesz, po co "to bylo". Po to, zeby Inter sobie mogl w koncu cos wygrac.

warqula

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 25 marca 2012, 22:59

no i sobie wygrał, ale później wygrywał już normalnie, a nie przy zielonym stoliku za to z Mourinho

Juventus jak dyktator niepodzielnie panuje w Serie A, czy w przechodzącej kryzys lidze, ktoś rzuci wyzwanie Juve i będzie walczył do końca?
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2012, 23:05

Z Mourinho i chociazby Zlatanem, ktory bez calciopoli pewnie nigdy by ich koszulki nie zalozyl.

W nastepnej kolejce milan gra z rozpedzona Catania na wyjezdzie, niech bedzie ciekawie.

Obrazek
SZAGI

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 marca 2012, 11:20

http://www.sport.pl/pilka/1,65083,11417 ... Milan.html

bardzo ciekawa statystyka. W tym sezonie najbardziej przetrzebiony kontuzjami jest właśnie Milan, aż 218 nieobecności, dodatkowo przed chwilą im wypadł Thiago Silva. se se se. Na drugim biegunie, oaza zdrowotności - Juve - 40 nieobecności w dzienniczku. Po chudych latach w tej kwestii, iskierka nadziei. A MilanLab trochę nawala. Chociaż przypadki Cassano czy Gattuso to jednak inna bajka.

Pozycja Milanu świadczy też o ich szerokiej kadrze, ogarniali trzy turnieje na raz. Trzeba wyciągnąć wnioski na następny sezon ;]

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 100 razy
Otrzymał podziękowanie: 31 razy

Nieprzeczytany post 31 marca 2012, 19:06

Jak zawsze - poziom sędziowania w Serie A to żenada. Prawidłowo zdobyta bramka dla Catanii i oczywiście liniowy pokazuje spalonego. Jak my mamy dogonić Milan jak oni 75% meczów grają minimum w 12-stu.
Znając życie teraz Zlatan wbije na 0:2 i po meczu :(

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Bubu1899

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2012, 19:12

To podajacy nie byl na spalonym?
Hmmm ciekawe.

Milano siamo noi!
Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!
Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 31 marca 2012, 19:15

Bubu1899 pisze:To podajacy nie byl na spalonym?
Hmmm ciekawe.
Hmm czyżby zawodników nie było na boisku? Jakaś przerwa w meczu? Spokojnie Ouh_yeah, nie ma się co spinać.

Catania jest dzisiaj zdecydowanie lepszym zespołem. Milan ma niesamowite szczęście, że nie przegrywa.

dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2012, 19:16

A co może był? Bramka jak najbardziej zdobyta prawidłowo.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
Bubu1899

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2012, 19:17

dimebag11 pisze:A co może był? Bramka jak najbardziej zdobyta prawidłowo.
No to sobie zobacz powtorke ze gracz podajacy wraca ze spalonego i na nim jest w momencie podania (do niego).
Teraz gol zdobyty prawidlowo.

Teraz masz bląd. Ibra metr przed ostatnim obroncą, wychodzi sam na sam a tu spalony.
No ale to Juventus jest zawsze pokrzywdzony...

dimebag11 jak masz mozliwosc cofania to sobie cofnij do tamtej akcji i zobacz podanie do zawodnika, ktory prawie zaliczyl asyste. Byl spalony czy nie?
Ostatnio zmieniony 31 marca 2012, 19:22 przez Bubu1899, łącznie zmieniany 2 razy.

Milano siamo noi!
Polakom gratulujemy Milan Club Polonia!
Obrazek
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 marca 2012, 19:19

Teraz to samo w drugą stronę. Zlatan nie był na spalonym, ale liniowy oczywiście wie swoje.
Bubu1899 Niestety nie mam jak cofnąć, a chętnie bym obejrzał powtórkę jeszcze raz, bo z tych co pokazywali wszystko wydawało mi się OK, ale możliwe, że tylko wydawało.

szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 31 marca 2012, 19:27

Bubu1899 pisze:No ale to Juventus jest zawsze pokrzywdzony...
Nie wiem, gdzie w meczu Catanii z Milanem jest Juventus, ale musisz być mocno zdesperowany, aby wyskakiwać z czymś takim.

Sędziowanie jest dziwne w tym meczu.

ODPOWIEDZ